CLANAK BROJ 118

 

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI
UREDU GLAVNOG OKRUŽNOG TUŽIOCA

OBAVJEŠTENJE I ZAHTJEVPočev od februara 2010. dostavljam meterijal koji dokazuje krivično djelo "Teško ubistvo" koje je izvršeno 23.07.2009. nad osmogodišnjom djevojčicom Ivonom Bajo.
Jedan dio dokaznog materijala, pokazuje ne samo da se radi o ubistvu, nego i da je tužilac Stjepanović, počinila više krivičnih djela kako bi spriječila dokazivanje zločina.
Iako sam to više puta ponovio, s obzirom na izuzetnu važnost ističem ponovo da je materijalni dokaz, uklonjen sa mjesta zločina i potpuno izuzet iz bilo kakvih istražnih rednji.
Radi se o torbi koju je djevojčica nosila, čiji je kaiš, širok bar 3 cm i dovoljno jak da se koristi za šlepanje presječen, a tako nešto bi se teško postiglo i uz pomoć noža. Dodatnu osnovanu sumju da se radi o ubistvu dokazuje i činjenica da je presječeni dio nestao sa lica zamlje, (nije pronađen na asvaltu, niti se nalazi među ostalim stvarima), dok je veći dio ostatka opran jekim hemijskim sredstvom, kako bi se uklonili tragovi ubistva. Samo na jednom manjem djelu kaiša, ostala je originalna žuta boja, dok je sa ostatka čak i ona skinuta...
Da li su te tragove sa kaiša uklonili izvršioci ubistva, za vrijeme onih pola sata kada je djevojčica nestala, ili su to uradili inspektor i tužilac kasnije pošto su jedino tu torbu uzeli iz automobila dok su sve druge stvari ostavili, ostavljam tužilaštvu da ispita.
Činjenica je da se torba nalazi u takvom sumnjivom stanju i predstavlja nepobitan materijalni dokaz, koji vas obavezuje da reagujete po članu ZKP-a "Obustava istrage", stav 3.
Drugi izuzetno važan dokaz je i činjenica da je navodna istraga nekoliko mjeseci "čekala" rezultate vještačenja u Beogradu i na njih se pozvala kao argument za nesprovođenje istrage. Iako niti jedno od dva vještačenja u Beogradu ne potvrđuje da su smrtonosne povrede nastale dejstvom žice, koju je forsirala tužilac Stjepanović, a autopsija je potpuno isključila tu mogućnost, opisujući predmet dimenzijama 25 mm širime i 1 mm debljine, što su na sudu spremni da potvrde više svjedoka, među kojima i sam vještak dr. Simić, te sekretar Prodanović, a postoje i audio snimci izjava navedenih aktera.
Naprotiv vještaci u Beogradu uopšte nisu bili upoznati niti sa jednom od unutrašnjih povreda, što je posebno važno kod mišljenja trasologa dr. Busarčevića, koji je svoj rad zasnivao samo na slici površinske rane, (ogrebotine, kako izgleda na fotografiji), dok o probodu prsne kosti, probodnom kanalu kroz grudnu žlijezdu, razderinama desne plućne arterije i dušnice, kako kaže citiram "nema pojma". Tako su praktično vještačenja na koja se čekalo mjesecima potpuno bezvrijedna, iz čega proizilazi i da je tužilac imao netačne podatke, pri odlučivanju.
Da li je do toga došlo nečijom svjesnom namjerom ili najvažniji podaci nisu poslati vještacima nekom administrativnom greškom, je takođe na tužilaštvu da ustanovi.
Dr. Busarčević je spreman da pruži svoju pomoć i na sudu potvrdi da je sve što je navedeno istina, no postoji i audio snimak njegove izjeve koju ste sigurno već čuli.
S obzirom da se radi o izuzetno ozbiljnim dokazima, novim informacijama, vaša je obaveza da reagujete. Ovo je poslednji dokument koji upućujem tužilaštve, (sem sko se ne desi nešto važno) i u narednom periodu ću insistirati isključivo na razgovoru sa uredom glavnog okružnog tužioca, kako bi se razjasnila sva pitanja koja sam pokrenuo.
Pošto se radi o obimnom i kompleksnom materijalu biće potrebno više susreta, te predlažem da prvi sastanak bude iskorišten za iznošenje osnovnih teza i usaglašavanje daljih aktivnosti na otkrivanju istine, za šta će biti dovoljno 15-tak minuta. Potpuno je jasno da je tužilac Stjepanović, namjerno iz nečasnih pobuda prikrivala podatke i sabotirala istragu, što je dodatno potvrđeno i njenim ignorisanjem dokaza koje sam dostavio. Već 9 mjeseci izbjegavajući svaki kontakt sa porodicom, posebno sa mnom kao donosiocem dokaznog materijala i zastupnikom majke ubijene djevojčice, ured glavnog tužioca je već pokazao da štiti kriminalni rad tužioca i možda je u svemu aktivno učestvovao.
Takođe je zanimljivo pitanje, da li je tužilac obavijestila Kolegij, da je materijalne dokaze prala benzinom i da je falsifikovala vještačenja, izbacijući sve podatke o smrtonosnim povredama, i ne poslavši fotografije tih povreda iako postoje...
Možda ja i nisam u pravu i tužilaštvo ima objašnjenja za sve, pa će imati priliku da pokaže zasniva li svoj rad na zakonu ili ne. Svako izbjegavanje razgovora sa strankama je kršenje sopstvenog pravilnika i saučestvovanje u ubistvu, i podaci o tome ako se nastavi sa time, ovaj dokument i svi prethodni biće iskorišteni kao dodatni dokazi o kriminalu pojedinaca. Ukoliko se nastavi sa praksom bezakonje u radu tužilaštva svi podaci o tome će biti proslijeđeni na adrese institucija nadređenih vama, te po potrebi u Strazbur.
Izvinjavam se što u prethodnom periodu, zbog velikih problema sa disanjem uzrokovanih ambrozijom, nisam imao većih aktivnosti. S obzirom da je to pri kraju, ukoliko tužilaštvo odbije da radi po zakonu, "obratiću" se direktno pred zgradom, zaposlenima i prolaznicima i u narednim mjesecima prezentovati dokaze, kako putem teksta, tako i foto i audio materijala, sa imenima krivaca koji su sabotirali istragu i postali saučesnici ubistva. Znam da sam već odavno postao noćna mora mafije, ali prava mora tek slijedi, jer će imati priliku da me svakodnevno vide na ulazu sa dokazima o njihovim zločinima. Nema načina da me kriminalci uplaše i zaustave, (osim možda "zalutalim rafalom") i na ovaj ili onaj način građani će saznati ko su ubice i nihovi saveznici u redovima zvaničnih državnih ograna.
Odgovorni za ubistvo i prikrivanje istog snosiće posledice svojih zločinačkih aktivnosti i dobiti zasluženu zatvorsku kaznu. Svi koji u tome niste učestvovali, shvatite da se radi u monstruoznom ubistvu jednog djeteta i uključite se u borbu protiv tih ubica.
To je uostalom vaša dužnost i obaveza od trenutka kad ste pristupili tužilaštvu...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 117

