CLANAK BROJ 131

(OVA PRIJAVA JE PISANA 8 MJESECI PO LAZNOJ PRIJAVI I POKRETANJU NEVIDJENIH OPERACIJA PROTIV MENE, OD STRANE DRZAVNIH OGRANA. PREDATA JE 02.12.2010. GODINE. DANAS GODINU DANA KASNIJE, NARAVNO NIKO ME NIJE OPTUZIO NITI PO JEDNOM CLANU IZ KRIVICNOG ZAKONA, A STA SE DESILO SA OVOM PRIJAVOM ???
E, TO JE DRZAVNA TAJNA...)

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV PRAVNOG LICA

REPUBLIČKOG TUŽILAŠTVA REPUBLIKE SRPSKES obzirom da prema odredbama člana 125 KZ "Odgovornost pravnog lica", stav 1, institucija tužilaštva nije izuteta sa popisa, prinuđen sam da podnesem ovu prijavu protiv pravnog lica iako ja lično ne smatram odgovornim nijedno lice sem onih koji su brutalno kršili zakon u više navrata, a zaposleni su u navedenoj instituciji, odnosno okružnim tužilaštvima. Stoga ističem zbog svih onih časnih tužilaca, profesionalaca, koje ne poznajem i koji nisu učestvovali u kriminalnim djelima koje ću navesti, da je ton, kvalifikacija i atributi koje ću upotrebljavati, u opisivanju tužilaštva, isključiva krivica nekoliko pripadnika ogranizovanog kriminala, sa kojima sam imao kontakt ili imam dokaze o njihovim mafijaškim aktivnostima. Njihova imena, neću navoditi, ne zbog straha ili neke ograde od iznesenih tvrdnji, nego isključivo zbog toga što je predmet prijave pravno lice, a navešću samo imena onih pripadnika tužilaštva koji su pokazali profesionalan odnos, prema poslu koji obavljaju.
To su tužioci Sead Hodžić i Nebojša Jovanović, koji su demonstrirali odnos tužioca prema strankama i njegove dužnosti, te sekretar Prodanović Danka, koja je sem razumijevanja i ljubaznosti, pomogla da dođem do krivaca, saopštavajući mi podatke koje nisam znao, zbog čega je kasnije imala problema i kritike od strane pripadnika tužilačke mafije, (zaposleni u tužilaštvima, a korumpirani od strane organizovanog kriminala). Takođe ističem glavnog okružnog tužioca u OT Doboj, Memić Saliha, koji mi je direktno ili indirektno dostavio sve podatke koje sam tražio iz navedenog tužilaštva, a radi se o statusu jednog predmeta, zapisniku sa sjednice Kolegija, te zahtjeva za pristup informacijama, koji je u prilogu...
I da ne zaboravim tužioca Kerović Ranka, koga je tužilačka mafija na silu pokušala ubaciti u svoje redove, ali on to nije dozvolio i u razgovoru sa mnom to i potvrdio.
Nažalost uprkos ovim pozitivnim primjerima i zakonom predviđenoj funkciji tužilaštava da goni počinioce krivičnih djela, stvarnost je drugačija i tužilaštvo nastupa kao servis organizovanog kriminala, čija je dužnost da eliminiše sve dokaze koji isplivaju na površinu, o kriminalu odabranih slojeva. Ne samo da rad tužilaštva nema nikakvih dodira sa važećim zakonima, nego je crna rupa pravosuđa i najbliže poređenje metoda rada tužilačke mafije je inkvizicija iz ranijeg perioda, te gestapo iz skorije prošlosti, uz opasku da su navedene institucije radile po tada važećim monstruoznim zakonima, a danas kada su zakoni skoro perfektni, jedino što je ostalo monstruozno to je upravo tužilaštvo.
Da bih izneo sve dokaze koje imam o pripadnicima tužilačke mafije trebale bi mi stotine stranica, a i sa kojom svrhom, kada će ista ta mafija upotrebiti sve resurse da sabotira istragu o svom kriminalnom radu. Stoga ističem da je ovo samo jedan od načina na koji koristim pravo iz KZ-a "Nužna odbrana", s obzirom da je moja porodica pod neprestanim napadima tužilačke mafije, a prethodnica svemu je ubistvo djevojčice Ivone Bajo. Naravno da će ovaj tekst biti proslijeđen i na druge adrese, a ohrabruje to što su se u VSITV nedavno oglasili povodom sve većih troškova na ime odštete za nezakonita hapšenja i optužnice, da će neko morati snositi odgovornost za to, a očito je krivica na tužilaštvu, jer je istaknuto da će morati mnogo temeljitije tužioci da pripremaju predmete.
Radi se o nekih 5 miliona evra u poslednje dvije godine, a s obzirom na sve oblike tiranije i terora prema mojoj porodici, budite sigurni da je to sitnica prema onome što čeka budžet.
Da li će se to desiti poslije obrade u ovdašnjem ili međunarodnom sudu, je sasvim sporedno, a svaki dalji doprinos bilo kog državnog organa, u prikrivanju ubistva i teroru nad porodicom će samo dodatno ojačati našu poziciju pred sudovima u budućnosti.
No kako je meni novac nevažan i zanima me isključivo to da se krivci nađu pred sudom u ovoj zemlji i dobiju zasluženu zatvorsku kaznu, na to ću se i koncentrisati.
O navodnoj istrazi, kriminalaca iz OT Bijeljina u ubistvu Ivone Bajo, sada ću istaći samo manji dio malverzacija. Naime tužilačka mafija je sakrila podatak da je po patološkom nalazu predmet ubistva dimenzija 25x1 mm, te odbacivši stav obducenta tražila potvrdu za svoj zločinački plan na drugoj strani. Takođe je materijalni dokaz, torba, sklonjen od javnosti i istražnih radnji, a ne samo da je kaiš iste presječen i dio nedostaje, nego je tužilaštvo opralo sve tragove ubistva benzinom, kako bi sabotiralo istragu, (oni ili neko drugi, svejedno).
I sada slijedi vrhunac monstruoznosti inkvizitorsko-gestapovsko-tužilačke mafije.
Vještacima od kojih je traženo mišljenje, poslata je samo fotografija površinske povrede, dok ne samo o pomenutoj torbi, nego i o probodu kosti, kanalau kroz grudnu žlijezdu, razderini desne plućne arterije i dušnice, oni citiram dr. Busarčevića, "nemaju pojma".
Sitnice o tome da je sa lica mjesta pobjegao kamion, koji nije nigdje evidentiran sve dok to mi nismo objelodanili, te je konačno izvršena rakonstrukcija sa falsifikovanom dokumentacijom, (tahograf trake), bez specifikacije robe.
Šta su vozili, da li heroin ili nešto drugo, sad je nemoguće ustanoviti, a moja pretpostavka iznesena tužilaštvu u septembru 2009 na cd-u, da se vjerovatno radi o predmetu koji se otkačio sa neke mašine ili kamiona, citiram sebe :
Ako osoblje univerzala daje lazne podatke, onda se tragedija mogla desiti slucajno ili namerno krivicom nekog od njih. Jedna od mogucnosti je da se sa nekog vozila ili masine koja je ulazila u krug firme otkinuo, odleteo neki predmet (mozda pod pritiskom ili usled pucanja), te pogodio dete u prolazu. Vozaci i radnici mozda zeleci izbjeci odgovornost ili sakriti sadrzaj tovara, koji je neregularan ili cak kriminalan, premestaju je desetak metara napred, ulaze u krug, istovaraju robu, te posto je dete odvezeno, odlaze pre dolaska policije...

Te moj komentar o tome zašto je kamion bio tajna za istražitelje :
Danima se nije znalo za postojanje kamiona (nema ih u zapisnicima policije), a mozda ne bi nikad bili saslusani da ja i sestra nismo o tome obavestili advokata. Cak i tada se dugo krilo ko su vozaci i koji je kamion... A kako je to moguce?
ODGOVOR: UNIVERZAL - BOBAR - SNSD - DODIK (SME LI NEKO OVO DA OBJAVI?).

