CLANAK BROJ 132

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI

PRIJAVA KRIVIČNOG DJELA
OT BIJELJINA

Gore navedeni organ, već duže vrijeme me sprečava u ostvarenju prava predviđenih zakonom.
Već je opšte poznato da ja, ne mogu da podnesem krivičnu prijavu kod dežurnog tužioca, na način predviđen zakonom, sa očitim ciljem da se sve pismene prijave, nekako zagube, na isti način kako je servis mafije OT Bijeljina zagubio materijalne dokaze o ubistvu djevojčice Ivone bajo. Sem toga, iako je obaveza svakog tuzioca za 4-satni rad sa strankama svakog dana, to se brutalno krši u mom slučaju, jer postoji naredba da nijedan službenik tuzilaštva ne smije da mi iznese nijedan podatak, a to se moze uraditi samo ako ne vrše svoju dužnost.
Čak i dokumente koje predajem, ne mogu dostaviti na način dostojan ljudskog bića, nego sam tretiran kao prosjak, koji može da dođe samo do praga, te materijal predajem u predvorju, kod ulaza, a pisarnica je na 4-tom spratu.
Iako sam pismeno tražio, preko zahtjeva za pristup informacijama, podatke, koji su važni za slučaj ubistva Ivone Bajo, OT Bijeljina, brutalno krši i taj zakon.
A čak se radi i o slučaju u kome sam ja prijavio izvršenje djela, od strane NN lica koji nas je telefonski kontaktirao u vezi snimka ubistva.
Dakle OT Bijeljina smatra, da ne treba da znam da li je ta osoba uhapšena ili me i danas prati i posmatra, da li će preduzeti neke druge aktivnosti, a ja sam dostavio podatke o tome.
Ništa manje nije važno to, šta je izjavila druga osoba, prilikom priznanja da je izvršio ubistvo. To i činjenicu da je napadao i drugu djecu, OT Bijeljina ne smatra da je važno upozoriti građane na opasnost.
Umjesto toga su ga proglasili neuračunljivim i oslobodili. Pa znači li to da ludak, manijak, psihopata, ne može izvršiti ubistvo, nego za to treba biti sasvim normalan.
Zakon o slobodi pristupa informacijama OT Bijeljina krši brutalno konstantno cijelo vrijeme, uglavnom izrugujući se propisima i saljuci podatke o onome za šta nisu pitani ili izbjegavaju da postupe po zakonu, u u poslednje vrijeme, čak ni to.
Od osam zahtjeva, koje sam predao počev od decembra 2010 do danas dobio sam odgovor samo na jedno, naravno besmislen.
I na kraju u vezi lažne prijave po članu 169, od strane tužilačke mafije, ja sam i dalje optužen po tom pitanju u OT Doboj, što se nezakonito odugovlači duže od godine.
No, ne samo to, nego sam optužen i po članu 399, za isti događaj u kome je druga osoba prije više od godinu dana priznala svojinu nad predmetom.
Znajući to OT Bijeljina me pozvalo kao svjedoka na glavni pretres, pokušavajući nezakonito, da dobije neku moju izjavu, koju bi pokušali iskoristiti.
Cilj je bio da se ja teretim zbog toga što nisam pretresao osobu XX i pronašao oružje kod njega, te ga naravno prijavio, a sitnice tipa da mi je to onemogućeno su zanemarene.
Na stranu to što sam mogao da pričam danima i ne bih izjavio ništa na svoju štetu, to ne amnestira OT Bijeljina u ovom krivičnom djelu.
Bilo kada spreman sam da odgovorim na svako pitanje tužioca Šabića, koji je pokazao korektnost, pa iako je učestvovao u nezakonitim akcijama iz marta 2010, siguran sam da je u tome izmanipulisan. Dakle nisam odbio svjedočenje iz straha za neku kompromitijuću izjavu. Da je kompletna tužilačka mafija bila prisutna, nemaju šansi da me "nadvladaju", ali sam htio da i pred sudom pokažem kakvim se prljavim trikovima pokušava služiti mafija.
To je moja već treća pobjeda nad tuzilačkom mafijom pred sudom.
Šta bi se desilo da ja imam ovlaštenja koje ima tužilac.

Ja ću u svakom slučaju nastaviti da tražim prava predviđena zakonom i bilo kada mogu odlučiti da se na miran način suprotstavim vašim gestapovskim metodama.
Naravno da već imam razrađenu pravnu taktiku za još jednu blamažu OT Bijeljina pred sudom.
Jeste li vi smislili nove laži za naredno suđenje ???.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 131

(OVA PRIJAVA JE PISANA 8 MJESECI PO LAZNOJ PRIJAVI I POKRETANJU NEVIDJENIH OPERACIJA PROTIV MENE, OD STRANE DRZAVNIH OGRANA. PREDATA JE 02.12.2010. GODINE. DANAS GODINU DANA KASNIJE, NARAVNO NIKO ME NIJE OPTUZIO NITI PO JEDNOM CLANU IZ KRIVICNOG ZAKONA, A STA SE DESILO SA OVOM PRIJAVOM ???
E, TO JE DRZAVNA TAJNA...)

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV PRAVNOG LICA

REPUBLIČKOG TUŽILAŠTVA REPUBLIKE SRPSKES obzirom da prema odredbama člana 125 KZ "Odgovornost pravnog lica", stav 1, institucija tužilaštva nije izuteta sa popisa, prinuđen sam da podnesem ovu prijavu protiv pravnog lica iako ja lično ne smatram odgovornim nijedno lice sem onih koji su brutalno kršili zakon u više navrata, a zaposleni su u navedenoj instituciji, odnosno okružnim tužilaštvima. Stoga ističem zbog svih onih časnih tužilaca, profesionalaca, koje ne poznajem i koji nisu učestvovali u kriminalnim djelima koje ću navesti, da je ton, kvalifikacija i atributi koje ću upotrebljavati, u opisivanju tužilaštva, isključiva krivica nekoliko pripadnika ogranizovanog kriminala, sa kojima sam imao kontakt ili imam dokaze o njihovim mafijaškim aktivnostima. Njihova imena, neću navoditi, ne zbog straha ili neke ograde od iznesenih tvrdnji, nego isključivo zbog toga što je predmet prijave pravno lice, a navešću samo imena onih pripadnika tužilaštva koji su pokazali profesionalan odnos, prema poslu koji obavljaju.
To su tužioci Sead Hodžić i Nebojša Jovanović, koji su demonstrirali odnos tužioca prema strankama i njegove dužnosti, te sekretar Prodanović Danka, koja je sem razumijevanja i ljubaznosti, pomogla da dođem do krivaca, saopštavajući mi podatke koje nisam znao, zbog čega je kasnije imala problema i kritike od strane pripadnika tužilačke mafije, (zaposleni u tužilaštvima, a korumpirani od strane organizovanog kriminala). Takođe ističem glavnog okružnog tužioca u OT Doboj, Memić Saliha, koji mi je direktno ili indirektno dostavio sve podatke koje sam tražio iz navedenog tužilaštva, a radi se o statusu jednog predmeta, zapisniku sa sjednice Kolegija, te zahtjeva za pristup informacijama, koji je u prilogu...
I da ne zaboravim tužioca Kerović Ranka, koga je tužilačka mafija na silu pokušala ubaciti u svoje redove, ali on to nije dozvolio i u razgovoru sa mnom to i potvrdio.
Nažalost uprkos ovim pozitivnim primjerima i zakonom predviđenoj funkciji tužilaštava da goni počinioce krivičnih djela, stvarnost je drugačija i tužilaštvo nastupa kao servis organizovanog kriminala, čija je dužnost da eliminiše sve dokaze koji isplivaju na površinu, o kriminalu odabranih slojeva. Ne samo da rad tužilaštva nema nikakvih dodira sa važećim zakonima, nego je crna rupa pravosuđa i najbliže poređenje metoda rada tužilačke mafije je inkvizicija iz ranijeg perioda, te gestapo iz skorije prošlosti, uz opasku da su navedene institucije radile po tada važećim monstruoznim zakonima, a danas kada su zakoni skoro perfektni, jedino što je ostalo monstruozno to je upravo tužilaštvo.
Da bih izneo sve dokaze koje imam o pripadnicima tužilačke mafije trebale bi mi stotine stranica, a i sa kojom svrhom, kada će ista ta mafija upotrebiti sve resurse da sabotira istragu o svom kriminalnom radu. Stoga ističem da je ovo samo jedan od načina na koji koristim pravo iz KZ-a "Nužna odbrana", s obzirom da je moja porodica pod neprestanim napadima tužilačke mafije, a prethodnica svemu je ubistvo djevojčice Ivone Bajo. Naravno da će ovaj tekst biti proslijeđen i na druge adrese, a ohrabruje to što su se u VSITV nedavno oglasili povodom sve većih troškova na ime odštete za nezakonita hapšenja i optužnice, da će neko morati snositi odgovornost za to, a očito je krivica na tužilaštvu, jer je istaknuto da će morati mnogo temeljitije tužioci da pripremaju predmete.
Radi se o nekih 5 miliona evra u poslednje dvije godine, a s obzirom na sve oblike tiranije i terora prema mojoj porodici, budite sigurni da je to sitnica prema onome što čeka budžet.
Da li će se to desiti poslije obrade u ovdašnjem ili međunarodnom sudu, je sasvim sporedno, a svaki dalji doprinos bilo kog državnog organa, u prikrivanju ubistva i teroru nad porodicom će samo dodatno ojačati našu poziciju pred sudovima u budućnosti.
No kako je meni novac nevažan i zanima me isključivo to da se krivci nađu pred sudom u ovoj zemlji i dobiju zasluženu zatvorsku kaznu, na to ću se i koncentrisati.
O navodnoj istrazi, kriminalaca iz OT Bijeljina u ubistvu Ivone Bajo, sada ću istaći samo manji dio malverzacija. Naime tužilačka mafija je sakrila podatak da je po patološkom nalazu predmet ubistva dimenzija 25x1 mm, te odbacivši stav obducenta tražila potvrdu za svoj zločinački plan na drugoj strani. Takođe je materijalni dokaz, torba, sklonjen od javnosti i istražnih radnji, a ne samo da je kaiš iste presječen i dio nedostaje, nego je tužilaštvo opralo sve tragove ubistva benzinom, kako bi sabotiralo istragu, (oni ili neko drugi, svejedno).
I sada slijedi vrhunac monstruoznosti inkvizitorsko-gestapovsko-tužilačke mafije.
Vještacima od kojih je traženo mišljenje, poslata je samo fotografija površinske povrede, dok ne samo o pomenutoj torbi, nego i o probodu kosti, kanalau kroz grudnu žlijezdu, razderini desne plućne arterije i dušnice, oni citiram dr. Busarčevića, "nemaju pojma".
Sitnice o tome da je sa lica mjesta pobjegao kamion, koji nije nigdje evidentiran sve dok to mi nismo objelodanili, te je konačno izvršena rakonstrukcija sa falsifikovanom dokumentacijom, (tahograf trake), bez specifikacije robe.
Šta su vozili, da li heroin ili nešto drugo, sad je nemoguće ustanoviti, a moja pretpostavka iznesena tužilaštvu u septembru 2009 na cd-u, da se vjerovatno radi o predmetu koji se otkačio sa neke mašine ili kamiona, citiram sebe :
Ako osoblje univerzala daje lazne podatke, onda se tragedija mogla desiti slucajno ili namerno krivicom nekog od njih. Jedna od mogucnosti je da se sa nekog vozila ili masine koja je ulazila u krug firme otkinuo, odleteo neki predmet (mozda pod pritiskom ili usled pucanja), te pogodio dete u prolazu. Vozaci i radnici mozda zeleci izbjeci odgovornost ili sakriti sadrzaj tovara, koji je neregularan ili cak kriminalan, premestaju je desetak metara napred, ulaze u krug, istovaraju robu, te posto je dete odvezeno, odlaze pre dolaska policije...

Te moj komentar o tome zašto je kamion bio tajna za istražitelje :
Danima se nije znalo za postojanje kamiona (nema ih u zapisnicima policije), a mozda ne bi nikad bili saslusani da ja i sestra nismo o tome obavestili advokata. Cak i tada se dugo krilo ko su vozaci i koji je kamion... A kako je to moguce?
ODGOVOR: UNIVERZAL - BOBAR - SNSD - DODIK (SME LI NEKO OVO DA OBJAVI?).

Da sam pogodio pravo u sredinu, bilo je jasno kada je tužilac odbila da evidentira moja otkrića u obliku izjave, iako je to bilo dogovoreno, o čemu postoji i audio snimak kao dokaz.
Zbog takvog ponašanja tužioca pokušavam odmah sutradan da podnesem prijavu u tužilaštvu, (usmeno), što se taktički rješava razgovorom sa sekretarom. Zbog njenog nastupa i informacija koje sam dobio, stičem utisak da će doći do zaokreta i da je možda sve dosad bila taktika da se ubice "uspavaju". No vrlo brzo shvatam da to nije istina i iznosim sumnje da će sekretar da bude u velikim problemima zbog podataka koje mi je saopštila.
U narednom periodu pismeno upozoravam tužilaštvo da je suštinski važno saopštiti vještacima podatke o unutrašnjim povredama u tekstu "Ko skriva ubice", jer sam bio siguran da to nije urađeno, a i da imam dokaz u budućnosti da se radi o smišljenoj prevari od strane tužilaštva, jer iako su upozoreni, te podatke nisu htjeli da dostave.
Pošto više od 50 dana tužilac izbjegava razgovor sa porodicom i ne želi da evidentira podatke koje prikupljam dolazim krajem decembra da podnesem prijavu, kom prilikom me po nalogu glavnog tužioca, dežurni tužilac izbacuje napolje, ne želeći da obavi svoju dužnost. Sutradan, predajem pismenu pritužbu na taj postupak, na koju nikad nisam dobio odgovor...
Početkom januara saznajem od novinara da je donesena odluka o obustavi istrage, što se praktično potvrđuje sedam dana kasnije, kada na sraman, jadan i bijedan način, u svega deset redova stiže obavještenje o tome bez ikakvog obrazloženja, što je obavezno po ZKP-u.
Pokušaj da ostvarimo uvid u spis i podnesemo argumentovanu pritužbu je spriječen korištenjem brutalne sile, po nalogu tužilaštva, a od strane sudske policije, istog dana kada je tužilačka mafija izdejstvovala upad na BN televiziju, sa ciljem da "disciplinuje" medije i omogući da se diktator i tiranin, koji godinama pljačka ovu zemlju, neograničeno reklamira u izbornoj godini i tako postane predsjednik države, pošto je prethodno bio premijer...
Sigurni da su obavili svoj krvavi posao, inkvizitori iz tužilaštva, saopštavaju da je istraga završena, i objavljuju na zvaničnom sajtu duže saopštenje, prepuno laži i nebuloza, krijući podatke da je trasolog zaključio da je do povrede i to samo površinske moglo doći samo uz učešće stranog tijela, te tražio rekonstrukciju sa svojim prisustvom.
Takođe se saopštava da istraga uvijek može ponovo da se otvori ako se dođe do novih dokaza, što je naravno istina i predviđeno je u ZKP-u, ali nisu očekivali da ću direktno u zgradi suda napraviti snimke materijalnog dokaza, sa koga su oprali tragove ubistva.
Već početkom februara predajem prvi materijal, slike te torbe sa tekstom "Zagubljeni dokazi", te ostavljam mjesec dana tužilaštvu za analizu i reakciju. Nikada niko nije izneo nikakav stav po pitanju tog ili bilo kog drugog dokaza koji sam kasnije dostavljao na više adresa, iako sam insistirao na tome i usmeno i pismeno, (jedan od zahtjeva je u prilogu 5).
U to vrijeme sam objelodanio da sam tonski snimao sve razgovore od autopsije nadalje, uključujući i policiju i tužilaštvo, što s obzirom na njihove kriminalne postupke unosi veliko uznemirenje među pripadnicima tužilačke mafije.
Kako sam prikupljao podatke i o njihovim ranijim zločinima, dolaze na ideju da mi otmu sve podatke i unište ih.
Tako dva kriminalca, pripadnici tužilačke mafije, koristeći se svojim položajem i tvrdnjom da im je ugrožen život mojim pisanjem da će svi kriminalci koji su prikrivali ubistvo završiti u zatvoru iniciraju pokretanje akcije neviđenih razmjera protiv mene, koju mnogi građani ni psihički ni fizički ne bi izdržali. Činjenica je da je g. Nedeljko Radman, zbog stresa doživljenog torturom tužilačke mafije, a radi se o manje od 10 posto onoga što sam ja doživio, preminuo na saslušanju u policiji. Desetak dana kasnije kada je isti tretman primjenjivan na meni, dok su ispitivali mene, ja sam "ispitivao" njih i poslije opaske da ne želim da pijem vodu od njih, jer sam čuo da ovdje ljudi umiru na saslušanju, dobio odgovore na sve što me je zanimalo. Naravno da osobe koje su dobile zadatak da me ispituju nisu bile svjesne, koliko sam opasan, te je taj postupak završen tako što sam ja došao do novih važnih podataka, a mafijaše iz tužilaštva sam napravio budalama i pokazao da su apsolutno nesposobni za bilo šta.
Tada se pokazalo i da sam bio u pravu kada sam još u januaru dislocirao jedan dio podataka u Cirih i upozorio ukućane da će doći do upada mafije sa ciljem da mi otmu podatke.