UREDU OKRUŽNOG TUŽILAŠTVA U BIJELJINI

(Na br KTA-596/09)

Predmet : PRIGOVOR PROTIV NAREDBE O NESPROVEDJENJU ISTRAGE br KTA-596/09)

Dana 12.01.2010. dobila sam obavijest br. KTA-596/09 Okruznog tuzilastva u Bijeljini od 04.01.2010. potpisanu od okružnog tužioca Danice Stjepanović, u kojoj nas obaviještava da neće (zaboravljeno je upisati ko neće, tužilac ili onaj ko daje naloge tužiocu), narediti sprovođenje istrage, po izvjestaju CJB Bijeljina br. 10-2/3.2-230-662/09, od 30.07.2009. a kojim izvjestajem je Okruzno tuzilastvo u Bijeljini obavjesteno o smrti djeteta Ivone Bajo, kcerke Budimke Bajo-Bollin, rodjene 25.05.2001. iz Bijeljine, koja je dana 23.07.2009. godine, smrtno stradala navodno u ulici Knez Ivo od Semberije, a neposredno ispred ulaza u preduzece „Univerzal“ gledajuci iz pravca Bijeljine, kojom putanjom se navodno ista kretala, na djecjem biciklu marke „BMX Turbo“, te navodno silaskom sa trotoara na navedeni ulaz, navodno se ubola u predio grudi na pokidanu metalnu zicu, od korpe navedenog bicikla, kada je usled zacepljenja dusnika i dusnica krvlju, nastupila smrt iste.

Nezadovoljna cjelokupnim dosadasnjim postupkom nadleznih organa, prije svega policijske stanice Bijeljina, CJB Bijeljina i njenih sluzbi, te Okruznog tuzilastva Bijeljina, a posebno naredbom Okruznog tuzilastva u Bijeljini br. KTA 596/09, o nesprovodjenju istrage, ulazem ovaj Prigovor, sa zeljom da skrenem paznju na sve propuste u dosadasnjem radu istraznih organa, odnosno Okruznog tuzilastva u Bijeljini, iznesene neistine i pogresno donosene zakljucke i potom naredbe.