Da sam pogodio pravo u sredinu, bilo je jasno kada je tužilac odbila da evidentira moja otkrića u obliku izjave, iako je to bilo dogovoreno, o čemu postoji i audio snimak kao dokaz.
Zbog takvog ponašanja tužioca pokušavam odmah sutradan da podnesem prijavu u tužilaštvu, (usmeno), što se taktički rješava razgovorom sa sekretarom. Zbog njenog nastupa i informacija koje sam dobio, stičem utisak da će doći do zaokreta i da je možda sve dosad bila taktika da se ubice "uspavaju". No vrlo brzo shvatam da to nije istina i iznosim sumnje da će sekretar da bude u velikim problemima zbog podataka koje mi je saopštila.
U narednom periodu pismeno upozoravam tužilaštvo da je suštinski važno saopštiti vještacima podatke o unutrašnjim povredama u tekstu "Ko skriva ubice", jer sam bio siguran da to nije urađeno, a i da imam dokaz u budućnosti da se radi o smišljenoj prevari od strane tužilaštva, jer iako su upozoreni, te podatke nisu htjeli da dostave.
Pošto više od 50 dana tužilac izbjegava razgovor sa porodicom i ne želi da evidentira podatke koje prikupljam dolazim krajem decembra da podnesem prijavu, kom prilikom me po nalogu glavnog tužioca, dežurni tužilac izbacuje napolje, ne želeći da obavi svoju dužnost. Sutradan, predajem pismenu pritužbu na taj postupak, na koju nikad nisam dobio odgovor...
Početkom januara saznajem od novinara da je donesena odluka o obustavi istrage, što se praktično potvrđuje sedam dana kasnije, kada na sraman, jadan i bijedan način, u svega deset redova stiže obavještenje o tome bez ikakvog obrazloženja, što je obavezno po ZKP-u.
Pokušaj da ostvarimo uvid u spis i podnesemo argumentovanu pritužbu je spriječen korištenjem brutalne sile, po nalogu tužilaštva, a od strane sudske policije, istog dana kada je tužilačka mafija izdejstvovala upad na BN televiziju, sa ciljem da "disciplinuje" medije i omogući da se diktator i tiranin, koji godinama pljačka ovu zemlju, neograničeno reklamira u izbornoj godini i tako postane predsjednik države, pošto je prethodno bio premijer...
Sigurni da su obavili svoj krvavi posao, inkvizitori iz tužilaštva, saopštavaju da je istraga završena, i objavljuju na zvaničnom sajtu duže saopštenje, prepuno laži i nebuloza, krijući podatke da je trasolog zaključio da je do povrede i to samo površinske moglo doći samo uz učešće stranog tijela, te tražio rekonstrukciju sa svojim prisustvom.
Takođe se saopštava da istraga uvijek može ponovo da se otvori ako se dođe do novih dokaza, što je naravno istina i predviđeno je u ZKP-u, ali nisu očekivali da ću direktno u zgradi suda napraviti snimke materijalnog dokaza, sa koga su oprali tragove ubistva.
Već početkom februara predajem prvi materijal, slike te torbe sa tekstom "Zagubljeni dokazi", te ostavljam mjesec dana tužilaštvu za analizu i reakciju. Nikada niko nije izneo nikakav stav po pitanju tog ili bilo kog drugog dokaza koji sam kasnije dostavljao na više adresa, iako sam insistirao na tome i usmeno i pismeno, (jedan od zahtjeva je u prilogu 5).
U to vrijeme sam objelodanio da sam tonski snimao sve razgovore od autopsije nadalje, uključujući i policiju i tužilaštvo, što s obzirom na njihove kriminalne postupke unosi veliko uznemirenje među pripadnicima tužilačke mafije.
Kako sam prikupljao podatke i o njihovim ranijim zločinima, dolaze na ideju da mi otmu sve podatke i unište ih.
Tako dva kriminalca, pripadnici tužilačke mafije, koristeći se svojim položajem i tvrdnjom da im je ugrožen život mojim pisanjem da će svi kriminalci koji su prikrivali ubistvo završiti u zatvoru iniciraju pokretanje akcije neviđenih razmjera protiv mene, koju mnogi građani ni psihički ni fizički ne bi izdržali. Činjenica je da je g. Nedeljko Radman, zbog stresa doživljenog torturom tužilačke mafije, a radi se o manje od 10 posto onoga što sam ja doživio, preminuo na saslušanju u policiji. Desetak dana kasnije kada je isti tretman primjenjivan na meni, dok su ispitivali mene, ja sam "ispitivao" njih i poslije opaske da ne želim da pijem vodu od njih, jer sam čuo da ovdje ljudi umiru na saslušanju, dobio odgovore na sve što me je zanimalo. Naravno da osobe koje su dobile zadatak da me ispituju nisu bile svjesne, koliko sam opasan, te je taj postupak završen tako što sam ja došao do novih važnih podataka, a mafijaše iz tužilaštva sam napravio budalama i pokazao da su apsolutno nesposobni za bilo šta.
Tada se pokazalo i da sam bio u pravu kada sam još u januaru dislocirao jedan dio podataka u Cirih i upozorio ukućane da će doći do upada mafije sa ciljem da mi otmu podatke.

Nažalost niko od njih to nije shvatio ozbiljno, što su mi kasnije priznali, tako da je kod jedne osobe nastanjene u pretresenoj zgradi, pronađen neregularan predmet.
Kako to da je u objektu sa više stanara, i to u prostoriji, gdje je sem tog predmeta pronađena slika i broj telefona, osobe koja je koristi, ipak došlo da ja budem optužen za posjedovanje, neko će morati jednog dana da objasni pred sudom. No nije to ono najgore, jer je istovremeno kad sam davao izjavu o tome, telefonski kontaktirana ta osoba od strane drugog inspektora i više puta potvrdila da je ona donela kompromitujući predmet.
Nekoliko dana kasnije 01.04.2010. i zvanično je u zapisniku konstatovano da ja nemam nikakve veze sa tim predmetom. Djelovi tog zapisnika su u prilogu 4, sa sakrivenim imenom te osobe, zbog toga što će ovaj tekst ići na više adresa, ali je original dostupan nadležnim organima. Ovom prilikom ističem to da je tužilačka mafija pokušala na sve načine da me dovede u vezu sa tim predmetom što se jasno vidi iz postavljenih pitanja.
Sem pokušaja da mi se oduzmu i unište podaci, te da se eliminišem na bilo koji način, dovođenjem u vezu sa nekim krivičnim djelom i uhapsim, ne manje važno je i to da mi se onemogući komunikacija internetom sa sestrom i medijima, te da se napravi protivteža mojim prijavama protiv tih kriminalaca tako što ću biti predstavljen kao "terorista pod istragom". Sitnice tipa, "Šta je starije, kokoš ili jaje?" su tada zanemarene.
Nije naodmet pomenuti i dva pokušaja ubistva, koje zbog opsežnosti i nedostatka dokaza neću da detaljno obrazlažem, te ću istaći samo zbog veze sa drugim važnim događajem, podatak da sam po predaji jednog dokumenta u tužilaštvo, svratio u jedan lokal, da pogledam utakmicu Srbija : Nemačka, što je privuklo pola grada. Većina je sjedila vani, a ja sam bio unutra sam za stolom, te nakratko otišao da se umijem. Po povratku sam ispio ostatak pica i otišao kući, kada su uslijedili bolovi u stomaku, te trajali danima. To što sam danas živ, vjerovatno je zasluga toga što sam povratio dobar dio sadržaja, a s obzirom da sam prisluškivan sigurno postoje razgovori na tu temu koje sam vodio sa sestrom.
Kada sam se oporavio nastavio sam opreznije svoju borbu protiv organizovanog kriminala, tražeći istovremeno povrat odnesenih računara, čemu se usprotivila tužilačka mafija, te sam odlučio da sačekam istek 6 mjeseci koliko maksimalno mogu trajati "Posebne istražne radnje".

