CLANAK BROJ 139


OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U DOBOJU

NA RUKE

GLAVNOM OKRUŽNOM TUŽIOCU

U ime porodice tragično nastradale Ivone Bajo, zahvaljujem vam na pokazanom razumjevanju i poštovanju, koje ste pokazali, (ne prema mojoj sestri ili meni, jer sebe ne smatram važnim u tom aspektu, nego prema ubijenoj djevojčici).
Uvjerio sam se da ste čovjek od riječi, a humanost koju ste pokazali, u odnosu na dijete koje je prerano izgubilo život je pozitivan primjer, poslije nažalost više suprotnih, negativnih i čak monstruoznih.

Ivona je prije drugog rođendana naučila latinicu a tri mjeseca kasnije i ćirilicu, dok je neposredno pred ubistvo, potpuno savladala tablicu množenja, što je bilo u programu tek narednog razreda.
Učestvovala je u kreiranju programa "Slovarica", oba pisma svojim glasom i izborom slika. Navedene programe možete vidjeti na CD-u, koji sam dostavio ranije, po pokretanju programa "Plejer"
Sem navedenih tu se nalaze još neki programi za edukaciju, metematiku i zabavu za djecu, a kod za instalaciju je 29111965.
Ne želim ovom prilikom da navodim bilo šta vezano za razlike koje ima OT Doboj i ja po pitanju mojih prijava. Siguran sam da su dokazi koje imam neoborivi i da tužilac Stjepanović nije imala pravo da torbu sa presječenim kaišom i većim djelom opranim benzinom, kako bi se uklonili tragovi ubistva, sakrije od javnosti i vještaka.
Posebno da podatke (i fotografije) o unutrašnjim povredama koje su i dovele do smrti, ne predoči vještacima.
Sasvim je jasno iz kojih je to razloga učinjeno i ja ću nastaviti sa borbom protiv organizovanog kriminala, kako bi druga djeca i vaša djeca bila sigurna.
Nažalost isti ljudi koji prikrivaju ovo ubistvo već godinama blokiraju i otkrivanje krivaca za ratne zločine. Samo u toj ulici u kojoj je pronađena mrtva Ivona, prije desetak godina je pod sumnjivim okolnostima nastradao dječak, a 1992. godine je ubijeno oko 20 osoba od kojih 6-ro djece.
Neću se smiriti dok svi krivci za ta ubistva ne budu kažnjeni po zakonu.

Ako se to i ne desi, pa i mene ubiju, kao što su vjerovatno učinili sa g, Teodorovićem, načelnikom kriminalističke policije, koji je nađen mrtav u automobilu samo 5 dana pošto mi je obećao da će istražiti sve sumnjuive radnje i podnijeti zahtjev za saslušanje tužioca Stjepanović, bar će ostati dokazi iza mene. Inače, pomenuti gospodin je sahranjen već sutradan bez autopsije, a zvanično je "doživjeo" srčani udar i skrenuo sa puta.
No ja, ću nastaviti da se borim protiv te mafije i vjerujem u uspjeh, a ako se to desi, znajte da ste dali svoj doprinos tome, na čemu vam zahvaljujem...

S poštovanjem :

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 138

(SEKRETAR TUZILAŠTVA, DANKA PRODANOVIĆ, ME IZVJESTILA DA ZAHTJEVE ZA PRISTUP INFORMACIJAMA NIKADA NIJE NI VIDJELA, TE DA JE NA KRIMINALCU KOVAČEVIĆ NOVAKU, KOGA ZOVE ŠEFOM, (BOSOM) EKSKLUZIVNO PRAVO DA ODLUČUJE HOĆE LI SE POŠTOVATI ZAKON ILI NE, ČITAJ "ILI ĆE MOJI ZAHTJEVI ZAVRŠITI U KORPI ZA OTPATKE"...)