Podsjecam da je moja cerka Ivona Bajo, rodjena u Novom Sadu 25.05.2001. inace drzavljanka Republike Hrvatske, pronadjena mrtva u ulici Knez Ivo od Semberije, u neposrednoj blizini ulaza u preduzece „Univerzal“, odnosno ispred tog ulaza, ali gledajuci u pravcu Bijeljine. Uz nju je bilo biciklo marke „BMX Turbo“ i lokva krvi.

Istu je odvezao u Bolnicu u Bijeljini, prolaznik cije ime je poznato tuzilastvu, u terminu oko 16 casova, a u bolnici je od strane ljekara konstatovana smrt i saopsteno je da je dovezena mrtva sa ubodnom ranom u predjelu srca.

Obdukcija tijela Ivone Bajo obavljena je dana 24.07.2009. i u zapisniku o obdukciji br. O-65/09 stalnog sudskog vjestaka medicinske struke dr. Vidaka Simica, konstatovana je samo jedna spoljasnja povreda u predjelu grudi i to na levoj strani 4 cm. od sredisnje crte tijela izmedju 2 i 3 rebra, duzine 1,9 cm, te sirine 3 do 5 mm. Na donjem kraju navedene povrede nalazila se modrica velicine 7x4 mm. Zatim je konstatovano da se u predjelu izmedju 2 i 3 rebra nalazi lako lucna ubodna povreda 2,5 cm duzine i 1 mm sirine, koja prolazi kroz celu debljinu grudne kosti. Potom je utvrdjeno da se na desnoj strani grudi nalazi razderina od 1 cm. desne plucne dusnice te razderina desne plucne arterije. Nalazom tog vjestaka konstatovano je na koji su nacin nastale povrede tj. jako zamahnutim predmetom i dat je zakljucak sta je uzrok smrti.

Prema izjavama ocevidaca jedan od policajaca pri dolasku ekipe za vrsenje uvidjaja izvrsio je deformisanje korpice bicikla te pobacao stvari iz torbe, koju je imala Ivona (vjerovatno da bi simulirao pad sa bicikla). U prvom trenutku ispricana verzija od strane policajaca, na koji je nacin stradala Ivona, stalno se slijedila od svih istraznih organa i tuzilastva i potom izdavani nalozi vjestacima, da bi se ta verzija odrzala.

Naime, iako je i laiku poznato da je nemoguce da dijete samo sebe povrijedi na takav nacin, navodnim padom a da ne zadobije nijednu drugu povredu, tuzilastvo nalaze da se izvrsi vjestacenje korpice na biciklu koja se nalazila ispred upravljaca, sa zadatkom da se utvrdi da li na odvracenom dijelu zice, duzine 2-3 cm ima tragova tkiva i unutrasnjih tjelesnih izlucevina djevojcice. Nalaz Bioloskog fakulteta u Beogradu od 24.09.2009. radjen za predmet KTA – 596/09, iako je pokazao da nema ni tkiva niti izlucevina, a sto je i logicno, istrazni organi i tuzilastvo i dalje ostaju pri svojoj tvrdnji, mada se iz tog nalaza vidi da su oni Bioloskom fakultetu u Beogradu sugerisali donosenje nalaza radi potvrdjenja njihovih namjera, jer kako drugacije protumaciti, kada Bioloski fakultet, odnosno vjestak tog fakulteta koristi cjelokupan cinjenicni opis navodnog stradavanja djevojcice, a imao je zadatak samo utvrditi, da li na famoznoj zici korpice ima tkiva i unutrasnjih izlucevina.

Tim vjestacenjem predlaze se trasolosko vjestacenje, sto opet ukazuje da je bilo medjusobnih dogovaranja, samo sa ciljem da se oduzi istraga. U tom vjestacenju uopste se ne pominju unutrasnje povrede, koje su i dovele do smrti, vec se sve svodi samo na dokazivanje spoljasnje povrede.

Jasno je da je do povrede doslo snazno zamahnutim ostrim predmetom cija je sirina 2,5 cm, debljina 1 mm i cija je najmanja duzina bila 12 do 15 cm da bi nacinila navedenu povredu i prosla kroz cijelu sirinu grudne kosti pokojne Ivone.

Zar ovome treba komentar i konstatacija tuzilastva i istraznih organa, da je tu povredu Ivona sama sebi nanijela i to navodno zicom okruglog oblika precnika 2 mm.

Naravno da tu povredu pokojna Ivona nije ni zadobila ni mogla zadobiti od navedene zice sa korpice, do koje je bio pristup nemoguc, cak ni u fazi pada, vec da se radi o gnusnom zlocinu i ubistvu i to vjerovatno negdje van mjesta na kome je pronadjeno tijelo, koje je potom tu dovezeno i ostavljeno. Ovoj mojoj konstataciji i ubjedjenju ide u prilog ponasanje uvidjajne ekipe, pri dolasku na lice mjesta, odlasku njenih pojedinih clanova na odredjene adrese i saopstavanje da je preminula, konstruisanje termina polaska kuci od drugarice kod koje je bila, zlog dana na kupanju, te do pronalaska i odvoza u bolnicu u Bijeljini.