U kontinuitetu dostavljam sve nove podatke tužilaštvu, međutim audio snimak vještaka, slike metalne trake i metalni predmet, želim lično da predam tužilaštvu, sa pretpostavkom da je nadležni tužilac namjerno prikrila dokaze, te zahtijevam razgovor sa uredom glavnog tužioca, što se izbjegava danima.
Sem toga dostavljam podatke i policiji, te u razgovoru sa načelnikom g. Acom Teodorovićem ukazujem na sve brljotine inspektora i tužioca, što on zapisuje i obećava da će ispitati, a na moje traženje, podnijeti zahtjev za saslušanje tužioca, zbog prikrivanja dokaza o ubistvu, na osnovu izjave vještaka koga su obmanuli, sa opaskom "ako ih se ne bojite".
Sutradan nam se saopštava da je glavni tužilac, koga smo tražili na odmoru, (što je demantovao tužilac Jovanović), te nadležni tužilac, koga nismo ni pominjali, takođe, te se dotična poslije par minuta pojavljuje na ulazu, te je manirom zmije otrovnice, šmugnula nazad u zgradu.
Zašto i kako se pojavila je tajna, jer ne samo da je bila na odmoru već je zvanično prekomandovana u Srebrenicu istog dana kada je osobu I.H. koja je gle slučajnosti, priznala da je ubila Ivonu Bajo, proglasila neuračunljivom i praktično oslobodila. Možda nije suvišno da navedem sada kako je ista osoba bila nadležna i za slučaj Nedeljko Radman...
Pri narednom pokušaju da dostavimo dokazni materijal o krivičnim djelima, sestra i ja bivamo uhapšeni, što je očit primjer ove mafijaške vlasti, šta vas čeka ako se suprotstavite kriminalu, a posebno tužilačkoj mafiji, koja je i naložila hapšenje.
No ta sitnica od hapšenja je stvarno sitnica u odnosu na to da je g. Aco Teodorović, samo 5 dana od razgovora sa nama, i pošto se zamjerio kriminalcima, pronađen mrtav u automobili, sa zvaničnom verzijom da se radi o infarktu. Vjerovatno je to ekspertsko mišljenje istih kriminalaca koji su "utvrdili" da se Ivona nabola na žicu. U svakom slučaju tužilačka mafija nije dozvolila da se izvrši autopsija. Onaj slučaj sa bolovima u stomaku koji se meni desio, ne bih ni pominjao da ne postoji paralela sa ovim događajem. Sve u svemu, jedan svjedok je završio ispod zemlje i kriminalci mogu mirnije da spavaju neko vrijeme....
Moram istaći sada da sam prije tih događaja u svojim tekstovima upozoravao da će mafija ubiti ponovo, ako ih ne zaustavimo, i na žalost niko nije reagovao iako sam dostavio nepobitne dokaze o prikrivanju ubistva. Sada moram da upozorim da je u velikoj opasnosti nadležni tužilac, jer su dokazi protiv nje, toliko jaki da ne može izbjeći zatvorsku kaznu. Sasvim je sigurno da ona neće primiti svu krivicu na sebe i da će odmah po hapšenju ispričati ko je sve umiješan u navedene zločine, a domino efekat, ko zna koga sve može da obori sa vlasti. Jasno je dakle da mafijaši sa višeg nivoa, to neće dozvoliti i čim se stvore uslovi za hapšenje pomenute kriminalke, naložiće njenu likvidaciju. Izgleda apsurdno, ali ja koji sam optužen za planiranje atentata na više osoba, pa i pomenutu kriminalku, želim da je zaštitim od drugih pripadnika mafije. Naravno razlog za to je, što samo protiv nje imam direktne i neoborive materijalne dokaze, dok su protiv ostalih pripadnika mafije, indirektni ili manje snage, te je jako bitno i da sve bude potkrepljeno njenom izjavom.
Nadam se da će ovo konačno neko shvatiti ozbiljno i zaštititi pripadnika tužilačke mafije od sudbine koju će joj sasvim sigurno namijeniti bosovi, kada budu dotjerani do zida.

Nažalost, logika je nešto što funkcioniše i kod najgorih monstruma, ta kad se nađu u opasnosti, uradiće sve da je otklone, a jasno je šta im je sada najveća opasnost.
Naravno i ja sam opasnost i to prvi na listi, ali sam se zaštitio time što sve podatke prosleđujem izvan zemlje, tako da iako bi moje ubistvo proslavili kao novu godinu, tužilačkoj mafiji, to ne bi donijelo trajno riješenje.
I na kraju, ističem da sam na zahtjev upućen u OT Doboj, (prilog 2), u kome sam tražio podatke o odbačenim prijavama, dobio i mnogo više nego što sam se nadao.
Naime u odluci o nesprovođenju istrage, (prilog 1), tužilac me obavještava, kada je dobijao prijave, ali ne i koji datum nose na sebi, te tražim te detalje. Vidljivo je da je odluka donesena 28.06.2010., dok u odgovoru stoji da su sastavni dio spisa i 3 prijave koje su predate u narednom mjesecu i to 5, 6 i 28.07.2010, što je čitavih mjesec dana od odbacivanja prijava kao "neosnovanih". Na stranu to što nema nijedne riječi niti o jednom dokazu koji sam naveo, tužilačka mafija je uspjela u nekoj crnoj rupi ili zoni sumraka, da ubaci i obradi prijave koje sam predao poslije završetka obrade i analize od strane tužioca. Krivična prijava predata istog dana protiv istaknutog pripadnika tužilačke mafije, kad i protiv sudske policije, zbog istog krivičnog djela, plus podstrekivanje te još neka koja po odluci jednog od saučesnika nisu krivična djela, nije evidentirana. To je dakle bio način da se tužilačka mafija izvuče iz zamke koju su sami sebi napravili. Objašnjenje da više krivičnih djela jasno opisanih u KZ-u, nisu krivična djela. Bravo tužilačka mafijo, što više gluposti napravite, lakše ću da vas strpam iza rešetaka, a mogli biste i ovo iskoristiti po članu 169...
A šta reći za odgovor iz tačke 3. Poslije 8 mjeseci od otimanja računara, tužilačka mafija odugovlači sa pokretanjem slučaja, i ne samo to nego me fiktivno tereti i po članu 399, gdje je već 200 dana prošlo od trenutka kada je osoba XX, dala izjavu da je dotični predmet, naslijedila od oca, a da ja nemam pojma o tome.
Dakle za mene kao najopasnijeg teroristu u zemlji, sa planiranih 6 atentata, a u međuvremenu, su vjerujem taj broj povećali, te istovremeno se bavim proizvodnjom i prometom oružja i minsko eksplozivnih sredstava, (citiram sadržaj optužbi), tužilaštvo nije imalo vremena...
E, pa za sve ovo će neko da snosi debele posledice: Teror tužilačke mafije, koja nastupa kao banda drumskih razbojnika, otima sredstvo komunikacije, a onda nema vremena. Moja slika koja se nalazila kod svakog policajca u gradu i na svim graničnim prelazima da ne bih mogao napustiti zemlju je jasan znak da je tužilačka mafija imala namjeru da me uplaši i odvrati od moje borbe protiv njih, sa jasnom prijetnjom, montiranja optužnice po njihovoj želji, uz možda nekog plaćenog svjedoka saradnika, ili podmetanjem "dokaza" u računar.
Postoje dva spora između mene i tužilačke mafije i to prvi, stariji, u kome dokazujem njihovo saučesništvo u ubistvu, odnosno prikrivanju ubistva, i drugi iniciran iz osvete i bijesa kriminalaca, sa lažnom i neutemeljenom optužbom da sam počinio krivično djelo, tvrdnjom da će svi kriminalci umješani u zločin, završiti iza rešetaka. Drago mi je da je isto to izjavio i predsjednik suda u Banjaluci kada su pokušali da unište dokazni materijal.
To znači da po kojoj god osnovi da se sretnemo na sudu, ima da ih razbijem u paramparčad, (ovo je metafora, vezano za snagu argumenata, i ishod suđenja, tako da ne gube vrijeme oko povezivanja ove izjave sa "Ugrožavanjem sigurnosti").
Suštinski ovo bi shvatila svaka odrasla osoba, no kako sam se uvjerio da se pripadnici tužilačke mafije ne odlikuju nekom naročitom inteligencijom, a u ratu su i sa logikom, matematikom, fizikom, informatikom, te većinom oblasti, za koje se angažuju vještaci, nije zgoreg dodatno pojasniti stvari, tako da ako neko od njihovih pripadnika dođe u posjet ovog teksta, shvati bar suštinu, jer su suviše glupi da bi me razumjeli do kraja.