Nažalost niko od njih to nije shvatio ozbiljno, što su mi kasnije priznali, tako da je kod jedne osobe nastanjene u pretresenoj zgradi, pronađen neregularan predmet.
Kako to da je u objektu sa više stanara, i to u prostoriji, gdje je sem tog predmeta pronađena slika i broj telefona, osobe koja je koristi, ipak došlo da ja budem optužen za posjedovanje, neko će morati jednog dana da objasni pred sudom. No nije to ono najgore, jer je istovremeno kad sam davao izjavu o tome, telefonski kontaktirana ta osoba od strane drugog inspektora i više puta potvrdila da je ona donela kompromitujući predmet.
Nekoliko dana kasnije 01.04.2010. i zvanično je u zapisniku konstatovano da ja nemam nikakve veze sa tim predmetom. Djelovi tog zapisnika su u prilogu 4, sa sakrivenim imenom te osobe, zbog toga što će ovaj tekst ići na više adresa, ali je original dostupan nadležnim organima. Ovom prilikom ističem to da je tužilačka mafija pokušala na sve načine da me dovede u vezu sa tim predmetom što se jasno vidi iz postavljenih pitanja.
Sem pokušaja da mi se oduzmu i unište podaci, te da se eliminišem na bilo koji način, dovođenjem u vezu sa nekim krivičnim djelom i uhapsim, ne manje važno je i to da mi se onemogući komunikacija internetom sa sestrom i medijima, te da se napravi protivteža mojim prijavama protiv tih kriminalaca tako što ću biti predstavljen kao "terorista pod istragom". Sitnice tipa, "Šta je starije, kokoš ili jaje?" su tada zanemarene.
Nije naodmet pomenuti i dva pokušaja ubistva, koje zbog opsežnosti i nedostatka dokaza neću da detaljno obrazlažem, te ću istaći samo zbog veze sa drugim važnim događajem, podatak da sam po predaji jednog dokumenta u tužilaštvo, svratio u jedan lokal, da pogledam utakmicu Srbija : Nemačka, što je privuklo pola grada. Većina je sjedila vani, a ja sam bio unutra sam za stolom, te nakratko otišao da se umijem. Po povratku sam ispio ostatak pica i otišao kući, kada su uslijedili bolovi u stomaku, te trajali danima. To što sam danas živ, vjerovatno je zasluga toga što sam povratio dobar dio sadržaja, a s obzirom da sam prisluškivan sigurno postoje razgovori na tu temu koje sam vodio sa sestrom.
Kada sam se oporavio nastavio sam opreznije svoju borbu protiv organizovanog kriminala, tražeći istovremeno povrat odnesenih računara, čemu se usprotivila tužilačka mafija, te sam odlučio da sačekam istek 6 mjeseci koliko maksimalno mogu trajati "Posebne istražne radnje".

U kontinuitetu dostavljam sve nove podatke tužilaštvu, međutim audio snimak vještaka, slike metalne trake i metalni predmet, želim lično da predam tužilaštvu, sa pretpostavkom da je nadležni tužilac namjerno prikrila dokaze, te zahtijevam razgovor sa uredom glavnog tužioca, što se izbjegava danima.
Sem toga dostavljam podatke i policiji, te u razgovoru sa načelnikom g. Acom Teodorovićem ukazujem na sve brljotine inspektora i tužioca, što on zapisuje i obećava da će ispitati, a na moje traženje, podnijeti zahtjev za saslušanje tužioca, zbog prikrivanja dokaza o ubistvu, na osnovu izjave vještaka koga su obmanuli, sa opaskom "ako ih se ne bojite".
Sutradan nam se saopštava da je glavni tužilac, koga smo tražili na odmoru, (što je demantovao tužilac Jovanović), te nadležni tužilac, koga nismo ni pominjali, takođe, te se dotična poslije par minuta pojavljuje na ulazu, te je manirom zmije otrovnice, šmugnula nazad u zgradu.
Zašto i kako se pojavila je tajna, jer ne samo da je bila na odmoru već je zvanično prekomandovana u Srebrenicu istog dana kada je osobu I.H. koja je gle slučajnosti, priznala da je ubila Ivonu Bajo, proglasila neuračunljivom i praktično oslobodila. Možda nije suvišno da navedem sada kako je ista osoba bila nadležna i za slučaj Nedeljko Radman...
Pri narednom pokušaju da dostavimo dokazni materijal o krivičnim djelima, sestra i ja bivamo uhapšeni, što je očit primjer ove mafijaške vlasti, šta vas čeka ako se suprotstavite kriminalu, a posebno tužilačkoj mafiji, koja je i naložila hapšenje.
No ta sitnica od hapšenja je stvarno sitnica u odnosu na to da je g. Aco Teodorović, samo 5 dana od razgovora sa nama, i pošto se zamjerio kriminalcima, pronađen mrtav u automobili, sa zvaničnom verzijom da se radi o infarktu. Vjerovatno je to ekspertsko mišljenje istih kriminalaca koji su "utvrdili" da se Ivona nabola na žicu. U svakom slučaju tužilačka mafija nije dozvolila da se izvrši autopsija. Onaj slučaj sa bolovima u stomaku koji se meni desio, ne bih ni pominjao da ne postoji paralela sa ovim događajem. Sve u svemu, jedan svjedok je završio ispod zemlje i kriminalci mogu mirnije da spavaju neko vrijeme....
Moram istaći sada da sam prije tih događaja u svojim tekstovima upozoravao da će mafija ubiti ponovo, ako ih ne zaustavimo, i na žalost niko nije reagovao iako sam dostavio nepobitne dokaze o prikrivanju ubistva. Sada moram da upozorim da je u velikoj opasnosti nadležni tužilac, jer su dokazi protiv nje, toliko jaki da ne može izbjeći zatvorsku kaznu. Sasvim je sigurno da ona neće primiti svu krivicu na sebe i da će odmah po hapšenju ispričati ko je sve umiješan u navedene zločine, a domino efekat, ko zna koga sve može da obori sa vlasti. Jasno je dakle da mafijaši sa višeg nivoa, to neće dozvoliti i čim se stvore uslovi za hapšenje pomenute kriminalke, naložiće njenu likvidaciju. Izgleda apsurdno, ali ja koji sam optužen za planiranje atentata na više osoba, pa i pomenutu kriminalku, želim da je zaštitim od drugih pripadnika mafije. Naravno razlog za to je, što samo protiv nje imam direktne i neoborive materijalne dokaze, dok su protiv ostalih pripadnika mafije, indirektni ili manje snage, te je jako bitno i da sve bude potkrepljeno njenom izjavom.
Nadam se da će ovo konačno neko shvatiti ozbiljno i zaštititi pripadnika tužilačke mafije od sudbine koju će joj sasvim sigurno namijeniti bosovi, kada budu dotjerani do zida.

Nažalost, logika je nešto što funkcioniše i kod najgorih monstruma, ta kad se nađu u opasnosti, uradiće sve da je otklone, a jasno je šta im je sada najveća opasnost.
Naravno i ja sam opasnost i to prvi na listi, ali sam se zaštitio time što sve podatke prosleđujem izvan zemlje, tako da iako bi moje ubistvo proslavili kao novu godinu, tužilačkoj mafiji, to ne bi donijelo trajno riješenje.
I na kraju, ističem da sam na zahtjev upućen u OT Doboj, (prilog 2), u kome sam tražio podatke o odbačenim prijavama, dobio i mnogo više nego što sam se nadao.
Naime u odluci o nesprovođenju istrage, (prilog 1), tužilac me obavještava, kada je dobijao prijave, ali ne i koji datum nose na sebi, te tražim te detalje. Vidljivo je da je odluka donesena 28.06.2010., dok u odgovoru stoji da su sastavni dio spisa i 3 prijave koje su predate u narednom mjesecu i to 5, 6 i 28.07.2010, što je čitavih mjesec dana od odbacivanja prijava kao "neosnovanih". Na stranu to što nema nijedne riječi niti o jednom dokazu koji sam naveo, tužilačka mafija je uspjela u nekoj crnoj rupi ili zoni sumraka, da ubaci i obradi prijave koje sam predao poslije završetka obrade i analize od strane tužioca. Krivična prijava predata istog dana protiv istaknutog pripadnika tužilačke mafije, kad i protiv sudske policije, zbog istog krivičnog djela, plus podstrekivanje te još neka koja po odluci jednog od saučesnika nisu krivična djela, nije evidentirana. To je dakle bio način da se tužilačka mafija izvuče iz zamke koju su sami sebi napravili. Objašnjenje da više krivičnih djela jasno opisanih u KZ-u, nisu krivična djela. Bravo tužilačka mafijo, što više gluposti napravite, lakše ću da vas strpam iza rešetaka, a mogli biste i ovo iskoristiti po članu 169...
A šta reći za odgovor iz tačke 3. Poslije 8 mjeseci od otimanja računara, tužilačka mafija odugovlači sa pokretanjem slučaja, i ne samo to nego me fiktivno tereti i po članu 399, gdje je već 200 dana prošlo od trenutka kada je osoba XX, dala izjavu da je dotični predmet, naslijedila od oca, a da ja nemam pojma o tome.
Dakle za mene kao najopasnijeg teroristu u zemlji, sa planiranih 6 atentata, a u međuvremenu, su vjerujem taj broj povećali, te istovremeno se bavim proizvodnjom i prometom oružja i minsko eksplozivnih sredstava, (citiram sadržaj optužbi), tužilaštvo nije imalo vremena...
E, pa za sve ovo će neko da snosi debele posledice: Teror tužilačke mafije, koja nastupa kao banda drumskih razbojnika, otima sredstvo komunikacije, a onda nema vremena. Moja slika koja se nalazila kod svakog policajca u gradu i na svim graničnim prelazima da ne bih mogao napustiti zemlju je jasan znak da je tužilačka mafija imala namjeru da me uplaši i odvrati od moje borbe protiv njih, sa jasnom prijetnjom, montiranja optužnice po njihovoj želji, uz možda nekog plaćenog svjedoka saradnika, ili podmetanjem "dokaza" u računar.
Postoje dva spora između mene i tužilačke mafije i to prvi, stariji, u kome dokazujem njihovo saučesništvo u ubistvu, odnosno prikrivanju ubistva, i drugi iniciran iz osvete i bijesa kriminalaca, sa lažnom i neutemeljenom optužbom da sam počinio krivično djelo, tvrdnjom da će svi kriminalci umješani u zločin, završiti iza rešetaka. Drago mi je da je isto to izjavio i predsjednik suda u Banjaluci kada su pokušali da unište dokazni materijal.
To znači da po kojoj god osnovi da se sretnemo na sudu, ima da ih razbijem u paramparčad, (ovo je metafora, vezano za snagu argumenata, i ishod suđenja, tako da ne gube vrijeme oko povezivanja ove izjave sa "Ugrožavanjem sigurnosti").
Suštinski ovo bi shvatila svaka odrasla osoba, no kako sam se uvjerio da se pripadnici tužilačke mafije ne odlikuju nekom naročitom inteligencijom, a u ratu su i sa logikom, matematikom, fizikom, informatikom, te većinom oblasti, za koje se angažuju vještaci, nije zgoreg dodatno pojasniti stvari, tako da ako neko od njihovih pripadnika dođe u posjet ovog teksta, shvati bar suštinu, jer su suviše glupi da bi me razumjeli do kraja.

A možda je sada i jasnije kako to da tužilaštvo koje zasigurno ima potrebnu stručnost, toliko brlja sa neutemeljenim optužnicama, hapšenjima i slično, koje kasnije koštaju budžet. Možda je strah koji uteruju u kosti tim nevinim ljudima upravo ono što žele da postignu.
Remetilački faktor treba optužiti, uhapsiti, eliminisati, uplašiti da mu više ne padne na pamet da se suprotstavi mafiji, a ako to bude neko morao da plati, baš ih briga, neće oni, nego građani iz budžeta. Koliko procenata takvih terorisanih građana će se usuditi da nastavi sa borbom. Ja sam jedan i ne znam nikog više, ko se ne plaši tužilačke mafije.
Tek sad krećem u najžešću borbu protiv njih, i biće zanimljivo ko će to biti "nepristrasan", da obrađuje ovu prijavu.
Odgovornost za ovaj neviđeni kriminal i monstruoznost tužilačke mafije je sada na Republičkom tužilaštvu, koje je obavještavano o svemu, a direktno je odgovorno za ovu blamažu sa prijavama oko kojih se odugovlači 8 mjeseci.
Naravno da će kompletan sadržaj sa prilozima biti proslijeđan na druge adrese, a ako se slučaj internacionalizuje, biće navedena i imena svih krivaca, a ne samo sitnih riba iz OT Bijeljina, koje su prouzrokovale ovu sramotu za instituciju tužilaštva.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 130

(TUZILAC, KOME SAM UPUTIO DOKUMENT JE JEDNO VRIJEME IZBJEGAVAO RAZGOVOR SA MNOM, ALI JE NA KRAJU PRIHVATIO I PRAKTICNO POTVRDIO DA JE BIO IZMANIPULISAN OD STRANE MAFIJE, CITIRAM STA SU MU REKLI :
TI SI DEZURNI I TI BI TO TREBO DA POTPISES!
TO STO NIJE BILO NIJEDNOG ARGUMENTA ZA MAFIJU NIJE NIKAKVA PREPREKA...)

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI


TUŽIOCU ŠABIĆ MURISU

OBAVJEŠTENJE I ZAHTJEV

Obavještavam vas da sam kao zastupnik gospođe Budimke Bajo, pred svim institucijama republike, pokušao da vam dostavim materijal, koji ne samo da se tiče interesa osobe koju zastupam, nego je i direktno vezan za predmet čije ste pokretanje vi inicirali.
S obzirom da vas smatram profesionalcem kome je prije svega interes da se svaka radnja vezano za obavljenje tužilačke funkcije dovede u okvire zakona, ističem da sam došao do nekih podataka, koji su od vitalnog značaja za pomenuti predmet...
U prilogu ovog teksta su skenirani dokumenti, od izuzetnog značaja, kako za gospođu Budimku Bajo, čija je imovina otuđena, tako i za vas, koji ste pokrenuli taj postupak.
Napominjem da su ti dokumenti samo dio argumentacije sa kojom imam namjeru da nastupim u interesu zaštite prava gospođe Budimke Bajo i nemam namjeru da sve detalje pismeno obrazlažem, tim prije što je Pravilnikom predviđeno da svaki tužilac ima obavezu svakodnevnog 4-satnog rada sa strankama. Ja nisam obavezan niti da znam da pišem, niti da svoje argumente obrazlažem pismenim putem, već je obaveza tužioca da dođe do svih podataka koji su od važnosti za odgovoran posao koji obavlja, te je zato i predviđeno da polovinu radnog vremena posveti razgovoru sa strankama. Stoga ja insistiram na razgovoru sa vama, kako bismo zajedničkim snagama doprinijeli tome da se dođe do istine u predmetu koji sam pomenuo.
Budući da nikada ranije nismo imali prilike da razgovaramo, obavještavam vas da sve radnje koje ste pokrenuli su u interesu moje borbe protiv organizovanog kriminala. Pretpostavljam da ste imali prilike da pročitate moju izjavu datu inspektorima kriminalističke policije, povodom optužbi o planiranju atentata na 6 pripadnika OT Bijeljina, iz koje se može vidjeti da sam sve svoje aktivnosti planirao i izvršio u skladu sa odgovarajućim članovima KZ-a i ZKP-a.
Ja sam dakle bio siguran još prošle 2009. godine da će pripadnici mafije, kada saznaju da imam dokaze o njihovim kriminalnim aktivnostima iskoristiti svoj položaj i izdejstvovati oduzimanje računara sa ciljem da se svi podaci koje imam unište.

O tome sam obavijestio sve bliske osobe i neke novinare, ali nažalost, kako se ispostavilo, niko moja upozorenja nije shvatio ozbiljno, pa su neke osobe imale manje ili više negativnih posledica akcije, koje je pokrenuta protiv mene.
Ovom prilikom ističem samo osobu koja je, kako sam tek prije nekoliko mjeseci saznao, 3 i po godine provela u logoru za vrijeme rata. a "naslijedila" je od pokojnog oca predmet, čije posjedovanje nije dozvoljeno zakonom.
Gdje je taj zakon bio 1992. gdje je bio 1993. gdje je bio 1994. gdje je bio 1995. gdje je bio sud, gdje je bila policija, gdje je bilo tužilaštvo, gdje je bila država, da zaštiti žrtve terora i tiranije. Nisu bili nigdje. Zavukli su se u mišje rupe i zavući će se ponovo svaki put kada dođe do ratnih stradanja. Zato je jasno da niko ne može krivično goniti bilo koga ko je dobio oružje za vrijeme rata od vojnih vlasti, a da ne goni onoga ko je to oružje dijelio.
No nije ovo tema koju sam imao namjeru da istaknem. Dakle to što je protiv mene pokrenuta neviđena hajka, tiranija i teror, te su oduzeti računari koje sam koristio, mi je donijelo dodatnu argumentaciju i omogućilo da praktično cijela zgrada, od predsjednika okružnog suda, naniže do svakog službenika na bilo koji način zaposlenog, sazna o kakvim se kriminalcima i monstrumima u tužilaštvu radi. S obzirom da je prošlo već 8 mjeseci od trenutka kada su pripadnici tužilačke mafije izdejstvovali pokretanje radnji protiv mene, a iako imaju neograničena sredstva resurse i moć, ne usuđuju se da me optuže i sukobe se sa mnom na sudu. Što se vas tiče, ja smatram da ste žrtva tužilačke mafije koja je smišljeno odabrana da odradi prljavi posao, kako bi sve djelovalo regularno i nepristrasno.
No to vas ne opravdava, jer je savršeno jasno da nije postojao nijedan argument za pokretanje radnji protiv mene. To što sam pisao da će svaki kriminalac, koji je odgovoran za prikrivanje ubistva, završiti u zatvoru, nije i ne može biti krivično djelo.
Vi ste to savršeno dobro znali i snosite odgovornost za pokretanje nezakonite akcije.
Budite sigurni da kada bi se mogli vratiti u prošlost, pripadnici tužilačke mafije ni za živu glavu ne bi ponovili istu grešku i tražili pokratanje navedenih radnji, koje su ih dovele u mnogo teži položaj, nego što je bio prije toga.
Ali da se vratim na vašu ulogu u svemu tome. Ja ću dakle kao zastupnik Budimke Bajo, ostaviti vam nekoliko dana da odlučite, želite li posao koji obavljate, dovesti u okvire zakona i prikupiti sve informacije koje su značajne ili ćete izvršavati nezakonite naloge pripadnika organizovane kriminalne grupe, koji su učestvovali u prikrivanju ubistva jednog djeteta.
Zaista nemam vremena, niti namjeravam da protiv vas sada pokrećem bilo kakve pravne mehanizme, što ne znači da se to neće desiti u budućnosti, ali ako budete u narednom periodu izbjegavali da razgovarate sa mnom, kao zastupnikom majke ubijene djevojčice i osobom koja je direktno oštećena lažnom prijavom tužilačke mafije, tretiraću vas kao saučesnika u prikrivanju ubistva i vaše ime objelodaniti javno pred zgradom suda, zajedno sa imenima drugih kriminalaca, koji su dali doprinos sprečavanju dokazivanja ovog zločina, ako na to budem prisiljen.
Sigurno ste do sada saznali da ne postoji način da me tužilačka mafija uplaši, a nema nikog u tužilaštvima republike ko mi se smije suprotstaviti na sudu i to ne zbog mojih sposobnosti, koje su takve kakve jesu, nego zato što je tužilaštvo servis mafije, koji nema nijedan argument protiv mene, a to šta sam ja sve sakupio protiv njih, oni ni po koju cijenu neće dozvoliti da se objelodani na sudu.
Dakle izbor je na vama.
Hoćete li da radite po zakonu ili ćete se priključiti ubicama djece???.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 129


OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI


 

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV PRAVNOG LICA
(SUDSKE POLICIJE)
Pozivajući se na član 125 KZ "Odgovornost pravnog lica", stav 1, koji ću citirati.