Pitam se zbog cega su istrazni organi i potom tuzilastvo tako postupali i revnosno skrivali zlocin i zlocince. Ako su se oni ukljucili u njihovo skrivanje, znaci : sve im je poznato, a zasto su to cinili jasno je svakom normalnom covjeku. Zaboravlja se na cinjenicu da zlocinci ukoliko ih nadlezni skrivaju ponovo cine zlocine.

Uz sve ovo postavljam pitanje? Ukoliko istrazni organi i tuzilastvo ne zele rasvijetliti zlocin, ubistva jednog osmogodisnjeg djeteta, da li je njihovo postojanje svrsishodno, da li je moguca buducnost ove ljudske zajednice i djece.

Svojim postupkom svakako u ovom slucaju cini se dodatan zlocin i gotovo genocid, a zadatak drzave, ako nije obezbijediti buducnost njene djece i gradjana, sto je najsvetije, sta bi bilo drugo.

Moja porodica i ja dali smo sve od sebe da pomognemo u rasvetljenju zlocina, ali nase predloge istrazni organi i tuzilastvo su ignorisali, jer nisu saslusani svi predlagani svjedoci, nisu dovodjene u medjusobnu vezu kontradiktorne izjave svjedoka, svjedoci se nisu podvrgli poligrafu uprkos kontradiktornim izjavama, a nije izvrsena ni rekonstrukcija navodnog pada sa bicikla i samopovredjivanja djevojcice, te nije uzet listing telefonskih poziva.

Dovoljno je konstatovati da se famozna korpica, nalazila ispred i ispod upravljaca, da se navodno njena zica otkacila na desnoj strani, a kod Ivone je povreda na lijevoj strani, pa da se ponovo zakljuci i pored vec uradjenog nalaza Bioloskog fakulteta da ta zica nije mogla nanijeti cak ni spoljasnju povredu koja je opisana u zapisniku obdukcije.

Napominjem da je smisljeno Okruzno tuzilastvo u Bijeljini, dostavilo mi obavjest KTA – 596/ 09 od 04.01.2010. bez ikakve pratece dokumentacije i obavjestenja o svim poduzetim radnjama, kako bi bila sprijecena uloziti prigovor, ali zato ovom prilikom, zahtijevam da mi se sve to dostavi zajedno sa fotodokumentacijom.

Zbog svega napred iznesenog zahtijevam od Okruznog tuzilastva u Bijeljini da stavi van snage svoju naredbu o nesprovodjenju istrage br KTA – 596/ 09 i da naredi sprovodjenje istrage povodom ubistva moje kcerke Ivone Bajo, rodjene 25.01.2001. a ubijene dana 23.07.2009. u Bijeljini, odnosno podrucju Bijeljine, te podignu optuznicu protiv zlocinaca i njihovih pomagaca.

Podnosilac prigovora

Bajo Bollin Budimka

CLANAK BROJ 116

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI

PRIGOVOR NA ODLUKU TUŽIOCA

 

Dana 12.01.2010. porodica Bajo, dobila je obavijest potpisanu od okružnog tužioca Danice Stjepanović, u kojoj nas obaviještava da neće (zaboravljeno je upisati ko neće, tužilac ili onaj ko daje naloge tužiocu), narediti sprovođenje istrage, povodom ubistva djevojčice Ivone Bajo, posle samo pola godine premišljanja...

Celo obavještenje porodici posle polugodišnjeg napornog rada tužioca, napisano je na čitavih 10 (deset) redova, u kome se zahvaljujuci neviđenim intelektualnim sposobnostima tužioca uspjelo smjestiti vise grešaka:

Sem gore pomenutog gramatickog nedostatka, pogrešno je navedena i lokacija, jer bi se čitajući obavijest, dalo zaključiti da je djevojčica pronađena ispred ulaza u Univerzal, idući iz pravca grada, dok je naprotiv to kobno mjesto, nekoliko metara posle ulaza. No najveći nedostatak, je u stvari brutalno izrugivanje proceduri od strane tužioca, jer se nije potrudila da svoju odluku obrazloži, te čak niti da se pozove na neki dokument, na osnovu koga je odlučivala...

Da se ne radi o slučajnoj grešci, govore materijalni dokazi.

Koverat u kome je stigla odluka, nosi datum 11.01., dok je sam dokument datiran celih 7 dana ranije (04.01).

