CLANAK BROJ 183

OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI
ZAHTJEV
(za vracanje privremeno oduzetih stvari po predmetu 12 0 K 001162 10 Kpp)

Obracam se Okruznom sudu u Bijeljini sa Zahtjevom da se shodno Clanu - Vracanje privremeno oduzetih predmeta, koji navodim :
Predmeti koji su u toku krivicnog postupka privremeno oduzeti vratice se vlasniku, odnosno drzaocu, kada u toku postupka postane ocigledno da njihovo zadrzavanje nije u skladu s clanom 129. ovog zakona, a ne postoje razlozi na njihovo oduzimanje (clan 402.).
Takodje prilazem isecak skeniranog Rjesenja ovog suda, kojim potkrepljujem ovaj Zahtjev :
Takodje isticem da po informacijama koje su meni predocene od strane inspektora MUP-a, sa kojima sam razgovarao i na osnovu samog teksta Naredbe, Sud nikada nije bio upoznat sa sadrzajem navodnih pretnji, odnosno Sudu nisu predoceni tekstovi (pisma i mejlovi), na koje su se pozvale osobe koje su me optuzile po clanu 169. Ti tekstovi su predoceni meni prilikom ispitivanja, a po sadrzaju Naredbe je vidljivo da je sud doneo odluku po Zahtjevu Mup-a, a odobrenom od strane tuzioca.
U narednim danima sam ponovo razgovarao sa inspektorima, koji su mi saopstili da je celokupan materijal ukljucujuci i tekstove sa navodnim pretnjama prosledjen Sudu.
Sada bih predocio deo skeniranog dokumenta, u kome se opisuje krivicno djelo koje mi se pripisuje.
Istakao sam u svojoj izjavi da nikada nisam uputio nikakvu pretnju bilo kome, te da sam se pozivao iskljucivo na krivicnu odgovornost pojedinih osoba, zbog brutalnog krsenja zakonskih odredbi i saucestvovanja u prikrivanju ubistva. Inspektori sa kojima sam razgovarao su na moje pitanje iznijeli stav, da ni oni licno nisu uocili nista u mojim tekstovima, a sto bi se moglo dovesti u vezu sa clanom 169, a sada su ti tekstovi dostupni i Sudu.
Iz sadrzaja teksta u kome se meni pripisuju radnje iz clana 169, vidljivo je da se to "desavalo" mjesecima, te se postavlja pitanje : Ako je to istina, zasto me nisu optuzili odmah po prvoj "izrecenoj pretnji".
Naravno da su njihovi navodi lazni, jer niti u jednom tekstu od vise desetina koje sam napisao ne postoji pretnja od mene licno bilo kome. Jedina pretnja koju sam vise puta napisao je pretnja zatvorskom kaznom, onima koji su zakon krsili, ali to nema nikakve veza sa clanom 169. Jedini razlog za lazne prijave je cinjenica da sam protiv odgovornih iz Tuzilastva i Kriminalisticke policije, podneo krivicne prijave i predao dokaze o tome...
Clanovi organizovane kriminalne grupe, koji su saucestvovali u ubistvu osmogodisnje djevojcice, suoceni sa obiljem dokaza koje sam izneo protiv njih, a ne znajuci sta sve imam o njihovim kriminalnim aktivnostima smislili su plan, kako da se dokopaju tih podatake, te da me sprijece da te podatke prosledjujem na adrese institucija koje sam obavjestavao.
Jedino sto im je bilo vazno je da se dokopaju racunara, na kojim se po njihovom misljenju nalaze svi ti dokumenti. Tako su prilikom pretresa ostavljeni predmeti (bar 30 nozeva, nekoliko desetina srafcigera, par sjekira, cekica, macola i drugih alatki, koji doduse nisu moje vlasnistvo, ali su se tu nalazile), od kojih svaka moze biti upotrebljena za nanosenje ozbiljnih povreda, pa cak i smrtonosnih.
Ja licno nisam nikada cuo da je neko izvrsio ubistvo racunarom, te sam je izgleda prvi koji se optuzuje za takav jedan pokusaj.
Na stranu to sto je Kovacevic Novak, inace jedan od najodgovornijih za prikrivanje ubistva, u ocajnickom pokusaju da se spasi od zatvorske kazne, dao laznu izjavu, nego je "ubacio" i osobe sa kojima se nikada u zivotu nisam sreo. Tako naprimjer tuzilac Ranko Kerovic, sa kojim sam telefonski razgovarao 21.04.2010. na moje pitanje o tome, odgovara, da on licno nema nikakve veze sa slucajem i da me ne dozivljava kao opasnost, kao i da mu nije bas jasno zasto su i njega naveli te da pretpostavlja da je to stoga sto je bio na sjednici Kolegija, kada je razmatrana nasa prituzba.
Ako je njegova pretpostavka tacna (ja sam trazio zapisnik sa te sjednice, ali naravno nisam dobio), onda su na toj sjednici bile prisutne samo te osobe, njih 6, koje je glavni tuzilac odabrao da bi odbacile nasu prituzbu. Koliko je to "objektivno", vidi se iz cinjenice da sam protiv 3 osobe iz te grupe vec ranije podneo ili pokusao da podnesem prituzbe ili prijave.
Jasno je dakle da su koristeci se svojim polozajima pripadnici kriminalne grupe, protiv kojih sam podneo krivicne prijave, obmanuli sud i naveli ga da donese Naredbu, kojom im omogucava da dodju u posjed podataka na racunarima.
Time je Sud, koji bi trebalo da je neutralan i nepristrasan svojom odlukom "pomogao", jednoj od strana u slucaju koji sam ja pokrenuo znatno ranije. Trazim od Suda da adekvatno sankcionise osobe koje su ga obmanule i dale lazan iskaz, te je tako ionako slijepa boginja pravde, bila prisiljena da prosudjuje samo sa tim falsifikatima na jednom tasu vage.
S obzirom da su sada Sudu dostupni svi dokumenti, kako oni na osnovu kojih je i podnesen Zahtjev za sve mjere protiv mene, tako i argumenti koje unosim ja na drugi tas, stvaraju se uslovi da se donese i ispravna odluka.
Ja cu naravno da sa svoje strane pokrenem sva pravna sredstva, cim dobijem sve podatke o tim laznim izjavama, ali sem uvrede koju su nanijeli meni, porodici i svima sa kojima sam vidjen, pripadnici kriminalne grupe su prije svega uvrijedili Sud.
Takodje koristim priliku da istaknem da se kljucni dokaz o saucestvovanju u ubistvu pojedinih tuzilaca i inspektora nalazi u zgradi Suda, te da je vasa obaveza po clanu - Obaveza prijavljivanja krivicnog djela da preduzmete sve kako bi se ustanovilo, ko je sve odgovoran za "Sprecavanje dokazivanja".
Radi se o torbi koju je ubijena djevojcica Ivona Bajo imala na sebi, a ciji je kais presjecen te opran benzinom, kako bi se uklonili tragovi ubistva. Presjeceni dio nedostaje, a samu torbu su pomenute osobe sakrile od ociju javnosti za svih pola godine navodne istrage.
I da ponovim na kraju zahtjevam da se racunari, koji doduse nisu moje vlasnistvo, ali se na njima nalaze podaci koji su moja intelektualna svojina (programski kod za vise stotina programa), te dio podataka o aktivnostima organizovane kriminalne grupe, vrate u posjed stvarnim vlasnicima.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902