 

(1) Odredbama ove glave propisuje se odgovornost pravnog lica, izuzimajući Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srpsku, Federaciju Bosne i Hercegovine, Brčko Distrikt Bosne i Hercegovine, kanton, grad, opštinu i mjesnu zajednicu, za krivično djelo koje je učinilac učinio u ime, za račun ili u korist pravnog lica..

podnosim prijavu protiv Sudske policije u Bijeljini.
Očito je dakle da navedena institucija nije izuzeta iz popisa koji sam predočio, te je shodno tome svako krivično djelo koje učini pripadnik Sudske policije, istovremeno i krivično djelo te institucije.
U narednim redovima obrazložiću argumente krivične prijave, ali želim prije svega da istaknem da su svi pripadnici Sudske policije uključujući i komandire, pokazivali izuzetnu korektnost, ljubaznost i profesionalizam.
Nikada nije bilo primjene fizičke sile, niti prijetnje njome, što posebno ističem jer sam čuo neke priče o tome i sam ih demantovao, ali to hoću i ovdje da ponovim....

S druge strane iako sam u prethodnim mjesecima više puta isticao da Sudska policija, izvršava nezakonite naloge Ureda Glavnog okružnog tužioca, i sprečava me da ostvarim neka od prava predviđenih zakonom, (Podnošenje krivične prijave, predavanje dokaznog meterijala, razgovor sa tužiocem), a poslije svega su mi saopštili da su dobili nalog da mi ne dozvole pristup čak ni pisarnici.
Iako sam doneo primjerak Krivičnog zakona i predočio Clan 177 - Povreda prava na podnosenje pravnog sredstva, koji ovom prilikom takođe navodim :

 

(1) Ko sprijeci drugog da koristi pravo na podnosenje tuzbe, zalbe, prigovora ili nekog drugog pravnog sredstva ili podneska, kaznice se novcanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Ako djelo iz stava 1. ovog clana ucini sluzbeno lice zloupotrebom sluzbenog polozaja ili ovlascenja, kaznice se zatvorom do tri godine.

te istakao da niko ne može da me sprečava u ostvarenju, ne samo tog nego bilo kog prava predviđenog zakonom, i da samo pravosnažnim sudskim rješenjem može da mi se zabrani pristup nekoj osobi ili lokaciji, dobio sam sugestiju da dokumente šaljem poštom.
To je naravno moguće, ali istakao sam da u tom slučaju ja imam samo potvrdu da sam "nešto"poslao, ali ne i kakav je sadržaj pošiljke.
S obzirom da sam još u decembru predao pritužbu na rad jednog od tužilaca, na šta je imao obavezu da mi odgovori Kolegij, (koji je zasjedao po mom saznanju sigurno u februaru, a vjerovatno i kasnije), a početkom drugog mjeseca ove godine sam predao prvu dokumentaciju, kao novi dokazni materijal u slučaju ubistva Ivone Bajo, a na sve to nisam dobio nikakav stav Tužilaštva, osnovano sumnjam da je kriminalac Kovačević Novak, koji je saučestvovao u prikrivanju tragova tog krivičnog djela i podsticao druge tužioce da ne primaju materijal i krivične prijave od mene, zloupotrebio svoj službeni položaj i izuzeo te materijale iz rada Tužilaštva...
Tako je vrlo lako moguće da će on u svojim očajničkim pokušajima da izbjegne zasluženu zatvorsku kaznu, svo što stigne od mene baciti u korpu za otpatke, a mene optužiti da sam mu poslao prijeteće pismo, što je već činio u martu ove godine.

Tada je moje tvrdnje da će svi koji su saučestvovali u prikrivanju ubistva, završiti iz rešetaka, na robiji, u zatvoru, predstavio kao "Ugrožavanje sigurnosti" i pokrenuo akciju neviđenu na ovom području, za vrijeme koje su sem pretresanja prostorija i oduzimanja računara, na kome je mislio da se nalaze svi podaci o njegovim kriminalnim aktivnostima, pokrenute i "POSEBNE ISTRAŽNE RADNJE", koje su obuhvatale i kontrolu i pretres osoba sa kojima sam viđen, prisluškivanje telekomunikacija, praćenje ukorak po celom gradu, kako od strane policajaca u civilu, tako i od strane patrolnih kola.
Ako sve to izgleda malo, dodajem da je nekih 15 dana pred mojom kućom bilo ustanovljeno radno mjesto u tri smjene, (policajac koji me je danonoćno nadzirao).

Da bih izbjegao sve te neprijatnosti ja insistiram na ostvarenju prava da lično predam sve dokumente u dva primjerka, od kojih ću jedan da zadržim sa potvrdom prijema. No iako sam i ranije predavao pripadnicima sudske policije, dokumentaciju u kojoj sam navodio, da postoje tačno propisane zakonske odredbe i pravila kojih tužioci moraju da se pridržavaju, (4-satni rad sa strankama recimo), stav sudske policije je da oni znaju da tužilaštvo ima obavezu da primi krivičnu prijavu, da svaki građanin, (pa čak i ja) ima pravo da prijavi krivično djelo, da su obavezni da gone počinioce krivičnih djela, da imaju obavezu da analiziraju nove dokaze, koje dostavljam, i da poštuju radno vrijeme i vrijeme za rad sa strankama, ali da su to ipak tužioci, veliki i moćni, a oni rade tu i ne žele da im se zamjeraju, te im je lakše da se mene riješe na bilo koji način, a čak što je u svemu ovome i nebitno, nijedan pripadnik sudske policije nije imao hrabrosti da u prilogu prijave protiv Kovačević Novaka potpiše (potvrdi) da su dobili usmeni nalog da mi onemoguće pristup tužilaštvu.
Naravno da je ovo moja malo satirična predodžba stava koji sam dobio od sudske policije, ali izuzetno realno odslikava stvarno stanje.
Njima je dakle jasno da imam dokaze o ubistvu, i dokaze o saučesništvu nekih pripadnika tužilaštva u prikrivanju tog ubistva, da tužioci krše, brutalno zakon i pravilnik, te da i njih podstiču da čine krivično djelo, ali ipak pokušavaju da me onemoguće, ne samo da razgovaram sa nekim tužiocem, bilo u svoje ime ili kao zastupnik Budimke Bajo, čija je ćerka ubijena, (primjerak Punomoći sam dostavio i tužilaštvu i sudskoj policiji), nego i da predam bilo kakav materijal u pisarnici.

Svako ko pokuša da me spriječi da predam dokaze o krivičnom djelu i da ostvarim bilo koje pravo predviđeno zakonom čini krivično djelo.
Ovu krivičnu prijavu ću prvo pročitati predstavniku sudske policije, i potom zatražiti od službenika na ulazu propusnicu za pristup tužilaštvu, kako bih tu prijavu predao u pisarnici.
Uvjeren sam da će mi poslije nedavno obavljenih razgovora, prilikom kojih sam ukazao da bi svako sprečavanje u mojim nastojanjima da dostavom podatke o kriminalnim djelima, praktično, preraslo u saučestvovanje u prikrivanju ubistva jednog djeteta, to biti omogućeno.
Ako se to ipak ne desi i pripadnici sudske policije nastave da budu tjelesna garda, kriminalca Kovačević Novaka i izvršavaju njegova usmena naređenja, ja ću i bez propusnice krenuti na poslednji sprat da predam ovu prijavu i neću izaći iz zgrade dok to ne učinim ili dok ne budem uhapšen prilikom pokušaja da ostvarim pravo zagarantovano zakonom.
Sve dosadašnje nezakonite radnje koje je naložio pomenuti kriminalac ostajale su "nevidljive", ali ako se sa time nastavi, odluku o tome ko je i kako kršio zakon donijeće Sud.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 128

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV PRAVNOG LICA

OKRUŽNOG TUŽILAŠTVA U BIJELJINIS obzirom da su pojedini pripadnici OT Bijeljina, od tragičnog događaja, ubistva djevojčice Ivone Bajo, pokazivali na različite načine da imaju zadatak i cilj, spriječiti dokazivanje krivičnog djela "Teško ubistvo, u dosadašnjem periodu sam postavljao pitanje isključivo njihove lične odgovornosti, nevezano za instituciju kojoj pripadaju, odnosno sa pretpostavkom da su svi nezakoniti i kriminalni potezi istih, bili za račun organizovanog kriminala, čiji su oni poslušnici i izvršioci. No s obzirom da KZ u članu 125 "Odgovornost pravnog lica" nadalje, jasno ističe (kao i Pravilnik u članu 4, stav "b") da je za učinjeno krivično djelo lica zaposlenog u pravnom licu, odgovorno i pravno lice, a definitivno je postalo jasno, da se ne radi o kriminalu pojedinaca, neko je sama institucija, odnosno organ, kriminalna organizacija, jer brutalno svakodnevno krši zakon, te postaje predmet ove prijave...
Dakle OT Bijeljina je na sve načine pokušala da ubistvo jednog djeteta, predstavi kao nesrećan slučaj, ne birajući pri tome sredstva. Od odbacivanja mišljenja i nalaza patologa, preko prikrivanja prisustva vozila u kritičnom vremenu, sakrivanja materijalnih dokaza, pranja tragova ubistva hemijskim sredstvom sa predmeta, do obmanjivanja javnosti, porodice i vještaka, kojima smišljeno nisu dostavljeni podaci o unutrašnjim povredama i fotografije, iako su načinjene za vrijeme autopsije.
O krivičnim djelima pripadnika OT Bijeljina, vezano za prikrivanje ubistva, već sam napisao stotine stranica i neću sada da detaljnije opisujem sve monstruozne radnje prije svega postupajućeg tužioca, te obaviještavam osobu koja bude obrađivala ovu prijavu da me lično kontaktira, kako bih joj dostavio cd, sa podacima koje imam, jer osnovano sumnjam da bi kriminalci iz OT Bijeljina, (misli se na plaćenike mafije, a ne na sve zaposlene) uništili te podatke ili ih falsifikovali.
Sada ću se bazirati samo na "osvetu tužilačke mafije", koja počinje izbjegavanjem tužioca da evidentira podatke do kojih sam došao u obliku izjave, o čemu imam audio snimak kao dokaz, što je dalje nastavljeno sprečavanjem podnošenja krivične prijave protiv postupajućeg tužioca, kada je drugi kriminalac, u to vrijeme dežurni odbio da postupi po zakonu i naložio da me izvedu iz zgrade. Istini za volju to se nije desilo, nego sam izašao sam, ali na već sutradan podnesenu Pritužbu na taj njegov postupak nisam nikada dobio nikakav odgovor, što jasno pokazuje da je kršenje zakona od strane tužilaštva svakodnevna pojava, koju oni zataškavaju.
Naravno da postoje i pozitivni primjeri u radu pripadnika tužilaštva, ali kako sam se uvjerio da te osobe imaju probleme od strane tužilačke mafije, neću navoditi sada o kome se radi, a dodajem samo činjenicu da bar polovinu tužilaca uopšte ne poznajem i nikada nismo imali nikakav kontakt, tako da oni nemaju udjela u kriminalu i ne smatram ih pripadnicima tužilačke mafije. Izuzetak je jedino osoba, sa kojom nikad nisam razgovarao, a bile su dvije prilike za to koje je isti izbjegao, što sa reakcijama koje je pokazao prema drugim pripadnicima moje porodice, ukazuje da se radi o kriminalcu najgore vrste...
Od kraja 2009, zabranjuje se svim pripadnicima tužilaštva bilo kakav razgovor sa mnom od strane glavnog okružnog tužioca i istovremeno sem zabrane podnošenja prijave, uvode se i nove restrikcije. Niti na jedan zahtjev za pristup informacijama nisam dobio odgovor da mi se omogućava uvid u iste, naprotiv lažno se saopštava da mi je to omogućenou jednom slučaju.
Istina je da smo korištenjem brutalne sile sestra i ja spriječeni da ostvarimo uvid u januaru, kako bismo argumentovano podnijeli pritužbu.
Pošto sam i bez tog uvida predao pritužbu u pisarnici, sa više nego dovoljno podataka da osporim odluku tužioca, g. Tomić zastupnik moje sestre, u to vrijeme angažovan u Hagu, traži uvid u spis, koji mu je poslije pokušaja otpora omogućen. S obzirom da ima samo jedan dan za predaju pritužbe, a imajući povjerenje u moje sposobnosti zapažanja i memorisanje podataka, poziva me u prostorije pisarnice, gdje je pregledao predmet, kako bih ga upoznao sa događajima koji su se zbili za vrijeme njegove odsutnosti. Radi se o nekih 15-tak minuta, kada sam u razgovoru sa njim zaista imao prilike da vidim neke fotografije i dokumenta, ali je zahtjev za pristup potekao isključivo od njega, on je imao uvid i tražio kopiranje onoga što je htio. Ja lično nikada nisam dobio odobrenje za bilo šta od toga i svi u OT Bijeljina znaju da je to gnusna laž. Ne postoju dokument u kome mi se odobrava pristup i kopiranje bilo čega od osnivanja OT Bijeljina do danas...
No sve i kad bi to bilo istina, poznato je da su dva pripadnika tužilačke mafije podnijeli lažnu prijavu protiv mene,(nakon čega su mi odneseni podaci) kršeći više članova KZ-a. Tako se desilo da protiv mene budu pokrenute radnje nezamislive prosječnom građaninu, pa i profesionalcima, po osnovu izmišljenog krivičnog djela, koje ne postoji u KZ-u. Radi se o mojoj "prijetnji" da će svaki kriminalac koji je učestvovao u prikrivanju ubistva, završiti na robiji.
Naravno, sama prijava nije formulisana tako, nego se poziva na član 169, ali kako u istom ne postoji prijetnja zatvorom, kao jedna od radnji za koje je zaprijećena kazna, jasno je da su pripadnici tužilačke mafije u nemoćnom bijesu i iz osvete "Zloupotrijebili službeni položaj" i dali "Lažnu prijavu", sa ciljem pokretanja "Posebnih istražnih radnji" i pretresa prostorija, te oduzimanja računara. Mislili su naravno, da će tako doći do podataka koje sam sakupio o njihovim zločinima iz bliže i dalje prošlosti, ali kako sam bio apsolutno siguran da će ti kriminalci inicirati oduzimanje računara sa ma kakvim izgovorom, sve podatke koje sam sakupio, a nisam ih objelodanio sam dislocirao u Cirih. Ako se dobro sjećam na tom hard disku su ostala samo dva pisma upućena dvema osobama iz OT Bijeljina, koje nisam htio da se pojave u javnosti do aprila, (upad je bio 24-og marta) i 1 audio snimak, za koji niko nije znao.
Sve ostale tekstove, fotose, audio i video snimke, dobijene od građana ili koje sam lično načinio, predao sam sestri još u januaru, tako da tužilačka mafija ne samo da do danas nije uspjela da iste uništi, nego ne zna i šta sve imam o njihovim zločinima.
O tome su mogli da razmišljaju u prethodnim mjesecima, a to ih čeka i u budućnosti. Nemiran san, i pitanje svakog jutra kada se probude : Da li je ovo moj poslednji dan na slobodi?.
Saznavši da im je propao zločinački plan, odlučuju da se predmet u kome se optužujem po članu 169 odugovlači i što je još veći kriminal tužilačke mafije, dodaje se i član 399, iako je pripadnik OT Bijeljina podigao optužnicu protiv osobe XX, po tom predmetu i ista je potvrdila da ja sa kompromitujućim predmetom nemam nikakve veze, te da je isti naslijedila od pokojnog oca. Podaci o tome se kriju, te se ja i dalje fiktivno teretim po tom osnovu, iako je praktično taj predmet okončan, učešćem druge osobe.
To je naravno urađeno sa ciljem da se pred nadređenim institucijama, kojima dostavljam podatke o kriminalu u OT Bijeljina, predstavim kao terorista, manijak, masovni ubica tužilaca...
Paralelno sa tim, dolazim do dodatnih dokaza, ne samo o ubistvu, nego i o aktivnom učešću tužioca u "Sprečavanju dokazivanja" istog, te pokušavam da materijal dostavim i obrazložim uredu glavnog tužioca. U prvoj fazi se to izbjegava, tvrdnjama, kako niko nije tu, da su svi zauzeti, čak i sa glupostima tipa, "da nemaju ništa novo da mi kažu", a u kasnijem periodu se pokušalo sa time da mi se potpuno onemogući predavanje materijala u pisarnici, što je poslije mog oštrog protivljenja i predočavanja člana 177 KZ-a sudskoj policiji, povučeno i zamjenjeno tretmanom po kome predajem materijl u prizemlju kao pas lutalica.
To je direktno kršenje bar dva člana : "Povreda ravnopravnosti gradjana" i "Povreda ljudskog dostojanstva, a indirektno više njih, što ostavljam stručnoj osobi da evidentira.
Takođe dostavljam taj materijal i načelniku kriminalističke policije g. Aci Teodoroviću, koji ističe da će provjeriti rad inspektora i podnijeti zahtjev za saslušanje tužioca, a na osnovu izjave vještaka dr. Busarčevića iz koje se vidi da je tužilac sakrila dokaze o ubistvu.
Razgovor sa njim, sestra i ja smo obavili 05.08.2010. a sutradan nam se saopštava da glavni tužilac nije tu, jer je na odmoru, što demantuje dežurni, (dakle pokušali su da nas slažu) te takođe i postupajuća tužilac, koja je uzgred kako smo ranije obavješteni u Srebrenici.
To se desilo kada je obavila saslušanje osobe I.H. koja je priznala da je izvršila ubistvo Ivone Bajo. Tužilac iako se protiv nje vodi istraga o saučesništvu u tom ubistvu, ne traži svoje izuzeće, na šta je obavezna i zajedno sa glavnim tužiocem, koji je takođe pod istragom za istu stvar, praktično oslobađaju mogućeg ubicu, proglašavajući ga neuračunljivim.
No to nije kraj neodgovornosti tužilačke mafije, jer želeći prikriti sve ono što bi ukazivalo na to da je Ivona Bajo ubijena, gestapovskim metodama cenzurišu sve informacije o tome. Iako je ta osoba napadala drugu djecu, zbog čega je i prijavljena, informacije o tome se uskraćuju građanima, umjesto da se upozore na opasnost i dodatno pripaze na sigurnost djece.
Ukoliko ta osoba bilo kad bilo gdje povredi neko dijete, odgovornost za to je na OT Bijeljina, odnosno na pripadnicima tužilačke mafije iz tog organa koji su je oslobodili.
Dakle ne malo iznenađenje je bilo za nas kad se tužilac, koja inače radi do septembra u Srebrenici, a inače je na letovanju, pojavila na ulazu u zgradu, te je primjetivši nas kao zmija otrovnica "šmugnula" nazad, kako bi izbjegla da je primjetimo.
To joj na njenu žalost nije uspjelo, čemu je svjedok i policajac Petričević Dragiša. Prva pomisao mi je bila da je g. Teodorivić već poslao svoj zahtijev i da je on razlog iznenadnog pojavljivanja tužioca.
Prolazi vikend, gradska slava i tek u utorak 10.08.2010. pokušavamo da dostavimo materijal. Iako sam to i ranije, a i tada jasno istakao, da je cilj našeg dolaska dostava i obrazloženje dokaznog materijala, tužilačka mafija se izruguje zakonu i sa tvrdnjom da nema ništa novo, nalaže naše hapšenje, što je direktno kršenje više prava predviđenih zakonom, od kojih je najvažnije pravo građanina da prijavi krivično djelo.
To što je najveći dio materijala teretio upravo OT Bijeljina, odnosno neke članove tužilaštva je bio razlog da nam se onemogući pristup na sve načine, pa makar i nezakonitim hapšenjem.
No taj događaj je u svemu marginalan iako je prouzrokovao dodatne troškove sestri u iznosu od 1000 maraka, samo tog dana, a u perspektivi i mnogo više, o čemu će biti riječi u privatnoj tužbi za nadoknadu štete, koju je prouzrokovalo tužilaštvo.