Navodim relevantni član pravilnika:

Član 87

1. Otprema pošte vrši se bez odlaganja.

Banda kriminalaca koja od početka radi na sabotiranju istrage ubistva je smišljeno prolongirala slanje obavijesti porodici do poslednjeg radnog dana tužioca, te je potom dotična sklonjena (otišla na odmor), sa ciničnom pravnom poukom o mogućnosti ulaganja prigovora na odluku koja nema obrazloženje.

Pokušaj porodice da kontaktira bilo koga iz tužilaštva te dobije neophodnu dokumentaciju, za adekvatan i potpun prigovor, brutalno je sprečen od strane tužilaštva, tako što je obezbeđenju dat nalog da ne propusti majku ubijene djevojčice, te je saopšteno da je sva navedena dokumentacija u kancelariji tužioca (koga nema) i da niko neće predati taj materijal porodici do njenog povratka.

Po podacima kojima raspolažemo, odluka o nesprovođenju istrage (a javnost je neprekidno obasipana lažnim informacijama o nekim rezultatima istrage, koji ukazuju na nesrećan slučaj, a sada se priznaje da istrage nikada nije ni bilo), donesena je još krajem prošle godine, ali je njeno slanje odgođeno do pogodnog datuma, kada tuzilac odlazi na odmor, sa koga se nikada vratiti neće, jer je dobila instrukcije da zbog kriminalnih aktivnosti, koje ne može opravdati podnese ostavku.

Nadam se da će objelodanjivanje ove informacije, navesti nalogodavce da je zadrže i vrate u svoju službu.

Zahtevamo od tuzilaštva da odbaci kao neosnovanu i nezakonitu odluku tužioca, te naloži istragu o njenom kriminalnom radu, te dostavi porodici celokupnu tekstualnu i foto dokumentaciju, koja će nam biti neophodna za sudski proces protiv ogranizovane kriminalne grupe.

U prilogu su samo neki od argumenata, koji ukazuju na monstruozne poteza bande kriminalaca...

Porodica Bajo

15.01.2001.

 

