CLANAK BROJ 97


BIROU ZA ŽALBE I PREDSTAVKE GRAĐANA


OBAVJEŠTENJE


Krajem prosle godine poslao sam vam dio dokumentacije koju sam prikupio, posle tragicne smrti djevojcice Ivone Bajo, a koja se odnosi na najblaze receno nesavjestan i neprofesionalan rad pripadnika kriminalisticke policije i tuzilastva u Bijeljini, s napomenom da sam dio, koji se odnosi na tuzilastvo poslao na adrese Republickog tuzilastva, te naknadno uredu disciplinskog tuzioca..

U medjuvremenu sam dosao do novih dokaza, koje u to vreme nisu bili dostupni javnosti.
Radi se o materijalnim dokazima (stvarima koje je djevojcica imala uz sebe tog kobnog dana), a koji su smisljeno sakriveni, kako od porodice tako i od medija.

Kljucni dokaz su fotografije koje sam nacinio u zgradi Okruznog suda (bicikla, korpe i torbe).

Naime kais ne torbi je presjecen ukoso, na mjestu koje bi odgovaralo polozaju rane na grudima djevojcice.

Vidljivo je dalje da na samom kaisu nema ni kapi krvi dok je ostatak torbe poprskan krvlju, sto je kod mene nametnulo zakljucak da je taj dio torbe opran i to nekim jakim hemijskim sredstvom, jer je cak i zuta boja kaisa na opranom djelu skinuta ili izmjenjena pod dejstvom tog sredstva.

Ne mogu znati sa sigurnoscu zasto je to bilo potrebno, ali pretpostavljam, da je taj dio kaisa imao na sebi dokaze o predmetu koji je ubio djevojcicu ili cak i otiske prstiju, pogotovo ako je osoba koja je kais oprala imala „prljave „ ruke.

Mislim pri tome na tragove masti, ulja, farbe ili neceg drugog sto bi ostavilo jasne tragove na kaisu.

U prilogu na drugoj strani, dostavljam stranicu sa pomenutim slikama, a originalne fotografije kvaliteta 7000000 piksela sam dostavio Okruznom Tuzilastvu u Bijeljini, na disku pod nazivom Ivonina skola, unutar foldera „Dokumenti“, u podfolderu „Slike“…

Napominjem da sam spreman bilo kada, da javno svjedocim o svim dogadjajima i podacima do kojih sam dosao za ovih 6 mjeseci i do kojih eventualno dodjem u narednim danima.


Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK BROJ 96

(Cvijeta Bajo, podnosilac prijave i prituzbe, koja je brutalno izbacena iz Tuzilastva, umrla je pocetkom marta 2011 godine, ne saznavsi da je postojala FASISTICKA NAREDBA, da se svim srodnicima ubijene Ivone Bajo ne dozvoli ostvarenje bilo kog prava predvidjenom zakonom u mafijaskom servisu Tuzilastvu)

OKRUZNOM TUZILASTVU U DOBOJU

GLAVNOM OKRUZNOM TUZIOCU

PRITUZBA PO PREDMETU : KTA-90/10

 

Zaista sam neprijatno iznenadjena objasnjenjem kojim je tuzilac Goran Rubil, obrazlozio svoju odluku o nesprovedjenju istrage.

Dovoljno je da navedem samo jedno krivicno djelo, a to je recimo :

Clan 177 - Povreda prava na podnosenje pravnog sredstva

Gospodin Debeljevic, me je brutalno sprijecio u namjeri da podnesem krivicnu prijavu, odnosno nije htio da je evidentira.

Kako sam saopstila pripadnicima sudske policije da zelim podnijeti usmenu krivicnu prijavu dezurnom tuziocu, to sam smatrala da je pomenuti gospodin ta osoba, jer je jasno regulisano Pravilnikom da cak i Glavni tuzilac moze obavljati tu funkciju :

Član 72 Služba dežurstva u okružnim tužilaštvima

 1. U cilju osiguranja neprekidnog tužilačkog rada punih 24 sata dnevno i za vrijeme praznika i

drugih neradnih dana, glavni tužilac uspostavlja stalnu službu dežurstva u kojoj učestvuju svi

tužioci Tužilaštva, osim glavnog tužioca. U izuzetnim okolnostima,  dežurstvo može obavljati i

glavni tužilac. Glavni tužilac može iz opravdanih razloga donijeti odluku da se pojedini tužilac

privremeno oslobađa obaveze dežuranja.

Sada me vi obavjestavate da taj gospodin, uopste nije bio dezurni, te se pitam, a kako vi to znate i ako je istina to sto tvrdite, zasto niste naveli ko je tada bio dezurni tuzilac.

Nadalje postavljam pitanje, zasto je gospodin Debeljevic uopste ulazio u komunikaciju sa mnom ako on u to vrijeme nije bio dezurni tuzilac, jer ja nisam trazila njega kao osobu nego dezurnog tuzioca.

Zavrsno objasnjenje je i tuzno i smijesno i kaze se da posto sam imala namjeru da podnesem prijavu dezurnom tuziocu, to znaci da bilo kakvo ponasanje drugog tuzioca ne moze predstavljati povredu mojih prava.

Dakle ako sam krenula do dezurnog tuzioca, bilo koja druga osoba (ili samo bilo koji drugi tuzilac), moze da me vrijedja, izbacuje, sprecava u podnosenju prijave, samara , tuce, siluje i ubije, i sve to ne predstavlje povredu mojih prava.

Da li je to sustina onoga sto je napisao tuzilac u svom obrazlozenju?

DA LI JE ON UOPSTE SVJESTAN STA JE NAPISAO ???

 

Cvijeta Bajo

Majke Jevrosime 20

055207655