Sutradan je g. Aco Teodorović pronađen mrtav na cesti u automobilu, tačnije davao je znakove života. Zvanično se saopštava de je u pitanju srčani udar. No s obzirom da postoje otrovi, koji simuliraju infarkt, a tužilaštvo nije naložilo autopsiju, posebno imajući u vidu pozadinu, osnovano sumnjam da je pomenuti gospodin ubijen, od strane mafije, koja je ubila i Ivonu Bajo, a tužilačka mafija je ponovo odradila svoj dio posla, tako što je brže bolje zatvorila slučaj, bez nalaganja ne samo obdukcije nego, niti "Toksikološkog ispitivanja".
S obzirom da sam ja već osumnjičen za planiranje ubistva 6 tužilaca, od kojih neke i ne poznajem sve do danas, logično je pretpostaviti da bih iz osvete mogao izvršiti ubistvo načelnika policije, koji je potpisao zahtjev za pokretanje akcije protiv mene.
Dakle, ako ne postoji niko drugi ko je sumnjiv, to sam morao biti barem ja, što su u OT Bijeljina dobro znali. No to što nije naloženo niti jedno vještačenje, naravno ne znači da su htjeli mene zaštititi, (usput, ja nisam otrovao tog gospodina), ali koga jesu ???.
I na kraju da se vratimo na dokumentaciju iz priloga. Kako se konstantno odbija uvid u spis za koji podnosim zahtjev, sa tako glupim obrazloženjima, jasno je da je to u cilju pokušaja da se izbjegne još gori scenario, gdje bih imao potpun uvid u kriminal tužilačke mafije, a s obzirom da sam za onih 15 minuta vidjeo i zapamtio neke dokumente, ne bi me uznenadilo da oni više nisu dio spisa, odnosno da je isti dodatno falsifikovan.
Sem toga, vidljivo je da mi se izbjegava uvid i u dva predmeta, koje sam jasno naveo, jer se u odgovoru oni niti ne pominju, ali se zato odgovara na nešto što nije bilo pomenuto.
"Zloupotreba službenog položaja" ili "Nesavjestan rad u sluzbi", sa ciljem da se pruži " Pomoc uciniocu poslije izvrsenja", kako bi "Sprecavanjem dokazivanja" prikrili krivično djelo "Teško ubistvo". To je samo dio kriminala OT Bijeljina...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 127

OVA KRIVICNA PRIJAVA, PREDATA JE U PISARNICI OT BIJELJINA, JEDAN DAN PRIJE UPADA POLICIJE I PRETRESA PROSTORIJA, KOJE SAM KORISTIO! OSIM STO SU KORUMPIRANI KRIMINALCI, SLUGE MAFIJE, TOTALNO SU NESPOSOBNI DA URADE BILO STA, JER JE IZ SADRZAJA PRIJAVE VIDLJIVO DA SAM SVE NJIHOVE POTEZE PREDVIDIO)

KRIVICNA PRIJAVA

PROTIV NN LICA

Radi sto potpunijeg prikaza situacije i razloga za podnosenje ove prijave navescu neke dogadjaje koje su se zbili u poslednjih nekoliko mjeseci, a koji gledano ponaosob u prvom trenutku mozda i ne izgledaju povezano, ali cu na kraju istaci vezu i razloge zasto je bilo potrebno da se navedu

Dana 22.03.2010. godine usao sam u zgradu, Okruznog Suda i Tužilaštva, sa namjerom da podnesem ovu krivicnu prijavu, usmeno, dezurnom tuziocu.

Posto mi je prvobitno receno od strane pripadnika sudske policije, da sacekam dok se ne zavrsi sudjenje, naknadno sam obavjesten, (manje od sat kasnije), da posle tog zavrsenog ima jos jedno sudjenje, te da odem u zgradu policije u Bijeljini, te da tamo prijavim slucaj. Napominjem da sam na pitanje jednog od policajaca, koji su razlozi za podnosenje prijave, odgovorio o cemu se radi, te stoga zakljucujem da (ponovo) niko nije smio da uzme od mene prijavu jer je glavni okruzni tuzilac dao nalog da se to ne cini, zloupotrebljavajuci svoj polozaj

Navodim sada relevantni clan :

Podnosenje prijave 

(1) Prijava se podnosi tuziocu, pismeno ili usmeno.(2) Ako se prijava podnosi usmeno, lice koje podnosi prijavu upozorice se na posljedice laznog prijavljivanja. O usmenoj prijavi sastavice se zapisnik, a ako je prijava saopstena telefonom, sacinice se sluzbena zabiljeska.(3) Ako je prijava podnesena sudu ili ovlascenom sluzbenom licu, oni ce prijavu primiti i odmah i dostaviti tuziocu.
Dakle jasno je da je ovo okruzno tuzilastvo imalo obavezu da primi moju krivicnu prijavu, a izgovori tipa da su svi zauzeti, pokazuju samo to da krse sopstveni pravilnik o 4-satnom radu sa strankama, ili sto je jos gore da mi uskracuju prava predvidjena zakonom, svjesno i smisljeno.Stoga sam odlucio da posto sam jasno pokazao da u ovom tuzilastvu nije na snazi zakon, nego samovolja pojedinih kriminalaca, ovu a i sve buduce krivicne prijave, po potrebi podnosim pismeno…Popis povezanih dogadjaja :-         Posto sam nekoliko dana slao elektronske poruke na vise razlicitih adresa, ocekujuci neke odgovore, posumnjam nesto i odlucim da provjerim sta se desava sa porukama, tako sto sam sebi posaljem test poruku. Tu poruku nikad nisam dobio…-         O svemu u telefonskom razgovoru obavjestim sestru, iznoseci joj svoju sumnju da kriminalna organizacija, umjesana u ubistvo, njenog djeteta, blokira moju postu…-         Taj razgovor je bio „mamac“ za kriminalce, jer sam vec duze vrijeme bio siguran da se moji telefonski razgovori prisluskuju.-         Nova proba : Saljem sam sebi, test poruku ciji je sadrzaj neprikladan da se nadje u ovom dokumentu. Dobijam je dan kasnije, posto je shvaceno da sam ih otkrio…-         Prilikom ukljucenja kompjutera, ne mogu da aktiviram operativni sistem, te sam prisiljen da formatiram hard disk, sto mi oduzima vrijeme, ali podatke sam visestruko zastitio-         Manje od mjesec kasnije desava se isto, ali sam za razliku od prethodnog slucaja, zapamtio da sam neposredno prije toga posjetio sajt tuzilastva u Bijeljini…-         Iako sam zastitio sve vazne podatke, sa vise kopija, bilo je par elektronskih poruka, koje su „propale“, te trazim od sestre telefonski da mi ih posalje nazad. Narednih 15 dana, ja mogu da saljem poruke, moze to i moja sestra, ali mi ne stizu od nje...-         Nekih 15 dana kasnije ponovo sam otkucao tekstove (planirane kao prilog krivicne prijave) koji su nedostajali i o tome obavjestio sestru, napominjuci joj da se vise ne trudi da mi salje poruke. Vec sutradan dobijam elektronsku poruku od sestre…-         U kontinuitetu se na razne nacine borim protiv bande kriminalaca, lepeci plakate po gradu i pozivajuci gradjane da se ukljuce u borbu i dostave mi podatke koje znaju, jer su mediji u strahu i ne smeju da objave informacije koje imam, te javno protestvujem protiv kriminalnog rada zvanicnih istraznih organa (pojedinaca), podnosim krivicnu prijavu, obavjestavam vise uglednih institucija, te pojadinacno svakog tuzioca i komandu sudske policije, da cu svoju borbu i proteste nastaviti, sve do ispunjenja zahtjeva, koji su:1.     Tacan opis dogadjaja tragicnog dana od 15:35 do 16:202.     Uvid u cjelokupan spis i kopiranje odabranih djelova3.     Stav tuzilastva po pitanju novih dokaza koje sam predao.-         Konstantno pokusavam od nadleznih u tuzilastvu da dobijem podatke o tome kako je stradala djevojcica Ivona Bajo, da mi se omoguci pristup informacijama, da saznam sta se desilo sa novim dokazima koje sam predao pocetkom februara, a koji obavezuju tuzilastvo da iznese svoj stav. Navodim relevantni clan stav 3…
Obustava istrage
Tuzilac, u slucajevima iz stava 1. tacka b) ovog clana moze ponovo otvoriti istragu ako se dobiju dodatne informacije koje pruzaju dovoljno razloga za vjerovanje da je osumnjiceni pocinio krivicno djelo.-        
Prije nekih 20 dana nasao sam se u kefe-poslasticarniciAzuro“, sa jednim poznanikom, a nekoliko stolova dalje, sjedila je tuzilac Stjepanovic Danica. Niko od nas nije pokazao da je primjetio ono drugo…-         Prije 15-tak dana sa istim poznanikom usao sam u kafe „Kralj“, gdje se nalazio inspektor Markovic Dragoslav. Takodje „nismo primjetili“ jedan drugog.-         Prije 2 dana po izlasku iz gradskog parka, zaculi smo glasove iza nas (ponovo nas dvojica), te sam se okrenuo i primjetio grupu uniformisanih policajaca, koja zurno, skoro trceci ide za nama. Govorim im da zbog protesta prema drzavnim organima, koji ignorisu moje dokaze i stite kriminalce i ubice ne zelim da se legitimisem. Potom isticem izuzetmo ljubazno i profesionalno, me pretresaju i saznaju identitet poznanika.-         Danas me zaustavlja patrolno vozilo sa istim zahtjevom, istim mojim odgovorom, istim korektnim postupkom, te odbivsi moj predlog da me uhapse (sto je jedan od mojih ciljeva vec duze vrijeme, samo ne mogu da obrazlazem zasto), prate me vozilom do zgrade suda. Dok sam isao pjesice oni su vozili za mnom, na oko 20-50 metara.-         Isticuci ponovo profesionalizam, razumijevanje, ljubaznost i podrsku, kako ovih, tako i svih policajaca sa kojima sam se susretao,moram reci da sam prilikom susreta sa njima, dosao do nekih novih saznanja.1.     Vidio sam u policijskom vozilu list papira sa svojom slikom…2.     Znamo za tvoje proteste i da si im prijetio …??? (citiram policajca)Na moju trenutnu reakciju, o kakvim se pretnjama radi i ko je to rekao, nisam dobio odgovor, a kako sam shvatio da je receno nesto sto nije trebalo da se kaze nisam ni insistirao, tim prije sto se vec desavalo da osobe od kojih dobijem neku informaciju, poput sekretara tuzilastva, kome se jos jednom izvinjavam, sto sam je pomenuo (a sad je kasno da to ispravim), a necu vise nikada pominjati imena osoba od koga sam dobio podatke.Tako necu reci ni kako ni kada sam dosao da gornja dva podatka…-         I naravno posle svega mocnici iz Tuzilastva, ponovo izbjegavaju susret sa mnom…
REZIME
U ocajnickom pokusaju da me ometu u prikupljanju informacija i prosledjivanju istih medijima, neko od clanova kriminalne bande je zloupotrebio ovlastenja koja ima te na osnovu lazne optuzbe o pretnjama, koristi protiv mene POSEBNE ISTRAZNE RADNJE“, cak prekoracujuci mogucnosti, koje predvidjaju clanovi koji regulisu tu temu. Pri tome mislim na napade virusima, te blokadu elektronske poste. U prilogu, je tekst poruke koju sam dobio poslednji put (nesto sto se ranije nije desavalo), a navedena se tri teksta na tri razlicite adrese. Drugi prilog je jedan od plakata koje sam lepio i pozivao gradjane na saradnju.Ono sto ja zakljucujem, je da se sada te „posebne radnje“ intenziviraju i da se prelazi na stav 3 clana, koji navodim :(
3) Istrazne radnje iz stava 2. ovog clana mogu se odrediti i prema licu za koje postoje osnovi sumnje da uciniocu, odnosno od ucinioca krivicnog djela iz clana. ovog zakona prenosi informacije u vezi s krivicnim djelom, odnosno da ucinilac koristi njegovo sredstvo telekomunikacije.
Dakle sada je svako ko se nadje sa mnom u drustvu u opasnosti da bude pracen, legitimisan i lociran kako bi me sprecili da koristim druga sredstva za slanje i primanje informacija, kada moje blokiraju. Takodje se na taj nacin unapred plasi svako da mi dostavi neku informaciju o kriminalcima u redovima tuzilastva i pilicije, protiv kojih sam podneo krivicnu prijavu.Jos jedan, ne manje vazan faktor je taj, sto izgovarajuci se navodnim strahom zbog pretnji, pojedine odgovorne osobe u tuzilastvu, izbjegavaju razgovore sa mnom iako ih, kako sam vec istakao pravilnik obavezuje. Navod (Clan 69 – Radno vrijeme, stav 3):
3. Prijem stranaka u tužilaštvu se vrši u vremenu koje odredi Glavni tužilac,a koje ne može biti kraće od 4 (četiri) sata na dan.
Ne smeta meni to sto me pratite, jer nemam sta da krijem, pa i sve blokade i viruse, cu da prodjem, da na svaki stepenik postavite po jednog policajca, ne mozete me uplasiti, jer ti ljudi svoj posao obavljaju casno, i sta se to dasava uopste im nije jasno.Zasto da cuvaju one protiv kojih ja imam i iznosim dokaze?Ali to sto se koriste lazne optuzbe i sada sa mogucnoscu da ce svako ko u gradu bude vidjen sa mnom, biti legitimisan-a i cak pretrasan-a, je nesto preko cega necu da predjem.Trazim da se ispita ko je izneo tvrdnju, da sam iznosio bilo kakve pretnje.Uvijek sam vodio racuna sta pisem ili izgovaram i iskljucivo sam upozoravao one protiv kojih imam dokaze o kriminalnom radu, da ce odgovarati za svoje postupke i zavrsiti u zatvoru (alternativno, na robiji ili iza resetaka). Nikada nisam uradio napisao ili izgovorio nijednu rijec, koja bi dovodila u pitanje  ; zivot, zdravlje ili bilo koji dio tijela ili imovine nijednog stanovnika ovog grada, a ne samo pripadnika tuzilastva.Ovu tvrdnju sam spreman da testiram na poligrafskom ispitaivanju.

DA LI SU SPREMNI ONI DA TESTIRAJU SVOJE LAZI ?