CLANAK BROJ 115

OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI
PREKRŠAJNOM ODJELJENJU

PO PREDMETU : 80 1 Pr 004601 11 Pr


Napomena: Ovaj dokument je informativnog karaktera, sa ciljem da doprinese efikasnosti i brzini zakazanog pretresa, a istovremeno i Zahtjev, shodno članovima ZOP "Prava lica okrivljenih za prekršaje" i "Svjedoci i isprave" a koristim ga i kao sredstvo borbe protiv organizovanog kriminala, te će građanima biti predočen na internetu u sastavu bloga koji uređujem "http://kriminaluvlasti.blogger.ba" i "http://zdenkobajo.blog.rs"...
Pozivam se na stav e) da ispitaju ili da se u njihovo ime ispitaju svjedoci koji ih terete i da se obezbijedi prisustvo i saslušanje svjedoka u njihovu korist pod istim uslovima kao i svjedoka koji ih terete, člana "Prava lica okrivljenih za prekršaje", a koji je u direktnoj suprotnosti sa stavom 1 člana "Svjedoci i isprave", na koji se poziva u tekstu poziva, uz opasku "da okrivljeni ima obavezu, obezbijediti svjedoke"...
U jednom članu je očito da Sud obezbjedjuje prisustvo svjedoka, što je i normalno, jer jedini ima za to zakonsko uporište. Tvrdnja da to mora učiniti okrivljeni, je apsurdna i neizvodljiva, sto se vidi u istom, pomenutom stavu 1 (U slučaju da svjedok ne želi da dobrovoljno pristupi na sud, svaka od strana može zahtijevati od suda da pozove takve svjedoke).
Stoga tražim od Suda da obazbijedi prisustvo komandira Sudske policije g. Danka Borovčanina, koji je najbolje informisana osoba, po pitanju svih događaja vezano za obezbijeđenje zgrade, a ja nemam nikakvog načina da prisilim bilo koga na svjedočenje.
No, čak i ako iz bilo kog razloga ne bude moguće prisustvo pomenutog gospodina, neću tražiti odlaganje, nego ću svoju odbranu zasnovati na pravima predviđenim u članu 6, stavovi b), d) i e).
Ističem prije svega da ovaj pretres ne bi ni trebalo da se održi, no ja to neću predlagati, jer je moj cilj da Sud, koji je jedini nadležan za tumačenje i primjenu zakona, iznese svoj stav.
S tim u vezi je član 49 "Dokaz" stav 2
Sud ne može svoju odluku zasnovati na dokazima do kojih se došlo kršenjem ljudskih prava i sloboda na način opisan u članu 10 Zakona o krivičnom postupku.
Dakle, suština je u tome da, ne samo tog dana, nego u poslednje 2 godine organizovana kriminalna grupa, preko svojih članova, korumpiranih službenika mafijaškog režima, brutalno krši zakon i čini krivična djela, da bi spriječila dostavu dokaza o njihovim zločinima...
Navodim samo neke od tih krivičnih djela :
"Zloupotreba službenog položaja" od strane Novaka Kovačevića, koji je pri tome učinio i Krivično djelo "Samovlašće", te "Podstrekivanje" i "Pomoć učiniocu poslije izvršenja". Pripadnici Sudske policije, su izvršavajući nezakonitu neredbu povrijedili zakon u članovima "Povreda prava na podnosenje pravnog sredstva", "Povreda ravnopravnosti gradjana" i "Povreda ljudskog dostojanstva".
Zahtijev za pokretanje prekršajnog postupka, je smišljeno nepotpun i ne odslikava istinit prikaz događaja, te ću tražiti da se na pretresu pročita tekst zabilješki svjedoka policajaca i uporedi sa stavovima iznesenim u Zahtijevu!.
Suština je u tome da sam tog dana, kao i nebrojeno puta ranije pokušao da predam dokazni materijal o više krivičnih djela, od kojih je najteže "Teško ubistvo" Ivone Bajo 23.07.2009. a ostala su uglavnom učinjena sa ciljem da se to ubistvo prikrije. Počinioci tih djela su pripadnici OT Bijeljina i CJB Bijeljina, dakle podnosioca Zahtjeva.
Svaka obrada dokaznog materijala koji imam bi odvela praktično na doživotnu robiju kriminalce iz OT Bijeljina i CJB Bijeljina, kao i više članove mafije, te je njihov postupak predvidiv i logičan! Na svaki način će pokušati da me spriječe u nastojanjima da dostavim taj materijal.
Za svaki moj postupak, postoji uporište u zakonu, konkretno navodim relevantne članove :
"Prijavljivanje krivičnog djela od strane građana"), stav 1 Građanin ima pravo prijaviti izvršenje krivičnog djela.
Procedura za to je obrađena u članu "Podnošenje prijave", stav 1: Prijava se podnosi tužiocu, pismeno ili usmeno.
Kako su zakonom jasno garantovana prava građanima, koje mafija preko svojih slugu unutar režima brutalno sprečava, te sam nezakonito spriječen da predam dokazni materijal i podnesem krivičnu prijavu, jasno je da Sud ne može da obrađuje dokaze do kojih se došlo kršenjem zakona od strane ograna vlasti...
Ja ću naravno dokazati da nije tačna tvrdnja podnosioca zahtjeva da sam "Ometao državne ograne", a od Suda tražim da se poštuje Zakon, te da shodno članu 48 "Postupak na usmenom pretresu" stav dva, podnosilac zahtijeva dokazuje svije tvrdnje, a ne da se to čini na bilo koji drugi način, kao i da se poštuju i ostali stavovi, naročito prava okrivljenog, stav 3 recimo:
"Okrivljeni ima pravo da iznese svoju odbranu, ali nije obavezan da govori ili da iznosi dokaze."
Koristim zato priliku da obavjestim Sud, kako neću odgovarati niti na jedno pitanje, upućeno od bilo koga, što se odnosi i na "informativna pitanja". Zarad građana ističem da sam već bio hapšen i suđeno mi je zbog teških "zločina" kao što su "Pokušaj podnošenja krivične prijave" "Borba protiv organizovanog kriminala" i slično, a tada su mi postavljana pitanja, koja su prije svega neustavna i nezakonita, a i uvredljiva!
Dakle u zemlji, gdje je sve vise nezaposlenih i gladnih, a nerijetko se hrane iz kontejnera, na sudu mi je postavljemo pitanje "OD ČEGA ŽIVITE". To citiram doslovno, a skrećem pažnju da je originalno predviđeno pitanje nešto drugačije.
Svrha tog pitanje je isključivo u tome da se vidi koliko može da se kazni građanin, jer zbog katastrofalnog stanja u koje je zamlju dovela mafija, mnogi jednostavno nisu mogli da plate kazne, te su radije išli u zatvor. Shvativši da je to kontraproduktivno, mjenja se zakon i sudija dovodi u situaciju da se pogađa sa osumnjičenima oko visine kazne.
Takođe je propustom u zakonu, (član 48) predviđena mogućnost, da citiram "Sud će tražiti od okrivljenog da se izjasni o tome da li prihvata odgovornost" što je direktno kršenje prava okrivljenog, DA SE SMATRA NEVINIM, DOK SE NE DOKAŽE SUPROTNO!
Očito je da su zakon pisale različite osobe po segmentima, no to ne opravdava ovakve suprotnosti unutar njega.
Stoga unaprijed ističem da nikada neću prihvatiti krivicu i priznati da nemam prava, koja su jasno zagarantovana zakonom. To što mene lično i sve ostale "obične" građane mafijaške sluge iz vlasti tretiraju kao životinje, samo je dodatni podsticaj da im se suprotstavim.
Jasno je dakle, da su od strane kriminalaca iz OT Bijeljina brutalno kršena prava građanima i činjena krivična djela, a to nije sve jer su uhvaćeni sa rukama krvavim do ramena, potpuno izgubili kompas i izdali FASISTICKU USMENU NAREDBU, da se svim srodnicima ubijene djevojčice ne dozvoli ostvarenje nijednog zakonom predvidjenog prava, vezano za rad tužilaštva.
U prilogu ovog dokumenta je sažetak zapisnika usmenog pretresa, odrzanog u Bijeljini u avgustu 2011.
Tuzilastvo, ne samo da brutalno krsi zakon i neće da radi po odredbama Zakona o krivičnom postupku, nego teroriše i građane, primjenjujući prema njima tretman, kakav nema uporište u važećim zakonima zemlje, a može se osloniti samo na zakone TREĆEG RAJHA!
Parola nacista "ZABRANJEN ULAZ PSIMA I JEVREJIMA" sada je modifikovana u "naredbu"
ZABRANJEN PRISTUP TUZILASTVU I OSTVARANJE ZAKONSKIH PRAVA ZIVOTINJAMA I PORODICI BAJO
Svakome ko ima i najmanje sumnji o argumentaciji i terminologiju koju koristim, sugerišem neka zamisli, kako bi izgledao plakat na ulazu u zgradu suda, na kome bi bila napisana naredba, koja se primjenjuje prema porodici Bajo...
Razlog tome je težina dokaza koje imam protiv pripadnika mafije! Ovom prilikom kao prilog dostavljem disk na kome je dio dokaza koje sam namjeravao predati u OT Bijeljina i podnijeti prijavu.
Skrećem paznju na folder pod nazivom "Za sud" u kome se nalaze samo neki od dokaza do kojih sam došao. Materijalni dokaz ubistva Torba.jpg, bez ikakvog komentara ovdje. Slika sve govori i jasno je da kriminalci ne mogu dati nikakvo objašnjenje za to. Taj dokaz se nalazi i danas u sudskom depou, ako nije uništen...
Drugi bitan dokaz je snimak razgovora sa vještakom dr. Busarčevićem "Istina o ubistvu (audio).mp3" iz koga je i osnovcu jasno, da je OT Bijeljina najobičniji servis mafije i da su namjerno, smišljeno planski, sabotirali istragu sa ciljem da prikriju ubistvo osmogodišnje djevojčice, te tako zaštite saučesnike, koji su tog dana kada se desila tragedija švercovali neku robu, (vjerovao sam da se radi o narkoticima, ali poslednji događaji ukazuju na šverc oružja).
Prvi put sam takav disk predao u martu 2010 godine, samo par dana po smrti na saslušanju, građanina Radman Nedeljka, a nepunih 7 dana kasnije CJB Bijeljina podnosi zahtjev, koji odobrava OT BIjeljina, da mi se otmu dokazi koje imam.
Povod za to su moji tekstovi u kojima sam pisao da će svi odgovorni za prikrivanje ubistva, počev od kriminalca Marković Dragoslava inspektora, do pripadnika tužilačke mafije završiti u zatvoru!
Optužba je bila "Ugrožavanje sigurnosti", pa iako ne postoji nijedna riječ u mojim tekstovima, koja se može dovesti u vezu sa tim članom, izdejstvovana je naredba za pretres i odnošenje računara.