A možda je sada i jasnije kako to da tužilaštvo koje zasigurno ima potrebnu stručnost, toliko brlja sa neutemeljenim optužnicama, hapšenjima i slično, koje kasnije koštaju budžet. Možda je strah koji uteruju u kosti tim nevinim ljudima upravo ono što žele da postignu.
Remetilački faktor treba optužiti, uhapsiti, eliminisati, uplašiti da mu više ne padne na pamet da se suprotstavi mafiji, a ako to bude neko morao da plati, baš ih briga, neće oni, nego građani iz budžeta. Koliko procenata takvih terorisanih građana će se usuditi da nastavi sa borbom. Ja sam jedan i ne znam nikog više, ko se ne plaši tužilačke mafije.
Tek sad krećem u najžešću borbu protiv njih, i biće zanimljivo ko će to biti "nepristrasan", da obrađuje ovu prijavu.
Odgovornost za ovaj neviđeni kriminal i monstruoznost tužilačke mafije je sada na Republičkom tužilaštvu, koje je obavještavano o svemu, a direktno je odgovorno za ovu blamažu sa prijavama oko kojih se odugovlači 8 mjeseci.
Naravno da će kompletan sadržaj sa prilozima biti proslijeđan na druge adrese, a ako se slučaj internacionalizuje, biće navedena i imena svih krivaca, a ne samo sitnih riba iz OT Bijeljina, koje su prouzrokovale ovu sramotu za instituciju tužilaštva.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 130

(TUZILAC, KOME SAM UPUTIO DOKUMENT JE JEDNO VRIJEME IZBJEGAVAO RAZGOVOR SA MNOM, ALI JE NA KRAJU PRIHVATIO I PRAKTICNO POTVRDIO DA JE BIO IZMANIPULISAN OD STRANE MAFIJE, CITIRAM STA SU MU REKLI :
TI SI DEZURNI I TI BI TO TREBO DA POTPISES!
TO STO NIJE BILO NIJEDNOG ARGUMENTA ZA MAFIJU NIJE NIKAKVA PREPREKA...)

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI


TUŽIOCU ŠABIĆ MURISU

OBAVJEŠTENJE I ZAHTJEV

Obavještavam vas da sam kao zastupnik gospođe Budimke Bajo, pred svim institucijama republike, pokušao da vam dostavim materijal, koji ne samo da se tiče interesa osobe koju zastupam, nego je i direktno vezan za predmet čije ste pokretanje vi inicirali.
S obzirom da vas smatram profesionalcem kome je prije svega interes da se svaka radnja vezano za obavljenje tužilačke funkcije dovede u okvire zakona, ističem da sam došao do nekih podataka, koji su od vitalnog značaja za pomenuti predmet...
U prilogu ovog teksta su skenirani dokumenti, od izuzetnog značaja, kako za gospođu Budimku Bajo, čija je imovina otuđena, tako i za vas, koji ste pokrenuli taj postupak.
Napominjem da su ti dokumenti samo dio argumentacije sa kojom imam namjeru da nastupim u interesu zaštite prava gospođe Budimke Bajo i nemam namjeru da sve detalje pismeno obrazlažem, tim prije što je Pravilnikom predviđeno da svaki tužilac ima obavezu svakodnevnog 4-satnog rada sa strankama. Ja nisam obavezan niti da znam da pišem, niti da svoje argumente obrazlažem pismenim putem, već je obaveza tužioca da dođe do svih podataka koji su od važnosti za odgovoran posao koji obavlja, te je zato i predviđeno da polovinu radnog vremena posveti razgovoru sa strankama. Stoga ja insistiram na razgovoru sa vama, kako bismo zajedničkim snagama doprinijeli tome da se dođe do istine u predmetu koji sam pomenuo.
Budući da nikada ranije nismo imali prilike da razgovaramo, obavještavam vas da sve radnje koje ste pokrenuli su u interesu moje borbe protiv organizovanog kriminala. Pretpostavljam da ste imali prilike da pročitate moju izjavu datu inspektorima kriminalističke policije, povodom optužbi o planiranju atentata na 6 pripadnika OT Bijeljina, iz koje se može vidjeti da sam sve svoje aktivnosti planirao i izvršio u skladu sa odgovarajućim članovima KZ-a i ZKP-a.
Ja sam dakle bio siguran još prošle 2009. godine da će pripadnici mafije, kada saznaju da imam dokaze o njihovim kriminalnim aktivnostima iskoristiti svoj položaj i izdejstvovati oduzimanje računara sa ciljem da se svi podaci koje imam unište.

O tome sam obavijestio sve bliske osobe i neke novinare, ali nažalost, kako se ispostavilo, niko moja upozorenja nije shvatio ozbiljno, pa su neke osobe imale manje ili više negativnih posledica akcije, koje je pokrenuta protiv mene.
Ovom prilikom ističem samo osobu koja je, kako sam tek prije nekoliko mjeseci saznao, 3 i po godine provela u logoru za vrijeme rata. a "naslijedila" je od pokojnog oca predmet, čije posjedovanje nije dozvoljeno zakonom.
Gdje je taj zakon bio 1992. gdje je bio 1993. gdje je bio 1994. gdje je bio 1995. gdje je bio sud, gdje je bila policija, gdje je bilo tužilaštvo, gdje je bila država, da zaštiti žrtve terora i tiranije. Nisu bili nigdje. Zavukli su se u mišje rupe i zavući će se ponovo svaki put kada dođe do ratnih stradanja. Zato je jasno da niko ne može krivično goniti bilo koga ko je dobio oružje za vrijeme rata od vojnih vlasti, a da ne goni onoga ko je to oružje dijelio.
No nije ovo tema koju sam imao namjeru da istaknem. Dakle to što je protiv mene pokrenuta neviđena hajka, tiranija i teror, te su oduzeti računari koje sam koristio, mi je donijelo dodatnu argumentaciju i omogućilo da praktično cijela zgrada, od predsjednika okružnog suda, naniže do svakog službenika na bilo koji način zaposlenog, sazna o kakvim se kriminalcima i monstrumima u tužilaštvu radi. S obzirom da je prošlo već 8 mjeseci od trenutka kada su pripadnici tužilačke mafije izdejstvovali pokretanje radnji protiv mene, a iako imaju neograničena sredstva resurse i moć, ne usuđuju se da me optuže i sukobe se sa mnom na sudu. Što se vas tiče, ja smatram da ste žrtva tužilačke mafije koja je smišljeno odabrana da odradi prljavi posao, kako bi sve djelovalo regularno i nepristrasno.
No to vas ne opravdava, jer je savršeno jasno da nije postojao nijedan argument za pokretanje radnji protiv mene. To što sam pisao da će svaki kriminalac, koji je odgovoran za prikrivanje ubistva, završiti u zatvoru, nije i ne može biti krivično djelo.
Vi ste to savršeno dobro znali i snosite odgovornost za pokretanje nezakonite akcije.
Budite sigurni da kada bi se mogli vratiti u prošlost, pripadnici tužilačke mafije ni za živu glavu ne bi ponovili istu grešku i tražili pokratanje navedenih radnji, koje su ih dovele u mnogo teži položaj, nego što je bio prije toga.
Ali da se vratim na vašu ulogu u svemu tome. Ja ću dakle kao zastupnik Budimke Bajo, ostaviti vam nekoliko dana da odlučite, želite li posao koji obavljate, dovesti u okvire zakona i prikupiti sve informacije koje su značajne ili ćete izvršavati nezakonite naloge pripadnika organizovane kriminalne grupe, koji su učestvovali u prikrivanju ubistva jednog djeteta.
Zaista nemam vremena, niti namjeravam da protiv vas sada pokrećem bilo kakve pravne mehanizme, što ne znači da se to neće desiti u budućnosti, ali ako budete u narednom periodu izbjegavali da razgovarate sa mnom, kao zastupnikom majke ubijene djevojčice i osobom koja je direktno oštećena lažnom prijavom tužilačke mafije, tretiraću vas kao saučesnika u prikrivanju ubistva i vaše ime objelodaniti javno pred zgradom suda, zajedno sa imenima drugih kriminalaca, koji su dali doprinos sprečavanju dokazivanja ovog zločina, ako na to budem prisiljen.
Sigurno ste do sada saznali da ne postoji način da me tužilačka mafija uplaši, a nema nikog u tužilaštvima republike ko mi se smije suprotstaviti na sudu i to ne zbog mojih sposobnosti, koje su takve kakve jesu, nego zato što je tužilaštvo servis mafije, koji nema nijedan argument protiv mene, a to šta sam ja sve sakupio protiv njih, oni ni po koju cijenu neće dozvoliti da se objelodani na sudu.
Dakle izbor je na vama.
Hoćete li da radite po zakonu ili ćete se priključiti ubicama djece???.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 129


OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI


 

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV PRAVNOG LICA
(SUDSKE POLICIJE)
Pozivajući se na član 125 KZ "Odgovornost pravnog lica", stav 1, koji ću citirati.

 

(1) Odredbama ove glave propisuje se odgovornost pravnog lica, izuzimajući Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srpsku, Federaciju Bosne i Hercegovine, Brčko Distrikt Bosne i Hercegovine, kanton, grad, opštinu i mjesnu zajednicu, za krivično djelo koje je učinilac učinio u ime, za račun ili u korist pravnog lica..

podnosim prijavu protiv Sudske policije u Bijeljini.
Očito je dakle da navedena institucija nije izuzeta iz popisa koji sam predočio, te je shodno tome svako krivično djelo koje učini pripadnik Sudske policije, istovremeno i krivično djelo te institucije.
U narednim redovima obrazložiću argumente krivične prijave, ali želim prije svega da istaknem da su svi pripadnici Sudske policije uključujući i komandire, pokazivali izuzetnu korektnost, ljubaznost i profesionalizam.
Nikada nije bilo primjene fizičke sile, niti prijetnje njome, što posebno ističem jer sam čuo neke priče o tome i sam ih demantovao, ali to hoću i ovdje da ponovim....