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

CLANAK BROJ 126

OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI

NA RUKE PREDSJEDNIKU
OBAVJEŠTENJE


Napomena: Ovaj dokument je prije svega informativnog karaktera i sačinjen je u svrhu informisanja jedne od najuglednijih institucija o aktivnostima organizovanog kriminala u ovom gradu i zemlji. Ujedno je poziv pripadnicima suda da daju doprinos borbi protiv mafije, koja vlada zemljom i u sprezi je sa pojedinim pripadnicima institucija sistema...
Tokom cijele 2010. godine vodio sam intenzivnu borbu za dokazivanje istine u slučaju ubistva osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo i procesuiranju njenih ubica i pomagača u prikrivanju ubistva. Vremenom sam došao do više dokaza, ne samo o ubistvu, nego i o aktivnom učešću tužioca u prikrivanju i zataškavanju tog zločina, što je još monstruoznije od samog čina ubistva, jer je izvršeno od onih koji imaju dužnost da gone počinioce krivičnih djela.
Cjelokupan materijal je zaista obiman i najveći dio se nalazi na disku koji je u prilogu, unutar foldera "Dokumenti", dok se suština slučaja obradjuje unutar foldera "Saopstenje" u tekstu "Saopstenje za javnost", koji je rađen u formi web stranice sa aktivnim linkovima.
No prije svega bih skrenuo pažnju na sliku "Torba", koja je materijalni dokaz sa mjesta zločina, sakriven i izuzet iz istražnih radnji za svih 6 mjeseci navodne istrage. Kaiš torbe je dvostruko presječen i to ukoso, što je praktično nemoguće izvesti rukom i uz pomoć oštrog sječiva. Dio kaiša je nestao sa lica zemlje, a ugao presjecanja odgovara položaju rane na tijelu. I na sve to je vidljivo da su nekim jakim hemijskim sredstvom, uklonjeni tragovi ubistva, koje je čak skinulo originalnu žutu boju.
Iako sam taj dokaz u skladu sa ZKP-om, član "Obustava strage" stav 3, predao prije više od godinu dana, krivci uhvaćeni sa rukama krvavim do ramena se ne oglašavaju, nego su kao jedino rješenje naložili zabranu pristupa meni i majci ubijene djevojčice prostorijama tužilaštva, kako ne bi morali da objašnjavaju svoju ulogu u prikrivanju ubistva.
Sem toga su saznavši da imam dokaze o njihovom kriminalu izmanipulisali policiju i Okružni sud, te izdejstvovali oduzimanje računara i sijaset pratećih aktivnosti od kojih pominjem samo danonoćnu stražu pred kućom i pratnju policajcima u civilu i patrolnim kolima do grada, dok su me na svakoj raskrsnici dočekivale policijske trojke.
O kakvom se tretmanu radi, biće jasnije ako se zna da je poslije manje od 10 posto onoga što sam ja doživio, g. Nedeljko Radman, preminuo od stresa, prilikom ispitivanja u policiji.
No mene nisu mogli uplašiti i poslije višemjesečne pravne borbe uspio sam argumentovano izdejstvovati pobjedu nad mafijom, koja se nije usudila podići optužnicu za izmišljene optužbe po članu 169, (samo zbog mojih tvrdnji da će svi koji su činili krivična djela sa ciljem da pomognu ubicama, završiti u zatvoru.
Takođe sam argumentovano obrazložio sve svoje radnje, najpre na ispitivanju i doveo ih u vezu sa zakonskim odredbama, te u kasnijem periodu ubijedio načelnika kriminalističke policije da ispita sve nepravilnosti u radu inspektora i podnese zahtjev za saslušanje tužioca Stjepanović, a na osnovu fotografija torbe i izjave vještaka dr. Busarčevića, koja je takođe u prilogu na disku unutar audio zapisa "Miroslav.mp3".
O monstruoznosti tužioca ne treba trošiti riječi, jer je odbacivši mišljenje patologa da je ranu naneo predmet 25x1 mm, tražila drugo vještačenje, sakrivši od vještaka sve podatke o unutrašnjim povredama koje su i dovele do smrti, a detalje možete čuti na disku.
Da bi spriječili dostavu tog snimka uredu glavnog tužioca izmanipulisana je i zloupotrebljena Sudska policija i Osnovni sud, te smo spriječeni primjenom zakona sile u ostvarenju prava predviđenih zakonom, te uhapšeni i izvedeni pred sudiju, bez prava na telefonski poziv i iznošenje dokaza odbrane iako sam to zahtijevao.
No rješenjem Okružnog suda, konstatovano je da je ceo postupak bio nezakonit i da je (moj komentar) Sudska policija učinila više krivičnih djela od kojih su najvažnija "Samovlašće" i "Povreda prava na podnosenje pravnog sredstva", dok je sudija takođe prekršio zakon i to prije svega član "Povreda zakona od strane sudije".
Tako nažalost za svoje buduće pravne korake imam kao krivce Sudsku policiju i sudiju, dok je osoba koja ih je izmanipulisala ostala u sjenci. No kako sam ja, još u martu 2010. prvi put upozorio sudsku policiju da ne želim da iko od njih bude odgovoran za blokiranje istrage ubistva i saučesništvo u istom i dalje ne želim da se to desi. te sam pozvao i njih i tužilaštvo na saradnju, (dokumenti u prilogu) a sada pozivam i Osnovni sud.
Očekujem od predsjednika suda da kada analizira dokaze na koje sam skrenuo pažnju, obavijesti o svemu sve sudije, razgovara sa sudijom pred koga smo izvedeni, (čije ime sada neću navoditi, jer nemam namjeru da pokrećem aktivnosti za krivičnu odgovornost i nadoknadu štete, protiv osoba za koje smatram da su obmanute, osim ako na to budem prisiljen zbog nesaradnje istih) i ustanovi kako je i zašto došlo do kršenja zakona.
No na stranu sve to, ostaje činjenica da je majka ubijenog djeteta, pri pokušaju da dostavi dokaze o ubistvu, umjesto da bude saslušana, uhapšena.
To je nešto što će biti crna mrlja na svima vama, dok se ne otkriju krivci i ubice.
Ako imate hrabrosti da se uključite u borbu, protiv organizovanog kriminala, očekujem da me pozovete na razgovor tokom mjeseca februara 2011, (broj telefona je na dnu svakog dokumenta) kada ću pokušati da kontaktiram i pripadnike tužilaštva, sa istim ciljem.
Ukoliko to ne da rezultata, početkom marta ću predati krivične prijave i tužbe za nadoknadu štete protiv odgovornih, i nastaviti sa borbom pravnim sredstvima, a svako ko pokuša da spriječi pokretanje istrage na osnovu dokaza koje imam, bilo da se radi o sudskom policajcu, tužiocu, sudiji, poslaniku ili ministru, moraće biti spreman da pred sudom odgovara za saučesništvo u prikrivanju ubistva.
Možda tužilac ima objašnjenje za stanje torbe i to zašto svi podaci nisu stigli do vještaka, ali neka nam to i objasni, a ne da se krije iza svih vas.
Istina je da objašnjenja nema i da je istraga ubistva djeteta smišljeno sabotirana od strane tužilaštva i to po svemu sudeći nalogom iz vrha vlade, a sada se prisiljava sve više organa i osoba da daju doprinos u prikrivanju ubistva.
I da se vratim na jedan važan detalj: Dan po razgovoru sa načelnikom policije, na ulazu u zgradu suda pojavila se tužilac Stjepanović, za koju nam je rečeno da je na odmoru i ugledavši nas pobjegla nazad. Pomislio sam da je g: Teodorović ipak reagovao.
No 5 dana kasnije, samo dan poslije našeg hapšenja, pomenuti gospodin, je pronađen mrtav u automobilu. Da li je to sve samo splet okolnosti ili njegova smrt nije prirodna?
U svakom slučaju neki vidovnjak je odokativno "konstatovao" infarkt, a načelnik kriminalističke policije je poslije karijere u kojoj je zasigurno stekao puno neprijatelja, uprkos obilju otrova od kojih neki simuliraju srčani udar sahranjen bez autopsije.
Neki su sada ponovo mirni.

HOĆETE LI I SLEDEĆI PUT DA IM POMOGNETE ???

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 125

OKRUŽNOM SUDU U BIJELJINI

NA RUKE PREDSJEDNIKU
OBAVJEŠTENJE


Tokom protekle 2010. godine, kao posledica moje borbe protiv organizovanog krimimala, a u znak odmazde zbog obilja dokaza koje sam sakupio, prije svega o ubistvu djevojčice Ivone Bajo, te učešća pojedinih osoba zaposlenih formalno u državnim institucijama, protiv mene je pokrenuto više nezakonitih aktivnosti, od kojih se neke i dalje nastavljaju.
Naime zloupotrebivši svoj službeni položaj pripadnici tužilaštva su obmanuli načelnika kriminalističke policije i lažno me optuživši za "Ugrožavanje sigurnosti", nagovorili ga da podnese zahtjev za aktivnosti koje su im omogućile da dodju do računara koje sam koristio i unište podatke na njemu.
Kako su sve radnje zasnivali na mojoj izjavi da će svi odgovorni za prikrivanje ubistva, završiti u zatvoru, bilo je svima jasno da se nijedan tužilac neće usuditi da podigne optužnicu, ničim utemeljenu, te im je jedino preostalo da odugovlače sa slučajem.
Naravno ja sam konstantno zahtijevao da budem optužen ili da se tužilastvo povuče iz slučaja odnosno da vrati računare, što su poslije 9 mjeseci bili silom zakona prisiljeni da učine, ali iako je to predviđeno u ZKP-u, nikada nisam dobio obavještenje o pregledu računara, relevantni član : Otvaranje i pregled privremeno oduzetih predmeta i dokumentacije, stav (2) O otvaranju privremeno oduzetih predmeta i dokumentacije tužilac je dužan obavijestiti lice ili preduzeće od kojeg su predmeti oduzeti, sudiju za prethodni postupak i branioca.
Iako sam to zahtijevao, kao i da se prije primopredaje izvrši kontrola ispravnosti, tužilaštvo je nastavilo sa bezakonjem i na njima je odgovornost za uništavanje podataka na računaru.
Hard disk je bio prazan a cd rom neispravan, što jasno govori, šta je bio cilj akcije.
Takođe sam konstantno sprečavan da dostavim dokazni materijal tužilaštvu, a pri pokušaju da to lično uradim, uhapšen sam zajedno sa sestrom, majkom ubijenog djeteta, te uz kršenje više prava predviđenih zakonom, od kojih su najvažnije, pravo na iznošenje odbrane uz izgovor da je suviše kasno i pravo na telefonski poziv, (sestri nije dozvoljeno da pozove advokata...) osuđeni na novčanu kaznu od po 600 KM + 300 za troškove.
Tako je jasno poručeno građanima, šta ih čeka ako se usude krenuti na mafiju...
No i ta presuda je rješenjem Okružnog suda, stavljena van snage, gdje je konstatovano da su i sudska policija i sudija, načinili više krivičnih djela, kako bi nas spriječili da dostaviimo materijal koji teško kompromituje tužilaštvo.
No sve ovo je bio samo okvir za temu koja je u nadležnosti suda, a radi se o "Posebnim istražnim radnjama". Kako je ZKP, jasno predvidio da se pomenute radnje, mogu najviše primjenjivati 6 mjeseci, a onda citiram : Materijal dobijen preduzimanjem radnji i obavještavanje o preduzetim radnjama, stav (3) Sudija za prethodni postupak će, bez odlaganja, a nakon preduzimanja radnji iz ovog zakona, obavijestiti lice protiv kojeg je radnja bila preduzeta. Lice protiv kojeg je radnja bila preduzeta može od suda zatražiti ispitivanje zakonitosti naredbe i načina na koji je sprovedena radnja..
Kako će se uskoro navršiti godinu dana od pokretanja tih radnji, a nisam dobio nikakvo obavještenje, postoje dvije mogućnosti. Ili za te radnje nikada nije izdata naredba, te su ih na svoju ruku provodili pojedini kriminalci, na što ukazuje izjava pokojnog Ace Teodorovića da o tome ništa ne zna. Kada se tome doda činjenica da sam ga uvjerio da ispita sve nepravilnosti u radu policije i podnese zahtjev za saslušanje tužioca, onda osnovano sumnjam da njegova smrt samo par dan kasnije nije prirodna. Druga mogućnost je da su za te radnje izdejstvovali sudsku naredbu, ali je očito da i u tom slučaju, dolazi do prekoračenja roka od sada već 5 mjeseci. Stoga od vas očekujem, pošto formalno ne znam za te radnje i nemam broj predmeta, da ispitate, je li ikada Okružni sud dao naredbu za njihovu primjenu, te ako jeste zašto nisam obavješten po isteku 6 mjeseci. Ja sam već pominjao tu temu u obraćanjima povodom zahtjeva za povrat računara, ali kako je to sasvim drugi predmet i moguće u nadležnosti drugog sudije, nemam nikakvu povratnu informaciju.
Ta tema nije uopšte bezazlena, ali vjerovatno više ne bih pokretao ovo pitanje, da se u nedjelju 13.02.2011. nije pojavila na ulazu u moju kuću nepoznata muška osoba i pod izgovorom da ima problema sa uređajima u svojoj zgradi, pokušavala više od 5 minuta da uđe u naše prostorije, kako bi navodno lično vidjela, kako mi koristimo određene predmete.
U početku sam strpljivo objašnjavao sve što je isticao kao problem, ali on je uporno insistirao na tome, da uđe i lično pogleda kako mi to koristimo.
Iako sam u proteklih godinu dana imao susreta i neuobičajene pokušaje kontakta, a dva puta su pokušali i da me ubiju, ovakav jedan nastup zasigurno nikad ranije nisam doživio.
Tek kada sam rekao da mene ne zanima šta ko ima u svojim kućama i kako to koristi i ne vidim zašto to njega interesuje, on je odgovorio da je samo radoznao i da nije nikakav špijun.
Vrlo zanimljivo, ne kaže da nije lopov ili voajer ili manijak, nego baš špijun.
Vratrimo se sada na "Posebne istražne radnje" u okviru kojih je predviđen i prikriveni istražitelj, odnosno informator, kome se mogu načiniti i lažni dokumenti.
Šta je htio taj neznanac? Da ubaci prislušni uređaj ili da podmetne kesicu narkotika...
Ostalo bi samo da anonimni građanin dojavi, kako je Zdenko Bajo dilovao heroin na ulicama grada, te bi uspješnom akcijom policije, koju je zatražilo OT Bijeljina, bila pronađana ta kesica. Ili ko zna šta su zamislili.
Ostaje činjenica da je prekršen zakon i da 5 mjeseci od isteka roka za obavještavanje, to nije ispoštovano. Ja sam te kriminalce uhvatio sa rukama krvavim do ramena i imam neosporne dokaze o njihovim zločinima. Oni su spremni na sve.
Nedeljko Radman je umro na saslušanju. Aco Teodorović je doživio srčani udar, čim je poslao zahtjev za saslušanje kriminalca iz tužilaštva. Šta se sa tim desilo? Upadom na BN televiziju, daju jasan signal, šta će se desiti onoma koji objave bilo šta što je na štetu mafije. Tako tužilaštvo postaje sila iznad i izvam zakona, a u suštini nastupa kao banda drumskih razbojnika, te nijedan medij ne smije da se suprotstavi njihovoj volji.
Pozivam sve zaposlene u Okružnom sudu da se priključe borbi protiv organizovanog kriminala, (već sam pozvao i neke druge institucije - u prilozima). Ja imam dokaze protiv njih. Ne tražim ni od koga da izlaže svoj život opasnosti. Samo radite po zakonu i ne dozvolite da vas pripadnici organizovanog kriminala koriste da bi izbjegli zasluženu kaznu. Već godinu dana meni je spriječen pristup bilo kome iz tužilaštva, kako bih obrazložio dokazni materijal o krivičnim djelima istih.
Naravno da je to logičan potez kriminalaca, da se bore za svoj opstanak, po svaku cijenu.
Dužnost svih nas je da im se suprotstavimo...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 124

PO PRIJEMU OVOG DOKUMENTA, OKRUŽNI SUD U BIJELJINI JE DONIO RJEŠENJE O POVRATU ODUZETIH RAČUNARA, SA KOJIM SE SAGLASIO TUŽILAC! ZA GRAĐANE KOJI NISU UPUĆENI U RELEVANTNE ČLANOVE ZAKONA, NAVODIM ČLAN ZKP-a, PA SAMI ZAKLJUČITE ZAŠTO SU IZ MAFIJEŠKE ORGANIZACIJE OT BIJELJINA, DALI SAGLASNOST:
Kažnjavanje za odugovlačenje postupka
(1) Sud može u toku postupka kazniti novčanom kaznom do 5.000 KM tužioca, branioca, punomoćnika ili zakonskog zastupnika i oštećenog, ako su njihovi postupci očigledno upravljeni na odugovlačenje krivičnog postupka.
(2) O kažnjavanju tužioca obavijestit će se Visoko sudsko i tužilačko vijeće, a o kažnjavanju branioca obavijestit će se advokatska komora.

