CLANAK BROJ 137

MEDIJIMA
INSTITUCIJAMA REPUBLIKE

KOME JE POTREBNO OVAKVO TUŽILAŠTVOPrije nekoliko mjeseci dosao sam u zgradu gdje se nalaze prostorije Okružnog tuzilaštva u Bijeljini, sa namjerom da prijavim krivično djelo "Prevare", i obrazložim to tužiocu, donoseći pri tome dokument, kao dokaz.
Iako sam objasnio pripadnicima Sudske policije o čemu se radi i da nemam namjeru pominjati ubistvo Ivone Bajo, dokaze o tome i aktivnom učešću tužilaca iz OT Bijeljina u prikrivanju tog zločina, nadležni su odbili da evidentiraju prijavu, iako su plaćeni novcem građana upravo da gone počinioce krivičnih djela!
Mene takav stav nije iznenadio, jer se uklapa u totalno bezakonje u radu Tužilaštva.
Vratio sam se kući i poslao elektronske poruke o tome na više adresa: OT Bijeljina, Specijalno tužilaštvo, Ministarstva pravde i policije...
Radilo se o krećem objašnjenju te više proslijeđenih poruka koje sam ja dobivao, na svoj mejl, no upravo sam saznao da tužilaštvo nije shvatilo o čemu se radi, nego su vjerovali da im šaljem citiram doslovno: "LJUBAVNA PISMA!"
Dakle o čemu se radi!
Tokom ove godine dobio sam bar 20 poruka od navodno djevojaka iz afrike, koje su izbjegle iz ratnih područja, trenutno se nalaze u kampu, otac im je ubijen, a ostavio im je u nekoj evropskoj banci 4-6 miliona dolara, zavisno od slučaja....
Ja sam jedini kome vjeruju, osim velečasnog naravno, čiji broj su ostavljale, te me MOLE, da prenesem njihov novac na svoj račun, kako bi mogao da im pošaljem dio, da nastave školovanje, a za tu uslugu bih dobio 15 do 50 posto novca, posto su one suviše "mlade" da bi upravljale njime...
U nastavku priče se pojavljuje odvjetnik, koji će SVE DA SREDI tamo u banci, a za troškove i takse treba mu poslati od 500 evra naviše...
Naravno, radi se o prevari na međunarodnom nivou, a prevare putem interneta su postale ozbiljan problem.
U NASTAVKU JE JEDNA OD TIH PORUKA SA IMENIMA, TELEFONIMA I MEJLOVIMA:

I want you to know that before I contacted you I saw your profile that you matched mine and you are the type of person . Please i have not told anyone except you about the existence of this money and I will like you to please keep it secret to other people because since it is (MONEY) all eyes will be on it.
Remember I trust you ! that is why I am giving you all this information!.I will like to hear your voice please,just call the Rev with (+221-774678600) and tell him that you want to speak with me and he will send for me immediately.You can call the Reverend around 3pm my time I will be there waiting your urgent call and ask him the best time to call me.
I have informed the bank about my plans to claim,this money and the only thing they told me is to look for a foreign partner who will stand on my behalf due to my refugee status and the laws of this country.You will have 15% of the total money helping me and the remaining money will be managed by you in any business of your choice. In this regards i will like you to contact the bank immediately with this information,tell them that you are my foreign partner and that you want to know the possibilities of assisting me transfer my 6..5million dollars deposited by my late father of which i am the next of kin to your account in your country.
The contact information of the Bank are as follows.
Standard Chartered Bank PLC London.
Mr Peter Sands Executive Director of finance/Foreign transfer officer.
Email customers_scb@accountant.com
OR
petersands@consultant.com
The Name Of The Transfer officer is Mr. Peter Stands
Telephone number +44 7031844662
+447031845539
+447031852764
Fax +44-70111-49771
My Father's Account Number is ALB745008901546/QB/92/B.
Contact them now on how to transfer the $6.5 (Six Million Five Hundred Thousand US Dollars)deposited by my late father which I Cynthia Gilles is the next of kin. My dear I am glad that God has brought you to see me out from this situation and i promise to be kind and will equally need you in every area of my life Including investing this money since i am still too young to manage it..
As I told you before,this camp is just like a prison and my prayers is to move out from here as soon as possible.Please make sure that you contact the bank so that after the transfer you can send some money from that money for me to prepare my traveling documents to meet with you in your country.. Awaiting to hear from you soonest!.
Yours forever!
In love
Cynthia

Kako dakle u tužilaštvu nisu shvatili, o čemu se radi, pokušao sam da objasnim, uz opasku da se bar preko medija upozore građani na opasnost, kako neki od njih ne bi bili prevareni!
Na to mi je uzvraćeno riječima: "A ZAŠTO VI NE OBAVIJESTITE MEDIJE???"
Ja, čije dokaze o ubistvu jednog djeteta i saučesništvu tužilaštva u tome, ne smije da objavi nijedan novinar, trebao bih da radim njihov posao i hvatam te prevarante, obavještavam građane...
Radio bih ja to da mogu. Mogu samo da pošaljem obavjest novinarima, a do njih je hoće li upozoriti građane!
TUŽILAŠTVO IONAKO NE NAMJERAVA NIŠTA DA PREDUZME
Nadalje mi je skrenuta pažnja, da neću moći da im se suprotstavim na sudu, iz pominjanje nekog ekstra advokata, koji kada se samo pojavi pred sudom, već je dobio pola parnice???
Siguran sam da se sudijama neće svidjeti, kao ni VSITV, da postoji mišljenje, kako nečije ime rješava spor, a ne dokazi. Ime pomenutog advokata i ime osobe od koje sam saznao ove podatke nije bitno, a vjerujem da je sve povezano sa tužbama, koje sam pokrenuo za nadoknadu štete, zbog lažne prijave tužilaca iz OT Bijeljina.
Pa uzmite tog advokata, gospodo tužioci, da vas zastupa, kad niste sposobni sami da se branite na sudu...
A što se argumenata koje koristim tiče, još se nije oglasio niko iz ograna vlasti, ko bi ih osporio.
Ako neki novinar sme da me suoči sa bilo kim predstavnikom tužilaštva, vidjećemo ko ima dokaze a ko laže!
Kažem, ako sme, jer im već sutradan neki "savjesni" građanin može prijaviti direktora za utaju poreza.
A sve i da mediji smeju, niko iz tužilaštva ne bi imao hrabrosti da se pojavi.
Njihove su ruke krvave, i nemaju odgovore ni na jedno pitanje.
Zato ću uskoro dokaze koje imam ponovo javno iznijeti ispred zgrade Tužilaštva.
Njih to ne zanima! Samo prljavi novac, kojim ih plaća mafija...
Možete se sakrivati, prijetiti, hapsiti, ali nećete me zaustaviti!
Pitali ste me: Zar se nisam umorio?
NE NISAM! SVAKI DAN SAM SVE JAČI, A VI STE SVE JADNIJI...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902