S druge strane iako sam u prethodnim mjesecima više puta isticao da Sudska policija, izvršava nezakonite naloge Ureda Glavnog okružnog tužioca, i sprečava me da ostvarim neka od prava predviđenih zakonom, (Podnošenje krivične prijave, predavanje dokaznog meterijala, razgovor sa tužiocem), a poslije svega su mi saopštili da su dobili nalog da mi ne dozvole pristup čak ni pisarnici.
Iako sam doneo primjerak Krivičnog zakona i predočio Clan 177 - Povreda prava na podnosenje pravnog sredstva, koji ovom prilikom takođe navodim :

 

(1) Ko sprijeci drugog da koristi pravo na podnosenje tuzbe, zalbe, prigovora ili nekog drugog pravnog sredstva ili podneska, kaznice se novcanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Ako djelo iz stava 1. ovog clana ucini sluzbeno lice zloupotrebom sluzbenog polozaja ili ovlascenja, kaznice se zatvorom do tri godine.

te istakao da niko ne može da me sprečava u ostvarenju, ne samo tog nego bilo kog prava predviđenog zakonom, i da samo pravosnažnim sudskim rješenjem može da mi se zabrani pristup nekoj osobi ili lokaciji, dobio sam sugestiju da dokumente šaljem poštom.
To je naravno moguće, ali istakao sam da u tom slučaju ja imam samo potvrdu da sam "nešto"poslao, ali ne i kakav je sadržaj pošiljke.
S obzirom da sam još u decembru predao pritužbu na rad jednog od tužilaca, na šta je imao obavezu da mi odgovori Kolegij, (koji je zasjedao po mom saznanju sigurno u februaru, a vjerovatno i kasnije), a početkom drugog mjeseca ove godine sam predao prvu dokumentaciju, kao novi dokazni materijal u slučaju ubistva Ivone Bajo, a na sve to nisam dobio nikakav stav Tužilaštva, osnovano sumnjam da je kriminalac Kovačević Novak, koji je saučestvovao u prikrivanju tragova tog krivičnog djela i podsticao druge tužioce da ne primaju materijal i krivične prijave od mene, zloupotrebio svoj službeni položaj i izuzeo te materijale iz rada Tužilaštva...
Tako je vrlo lako moguće da će on u svojim očajničkim pokušajima da izbjegne zasluženu zatvorsku kaznu, svo što stigne od mene baciti u korpu za otpatke, a mene optužiti da sam mu poslao prijeteće pismo, što je već činio u martu ove godine.

Tada je moje tvrdnje da će svi koji su saučestvovali u prikrivanju ubistva, završiti iz rešetaka, na robiji, u zatvoru, predstavio kao "Ugrožavanje sigurnosti" i pokrenuo akciju neviđenu na ovom području, za vrijeme koje su sem pretresanja prostorija i oduzimanja računara, na kome je mislio da se nalaze svi podaci o njegovim kriminalnim aktivnostima, pokrenute i "POSEBNE ISTRAŽNE RADNJE", koje su obuhvatale i kontrolu i pretres osoba sa kojima sam viđen, prisluškivanje telekomunikacija, praćenje ukorak po celom gradu, kako od strane policajaca u civilu, tako i od strane patrolnih kola.
Ako sve to izgleda malo, dodajem da je nekih 15 dana pred mojom kućom bilo ustanovljeno radno mjesto u tri smjene, (policajac koji me je danonoćno nadzirao).

Da bih izbjegao sve te neprijatnosti ja insistiram na ostvarenju prava da lično predam sve dokumente u dva primjerka, od kojih ću jedan da zadržim sa potvrdom prijema. No iako sam i ranije predavao pripadnicima sudske policije, dokumentaciju u kojoj sam navodio, da postoje tačno propisane zakonske odredbe i pravila kojih tužioci moraju da se pridržavaju, (4-satni rad sa strankama recimo), stav sudske policije je da oni znaju da tužilaštvo ima obavezu da primi krivičnu prijavu, da svaki građanin, (pa čak i ja) ima pravo da prijavi krivično djelo, da su obavezni da gone počinioce krivičnih djela, da imaju obavezu da analiziraju nove dokaze, koje dostavljam, i da poštuju radno vrijeme i vrijeme za rad sa strankama, ali da su to ipak tužioci, veliki i moćni, a oni rade tu i ne žele da im se zamjeraju, te im je lakše da se mene riješe na bilo koji način, a čak što je u svemu ovome i nebitno, nijedan pripadnik sudske policije nije imao hrabrosti da u prilogu prijave protiv Kovačević Novaka potpiše (potvrdi) da su dobili usmeni nalog da mi onemoguće pristup tužilaštvu.
Naravno da je ovo moja malo satirična predodžba stava koji sam dobio od sudske policije, ali izuzetno realno odslikava stvarno stanje.
Njima je dakle jasno da imam dokaze o ubistvu, i dokaze o saučesništvu nekih pripadnika tužilaštva u prikrivanju tog ubistva, da tužioci krše, brutalno zakon i pravilnik, te da i njih podstiču da čine krivično djelo, ali ipak pokušavaju da me onemoguće, ne samo da razgovaram sa nekim tužiocem, bilo u svoje ime ili kao zastupnik Budimke Bajo, čija je ćerka ubijena, (primjerak Punomoći sam dostavio i tužilaštvu i sudskoj policiji), nego i da predam bilo kakav materijal u pisarnici.

Svako ko pokuša da me spriječi da predam dokaze o krivičnom djelu i da ostvarim bilo koje pravo predviđeno zakonom čini krivično djelo.
Ovu krivičnu prijavu ću prvo pročitati predstavniku sudske policije, i potom zatražiti od službenika na ulazu propusnicu za pristup tužilaštvu, kako bih tu prijavu predao u pisarnici.
Uvjeren sam da će mi poslije nedavno obavljenih razgovora, prilikom kojih sam ukazao da bi svako sprečavanje u mojim nastojanjima da dostavom podatke o kriminalnim djelima, praktično, preraslo u saučestvovanje u prikrivanju ubistva jednog djeteta, to biti omogućeno.
Ako se to ipak ne desi i pripadnici sudske policije nastave da budu tjelesna garda, kriminalca Kovačević Novaka i izvršavaju njegova usmena naređenja, ja ću i bez propusnice krenuti na poslednji sprat da predam ovu prijavu i neću izaći iz zgrade dok to ne učinim ili dok ne budem uhapšen prilikom pokušaja da ostvarim pravo zagarantovano zakonom.
Sve dosadašnje nezakonite radnje koje je naložio pomenuti kriminalac ostajale su "nevidljive", ali ako se sa time nastavi, odluku o tome ko je i kako kršio zakon donijeće Sud.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 128