OKRUŽNOM SUDU U BIJELJINI


PREDMET : 12 0 K 001162 10Kpp

ZAHTJEV

S obzirom da je prošlo skoro osam mjeseci od kada su pripadnici organizovane kriminalne grupe, (tužilačke mafije), čiji pripadnici umjesto da obavljaju časno i profesionalno posao tužioca, da gone počinioce krivičnih djela, nastupaju kao servis ogranizovanog kriminala, pokrenuli na osnovu lažne prijave više neregularnih i nezakonitih radnji protiv mene, zahtijevam od suda da neodložno reaguje i prekine to bezakonje, tiraniju i teror tužilaštva.
Same radnje koje su preduzete, jesu istina predviđene zakonom, ali je osnova lažna, dakle prije svega prijava i svi podaci koji su dostavljani, kako načelniku kriminalističke policije, tako i tužiocu te sudiji. Istina je da ja nisam imao uvid u dokumentaciju na osnovu koje se odlučivalo o pokretanju pomenute procedure, te ne mogu u ovom trenutku osporavati zakonitost niti jedne naredbe, nego samo legitimitet i istinitost ulaznih podataka, ali je evidentno da je prošlo više od 50 dana, kada je istekao krajnji rok za "Posebne istražne radnje", te sam morao dobiti obavještenje od suda, shodno članu ZKP-a "Materijal dobijen preduzimanjem radnji i obavještavanje o preduzetim radnjama" stav 3 : Sudija za prethodni postupak će, bez odlaganja, a nakon preduzimanja radnji iz ovog zakona, obavijestiti lice protiv kojeg je radnja bila preduzeta. Lice protiv kojeg je radnja bila preduzeta može od suda zatražiti ispitivanje zakonitosti naredbe i načina na koji je sprovedena radnja.
U prethodnom periodu sam obavijestio sud da sam prethodno podneo krivične prijave protiv nekih od pripadnika kriminalne grupe i aktivno sakupljao dokaze o tome, te je praktično, sud stao na stranu jedne od strana u sporu i to one prvoosumnjčene.
Teoretski, postoji mogućnost da su nasuprot meni najokoreliji kriminalci i ubice, te je na taj način omogućeno istima da dođu u posjed dokaznog materijala i unište ga.
Na sreću, ja sam to predvidio ranije i dislocirao podatke sa računara ovdje u Cirih.
Pošto njihov pakleni plan nije uspio, jedino što im je preostalo kao protivteža mojim argumentima je neka fiktivna istraga, koja me predstavlja u institucijama kojima dastavljam podatke o njihovim zločinima, kao neuračunljivog psihipatu i manijaka.
Siguran sam da ste se do sad uvjerili da sve svoje poteze, zasnivam na odredbama KZ-a i ZKP-a, za razliku od tužilačke mafije koja brutalno gazi i pljuje po zakonu i ljudskim pravima, a o ubistvima u koje su im ruke uprljane do ramena, da i ne govorim.
Ja sam se s druge strane uvjerio da iako ne mogu reći da je ijedna odluka suda išla meni u prilog, (čak naprotiv) svaka bila dovedena u vezu sa relevantnim članovima, te iako pravo nije matematika i može biti rastegljivo, te se tumačiti od osobe do osobe drugačije, pa rad suda zaslužuje svako poštovanje.
Tim prije me iznenađuje ovo nepridržavanje navedenog člana i postavljam pitanje da li se radi o nastavku odugovlačenja i bezakonju od strane tužilaštva, nekoj administrativnoj grešci ili sud pokazuje pristrasnost prema onima koji bi teorijski trebalo da su na strani zakona.
Nažalost oni to nisu te očekujem od suda da me obavijesti, kakav je status predmeta u ovom trenutku i zašto nisam obaviješten o preduzetim radnjama.
Zahtijevam da se računari moje sestre, čiji sam zastupnik i g.Xxxxxxxx odmah vrate u posjed vlasnicima, jer je očito poslije osam mjeseci da to što radi tužilaštvo nema nikakve veze sa zakonom, jer je pogaženo moje pravo na suđenje u razumnom roku. Skrećem pažnju da je nedavno izvršen napad u Banjaluci sa ciljem uništenja dokaza, a to gdje se isti nalaze ne znamo mi obični građani, nego upravo tužioci.
Osnovano sumnjam s obzirom da se u međuvremenu desilo više nemilih događaja u režiji tužilačke mafije, da će pokušati uništiti pomenute računare ili alternativno podmetnuti neki materijal, koji bi me povezao sa Bin Ladenom, Mladić Ratkom, Al Kaidom, atentatom na Kenedija, Linkolna ili Cezara, ko zna šta im sve može pasti na pamet.
Takođe očekujem od suda da kazni tužioca za odugovlačenje i da učini sve prije svega kao čovjek, ljudsko biće, a potom i kao sudija da se na osnovu dokaznog materijala koji sam dostavio, pripadnici tužilačke mafije procesuiraju u najkraćem roku, jer svaka sekunda koju provedu na slobodi, je sramota za državne institucije, a da ne pominjem opasnost koju predstavljaju po živote onih koji su svjedoci njihovih kriminalnih aktivnosti.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 123


OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI


(po predmetu 12 0 K 001162 10Kpp)

Sudija : ĐONLIĆ MENSUR


Podsjećam Sud da je nedavno isteklo 6 mjeseci od kada su prema meni pokrenute "POSEBNE ISTRAŽNE RADNJE" , te po naredbi za pretres prostorija oduzeti računari, vlasništvo moje sestre Budimke, te g. Xxxxxxxxx.
Kako je to krajnji rok za produžavanje bilo koje aktivnosti predviđene pomenutim radnjama, jasno je da mafijaška organizacija, koja je već ubila najmlađeg člana moje porodice, Ivonu Bajo i na sve načine pokušava da me uplaši i spriječi u mojoj borbi za dokazivanje istine, više nama manevarskog prostora za odugovlačenje postupka koji su protiv mene pokrenuli...
Po clanu ZKP-a "Materijal dobijen preduzimanjem radnji i obavještavanje o preduzetim radnjama", sve podatke koje je u prethodnom periodu prikupila policija, potrebno je dostaviti tužiocu, a on je obavezan proslijediti ih sudiji.
Stavovi 2 i 3 istog člana predviđaju obavezu pismenog obavještavanja lica protiv koga su preduzete radnje tj. mene, što ne sumnjam da će Sud učiniti, ali poznajući ćud kriminalaca protiv kojih se borim, ne sumnjam da će oni sve uraditi kako bi i dalje odugovlačili postupak, sa ciljem da izbjegnu sudski proces, sa jedne strane, jer dokaza nemaju, a sve je zasnovano na lažnoj izjavi datoj u policiji, a s druge strane žele da me i dalje predstavljaju, kao manijaka i teroristu u razgovorima sa institucijama kojima sam proslijedio podatke i dokaze o njihovim kriminalnim aktivnostima.
Siguran sam da je više nego jasno da je njihova tvrdnja kako im mjesecima upućujem poruke sa prijetnjama po život i tijelo, lažna jer pisma koja su predali ne sadrže nijednu riječ vezano za član 169 KZ, a da imaju bilo šta mogli bi bez problema da podignu optužnicu, za šta im ne bi bila potrebna nijedna od terorističkih radnji koje su prevarom izdejstvovali protiv mene.
Podsjećam Sud da je Zahtjev za pomenute radnje uputio g. Aco Teodorović, koga su prisilili da to učini, (ne shvatite ovo bukvalno) jer je bilo teško, kako njemu, tako i tužiocu, te kasnije sudiji da ne postupe po njihovoj želji, iako nije postojao nijedan argument za to, jer bi za svaku eventualnu povredu koju bi kasnije zadobili, odgovornost pala i na sve vas.
To je moje viđenje situacije i dozvoljavam mogućnost, da sam nešto i previdio.
No u kasnijim razgovorima sa predstavnicima policije i samim g. Teodorovićem, svima je postalo jasno, da su optužbe protiv mene neosnovane i da sam svaku svoju riječ, svaki postupak, zasnivao na odredbama KZ i ZKP, što sam najpre obrazložio detaljno na ispitivanju za koje nisam bio pripremljen niti sam imao branioca.
Sam načelnik kriminalističke policije je izneo stav da će prijava biti odbačena, a kada sam sa sestrom posjetio pomenutog gospodina 05.08.2010. i ukazao na "propuste" inspektora" vezano za istražne radnje, po ubistvu Ivone Bajo, zasnovane na zvaničnim zapisnicima, te sugerisao da po istom principu, po kome je podneo Zahtjev protiv mene, (na čemu mu zahvaljujem, jer sam dobio priliku da dostavim Sudu podatke o kriminalcima) podnese Zahtjev za saslušanje tužioca Stjepanović, (na osnovu izjave dr. Busarčevića, ako ih se ne boji) isti odgovorio:
Mislite da ih se bojim. Pa možda ću baš tako da uradim, te da će ispitati sve radnje inspektora. Ponovivši još jednom taj stav, završio je razgovor.
U međuvremenu smo pokušali da materijal o krivičnom djelu tužioca, vezano za obavljanje tužilačke funkcije dostavimo Glavnom tužiocu, kada je poslije više laži od strane sudske policije, (da je isti na odmoru, a kasnije saznajemo od tužioca Jovanovića da to nije istina, na šta policajac dodaje "Mislio sam da je na odmoru"), te da je isti slučaj i sa tužiocem Stjepanović. za koju nismo ni pitali.
I onda nevjerovatno, ona se pojavljuje na izlazu i ugledavši moju sestru, bježi nazad u zgradu. Sve to se desilo dan po razgovoru sa g. Teodorovićem.
Da li je krenula na plažu ili je Zahtjev već stigao, pa je naprasno prekinula odmor, možda nikad nećemo saznati, jer je samo 5 dana kasnije g. Teodorović, pronađen mrtav u automobilu. Zvanično saopštenje je da je doživio srčani udar i skrenuo sa puta.
Sahranjen je po hitnom postupku bez autopsije, tako da tužilac mirno može da nastavi odmor.
Dodao bih da sam u periodu od 23.06 do kraja juna, neprekidno osjećao jake bolove u stomaku, a pošto sam na par minuta ostavio piće na stolu dok je vani bila gomila navijača koji su gledali utakmicu. Već tada sam sumnjao da se radi o trovanju, a po smrti g. Teodorovića, te su sumnje još izraženije.
Dokazi koje imam protiv njih su neoborivi. Vještak je spreman posvjedočiti da mu je tužilac Stjepanović, "sakrila", podatke o unutrašnjim povredama, a jasno je i sa kojim ciljem.
Da bi izbjegli zasluženu zatvorsku kaznu članovi kriminalne organizacije, spremni su ubiti svakog nezgodnog svjedoka. Moja je dužnost da upozorim i vas, te tužioca Šabić Murisa, da postoji potencijalna opasnost za sve koji su učestvovali u pokretanju radnji protiv mene jer možete biti nezgodni svjedoci protiv njih.
Borba protiv mafije je moj izbor i ja sam spreman i na tu mogućnost, da budem ubijen, ali ne želim da iko drugi dođe u opasnost, ako i sam svojevoljno ne bude spreman na taj rizik.
U prilogu dostavljam kopiju Zahtjeva za pristup informacijama od 10.12.2009., odgovor na isti, te originalan dokument upućen mojoj sestri u Cirih, na kome je vidljivo da je prvobitno poslat na mejl tužilaštva.
Tekst neću komentarisati, te samo napominjem da iako sam došao do monstruoznih podataka i to dostavio tuzilaštvu, niko nije pomakao niti mali prst da to provjeri.
Već sam vas obavijestio da sam prikupljao materijal o ranijim zločinima tih kriminalaca i dobio podatke kako za pomenuti slučaj, tako i za ratne zločine, čiji izvršioci, citiram "danas rade u policiji i tužilaštvu". Jedan od najvećih zločina iz 1992. godine je ubistvo oko 20 civila, (muslimana), od kojih 6-ro djece nastanjenih, baš pored mjesta gdje je Ivona nađena mrtva.
Nije me iznenedilo da je u sve to umiješan i Novak Kovačević, niti da niko za te zločine nije optužen, a kamoli osuđen, a niti to da niko ne smije da svjedoči.
Napominjem da sam sve podatke dobio iz druge ruke, te sam postavio pitanje o tome pod brojem 8, u zahtjevu, što je u odgovoru ignorisano.
Možda vam je sada još jasnije, ili vam je tek sad sasvim jasno, zašto im je bilo toliko važno, da otmu računar, koji sam koristio...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 122

VISOKOM SUDSKOM I TUZILACKOM SAVJETU

KANCELARIJI DISCIPLINSKOG TUZIOCA
PRITUZBA NA RAD TUZILASTVA


OBRACAM SE VAMA PO SUGESTIJI GLAVNOG REPUBLICKOG TUZIOCA REPUBLIKE SRPSKE, A POVODOM VISE NEREGULARNIH I NEZAKONITIH RADNJI OD STRANE NEKIH CLANOVA OKRUZNOG TUZILASTVA U BIJELJINI, A VEZANO ZA SLUCAJ UBISTVA DJEVOJCICE IVONE BAJO, 23.07.2009. GODINE. U PRILOGU OVOG DOKUMENTA SU TEKSTOVI NASTALI PRE OKO MJESECA DANA, A U NASTAVKU CU ISTACI SAMO ONE PODATKE DO KOJIH SAM DOSAO OD POCETKA OVE GODINE DO DANAS...

OKRUZNO TUZILASTVO U BIJELJINI JE KONSTANTNO DAVALO LAZNE PODATKE U JAVNOST, IAKO SU PRVOBITNU TEORIJU O SAMOPOVREDJIVANJU DJEVOJCICE REDOM OSPORAVALI SUDSKI VJESTACI OD KOJIH JE PRVI (STALNI SUDSKI VJESTAK MEDICINSKE STRUKE) OPISAO UBILACKI PREDMET : 2,5-3 CM SIRINE, TE 1 MM DEBLJINE, A JOS DVA VJESTACENJA OBAVLJENA IZVAN ZEMLJE TAKODJE ISKLJUCUJU NESRECAN SLUCAJ.

PO PRIZNANJU PRIPADNIKA TUZILASTVA REZULTATI I MISLJENJE VJESTAKA PO OBAVLJENOJ OBDUKCIJI NISU SAOPSTENI DA SE NE BI "UZNEMIRAVALA JAVNOST".

NE ZNA SE ZASTO SU REZULTATI AUTOPSIJE IGNORISANI I NA CIJI SE TO AUTORITET POZVALA POSTUPAJUCA TUZITELJICA, KADA JE NALOZILA VESTACENJE KORPE CIJE DIMENZIJE NE ODGOVARAJU POVREDAMA KONSTATOVANIM OD STRANE PATOLOGA.

IAKO JE DRUGO VESTACENJE OBRADJIVALO SAMO POVRSINSKU RANU, NI ONO NIJE MOGLO POTVRDITI ZELJU TUZITELJKE DA SE SMRT DJETETA PREGLASI ZA NESRECAN SLUCAJ.

BAZIRAJUCI SE SAMO NA TOJ VANJSKOJ POVREDI VJESTAK ZAKLJUCUJE DA NA PODMETNUTOJ ZICI (OD STRANE TUZILASTVA) NIJE NASAO POTVRDU DA JE NJOME NANESENA RANA, TE PREDLAZE TRASOLOSKO I SUDSKO MEDICINSKO VESTACENJE.

U MEDJUVREMENU OKRUZNO TUZILASTVO U BIJELJINI, LAZNO PREDSTAVLJA REZULTATE TOG VJESTACENJA, STVARAJUCI UTISAK DA JE DOBIJENA POTVRDA O SAMOPOVREDJIVANJU, ALI TOBOZE TO IM NIJE DOVOLJNO, TE TRAZE DODATNA VJESTACENJA.

I SADA DOLAZI NAJZANIMLJIVIJI DIO :

PO INFORMACIJAMA KOJE SMO DOBILI OD SAMOG VJESTAKA PRIJE PAR DANA, TUZITELJKA DANICA STJEPANOVIC, POZVALA GA JE SA MOLBOM DA HITNO ZAVRSI VJESTACENJE, DA JE NJIMA SVE POZNATO I DA CISTE FORMALNOSTI RADI ON TO SAMO POTPISE...

SA TIM UBJEDJENJEM VJESTAK JE I PRISTUPIO POSLU, ALI KAD JE KAKO KAZE PROCITAO O CEMU SE RADI, SRCE MU SE CEPALO, STA SU URADILI TOJ DJEVOJCICI.

POTPUNO S POSVETIO TOM ZADATKU I ZAVRSIO KRAJEM OKTOBRA. IAKO JE I NJEGOV ZADATAK BIO DA SE BAZIRA ISKLJUCIVO, NA OD STRANE TUZILASTVA POTENCIRANU ZICU, ON DONOSI ZAKLJUCAK DA SE DJEVOJCICA NIKAKO NIJE MOGLA POVREDITI SAMA, TE PREDLAZE REKONSTRUKCIJU DOGADJAJA, A CAK JE PRONASAO I TRAGOVE SVETLOSIVE BOJE NA ZICI, KOJI SU GA ASOCIRALI NA NEKO STRANO NEIDENTIFIKOVANO METALNO TIJELO.

ISTICEM DA SU U OBA VJESTACENJA U BEOGRADU POMINJANE SAMO ZICA I POVRSINSKA POVREDA, DOK SE RAZDOR DESNE PLUCNE ARTERIJE I DUSNICE TE PROBOD PRSNE KOSTI OD 2,5 CM x 1 MM UOPSTE NE POMINJU.

KADA JE TUZITELJKA KRAJEM OKTOBRA OBAVESTENA DA REZULTAT VJESTACENJA NIJE ONAKAV KAKAV JE SUGERISALA (CIME JE UCINILA KRIVICNO DJELO CLAN 353 STAV 2, TE CLAN 358), ONDA ONA CINI DRUGO KRIVICNO DJELO TIME STO ODUGOVLACI VISE OD DVA MJESECA POSTUPAK. TEK KRAJEM DECEMBRA DAJE NALOG DA SE DOSTAVI DOKUMENTACIJA POMENUTOG VJESTACENJA, POTPISUJE OBAVJESTENJE O NESPROVODJENJU ISTRAGE ??? 04.01.2010. A SALJE GA SEDAM DANA KASNIJE, KRSECI TAKO ZKP, JER JE PREKORACEN ROK OD TRI DANA, RACUNAJUCI SAMO OD DANA POTPISIVANJA, A TU SU I CIJELA 2 MJESECA ODUGOVLACENJA.

ISTOGA DANA TUZITELJKA ODLAZI NA ODMOR, A TUZILASTVO NAS SPRECAVA DA DO NJENOG POVRATKA PRISTUPIMO DOKUMENTACIJI NEOPHODNOJ ZA ADEKVATAN PRIGOVOR.

I NA KRAJU POSLE POLA GODINE USPJEVAMO PRISTUPITI PREDMETIMA KOJE JE DJEVOJCICA IMALA, DANA KADA JE UBIJENA, STO NAM DAJE JOS JEDAN, MOZDA I NAJVECI DOKAZ O KORUMPIRANOSTI TUZILASTVA I POLICIJE. NAIME KAIS TORBE DJEVOJCICE JE PRESJECEN PO SVOJ PRILICI NA MJESTU KOJE ODGOVARA POLOZAJU RANE NA GRUDIMA, TE NJEGOV JEDAN DIO NEDOSTAJE. LICNO SAM NACINIO SNIMKE KAISA I TORBE TE JOS NEKIH STVARI U ZGRADI SUDA. NAPOMINJEM DA JE KAIS PRESJECEN UKOSO, A NJEGOVA SIRINA JE BAR DESET PUTA VECA OD PRECNIKA ZICE. MOZDA JE TO RAZLOG STO JE PODATAK O TOME USKRACEN PORODICI I JAVNOSTI.

DA NAS NE BI UZNEMIRAVALI VJEROVATNO...