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI

SEKRETARU TUŽILAŠTVA

OBAVJEŠTENJE I ZAHTJEV

Vjerujem da vam je poznato na koji način ja lično ocjenjujem vaš rad i konkretno pristup odgovornoj funkciji koju obavljate u prethodnom periodu, od ubistva djevojčice Ivone Bajo do danas. Siguran sam i da ste se lično uvjerili u to da su neke osobe zaposlene u tužilaštvu, koje ovom prilikom neću imenovati dale svoj doprinos prikrivanju ubistva.
S obzirom na sve okolnosti, ja sam maksimalno pokušao da vas distanciram od svega i ne dovodim u vezu sa aktivnostima koje sam usmjeravao ka pripadnicima tužilačke mafije, no s obzirom da već duži period imam ovlaštenje da zastupam interese gospođe Budimke Bajo, majke ubijene djevojčice, obavezan sam da svoje postupke prilagodim njenim zahtjevima.
Dakle, moj je stav da svaku osobu koja je pokazala razumijevanje, humanost i profesionalan odnos u ovom slučaju, poštedim negativnih pravnih posledica, uprkos tome što je izvršavajući naloge nadređenih dala doprinos prikrivanju ubistva.
Nasuprot tome, Budimka Bajo smatra da svi oni koji su na bilo koji način učestvovali u zataškavanju tog zločina moraju snositi posledice toga, bilo da se radi o krivičnoj odgovornosti i zakonom predviđenoj kazni ili osveti tužilačke mafije koja ih može koštati posla, karijere, pa čak i života, kao što je to osnovano sumnjamo slučaj sa g. Teodorovićem, koji je samo par dana pošto je informisan o nezakonitim aktivnostima tužioca i inspektora, te istakao da će sve ispitati i podnijeti zahtjev za saslušanje kriminalca Stjepanović Danice, doživio "srčani udar" te je sahranjen po hitnom postupku bez autopsije....
Što se vas tiče, u više navrata ste na zahtjeve za pristup informacijama davali besmislene odgovore, odnosno izbjegavali ispunjavanje zahtjeva.
Ja naravno znam da vi niste lično odlučivali o sadržaju odgovora, ali s obzirom da ste bili svjesni, kakve nebuloze potpisujete, odgovornost je i na vama.

U prilogu dostavljam tekst samo jednog zahtjeva i odgovor na njega, gdje se jasno vidi da se tužilaštvo izruguje zakonu i omalovažava ubijeno dijete.
Prvo pitanje i odgovor na njega nemam namjeru da sada uopšte pominjem, jer sam znao da će odgovor tužilačke mafije biti upravo takav kakav jeste, a komentar o tome sam izneo ranije.
Ovom prilikom ću istaći samo to da na stavke pod rednim brojevima dva i tri nije bilo nikakvog odgovora, kao da ta pitanja nisu ni postavljena.
Naprotiv odgovara se na nešto što nije uopšte pomenuto, te sada postavljam pitanje :
Gdje ste vidjeli. odnosno pročitali u mom zahtjevu, stavkama 1-3, da sam pokrenuo temu po osnovu materijala o pokretanju istrage po bilo kom predmetu.
Dokumenti na koje se pozivam su u prilogu, tako da dodatno postavljam pitanje, da li je tužilaštvo uopšte sposobno da smisleno sačini makar jedan dokument.
To što se nalazi u odgovoru na moj zahtjev je ispod nivoa osnovne škole, pa bi čak i djeca u tom uzrastu obrazovanja primjetila o kakvim se brljotinama radi.
S obzirom da ste ispod tih nebuloza stavili svoj potpis i pečat, sramota za taj čin je i na vama bez obzira što ste za taj akt dobili nalog od mafijaškog bosa.
Ja ću u narednom periodu insistirati na usmenom razgovoru sa vama, kako bih ukazao na pomenute propuste i zahtijevao da se omogući pristup podacima, koje sam jasno naveo.
Ukoliko vi to odbijete, u narednom periodu i vaše ime će se naći na spisku organizovane kriminalne grupe, odgovorne za ubistvo djevojčice Ivone i prikrivanje istog.
Siguran sam da će tužilačka mafija pokrenuti sve mahanizme da spriječi moje aktivnosti, po tom pitanju, (ako budem prisiljen), pa će naložiti i moje hapšenje, ali ja ću se uvijek ponovo vraćati, a kada vaše porodice saznaju, da ste učestvovali u prikrivanju ubistva, ništa na ovom svijetu neće moći da vas opere i opravda u očima onih koje najviše volite...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902