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV PRAVNOG LICA

OKRUŽNOG TUŽILAŠTVA U BIJELJINIS obzirom da su pojedini pripadnici OT Bijeljina, od tragičnog događaja, ubistva djevojčice Ivone Bajo, pokazivali na različite načine da imaju zadatak i cilj, spriječiti dokazivanje krivičnog djela "Teško ubistvo, u dosadašnjem periodu sam postavljao pitanje isključivo njihove lične odgovornosti, nevezano za instituciju kojoj pripadaju, odnosno sa pretpostavkom da su svi nezakoniti i kriminalni potezi istih, bili za račun organizovanog kriminala, čiji su oni poslušnici i izvršioci. No s obzirom da KZ u članu 125 "Odgovornost pravnog lica" nadalje, jasno ističe (kao i Pravilnik u članu 4, stav "b") da je za učinjeno krivično djelo lica zaposlenog u pravnom licu, odgovorno i pravno lice, a definitivno je postalo jasno, da se ne radi o kriminalu pojedinaca, neko je sama institucija, odnosno organ, kriminalna organizacija, jer brutalno svakodnevno krši zakon, te postaje predmet ove prijave...
Dakle OT Bijeljina je na sve načine pokušala da ubistvo jednog djeteta, predstavi kao nesrećan slučaj, ne birajući pri tome sredstva. Od odbacivanja mišljenja i nalaza patologa, preko prikrivanja prisustva vozila u kritičnom vremenu, sakrivanja materijalnih dokaza, pranja tragova ubistva hemijskim sredstvom sa predmeta, do obmanjivanja javnosti, porodice i vještaka, kojima smišljeno nisu dostavljeni podaci o unutrašnjim povredama i fotografije, iako su načinjene za vrijeme autopsije.
O krivičnim djelima pripadnika OT Bijeljina, vezano za prikrivanje ubistva, već sam napisao stotine stranica i neću sada da detaljnije opisujem sve monstruozne radnje prije svega postupajućeg tužioca, te obaviještavam osobu koja bude obrađivala ovu prijavu da me lično kontaktira, kako bih joj dostavio cd, sa podacima koje imam, jer osnovano sumnjam da bi kriminalci iz OT Bijeljina, (misli se na plaćenike mafije, a ne na sve zaposlene) uništili te podatke ili ih falsifikovali.
Sada ću se bazirati samo na "osvetu tužilačke mafije", koja počinje izbjegavanjem tužioca da evidentira podatke do kojih sam došao u obliku izjave, o čemu imam audio snimak kao dokaz, što je dalje nastavljeno sprečavanjem podnošenja krivične prijave protiv postupajućeg tužioca, kada je drugi kriminalac, u to vrijeme dežurni odbio da postupi po zakonu i naložio da me izvedu iz zgrade. Istini za volju to se nije desilo, nego sam izašao sam, ali na već sutradan podnesenu Pritužbu na taj njegov postupak nisam nikada dobio nikakav odgovor, što jasno pokazuje da je kršenje zakona od strane tužilaštva svakodnevna pojava, koju oni zataškavaju.
Naravno da postoje i pozitivni primjeri u radu pripadnika tužilaštva, ali kako sam se uvjerio da te osobe imaju probleme od strane tužilačke mafije, neću navoditi sada o kome se radi, a dodajem samo činjenicu da bar polovinu tužilaca uopšte ne poznajem i nikada nismo imali nikakav kontakt, tako da oni nemaju udjela u kriminalu i ne smatram ih pripadnicima tužilačke mafije. Izuzetak je jedino osoba, sa kojom nikad nisam razgovarao, a bile su dvije prilike za to koje je isti izbjegao, što sa reakcijama koje je pokazao prema drugim pripadnicima moje porodice, ukazuje da se radi o kriminalcu najgore vrste...
Od kraja 2009, zabranjuje se svim pripadnicima tužilaštva bilo kakav razgovor sa mnom od strane glavnog okružnog tužioca i istovremeno sem zabrane podnošenja prijave, uvode se i nove restrikcije. Niti na jedan zahtjev za pristup informacijama nisam dobio odgovor da mi se omogućava uvid u iste, naprotiv lažno se saopštava da mi je to omogućenou jednom slučaju.
Istina je da smo korištenjem brutalne sile sestra i ja spriječeni da ostvarimo uvid u januaru, kako bismo argumentovano podnijeli pritužbu.
Pošto sam i bez tog uvida predao pritužbu u pisarnici, sa više nego dovoljno podataka da osporim odluku tužioca, g. Tomić zastupnik moje sestre, u to vrijeme angažovan u Hagu, traži uvid u spis, koji mu je poslije pokušaja otpora omogućen. S obzirom da ima samo jedan dan za predaju pritužbe, a imajući povjerenje u moje sposobnosti zapažanja i memorisanje podataka, poziva me u prostorije pisarnice, gdje je pregledao predmet, kako bih ga upoznao sa događajima koji su se zbili za vrijeme njegove odsutnosti. Radi se o nekih 15-tak minuta, kada sam u razgovoru sa njim zaista imao prilike da vidim neke fotografije i dokumenta, ali je zahtjev za pristup potekao isključivo od njega, on je imao uvid i tražio kopiranje onoga što je htio. Ja lično nikada nisam dobio odobrenje za bilo šta od toga i svi u OT Bijeljina znaju da je to gnusna laž. Ne postoju dokument u kome mi se odobrava pristup i kopiranje bilo čega od osnivanja OT Bijeljina do danas...
No sve i kad bi to bilo istina, poznato je da su dva pripadnika tužilačke mafije podnijeli lažnu prijavu protiv mene,(nakon čega su mi odneseni podaci) kršeći više članova KZ-a. Tako se desilo da protiv mene budu pokrenute radnje nezamislive prosječnom građaninu, pa i profesionalcima, po osnovu izmišljenog krivičnog djela, koje ne postoji u KZ-u. Radi se o mojoj "prijetnji" da će svaki kriminalac koji je učestvovao u prikrivanju ubistva, završiti na robiji.
Naravno, sama prijava nije formulisana tako, nego se poziva na član 169, ali kako u istom ne postoji prijetnja zatvorom, kao jedna od radnji za koje je zaprijećena kazna, jasno je da su pripadnici tužilačke mafije u nemoćnom bijesu i iz osvete "Zloupotrijebili službeni položaj" i dali "Lažnu prijavu", sa ciljem pokretanja "Posebnih istražnih radnji" i pretresa prostorija, te oduzimanja računara. Mislili su naravno, da će tako doći do podataka koje sam sakupio o njihovim zločinima iz bliže i dalje prošlosti, ali kako sam bio apsolutno siguran da će ti kriminalci inicirati oduzimanje računara sa ma kakvim izgovorom, sve podatke koje sam sakupio, a nisam ih objelodanio sam dislocirao u Cirih. Ako se dobro sjećam na tom hard disku su ostala samo dva pisma upućena dvema osobama iz OT Bijeljina, koje nisam htio da se pojave u javnosti do aprila, (upad je bio 24-og marta) i 1 audio snimak, za koji niko nije znao.
Sve ostale tekstove, fotose, audio i video snimke, dobijene od građana ili koje sam lično načinio, predao sam sestri još u januaru, tako da tužilačka mafija ne samo da do danas nije uspjela da iste uništi, nego ne zna i šta sve imam o njihovim zločinima.
O tome su mogli da razmišljaju u prethodnim mjesecima, a to ih čeka i u budućnosti. Nemiran san, i pitanje svakog jutra kada se probude : Da li je ovo moj poslednji dan na slobodi?.
Saznavši da im je propao zločinački plan, odlučuju da se predmet u kome se optužujem po članu 169 odugovlači i što je još veći kriminal tužilačke mafije, dodaje se i član 399, iako je pripadnik OT Bijeljina podigao optužnicu protiv osobe XX, po tom predmetu i ista je potvrdila da ja sa kompromitujućim predmetom nemam nikakve veze, te da je isti naslijedila od pokojnog oca. Podaci o tome se kriju, te se ja i dalje fiktivno teretim po tom osnovu, iako je praktično taj predmet okončan, učešćem druge osobe.
To je naravno urađeno sa ciljem da se pred nadređenim institucijama, kojima dostavljam podatke o kriminalu u OT Bijeljina, predstavim kao terorista, manijak, masovni ubica tužilaca...
Paralelno sa tim, dolazim do dodatnih dokaza, ne samo o ubistvu, nego i o aktivnom učešću tužioca u "Sprečavanju dokazivanja" istog, te pokušavam da materijal dostavim i obrazložim uredu glavnog tužioca. U prvoj fazi se to izbjegava, tvrdnjama, kako niko nije tu, da su svi zauzeti, čak i sa glupostima tipa, "da nemaju ništa novo da mi kažu", a u kasnijem periodu se pokušalo sa time da mi se potpuno onemogući predavanje materijala u pisarnici, što je poslije mog oštrog protivljenja i predočavanja člana 177 KZ-a sudskoj policiji, povučeno i zamjenjeno tretmanom po kome predajem materijl u prizemlju kao pas lutalica.
To je direktno kršenje bar dva člana : "Povreda ravnopravnosti gradjana" i "Povreda ljudskog dostojanstva, a indirektno više njih, što ostavljam stručnoj osobi da evidentira.
Takođe dostavljam taj materijal i načelniku kriminalističke policije g. Aci Teodoroviću, koji ističe da će provjeriti rad inspektora i podnijeti zahtjev za saslušanje tužioca, a na osnovu izjave vještaka dr. Busarčevića iz koje se vidi da je tužilac sakrila dokaze o ubistvu.
Razgovor sa njim, sestra i ja smo obavili 05.08.2010. a sutradan nam se saopštava da glavni tužilac nije tu, jer je na odmoru, što demantuje dežurni, (dakle pokušali su da nas slažu) te takođe i postupajuća tužilac, koja je uzgred kako smo ranije obavješteni u Srebrenici.
To se desilo kada je obavila saslušanje osobe I.H. koja je priznala da je izvršila ubistvo Ivone Bajo. Tužilac iako se protiv nje vodi istraga o saučesništvu u tom ubistvu, ne traži svoje izuzeće, na šta je obavezna i zajedno sa glavnim tužiocem, koji je takođe pod istragom za istu stvar, praktično oslobađaju mogućeg ubicu, proglašavajući ga neuračunljivim.
No to nije kraj neodgovornosti tužilačke mafije, jer želeći prikriti sve ono što bi ukazivalo na to da je Ivona Bajo ubijena, gestapovskim metodama cenzurišu sve informacije o tome. Iako je ta osoba napadala drugu djecu, zbog čega je i prijavljena, informacije o tome se uskraćuju građanima, umjesto da se upozore na opasnost i dodatno pripaze na sigurnost djece.
Ukoliko ta osoba bilo kad bilo gdje povredi neko dijete, odgovornost za to je na OT Bijeljina, odnosno na pripadnicima tužilačke mafije iz tog organa koji su je oslobodili.
Dakle ne malo iznenađenje je bilo za nas kad se tužilac, koja inače radi do septembra u Srebrenici, a inače je na letovanju, pojavila na ulazu u zgradu, te je primjetivši nas kao zmija otrovnica "šmugnula" nazad, kako bi izbjegla da je primjetimo.
To joj na njenu žalost nije uspjelo, čemu je svjedok i policajac Petričević Dragiša. Prva pomisao mi je bila da je g. Teodorivić već poslao svoj zahtijev i da je on razlog iznenadnog pojavljivanja tužioca.
Prolazi vikend, gradska slava i tek u utorak 10.08.2010. pokušavamo da dostavimo materijal. Iako sam to i ranije, a i tada jasno istakao, da je cilj našeg dolaska dostava i obrazloženje dokaznog materijala, tužilačka mafija se izruguje zakonu i sa tvrdnjom da nema ništa novo, nalaže naše hapšenje, što je direktno kršenje više prava predviđenih zakonom, od kojih je najvažnije pravo građanina da prijavi krivično djelo.
To što je najveći dio materijala teretio upravo OT Bijeljina, odnosno neke članove tužilaštva je bio razlog da nam se onemogući pristup na sve načine, pa makar i nezakonitim hapšenjem.
No taj događaj je u svemu marginalan iako je prouzrokovao dodatne troškove sestri u iznosu od 1000 maraka, samo tog dana, a u perspektivi i mnogo više, o čemu će biti riječi u privatnoj tužbi za nadoknadu štete, koju je prouzrokovalo tužilaštvo.