O SVIM NAVEDENIM DOGADJAJIMA I NEZAKONITIM I KRIMINALNIM RADNJAMA POJEDINIH CLANOVA TUZILASTVA I POLICIJE, SPREMAN SAM SVJEDOCITI, A POSJEDUJEM I VECI BROJ TEKSTUALNIH DOKUMENATA, TE FOTO I AUDIO MATERIJALA, KOJE CU KORISTITI U SUDSKOM PROCESU PROTIV BANDE KRIMINALACA KOJOJ PRIPADAJU…

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 121

Tuzilac Stjepanović, je prilikom prvog susreta sa majkom ubijene djevojčice, ponovila nekoliko puta, (kao jedini odgovor na naša pitanja) da će uraditi sve što je potrebno... I uradila je sve da prikrije ubistvo. Sakrila je materijalne dokaze, prala tragove benzinom, (ko god je to uradio, odgovornost je njena), pa čak "izbrisala" i smrtonosne povrede, pokušavajući tako da obmane vještake i dobije rezultat koji želi. Da li je sa tim svojim "uspjesima" upoznala Kolegij i ured glavnog tužioca. Znaju li za ovo kolege u OT Doboj, te Republičkog tužilaštva i Ureda disciplinskog tužioca. Da li je ovo izolovan rad pojedinca ili predstavlja opštu sliku rada tužilaštava? Reakcija svih kojima je dostavljen dokazni materijal daće odgovor na ovo pitanje...

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI


KOLEGIJU OKRUŽNOG TUŽILAŠTVA
GLAVNOM OKRUŽNOM TUŽIOCU
(po predmetu KTA-596/09)Dokument je tekstualno predočavanje izjave vještaka dr. Busarčevića, angažovanog od strane OT Bijeljina, o njegovom radu po naprijed navedenom predmetu. Razgovor je obavio zastupnik majke ubijene djevojčice, u daljem tekstu "Z", dok su riječi vještaka pod slovom "V". Ovom prilikom neću davati nikakav komentar, jer će za to biti prilike kasnije u razgovorima sa predstavnicima tužilaštva, koji daju sve od sebe da dođu do istine i sigurno će nastaviti sa svojim naporima u tom pravcu, a dodajem samo da postoji audio snimak, koji je dostupan tužilaštvu...

V : Molim
Z : Halo, dobar dan...
V : Dobar dan
Z : Gospodin, Miroslav Busarčević ?
V : Ja sam, izvolite...
Z : Ja zovem iz Bijeljine, zastupnik sam Budimke Bajo, vi ste obrađivali jedan slučaj, po tom pitamju...
V : Jeste, čuli smo se mi oko toga, sa vama sam baš pričao.
Z : Razgovarali ste sa gospodinom Tomićem, vjerovatno sa ovog broja. Mi smo u istom timu.
V : Da moguće je, izvolite...
Z : Da, neznam sad koliko se sjećate detalja. Mi smo podnijeli početkom februara krivičnu prijavu protiv nekih tužilaca i policije, ali nije to sad tema. Početkom prošlog mjeseca je na saslušanju u Bijeljini,(maj 2010) jedna osoba priznala da je izvršila ubistvo i sad mi intenziviramo neke radnje po tom pitanju, pa razgovaramo sa svima, koji su učestvovali. Vi ste predložili rekonstrukciju koju je tužilaštvo odbilo ?
V : Jeste
Z : Da oni su zatvorili slučaj...
V : Jeste, tako sam obavešten od vas i iznenadio se veoma.
Z : Da, e sada, ne znam da li je vama uopšte poznato da je taj predmet, prije nego što je ubio djevojčicu, prekinuo kaiš na torbi koju je ona nosila, pa nanio ranu na tijelu.
V : Ne, ja o tome nemam nikakvih predstava, ni pokazatelja, imao sam samo slike, video sam da nešto nije u redu, tražio sam rekonstrukciju, odbijeno je, šta mogu dalje ???.
Z : Da, razumijem niste vi tu ništa, (krivi), Oni su to krili, pola godine taj detalj, međutim, pošto nanosi ranu na tijelu, onda taj predmet, probija prsnu kost. Da li vam je to poznato.
V : Otkud zaboga ?- pa nemam pojma...
Z : Da, da, to vam uopšte nisu htjeli da pokažu. Prsna kost je probijena, 2,5 cm širine i 1 cm debljine, (ova dimenzija je pogrešno pročitana, a u izvještaju patologa piše 0,1 cm). Onda ide na desnu stranu, desnu plućnu arteriju i desnu dušnicu razdire...
V : O-ho, da to je strahovito...
Z : Oni to vama uopšte nisu htjeli da predoče...
V : Pa neznam ja, verujte mi ja radim ono što mi se da i ono što vidim, nemam predstave o tim detaljima. Bilo mi je strašno žao te devojčice i ono što mi je bilo na raspolaganju to sam učinio.
Z : Ne bih vas dugo zadržavao, samo nešto bih vam pročitao. Mišljenje jednog vašeg kolege. Oblik predmeta, koji je prodro u tijelo, pokojne Ivone, bio je najvjerovatnije trakastog izgleda, širine do 2,5 cm i debljine 1-5 mm..
V : O, pa to ide na šrafciger.
Z : E, on kaže trakastog izgleda i to na osnovu rane, odnosno uboda kosti. Ima sad još jedan detalj koji ću da vam pročitam.
V : Ali, recite vi meni, šta očekujete od mene, meni ne vredi sada opet, iz druge ruke.
Z : Pa vidjećemo, kakva će situacija biti. Mi ne želimo nikog da pozivamo kao svjedoka, ukoliko to nije neophodno. Samo sam htio da vam pročitam. Ovaj kamion, vi ste upoznati sa tim kamionom ? - on je imao kvar...
V : Neznam ja, ja sam samo video slike koje su mi date, ne znam ni da je imao kvar, ne znam ništa
Z : E, ovo je vrlo zanimljvo. Rezervoar je pukao i oni su vezali taj rezervoar španerima - trake za vezanje robe. Da li vam to izgleda veoma zanimljivo sada.
V : A-ha. Pa izgleda, naravno jer...
Z : I ako je to puklo u prolazu...
V : Da, to je moralo da bude udarac, struk.
Z : Upravo tako.
V : Jasno, pa vidite gospodine, ja kao veštak se zasnivam, samo na onom što mi je dato, ali ja to i eksplicitno kažem, šta sam, na osnovu čega sam radio šta.
Z : Da i upravo pošto vam nisu htjeli da pošalju te podatke, zato sam vas i pozvao.
V : Vi znate, vi mene možete uvek dovesti u situaciju, da se izjašnjavam na osnovu, onoga što vi meni prezentujete. Ja ne mogu mimo toga naravno, niti imam doticaj tamo s ljudima, niti bilo šta. Jedino što sam dobio, to uradio i vratio.
Z : Naravno. Pa možda će biti potrebe za novim vještačenjem, pa vidjećemo, možda...
V : Nikakvih problema nema, ako tu ja mogu šta da pomognem, vrlo rado jer mi je jako bilo žao kad sam video ono dete.
Z : Ja sam čuo od gospodina Tomića, da ste vi kao dobili neku sugestiju od tužioca, kakav rezultat želi. Da li je to istina.
V : Ma ne, zaboga, prvo ja sam, možda malo se i propitajte, ja sam poznat po tome da se na njega ne da uticati.
Z : Da, on je kao rekao "da je ona rekla da je to nesrećan slučaj, da oni to već znaju".
V : Čak i mi ovo što razgovaramo ja uzimam s izvesnom rezervom, jer to su vaše reči, ja to još nisam video.
Z : Naravno, naravno.
V : Ni vi ni bilo ko da meni kaže, "slušaj, ja bih želeo ili hoću ili daću ti neznam, pa to je smešno.
Z : Naravno, meni je najvažnije da vi niste uopšte znali za taj probod kosti, to je vrlo zanimljivo.
V : Ma kako mogu da znam, da je baš kost probijena, ja samo vidim slike i radim prema onom, "daj da vidim, šta je tu moglo da se odigra", na osnovu onoga što mi je prezentovano.
Z : Da, spoljni izgled. Hvala vam i prijatno.
V : Molim, živeli, zato sam ja i reko "Dajte da mi ipak uradimo rekonstrukciju, da vidimo, šta je tu realno".
Z : Da zato oni to nisu ni htjeli da prihvate.
V : E, pa sad, šta ja tu mogu?
Z : Naravno, hvala vam.
V : Molim, živi bili prijatno...

KRAJ RAZGOVORA


Audio snimak izjava vještaka iz koje se to dokazuje je na linku : IZJAVA VJESTAKA (http://www.youtube.com/watch?v=5nmPYqn0vIc)

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 120


OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI


PREKRŠAJNOM ODJELJENJU


ŽALBA PO PREDMETU : 80 1 Pr 000670 10 Pr


Na početku bih istakao da je formulacija prekršaja koji nam se pripisuje netačna, jer niti u jednom trenutku nismo ometali pripadnike sudske policije u obavljanju njihove funkcije, nego smo mirno, po njihovom zahtevu, došli do stola i dali sve podatke koji su od nas traženi, te takođe bez protivljenja ispoštovali proceduru sve do izlaska pred sudiju.
Takođe i izraz "naređenje" nije adekvatan, jer za to je potrebno da postoji lanac komande, a moja sestra i ja nismo u tom lancu, te bilo ko može samo da nas recimo upozori na nešto, a nema prava sebo da dozvoljava izdavanje nekog naređenja.
Ali to su marginalni detalji, dok je suština u tome da sam istakao da nismo mi ti, koji čine prekršaj, nego se nama, (prije svega meni) brutalno već mjesecima i tog dana takođe, uskraćuju prava predviđena zakonom, koja ću obrazložiti jer postupajući sudija nije ovu moju primjedbu uneo u tekst svoje odluke, kao uostalom niti jednu riječ koju smo izgovorili.
Napominjem da, iako nam je pročitano da ćemo moći iznijeti svoj stav o svemu, te predložiti dokaze koji nam idu u prilog, kada sam se pozvao na to pravo, dobio sam odgovor od sudije, "da nema namjeru da ostaje dugo poslije 15 sati", te da ćemo imati priliku za to naknadno, pretpostavljam da je mislio na ovu žalbu.
Nameće se pitanje : Čemu čitanje nekih prava kada se to ne dozvoljava i sa kakvim samo obrazloženjem, od strane sudije? Čak i unakrsno ispitivanje je trebalo da bude samo "ikebana" u raspravi jer mi nije dozvoljeno da postavim 90 posto pitanja, sa obrazloženjem da je za utvrđivanje istine bitan samo taj dan, a ispostavilo se bukvalno ta jedna sekunda...
Svjestan toga da neću dobiti priliku da istaknem bilo šta što će nam ići u prlog, odustao sam na kraju od pokušaja da to učinim, kada sam postavio ključno pitanje, koje citiram :
Da li sam vam tog dana rekao da nas zanima bilo koji predmet?
Gospodin Petričević Dragiša je odgovorio da nisam, što takođe nije navedeno u Obrazloženju, kojim je sudija opravdavao svoju odluku.
Poenta je u tome što sam više puta pokušavao da dostavim nove dokaze o ubistvu Ivone Bajo, inače ćerke moje sestre Budimke, čiji sam zastupnik, a kopiju Ponomoći te jedan od pismenih podnesaka, tužilaštvu, prilažem uz ovu žalbu.
Nikada, dakle ama baš nikada nisam došao i rekao da me zanima stanje bilo kog predmeta, nego isključivo želim da predočim novi materijal i ukažem glavnom tužiocu na kriminalan rad tužioca Stjepanović Danice, koja je smišljeno, planski, sakrila sve podatke koji ukazuju na ubistvo, čak i od vještaka. Dokaz za to je audio snimak u kome dr. Busarčević jasno kaže da mu uopšte nisu bile poznate unutrašnje povrede, koje su i dovele do smrti djevojčice.
Snimak se nalazi na disku, koji takođe prilažem, uz obilje drugih dokaza o korumpiranosti tužilaštva i saučestvovanjem u prikrivanju ubistva jednog djeteta.
Uputstvo za pregled diska je na dokumentu koji ima naslov, "SAOPŠTENJE ZA JAVNOST I MEDIJE"
Dovoljno je od svih podataka, koje imam pogledati samo snimke torbe, koja je materijalni dokaz, a snimak izjave vještaka na audio zapisu Miroslav.mp3, je dovoljan da se zaključi zašto se meni ne dozvoljava da dostavim podatke o krivičnim djelima, koje je počinio tužilac.
Od više njih navešću samo neke : "Sprečavanje dokazivanja", "Pomoć učiniocu poslije izvršenja", "Zloupotreba službenog položaja", a s obzirom da glavni tužilac čija je nadležnost da rukovodi radom tužilaštva i jedina je osoba kojoj možemo ukazati na takav monstruozan rad tužioca, čak i po riječima svjedoka u poslednjih godinu dana odbijao bilo kakav razgovor sa mnom, a dao je nalog i drugim pripadnicima tužilaštva da to ne čine, očito je i sam umješan u ubistvo i prikrivanje ubistva najmlađeg člana naše porodice.
Još tokom prošle godine u dva navrata sam spriječen da podnesem krivičnu prijavu, a jedan od tužilaca, Gruhonjić Muhamed, je iako sam ga tri puta upozorio da krši pravilnik, član 80, ( 1. Kada osoba dođe u Tužilaštvo s namjerom da podnese usmenu krivičnu prijavu, poziva se dežurni tužilac koji uzima prijavu i o tome sačinjava službenu zabilješku. Nakon uzimanja prijave, postupiće se dalje shodno ovom Pravilniku.) a i ZKP je predvidio pravo građanina na to (u članu "Prijavljivanje krivičnog djela od strane građana"), stav 1 Građanin ima pravo prijaviti izvršenje krivičnog djela.
Procedura za to je obrađena u članu "Podnošenje prijave", stav 1,: Prijava se podnosi tužiocu, pismeno ili usmeno.