Da je sve ovo bila gnusna laž, jasno je iz činjenice, da do danas, 20 mjeseci kasnije, nijedan tužilac nije podigao optužnicu protiv mene, iako sam praćen, pretresan, nadzirane su mi komunikacije i ustanovljeno stražarsko mjesto u 3 smjene ispred kuće! Iako sam morao biti obaviješten, shodno ZKP-u o otvaranju oduzetog predmeta, te po završetku "Posebnih istražnih radnji" to se nikada nije desilo. U prilogu je dokument koji sadrži 3 zahtjeva podnesena CJB Bijeljina o pristupu informacijama, na koji nikada nije odgovoreno.
Time se očituje kredibilitet i rad podnosioca zahtjeva! Ne samo da je inicirao nezakonitu akciju bez ijednog argumenta, nego to sad i prikriva, a usput me u sadejstvu sa OT Bijeljina brutalnom silom i lažnim predstavljenjem događaja sprečava da predam dokaze, koji bi neke njihove pripadnike odveli na doživotnu robiju.
Drugi bitan događaj je iz avgusta 2010, kada sam materijal predao načelniku kriminalističke policije Aci Teodoroviću! On je jedina osoba iz vlasti koja je potvrdila da je vidjela dokaze, a uspio sam ga ubijediti da podnese zahtjev za saslušanje tužioca Stjepanović Danice, koja je u sadejstvu sa ostalim kriminalcima oprala kaiš torbe kako bi uklonila tragove ubistva, što se jasno vidi na slici, te falsifikovala autopsiju i nije dostavila trasologu podatke niti o jednoj unutrašnjoj povredi, što se takođe jasno može čuti iz izjave vještaka...
Vec sutradan dotična kriminalka iako je u Srebrenici do septembra i iako na odmoru, pojavljuje se na ulazu u zgradu suda, te vidjevši nas bježi nazad. Nekoliko dana kasnije smo sestra i ja uhapšeni pri pokušaju da isti materijal predamo u OT Bijeljina, a sutradan, samo 5 dana po predaji njemu, g. Teodorović je pronađen mrtav pored ceste u automobilu.
Zvanično "INFARKT", bez autopsije, a svi dokazi koje sam mu predao su nestali, jer novi načelnik o tome ne zna ništa!
Ponavljam da su u pitanju dokazi o zločinima pripadnika CJB I OT Bijeljina...
Sem toga, dobio sam obavijest od Specijalnog tuzilaštva, u kojoj g. Mahmut Švraka, opisuje neke od dokaza, uz opasku da nisam dostavio materijal, kojim bih to potkrijepio. Dana 24.02.2011. šaljem dopis sa diskom, koji je evidentiran već sutradan, a samo tri dana kasnije šef mafije prijeti javno u medijima ukidanjem Specijalnom tužilaštvu!
Navodno je tužilaštvo neovisno i samostalno, te niko ne može vršiti pritiske, a kriminalac pod istragom Dodik Milorad, rješava problem otvorenim prijetnjama!
Zašto je to tako, biće jasnije kada predstavim suštinu:
U trenutku kad je ubijena Ivina Bajo, švercovana je neka roba u firmu lokalnog tajkuna, ratnog profitera i kriminalca Bobar Gavrila, o čemu imam sve dokaze na disku! Rezervoar kamiona je vezan španerom, trake za vezanje robe (opterećenje 3000 kg) a po mišljenju vještaka, predmet koji je ubio dijete je trakastog oblika!
Iako su znali za taj kamion, CJB Bijeljina ne nalaže saobraćajnoj policiji da ga zaustavi i pregleda, te je tako pružena logistička podrška švercerima! Dugo sam vjerovao da se tada prevozio heroin, no ove godine se ispostavilo da se najvjerovatnije radi o transportu, koji je dogovorilo tužilaštvo sa švercerima oružja, uz jasnu podršku više ministarstava i vodećih pripadnika mafije.
Slobodan Tešić, Dragan Kapetina, Milorad Barašin, Dragiša Mekić, Gavrilo Bobar, Dodik Milorad, Marković Dragoslav, Kovačević Novak, Stjepanović Danica... i ostali!
Dokazi koje imam su toliko jaki da možemo slomiti kičmu mafiji u zemlji, i oni to znaju, te je jasno iz kog razloga mi se ne dozvoljava pristup tužilaštvu. Sve što sam slao na druge načine, oni "ne dobijaju", što se vidi iz dokumenta u prilogu, potpisanog od glavnog specijalnog tužioca!
Dakle plan mafije je da sve što pošaljem poštom ili predam u nekom hodniku, bude izgubljeno, a da mi se ne dozvoli ni po koju cijenu predaja direktno i podnošenje prijave!
Ja ću tome da se suprotstavim i ako se to bude nastavljalo, koristiću se najstarijim pravom "Samoodbranom" što je u KZ-u predviđeno u članu "Nužna odbrana" i "Krajnja nužda"
Pravo garantovano zakonom, je moje pravo i svako ko mi ga otima čini krivično djelo, a ja ću se braniti od kriminalaca, bili oni tetovirani skinhedsi, CJB Bijeljina, OT Bijeljina ili predsjednik zemlje!
Ne želim nijednom policajcu, tužiocu ili sudiji da završi onako kako se desilo Aci Teodoroviću i Dijani Milić!
I mene su pokušali da ubiju u junu 2010, što nikoga i ne zanima.
Znam da postoje mnogi u organima vlasti, koji žele da rade časno i po zakonu, ali se plaše mafije!
Ne postoji način da me ti kriminalci zaustave i nastaviću da se borim protiv njih iskljucivi mirnim, nenasilnim sredstvima i pozivajući se uvijek na važaće zakone.
Prijetnje kaznama, zatvorom, smrću, samo će me dodatno ojačati!
NEKA SVAKO ODABERE PREMA SVOJOJ SAVJESTI NA KOJOJ CE STRANI DA BUDE...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902