Sutradan je g. Aco Teodorović pronađen mrtav na cesti u automobilu, tačnije davao je znakove života. Zvanično se saopštava de je u pitanju srčani udar. No s obzirom da postoje otrovi, koji simuliraju infarkt, a tužilaštvo nije naložilo autopsiju, posebno imajući u vidu pozadinu, osnovano sumnjam da je pomenuti gospodin ubijen, od strane mafije, koja je ubila i Ivonu Bajo, a tužilačka mafija je ponovo odradila svoj dio posla, tako što je brže bolje zatvorila slučaj, bez nalaganja ne samo obdukcije nego, niti "Toksikološkog ispitivanja".
S obzirom da sam ja već osumnjičen za planiranje ubistva 6 tužilaca, od kojih neke i ne poznajem sve do danas, logično je pretpostaviti da bih iz osvete mogao izvršiti ubistvo načelnika policije, koji je potpisao zahtjev za pokretanje akcije protiv mene.
Dakle, ako ne postoji niko drugi ko je sumnjiv, to sam morao biti barem ja, što su u OT Bijeljina dobro znali. No to što nije naloženo niti jedno vještačenje, naravno ne znači da su htjeli mene zaštititi, (usput, ja nisam otrovao tog gospodina), ali koga jesu ???.
I na kraju da se vratimo na dokumentaciju iz priloga. Kako se konstantno odbija uvid u spis za koji podnosim zahtjev, sa tako glupim obrazloženjima, jasno je da je to u cilju pokušaja da se izbjegne još gori scenario, gdje bih imao potpun uvid u kriminal tužilačke mafije, a s obzirom da sam za onih 15 minuta vidjeo i zapamtio neke dokumente, ne bi me uznenadilo da oni više nisu dio spisa, odnosno da je isti dodatno falsifikovan.
Sem toga, vidljivo je da mi se izbjegava uvid i u dva predmeta, koje sam jasno naveo, jer se u odgovoru oni niti ne pominju, ali se zato odgovara na nešto što nije bilo pomenuto.
"Zloupotreba službenog položaja" ili "Nesavjestan rad u sluzbi", sa ciljem da se pruži " Pomoc uciniocu poslije izvrsenja", kako bi "Sprecavanjem dokazivanja" prikrili krivično djelo "Teško ubistvo". To je samo dio kriminala OT Bijeljina...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 127

OVA KRIVICNA PRIJAVA, PREDATA JE U PISARNICI OT BIJELJINA, JEDAN DAN PRIJE UPADA POLICIJE I PRETRESA PROSTORIJA, KOJE SAM KORISTIO! OSIM STO SU KORUMPIRANI KRIMINALCI, SLUGE MAFIJE, TOTALNO SU NESPOSOBNI DA URADE BILO STA, JER JE IZ SADRZAJA PRIJAVE VIDLJIVO DA SAM SVE NJIHOVE POTEZE PREDVIDIO)

KRIVICNA PRIJAVA

PROTIV NN LICA

Radi sto potpunijeg prikaza situacije i razloga za podnosenje ove prijave navescu neke dogadjaje koje su se zbili u poslednjih nekoliko mjeseci, a koji gledano ponaosob u prvom trenutku mozda i ne izgledaju povezano, ali cu na kraju istaci vezu i razloge zasto je bilo potrebno da se navedu

Dana 22.03.2010. godine usao sam u zgradu, Okruznog Suda i Tužilaštva, sa namjerom da podnesem ovu krivicnu prijavu, usmeno, dezurnom tuziocu.

Posto mi je prvobitno receno od strane pripadnika sudske policije, da sacekam dok se ne zavrsi sudjenje, naknadno sam obavjesten, (manje od sat kasnije), da posle tog zavrsenog ima jos jedno sudjenje, te da odem u zgradu policije u Bijeljini, te da tamo prijavim slucaj. Napominjem da sam na pitanje jednog od policajaca, koji su razlozi za podnosenje prijave, odgovorio o cemu se radi, te stoga zakljucujem da (ponovo) niko nije smio da uzme od mene prijavu jer je glavni okruzni tuzilac dao nalog da se to ne cini, zloupotrebljavajuci svoj polozaj

Navodim sada relevantni clan :