Jasno je dakle da nismo mi ti koji kršimo zakon, već ga u kontinuitetu brutalno krše oni koji bi morali da ga poštuju i sprovode.
Zaista je obilje članova koji su za tužilaštvo samo ukras u Krivičnom zakonu.
Navodim samo neke : Clan 347 - Zloupotreba sluzbenog polozaja, Clan 354 - Nesavjestan rad u sluzbi, Clan 359 - Povreda ljudskog dostojanstva, Clan 162 - Povreda ravnopravnosti gradjana, a meni se mjesecima ne dozvoljava da dostavim podatke i predočim ih tužilaštvu.
Možda zato što nisam tužilac ili političar. Zato što nisam gej. Ili zbog toga što nisam mudžahedin, ustaša ili četnik, nego se izjašnjavam kao jugosloven. Možda zato što nisam ratni profiter niti posleratni tajkun. Ili zbog svega toga zajedno.
Siguran sam nažalost da ima i u organima vlasti osoba koje bi mi sve navedeno stavile na teret, ali sam isto tako siguran da se niko od njih ne smije usuditi da to kaže ili napiše.
Koji je dakle razlog zašto mi se ne dozvoljava da dostavim podatke o organizovanom kriminalu, što pokušavam još od februara ove godine...
Naravno da su dokazi kojima raspolažem i koje želim da predočim tužilaštvu neoborivi i kao direktna posledica njihove obrade je višegodišnja, praktično doživotna robija za neke pripadnike tužilaštva, koji su iz samo njima znanih razloga sakrili sve dokaze o ubistvu djevojčice i pokušali to da predstave kao nesrećan slučaj.
Da je obaveza tužilaštva da analizira sve nove informacije jasno se vidi u članu "Obustava istrage" stav 3, "Tužilac, u slučajevima iz stava 1. tačka b) ovog člana može ponovo otvoriti istragu ako se dobiju dodatne informacije koje pružaju dovoljno razloga za vjerovanje da je osumnjičeni počinio krivično djelo".
Iako sam dakle već mjesecima isticao i usmeno i pismeno da je jedini razlog što tražim razgovor sa uredom glavnog tužioca, dostava i obrazloženje novih podataka, a koji uključuju i dokaze o saučestvovanju tužioca Stjepanović u prikrivanju ubistva, nadležni se "prave nevješti" i odgovaraju ono što uopšte nisam pitao niti me zanima.
Jasno je da svaki pripadnik tužilaštva ima obavezu da radi po zakonskim propisima i ne može niko da mi uskraćuje prava predviđena zakonom, da mi čak u poslednje vrijeme glavni tužilac ne dozvoljava čak niti da predam bilo kakav dokument u pisarnici tužilaštva.
Kada sam pripadnicime sudske policije predočio član KZ "Povreda prava na podnosenje pravnog sredstva", dobio sam odgovor da im taj član nije poznat.
Koja je svrha rada sudske policije, ako ne znaju osnovna prava koja su predviđena zakonom.
Štaviše kada sam im pismeno dostavio sve relevantne članove, obavješten sam da su oni svjesni toga da tužilaštvo ima te zakonske obaveze, ali se oni ne usuđuju da im se suprotstave, (samo da im to kažu, ništa više od toga) i da je najbezbolnije rješenje da mene vrate kući. Takav odnos niti ja ni porodica nećemo prihvatiti.
Teror i tiraniju pojedinaca koji se nalaze u vlasti moramo zaustaviti.
Razlog zbog koga poslije višemjesečnih pokušaja da dostavimo podatke o krivičnom djelu, nismo tog dana htjeli da izađemo, (to je vid protesta), je taj što želimo da sud donese odluku ko je taj ko krši zakon, a naš je stav naravno da je to glavni okružni tuzilac.
Ako bi sud dozvolio bilo kome samovolju i tiraniju, onda sutra taj isti Kovačević Novak može uz pomoć pripadnika svoje kriminalne organizacije, da me uhvate za ruke i noge te da mi zatvore usta i onemoguće disanje, sprečavajući tako i pravo na život, kao što su već ubili našu Ivonu, te ako bih se pokušao odbraniti i ugrizao ga, oni bi me optužili za nanošenje tjelesne povrede, a sud ne bi zanimalo šta se sve ranije zbilo.
Možete li nam uskratiti prava predviđena zakonom.
Ima li majka ubijene djevojčice pravo da zna kako je njeno jedino dijete izgubilo život i možemo li mi da se borimo protiv organizovanog kriminala ili ćemo za to što smo se usudili da se suprotstavimo mafiji, kao nagradu dobiti i zatvorsku kaznu?
Od devedesetih godina prošlog vijeka naovamo, isplivao je najgori talog ljudske vrste na vrh, zauzimajući različite pozicije, a najgore od svega što sam imao prilike da vidim u svom životu, danas se nalazi u tužilaštvu.
Čak ni oni koji su lično ubili dijete ne mogu se uporediti po monstruoznosti sa onima koji su taj zločin pokušali da prikriju, a dužnost im je da gone počinioce krivičnih djela.
Ubistvo Ivone Bajo je postalo tabu tema i nema medija, koji bi se usudio da objavi neki od dokaza koje vam dostavljam, a sve u strahu od moguće odmazde, (upad na BN televiziju, je primjer toga šta će se desiti onome ko se suprotstavi mafiji).
Načelnik kriminalističke policije, gospodin Teodorović, je samo 5 dana nakon što nam je obećao da će ispitati neregularne radnje inspektora, te podnijeti zahtjev za saslušanje tužioca Stjepanović, pronađen mrtav pod sumnjivim okolnostima, te je "odokativno" konstatovan infarkt, a sahranjen je po hitnom postupku bez autopsije.
Dan pošto smo razgovarali sa pomenutim gospodinom, pokušali smo isto i sa glavnim tužiocem, te nam je rečeno da je zauzet, (siroti čovjek, ne diže glavu od posla), a da je tužilac Stjepanović na godišnjem odmoru iako je ni pomenuli nismo.
Par minuta kasnije dotična se pojavljuje na vratima, (vjerovatno je pošla na plažu) a toj sceni je prisustvovao policajac Petričević Dragiša. Čim nas je ugledala, ista se okrenula i poput zmije šmugnula nazad. Audio zapis u kome se jasno dokazuje, od strane vještaka da je tužilac Stjepanović kriminalac najgore vrste, je sigurno dosad već čula.
Da li je već bio stigao zahtjev da se ona sasluša, pa je naprasno prekinula odmor.
Uglavnom bezizlazna situacija u kojoj se našlo nekoliko osoba je riješena jer je svjedok njihovih kriminalnih aktivnosti sada pod zamljom.
Koliko još ljudi i djece treba da strada od tih kriminalaca?
Dokaze o ubistvu Ace Teodorovića nemam, ali vam šaljem podatke o njihovom saučestvovanju u ubistvu i prikrivanju ubistva osmogodišnje djevojčice.
Nemoralnu i nepristojnu ponudu da se zarad par stotina maraka odreknemo tog djeteta i mrtvom mu pljunemo na grob, porodica nikada neće prihvatiti i nastaviće svoju borbu za istinu i borbu protiv organizovanog kriminala.
Ne postoji način da nas bilo ko uplaši, jer zakon je na našoj strani.
Ako sud naprotiv kaže da majka nema prava da zna, ne smije da zna, kako je stradalo njeno dijete, da nemamo prava predviđena zakonom i da svaki kriminalac u redovima vlasti, može da po svom nahođenju primjenjuje zakon ili ne, onda za mene i nema mjesta napolju u takvoj zemlji. Za iskazanu hrabrost u vrijeme dok se stvarala ova zemlja dobio sam orden, koji mi nešto znači, ali bi mi mnogo veće priznanje bilo to da zbog svoje borbe protiv mafije, kao nagradu dobijem zatvorsku kaznu.
Može li ijedan sudija da ignoriše dokaze koje vam dostavljam?
Lično sam imao prilike da se uvjerim u korektnost i profesionalizam nekih pripadnika suda, koje sam upoznao ove godine i siguran sam da mafija nema svoje ljude mađu njima, jer im je dovoljno da kupe tužioca, (koji neće naći osnova za podizanje optužnice).
Ali čak i ako biste podržali te kriminalce i uskratili mi prava koja je zakon predvidio, to neće uticati na nastavak moje borbe za istinu, koju ćemo nastaviti onda u Strazburu.
Postoji jedno pravo koje je starije od svih drugih prava, a to je pravo na samoodbranu.
Jedan član naše porodice je ubijen, a mi smo mjesecima pod hajkom koje je svojevremeno poprimila neviđene razmjere. Naše je pravo da se od toga branimo, a najbolji način za to je da istina o zločinima pojedinih pripadnika tužilaštva dođe do svih značajnih institucija.
Prepuštam sve njih, pa i vas vašoj savjesti i moralu, da donesu odluku, da li će zažmuriti pred terorom nekih krugova u redovima vlasti ili će smoći hrabrosti da im se suprotstave...
Iz priloga, koji su uglavnom zvanični ovjereni dokumenti predavani u pisarnici tužilaštva, vidljivo je da na višemjesečne pokušaje da se dostave podaci i dokazi o teškim krivičnim djelima, a vezano za ubistvo jednog djeteta i kriminalan rad tužioca, vezano za obavljanje njegove službene funkcije, nije bilo nikakve reakcije, što je i razumljivo, jer glavni tužilac zloupotrebljavajući svoj položaj, ne dozvoljava obradu tih dokaza, koristaći brutalnu silu, kako bi me onemogućio da predočim sve podatke koje imam bilo kome iz tužilaštva...
Razlog za to je njegova odgovornost za saučestvovanje u tim krivičnim djelima.
Laž, korupcija, kriminal, obmana, falsifikat, prevara zloupotreba, tiranija, sve su to atributi mafijaške organizacije poznate pod imenom Okružno tužilaštvo Bijeljina.
Većinu tužilaca uopšte ne poznajem i nemam predstavu o njihovom radu dok sam imao priliku da sretnem i tri pripadnika tužilaštva, na čiji rad i pristup poslu nemam primjedbi, ali sve dok je na čelu tog organa kriminalac, neizbježno je i rad tužilaštva kriminalan...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 119

(REAKCIJA TUZILASTVA NA NAREDNI TEKST, JE BILA DA SE PO SVAKU CIJENU SPRIJECIMO U DOSTAVLJANJU BILO KAKVOG MATERIJALA, TE SMO MAJKA UBIJENE IVONE BAJO I JA UHAPSENI PRI POKUSAJU DA TO UCINIMO...)

OKRUZNOM TUZILASTVU U BIJELJINI


Obavjestavam pripadnike gore navedenog organa, da sam, sem kao clan porodice, tragicno nastradale djevojcice Ivone Bajo, a sada i kao zastupnik svoje sestre Budimke, inace njene majke, preduzeo niz aktivnosti da se dodje do svih podataka koji su relevantni za otkrivanje istine, o toku dogadjaja tog dana. Iako smo i prije zvanicne odluke o nesprovodjenju istrage postavili vise pitanja, na koja istraga nije dala nikakav odgovor, neposredno po potvrdi te odluke, predao sam materijal koji nije bio ukljucen u istrazne radnje, do obustave istrage.
Naime ustanovio sam da je neko od osoba zatecenih na licu mjesta ubacio u automobil sa djevojcicom dva predmeta, koja su svaki na svoj nacin bila dokaz za sebe, da nesto nije bilo u redu.
Prvi dokaz je vec poznata torba sa presjecenim i deformisanim kaisom, a drugi je kostim, koji je djevojcica imala na sebi, a koji se neobjasnjivo nasao na asvaltu.
Kako sam ustanovio koja je osoba to ucinila, ja cu podnijeti krivicnu prijavu protiv nje, pogotovu sto je ista licnost, vise puta mjenjala pricu o toku dogadjaja. Tako je verzija ispricana clanovima porodice, drasticno izmenjena u izjavi datoj istraziteljima…
S obzirom da sam nedavno dosao do izjava svih svjedoka, a konstantno sam sakupljao podatke i prije toga, uocio sam veci broj neobicnih i sumnjivih detalja, o cemu sam napravio tekstualnu analizu, prilicno detaljnu, koju sam izmedju ostalog dostavio i ovom Tuzilastvu. Sem te pismene dokumentacije imam i neke dodatne argumente, koji nisu u tekstualnom obliku, te smatram da bi bilo korisno da ih prezentujem predstavniku tuzilastva, a vjerujem i da je vasa zakonska obaveza, da prikupljate materijale koji ukazuju na izvrsenje krivicnog djela, te se nadam da cete pokazati zanimanje da se upoznate sa tim podacima. Sem toga iako sam se potrudio da u dokumentaciji koju sam dostavio 17.06.2010. navedem sve detalje, koji su najvazniji, ipak je ostalo ponesto o cemu nisam pisao, jer bi preglomazan tekst, razvodnio sustinu, a kako sam vec naveo neki argumenti jednostavno ne mogu da se napisu, vec moraju da se vizuelno ili audio prezentuju.
U svakom slucaju, sem zahtjeva da izlozim i te argumente, insistiram i na tome da se tuzilastvo izjasni po pitanju materijala koji je vec dostavljen, a neki od njih jos prije 4 mjeseca.
ZKP je vrlo jasan i predvidja iskljucivu nadleznost postupajuceg tuzioca za svaki novi dokaz vezan za njegov predmet. S obzirom da sam dobijao neka usmena obavjestenja da je predmet „Ivona Bajo“, u Doboju, a posto nije precizirano da li je predmet preuzelo to tuzilastvo ili je samo zatrazena dokumentacija iz tog spisa, povodom prijave koju obradjuju, zelim da dobijem podatke i o tome.
Moje je misljenje da je i dalje za svaki novi podatak vezan za pomenuti predmet nadlezna tuzilac Stjepanovic, sem ako iz bilo kojih razloga ne moze ili ne zeli vise da obavlja posao tuzioca.
Stoga da bi se razjasnila ova i jos neka druga pitanja, trazim da tuzilastvo odredi predstavnika (u slucaju da je tuzilac Stjepanovic sprijecena), koji bi saslusao sve argumente i preuzeo druge dokaze koje imam, te uspostavio saradnju sa porodicom, koje nazalost do sada nije bilo.
Siguran sam da je to u interesu istine i pravde, a pogotovu u interesu zakona.
Mogu da prihvatim svaki razuman odgovor. Da je u narednih sat ili dva ili cak cijeli dan zauzet svaki pripadnik tuzilastva koji bi mogao da razgovara sa mnom. Da dogovorimo susret za dan dva ili bilo koji dan tekuce sedmice, ali ako dobijem odgovor da se ceka povratak tuzioca Stjepanovic u septembru ove ili naredne godine, onda je to izrugivanje zakonu i ponovno ubijanje nevinog djeteta.
Takav stav porodica nece prihvatiti i bice prisiljena da na svaki nacin obavijesti javnost, o tome, prije svega zaposlenu u zgradi suda i sve one koji prodju pored zgrade.
Nadam se da nece vise biti razloga za proteste na rad tuzilastva, jer to nije ono sto porodica zeli, a siguran sam da nije ni u interesu tuzilastva.
Bilo bi zaista ruzno da tuzioci, kojima je pravo i duznost da gone ucinioce krivicnih djela, kazu da ih ne zanimaju podaci o tome i da ne zele saradnju sa gradjanima.
Ja ne trazim razgovor niti sa jednom konkretnom osobom, ali sugerisem da ta osoba o kome god da se radi predhodno procita moju analizu od 17.06.2010. kako bi imala osnovnu predstavu o temi.
Tako ce svaki razgovor biti kraci i smisleniji, te necu oduzimati suvise vremena tuzilastvu.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 118

 

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI
UREDU GLAVNOG OKRUŽNOG TUŽIOCA

OBAVJEŠTENJE I ZAHTJEVPočev od februara 2010. dostavljam meterijal koji dokazuje krivično djelo "Teško ubistvo" koje je izvršeno 23.07.2009. nad osmogodišnjom djevojčicom Ivonom Bajo.
Jedan dio dokaznog materijala, pokazuje ne samo da se radi o ubistvu, nego i da je tužilac Stjepanović, počinila više krivičnih djela kako bi spriječila dokazivanje zločina.
Iako sam to više puta ponovio, s obzirom na izuzetnu važnost ističem ponovo da je materijalni dokaz, uklonjen sa mjesta zločina i potpuno izuzet iz bilo kakvih istražnih rednji.
Radi se o torbi koju je djevojčica nosila, čiji je kaiš, širok bar 3 cm i dovoljno jak da se koristi za šlepanje presječen, a tako nešto bi se teško postiglo i uz pomoć noža. Dodatnu osnovanu sumju da se radi o ubistvu dokazuje i činjenica da je presječeni dio nestao sa lica zamlje, (nije pronađen na asvaltu, niti se nalazi među ostalim stvarima), dok je veći dio ostatka opran jekim hemijskim sredstvom, kako bi se uklonili tragovi ubistva. Samo na jednom manjem djelu kaiša, ostala je originalna žuta boja, dok je sa ostatka čak i ona skinuta...
Da li su te tragove sa kaiša uklonili izvršioci ubistva, za vrijeme onih pola sata kada je djevojčica nestala, ili su to uradili inspektor i tužilac kasnije pošto su jedino tu torbu uzeli iz automobila dok su sve druge stvari ostavili, ostavljam tužilaštvu da ispita.
Činjenica je da se torba nalazi u takvom sumnjivom stanju i predstavlja nepobitan materijalni dokaz, koji vas obavezuje da reagujete po članu ZKP-a "Obustava istrage", stav 3.
Drugi izuzetno važan dokaz je i činjenica da je navodna istraga nekoliko mjeseci "čekala" rezultate vještačenja u Beogradu i na njih se pozvala kao argument za nesprovođenje istrage. Iako niti jedno od dva vještačenja u Beogradu ne potvrđuje da su smrtonosne povrede nastale dejstvom žice, koju je forsirala tužilac Stjepanović, a autopsija je potpuno isključila tu mogućnost, opisujući predmet dimenzijama 25 mm širime i 1 mm debljine, što su na sudu spremni da potvrde više svjedoka, među kojima i sam vještak dr. Simić, te sekretar Prodanović, a postoje i audio snimci izjava navedenih aktera.
Naprotiv vještaci u Beogradu uopšte nisu bili upoznati niti sa jednom od unutrašnjih povreda, što je posebno važno kod mišljenja trasologa dr. Busarčevića, koji je svoj rad zasnivao samo na slici površinske rane, (ogrebotine, kako izgleda na fotografiji), dok o probodu prsne kosti, probodnom kanalu kroz grudnu žlijezdu, razderinama desne plućne arterije i dušnice, kako kaže citiram "nema pojma". Tako su praktično vještačenja na koja se čekalo mjesecima potpuno bezvrijedna, iz čega proizilazi i da je tužilac imao netačne podatke, pri odlučivanju.
Da li je do toga došlo nečijom svjesnom namjerom ili najvažniji podaci nisu poslati vještacima nekom administrativnom greškom, je takođe na tužilaštvu da ustanovi.
Dr. Busarčević je spreman da pruži svoju pomoć i na sudu potvrdi da je sve što je navedeno istina, no postoji i audio snimak njegove izjeve koju ste sigurno već čuli.
S obzirom da se radi o izuzetno ozbiljnim dokazima, novim informacijama, vaša je obaveza da reagujete. Ovo je poslednji dokument koji upućujem tužilaštve, (sem sko se ne desi nešto važno) i u narednom periodu ću insistirati isključivo na razgovoru sa uredom glavnog okružnog tužioca, kako bi se razjasnila sva pitanja koja sam pokrenuo.
Pošto se radi o obimnom i kompleksnom materijalu biće potrebno više susreta, te predlažem da prvi sastanak bude iskorišten za iznošenje osnovnih teza i usaglašavanje daljih aktivnosti na otkrivanju istine, za šta će biti dovoljno 15-tak minuta. Potpuno je jasno da je tužilac Stjepanović, namjerno iz nečasnih pobuda prikrivala podatke i sabotirala istragu, što je dodatno potvrđeno i njenim ignorisanjem dokaza koje sam dostavio. Već 9 mjeseci izbjegavajući svaki kontakt sa porodicom, posebno sa mnom kao donosiocem dokaznog materijala i zastupnikom majke ubijene djevojčice, ured glavnog tužioca je već pokazao da štiti kriminalni rad tužioca i možda je u svemu aktivno učestvovao.
Takođe je zanimljivo pitanje, da li je tužilac obavijestila Kolegij, da je materijalne dokaze prala benzinom i da je falsifikovala vještačenja, izbacijući sve podatke o smrtonosnim povredama, i ne poslavši fotografije tih povreda iako postoje...
Možda ja i nisam u pravu i tužilaštvo ima objašnjenja za sve, pa će imati priliku da pokaže zasniva li svoj rad na zakonu ili ne. Svako izbjegavanje razgovora sa strankama je kršenje sopstvenog pravilnika i saučestvovanje u ubistvu, i podaci o tome ako se nastavi sa time, ovaj dokument i svi prethodni biće iskorišteni kao dodatni dokazi o kriminalu pojedinaca. Ukoliko se nastavi sa praksom bezakonje u radu tužilaštva svi podaci o tome će biti proslijeđeni na adrese institucija nadređenih vama, te po potrebi u Strazbur.
Izvinjavam se što u prethodnom periodu, zbog velikih problema sa disanjem uzrokovanih ambrozijom, nisam imao većih aktivnosti. S obzirom da je to pri kraju, ukoliko tužilaštvo odbije da radi po zakonu, "obratiću" se direktno pred zgradom, zaposlenima i prolaznicima i u narednim mjesecima prezentovati dokaze, kako putem teksta, tako i foto i audio materijala, sa imenima krivaca koji su sabotirali istragu i postali saučesnici ubistva. Znam da sam već odavno postao noćna mora mafije, ali prava mora tek slijedi, jer će imati priliku da me svakodnevno vide na ulazu sa dokazima o njihovim zločinima. Nema načina da me kriminalci uplaše i zaustave, (osim možda "zalutalim rafalom") i na ovaj ili onaj način građani će saznati ko su ubice i nihovi saveznici u redovima zvaničnih državnih ograna.
Odgovorni za ubistvo i prikrivanje istog snosiće posledice svojih zločinačkih aktivnosti i dobiti zasluženu zatvorsku kaznu. Svi koji u tome niste učestvovali, shvatite da se radi u monstruoznom ubistvu jednog djeteta i uključite se u borbu protiv tih ubica.
To je uostalom vaša dužnost i obaveza od trenutka kad ste pristupili tužilaštvu...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902