Četvrtak, Decembar 15, 2011

CLANAK BROJ 139


OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U DOBOJU

NA RUKE

GLAVNOM OKRUŽNOM TUŽIOCU

U ime porodice tragično nastradale Ivone Bajo, zahvaljujem vam na pokazanom razumjevanju i poštovanju, koje ste pokazali, (ne prema mojoj sestri ili meni, jer sebe ne smatram važnim u tom aspektu, nego prema ubijenoj djevojčici).
Uvjerio sam se da ste čovjek od riječi, a humanost koju ste pokazali, u odnosu na dijete koje je prerano izgubilo život je pozitivan primjer, poslije nažalost više suprotnih, negativnih i čak monstruoznih.

Ivona je prije drugog rođendana naučila latinicu a tri mjeseca kasnije i ćirilicu, dok je neposredno pred ubistvo, potpuno savladala tablicu množenja, što je bilo u programu tek narednog razreda.
Učestvovala je u kreiranju programa "Slovarica", oba pisma svojim glasom i izborom slika. Navedene programe možete vidjeti na CD-u, koji sam dostavio ranije, po pokretanju programa "Plejer"
Sem navedenih tu se nalaze još neki programi za edukaciju, metematiku i zabavu za djecu, a kod za instalaciju je 29111965.
Ne želim ovom prilikom da navodim bilo šta vezano za razlike koje ima OT Doboj i ja po pitanju mojih prijava. Siguran sam da su dokazi koje imam neoborivi i da tužilac Stjepanović nije imala pravo da torbu sa presječenim kaišom i većim djelom opranim benzinom, kako bi se uklonili tragovi ubistva, sakrije od javnosti i vještaka.
Posebno da podatke (i fotografije) o unutrašnjim povredama koje su i dovele do smrti, ne predoči vještacima.
Sasvim je jasno iz kojih je to razloga učinjeno i ja ću nastaviti sa borbom protiv organizovanog kriminala, kako bi druga djeca i vaša djeca bila sigurna.
Nažalost isti ljudi koji prikrivaju ovo ubistvo već godinama blokiraju i otkrivanje krivaca za ratne zločine. Samo u toj ulici u kojoj je pronađena mrtva Ivona, prije desetak godina je pod sumnjivim okolnostima nastradao dječak, a 1992. godine je ubijeno oko 20 osoba od kojih 6-ro djece.
Neću se smiriti dok svi krivci za ta ubistva ne budu kažnjeni po zakonu.

Ako se to i ne desi, pa i mene ubiju, kao što su vjerovatno učinili sa g, Teodorovićem, načelnikom kriminalističke policije, koji je nađen mrtav u automobilu samo 5 dana pošto mi je obećao da će istražiti sve sumnjuive radnje i podnijeti zahtjev za saslušanje tužioca Stjepanović, bar će ostati dokazi iza mene. Inače, pomenuti gospodin je sahranjen već sutradan bez autopsije, a zvanično je "doživjeo" srčani udar i skrenuo sa puta.
No ja, ću nastaviti da se borim protiv te mafije i vjerujem u uspjeh, a ako se to desi, znajte da ste dali svoj doprinos tome, na čemu vam zahvaljujem...

S poštovanjem :

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me