Podnosenje prijave 

(1) Prijava se podnosi tuziocu, pismeno ili usmeno.(2) Ako se prijava podnosi usmeno, lice koje podnosi prijavu upozorice se na posljedice laznog prijavljivanja. O usmenoj prijavi sastavice se zapisnik, a ako je prijava saopstena telefonom, sacinice se sluzbena zabiljeska.(3) Ako je prijava podnesena sudu ili ovlascenom sluzbenom licu, oni ce prijavu primiti i odmah i dostaviti tuziocu.
Dakle jasno je da je ovo okruzno tuzilastvo imalo obavezu da primi moju krivicnu prijavu, a izgovori tipa da su svi zauzeti, pokazuju samo to da krse sopstveni pravilnik o 4-satnom radu sa strankama, ili sto je jos gore da mi uskracuju prava predvidjena zakonom, svjesno i smisljeno.Stoga sam odlucio da posto sam jasno pokazao da u ovom tuzilastvu nije na snazi zakon, nego samovolja pojedinih kriminalaca, ovu a i sve buduce krivicne prijave, po potrebi podnosim pismeno…Popis povezanih dogadjaja :-         Posto sam nekoliko dana slao elektronske poruke na vise razlicitih adresa, ocekujuci neke odgovore, posumnjam nesto i odlucim da provjerim sta se desava sa porukama, tako sto sam sebi posaljem test poruku. Tu poruku nikad nisam dobio…-         O svemu u telefonskom razgovoru obavjestim sestru, iznoseci joj svoju sumnju da kriminalna organizacija, umjesana u ubistvo, njenog djeteta, blokira moju postu…-         Taj razgovor je bio „mamac“ za kriminalce, jer sam vec duze vrijeme bio siguran da se moji telefonski razgovori prisluskuju.-         Nova proba : Saljem sam sebi, test poruku ciji je sadrzaj neprikladan da se nadje u ovom dokumentu. Dobijam je dan kasnije, posto je shvaceno da sam ih otkrio…-         Prilikom ukljucenja kompjutera, ne mogu da aktiviram operativni sistem, te sam prisiljen da formatiram hard disk, sto mi oduzima vrijeme, ali podatke sam visestruko zastitio-         Manje od mjesec kasnije desava se isto, ali sam za razliku od prethodnog slucaja, zapamtio da sam neposredno prije toga posjetio sajt tuzilastva u Bijeljini…-         Iako sam zastitio sve vazne podatke, sa vise kopija, bilo je par elektronskih poruka, koje su „propale“, te trazim od sestre telefonski da mi ih posalje nazad. Narednih 15 dana, ja mogu da saljem poruke, moze to i moja sestra, ali mi ne stizu od nje...-         Nekih 15 dana kasnije ponovo sam otkucao tekstove (planirane kao prilog krivicne prijave) koji su nedostajali i o tome obavjestio sestru, napominjuci joj da se vise ne trudi da mi salje poruke. Vec sutradan dobijam elektronsku poruku od sestre…-         U kontinuitetu se na razne nacine borim protiv bande kriminalaca, lepeci plakate po gradu i pozivajuci gradjane da se ukljuce u borbu i dostave mi podatke koje znaju, jer su mediji u strahu i ne smeju da objave informacije koje imam, te javno protestvujem protiv kriminalnog rada zvanicnih istraznih organa (pojedinaca), podnosim krivicnu prijavu, obavjestavam vise uglednih institucija, te pojadinacno svakog tuzioca i komandu sudske policije, da cu svoju borbu i proteste nastaviti, sve do ispunjenja zahtjeva, koji su:1.     Tacan opis dogadjaja tragicnog dana od 15:35 do 16:202.     Uvid u cjelokupan spis i kopiranje odabranih djelova3.     Stav tuzilastva po pitanju novih dokaza koje sam predao.-         Konstantno pokusavam od nadleznih u tuzilastvu da dobijem podatke o tome kako je stradala djevojcica Ivona Bajo, da mi se omoguci pristup informacijama, da saznam sta se desilo sa novim dokazima koje sam predao pocetkom februara, a koji obavezuju tuzilastvo da iznese svoj stav. Navodim relevantni clan stav 3…
Obustava istrage
Tuzilac, u slucajevima iz stava 1. tacka b) ovog clana moze ponovo otvoriti istragu ako se dobiju dodatne informacije koje pruzaju dovoljno razloga za vjerovanje da je osumnjiceni pocinio krivicno djelo.-        
Prije nekih 20 dana nasao sam se u kefe-poslasticarniciAzuro“, sa jednim poznanikom, a nekoliko stolova dalje, sjedila je tuzilac Stjepanovic Danica. Niko od nas nije pokazao da je primjetio ono drugo…-         Prije 15-tak dana sa istim poznanikom usao sam u kafe „Kralj“, gdje se nalazio inspektor Markovic Dragoslav. Takodje „nismo primjetili“ jedan drugog.-         Prije 2 dana po izlasku iz gradskog parka, zaculi smo glasove iza nas (ponovo nas dvojica), te sam se okrenuo i primjetio grupu uniformisanih policajaca, koja zurno, skoro trceci ide za nama. Govorim im da zbog protesta prema drzavnim organima, koji ignorisu moje dokaze i stite kriminalce i ubice ne zelim da se legitimisem. Potom isticem izuzetmo ljubazno i profesionalno, me pretresaju i saznaju identitet poznanika.-         Danas me zaustavlja patrolno vozilo sa istim zahtjevom, istim mojim odgovorom, istim korektnim postupkom, te odbivsi moj predlog da me uhapse (sto je jedan od mojih ciljeva vec duze vrijeme, samo ne mogu da obrazlazem zasto), prate me vozilom do zgrade suda. Dok sam isao pjesice oni su vozili za mnom, na oko 20-50 metara.-         Isticuci ponovo profesionalizam, razumijevanje, ljubaznost i podrsku, kako ovih, tako i svih policajaca sa kojima sam se susretao,moram reci da sam prilikom susreta sa njima, dosao do nekih novih saznanja.1.     Vidio sam u policijskom vozilu list papira sa svojom slikom…2.     Znamo za tvoje proteste i da si im prijetio …??? (citiram policajca)Na moju trenutnu reakciju, o kakvim se pretnjama radi i ko je to rekao, nisam dobio odgovor, a kako sam shvatio da je receno nesto sto nije trebalo da se kaze nisam ni insistirao, tim prije sto se vec desavalo da osobe od kojih dobijem neku informaciju, poput sekretara tuzilastva, kome se jos jednom izvinjavam, sto sam je pomenuo (a sad je kasno da to ispravim), a necu vise nikada pominjati imena osoba od koga sam dobio podatke.Tako necu reci ni kako ni kada sam dosao da gornja dva podatka…-         I naravno posle svega mocnici iz Tuzilastva, ponovo izbjegavaju susret sa mnom…
REZIME
U ocajnickom pokusaju da me ometu u prikupljanju informacija i prosledjivanju istih medijima, neko od clanova kriminalne bande je zloupotrebio ovlastenja koja ima te na osnovu lazne optuzbe o pretnjama, koristi protiv mene POSEBNE ISTRAZNE RADNJE“, cak prekoracujuci mogucnosti, koje predvidjaju clanovi koji regulisu tu temu. Pri tome mislim na napade virusima, te blokadu elektronske poste. U prilogu, je tekst poruke koju sam dobio poslednji put (nesto sto se ranije nije desavalo), a navedena se tri teksta na tri razlicite adrese. Drugi prilog je jedan od plakata koje sam lepio i pozivao gradjane na saradnju.Ono sto ja zakljucujem, je da se sada te „posebne radnje“ intenziviraju i da se prelazi na stav 3 clana, koji navodim :(
3) Istrazne radnje iz stava 2. ovog clana mogu se odrediti i prema licu za koje postoje osnovi sumnje da uciniocu, odnosno od ucinioca krivicnog djela iz clana. ovog zakona prenosi informacije u vezi s krivicnim djelom, odnosno da ucinilac koristi njegovo sredstvo telekomunikacije.
Dakle sada je svako ko se nadje sa mnom u drustvu u opasnosti da bude pracen, legitimisan i lociran kako bi me sprecili da koristim druga sredstva za slanje i primanje informacija, kada moje blokiraju. Takodje se na taj nacin unapred plasi svako da mi dostavi neku informaciju o kriminalcima u redovima tuzilastva i pilicije, protiv kojih sam podneo krivicnu prijavu.Jos jedan, ne manje vazan faktor je taj, sto izgovarajuci se navodnim strahom zbog pretnji, pojedine odgovorne osobe u tuzilastvu, izbjegavaju razgovore sa mnom iako ih, kako sam vec istakao pravilnik obavezuje. Navod (Clan 69 – Radno vrijeme, stav 3):
3. Prijem stranaka u tužilaštvu se vrši u vremenu koje odredi Glavni tužilac,a koje ne može biti kraće od 4 (četiri) sata na dan.
Ne smeta meni to sto me pratite, jer nemam sta da krijem, pa i sve blokade i viruse, cu da prodjem, da na svaki stepenik postavite po jednog policajca, ne mozete me uplasiti, jer ti ljudi svoj posao obavljaju casno, i sta se to dasava uopste im nije jasno.Zasto da cuvaju one protiv kojih ja imam i iznosim dokaze?Ali to sto se koriste lazne optuzbe i sada sa mogucnoscu da ce svako ko u gradu bude vidjen sa mnom, biti legitimisan-a i cak pretrasan-a, je nesto preko cega necu da predjem.Trazim da se ispita ko je izneo tvrdnju, da sam iznosio bilo kakve pretnje.Uvijek sam vodio racuna sta pisem ili izgovaram i iskljucivo sam upozoravao one protiv kojih imam dokaze o kriminalnom radu, da ce odgovarati za svoje postupke i zavrsiti u zatvoru (alternativno, na robiji ili iza resetaka). Nikada nisam uradio napisao ili izgovorio nijednu rijec, koja bi dovodila u pitanje  ; zivot, zdravlje ili bilo koji dio tijela ili imovine nijednog stanovnika ovog grada, a ne samo pripadnika tuzilastva.Ovu tvrdnju sam spreman da testiram na poligrafskom ispitaivanju.

DA LI SU SPREMNI ONI DA TESTIRAJU SVOJE LAZI ?

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902