Nedelja, Decembar 11, 2011

CLANAK BROJ 126

OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI

NA RUKE PREDSJEDNIKU
OBAVJEŠTENJE


Napomena: Ovaj dokument je prije svega informativnog karaktera i sačinjen je u svrhu informisanja jedne od najuglednijih institucija o aktivnostima organizovanog kriminala u ovom gradu i zemlji. Ujedno je poziv pripadnicima suda da daju doprinos borbi protiv mafije, koja vlada zemljom i u sprezi je sa pojedinim pripadnicima institucija sistema...
Tokom cijele 2010. godine vodio sam intenzivnu borbu za dokazivanje istine u slučaju ubistva osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo i procesuiranju njenih ubica i pomagača u prikrivanju ubistva. Vremenom sam došao do više dokaza, ne samo o ubistvu, nego i o aktivnom učešću tužioca u prikrivanju i zataškavanju tog zločina, što je još monstruoznije od samog čina ubistva, jer je izvršeno od onih koji imaju dužnost da gone počinioce krivičnih djela.
Cjelokupan materijal je zaista obiman i najveći dio se nalazi na disku koji je u prilogu, unutar foldera "Dokumenti", dok se suština slučaja obradjuje unutar foldera "Saopstenje" u tekstu "Saopstenje za javnost", koji je rađen u formi web stranice sa aktivnim linkovima.
No prije svega bih skrenuo pažnju na sliku "Torba", koja je materijalni dokaz sa mjesta zločina, sakriven i izuzet iz istražnih radnji za svih 6 mjeseci navodne istrage. Kaiš torbe je dvostruko presječen i to ukoso, što je praktično nemoguće izvesti rukom i uz pomoć oštrog sječiva. Dio kaiša je nestao sa lica zemlje, a ugao presjecanja odgovara položaju rane na tijelu. I na sve to je vidljivo da su nekim jakim hemijskim sredstvom, uklonjeni tragovi ubistva, koje je čak skinulo originalnu žutu boju.
Iako sam taj dokaz u skladu sa ZKP-om, član "Obustava strage" stav 3, predao prije više od godinu dana, krivci uhvaćeni sa rukama krvavim do ramena se ne oglašavaju, nego su kao jedino rješenje naložili zabranu pristupa meni i majci ubijene djevojčice prostorijama tužilaštva, kako ne bi morali da objašnjavaju svoju ulogu u prikrivanju ubistva.
Sem toga su saznavši da imam dokaze o njihovom kriminalu izmanipulisali policiju i Okružni sud, te izdejstvovali oduzimanje računara i sijaset pratećih aktivnosti od kojih pominjem samo danonoćnu stražu pred kućom i pratnju policajcima u civilu i patrolnim kolima do grada, dok su me na svakoj raskrsnici dočekivale policijske trojke.
O kakvom se tretmanu radi, biće jasnije ako se zna da je poslije manje od 10 posto onoga što sam ja doživio, g. Nedeljko Radman, preminuo od stresa, prilikom ispitivanja u policiji.
No mene nisu mogli uplašiti i poslije višemjesečne pravne borbe uspio sam argumentovano izdejstvovati pobjedu nad mafijom, koja se nije usudila podići optužnicu za izmišljene optužbe po članu 169, (samo zbog mojih tvrdnji da će svi koji su činili krivična djela sa ciljem da pomognu ubicama, završiti u zatvoru.
Takođe sam argumentovano obrazložio sve svoje radnje, najpre na ispitivanju i doveo ih u vezu sa zakonskim odredbama, te u kasnijem periodu ubijedio načelnika kriminalističke policije da ispita sve nepravilnosti u radu inspektora i podnese zahtjev za saslušanje tužioca Stjepanović, a na osnovu fotografija torbe i izjave vještaka dr. Busarčevića, koja je takođe u prilogu na disku unutar audio zapisa "Miroslav.mp3".
O monstruoznosti tužioca ne treba trošiti riječi, jer je odbacivši mišljenje patologa da je ranu naneo predmet 25x1 mm, tražila drugo vještačenje, sakrivši od vještaka sve podatke o unutrašnjim povredama koje su i dovele do smrti, a detalje možete čuti na disku.
Da bi spriječili dostavu tog snimka uredu glavnog tužioca izmanipulisana je i zloupotrebljena Sudska policija i Osnovni sud, te smo spriječeni primjenom zakona sile u ostvarenju prava predviđenih zakonom, te uhapšeni i izvedeni pred sudiju, bez prava na telefonski poziv i iznošenje dokaza odbrane iako sam to zahtijevao.
No rješenjem Okružnog suda, konstatovano je da je ceo postupak bio nezakonit i da je (moj komentar) Sudska policija učinila više krivičnih djela od kojih su najvažnija "Samovlašće" i "Povreda prava na podnosenje pravnog sredstva", dok je sudija takođe prekršio zakon i to prije svega član "Povreda zakona od strane sudije".
Tako nažalost za svoje buduće pravne korake imam kao krivce Sudsku policiju i sudiju, dok je osoba koja ih je izmanipulisala ostala u sjenci. No kako sam ja, još u martu 2010. prvi put upozorio sudsku policiju da ne želim da iko od njih bude odgovoran za blokiranje istrage ubistva i saučesništvo u istom i dalje ne želim da se to desi. te sam pozvao i njih i tužilaštvo na saradnju, (dokumenti u prilogu) a sada pozivam i Osnovni sud.
Očekujem od predsjednika suda da kada analizira dokaze na koje sam skrenuo pažnju, obavijesti o svemu sve sudije, razgovara sa sudijom pred koga smo izvedeni, (čije ime sada neću navoditi, jer nemam namjeru da pokrećem aktivnosti za krivičnu odgovornost i nadoknadu štete, protiv osoba za koje smatram da su obmanute, osim ako na to budem prisiljen zbog nesaradnje istih) i ustanovi kako je i zašto došlo do kršenja zakona.
No na stranu sve to, ostaje činjenica da je majka ubijenog djeteta, pri pokušaju da dostavi dokaze o ubistvu, umjesto da bude saslušana, uhapšena.
To je nešto što će biti crna mrlja na svima vama, dok se ne otkriju krivci i ubice.
Ako imate hrabrosti da se uključite u borbu, protiv organizovanog kriminala, očekujem da me pozovete na razgovor tokom mjeseca februara 2011, (broj telefona je na dnu svakog dokumenta) kada ću pokušati da kontaktiram i pripadnike tužilaštva, sa istim ciljem.
Ukoliko to ne da rezultata, početkom marta ću predati krivične prijave i tužbe za nadoknadu štete protiv odgovornih, i nastaviti sa borbom pravnim sredstvima, a svako ko pokuša da spriječi pokretanje istrage na osnovu dokaza koje imam, bilo da se radi o sudskom policajcu, tužiocu, sudiji, poslaniku ili ministru, moraće biti spreman da pred sudom odgovara za saučesništvo u prikrivanju ubistva.
Možda tužilac ima objašnjenje za stanje torbe i to zašto svi podaci nisu stigli do vještaka, ali neka nam to i objasni, a ne da se krije iza svih vas.
Istina je da objašnjenja nema i da je istraga ubistva djeteta smišljeno sabotirana od strane tužilaštva i to po svemu sudeći nalogom iz vrha vlade, a sada se prisiljava sve više organa i osoba da daju doprinos u prikrivanju ubistva.
I da se vratim na jedan važan detalj: Dan po razgovoru sa načelnikom policije, na ulazu u zgradu suda pojavila se tužilac Stjepanović, za koju nam je rečeno da je na odmoru i ugledavši nas pobjegla nazad. Pomislio sam da je g: Teodorović ipak reagovao.
No 5 dana kasnije, samo dan poslije našeg hapšenja, pomenuti gospodin, je pronađen mrtav u automobilu. Da li je to sve samo splet okolnosti ili njegova smrt nije prirodna?
U svakom slučaju neki vidovnjak je odokativno "konstatovao" infarkt, a načelnik kriminalističke policije je poslije karijere u kojoj je zasigurno stekao puno neprijatelja, uprkos obilju otrova od kojih neki simuliraju srčani udar sahranjen bez autopsije.
Neki su sada ponovo mirni.

HOĆETE LI I SLEDEĆI PUT DA IM POMOGNETE ???

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me