Četvrtak, Decembar 15, 2011

CLANAK BROJ 138

(SEKRETAR TUZILAŠTVA, DANKA PRODANOVIĆ, ME IZVJESTILA DA ZAHTJEVE ZA PRISTUP INFORMACIJAMA NIKADA NIJE NI VIDJELA, TE DA JE NA KRIMINALCU KOVAČEVIĆ NOVAKU, KOGA ZOVE ŠEFOM, (BOSOM) EKSKLUZIVNO PRAVO DA ODLUČUJE HOĆE LI SE POŠTOVATI ZAKON ILI NE, ČITAJ "ILI ĆE MOJI ZAHTJEVI ZAVRŠITI U KORPI ZA OTPATKE"...)

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI

SEKRETARU TUŽILAŠTVA

OBAVJEŠTENJE I ZAHTJEV

Vjerujem da vam je poznato na koji način ja lično ocjenjujem vaš rad i konkretno pristup odgovornoj funkciji koju obavljate u prethodnom periodu, od ubistva djevojčice Ivone Bajo do danas. Siguran sam i da ste se lično uvjerili u to da su neke osobe zaposlene u tužilaštvu, koje ovom prilikom neću imenovati dale svoj doprinos prikrivanju ubistva.
S obzirom na sve okolnosti, ja sam maksimalno pokušao da vas distanciram od svega i ne dovodim u vezu sa aktivnostima koje sam usmjeravao ka pripadnicima tužilačke mafije, no s obzirom da već duži period imam ovlaštenje da zastupam interese gospođe Budimke Bajo, majke ubijene djevojčice, obavezan sam da svoje postupke prilagodim njenim zahtjevima.
Dakle, moj je stav da svaku osobu koja je pokazala razumijevanje, humanost i profesionalan odnos u ovom slučaju, poštedim negativnih pravnih posledica, uprkos tome što je izvršavajući naloge nadređenih dala doprinos prikrivanju ubistva.
Nasuprot tome, Budimka Bajo smatra da svi oni koji su na bilo koji način učestvovali u zataškavanju tog zločina moraju snositi posledice toga, bilo da se radi o krivičnoj odgovornosti i zakonom predviđenoj kazni ili osveti tužilačke mafije koja ih može koštati posla, karijere, pa čak i života, kao što je to osnovano sumnjamo slučaj sa g. Teodorovićem, koji je samo par dana pošto je informisan o nezakonitim aktivnostima tužioca i inspektora, te istakao da će sve ispitati i podnijeti zahtjev za saslušanje kriminalca Stjepanović Danice, doživio "srčani udar" te je sahranjen po hitnom postupku bez autopsije....
Što se vas tiče, u više navrata ste na zahtjeve za pristup informacijama davali besmislene odgovore, odnosno izbjegavali ispunjavanje zahtjeva.
Ja naravno znam da vi niste lično odlučivali o sadržaju odgovora, ali s obzirom da ste bili svjesni, kakve nebuloze potpisujete, odgovornost je i na vama.

U prilogu dostavljam tekst samo jednog zahtjeva i odgovor na njega, gdje se jasno vidi da se tužilaštvo izruguje zakonu i omalovažava ubijeno dijete.
Prvo pitanje i odgovor na njega nemam namjeru da sada uopšte pominjem, jer sam znao da će odgovor tužilačke mafije biti upravo takav kakav jeste, a komentar o tome sam izneo ranije.
Ovom prilikom ću istaći samo to da na stavke pod rednim brojevima dva i tri nije bilo nikakvog odgovora, kao da ta pitanja nisu ni postavljena.
Naprotiv odgovara se na nešto što nije uopšte pomenuto, te sada postavljam pitanje :
Gdje ste vidjeli. odnosno pročitali u mom zahtjevu, stavkama 1-3, da sam pokrenuo temu po osnovu materijala o pokretanju istrage po bilo kom predmetu.
Dokumenti na koje se pozivam su u prilogu, tako da dodatno postavljam pitanje, da li je tužilaštvo uopšte sposobno da smisleno sačini makar jedan dokument.
To što se nalazi u odgovoru na moj zahtjev je ispod nivoa osnovne škole, pa bi čak i djeca u tom uzrastu obrazovanja primjetila o kakvim se brljotinama radi.
S obzirom da ste ispod tih nebuloza stavili svoj potpis i pečat, sramota za taj čin je i na vama bez obzira što ste za taj akt dobili nalog od mafijaškog bosa.
Ja ću u narednom periodu insistirati na usmenom razgovoru sa vama, kako bih ukazao na pomenute propuste i zahtijevao da se omogući pristup podacima, koje sam jasno naveo.
Ukoliko vi to odbijete, u narednom periodu i vaše ime će se naći na spisku organizovane kriminalne grupe, odgovorne za ubistvo djevojčice Ivone i prikrivanje istog.
Siguran sam da će tužilačka mafija pokrenuti sve mahanizme da spriječi moje aktivnosti, po tom pitanju, (ako budem prisiljen), pa će naložiti i moje hapšenje, ali ja ću se uvijek ponovo vraćati, a kada vaše porodice saznaju, da ste učestvovali u prikrivanju ubistva, ništa na ovom svijetu neće moći da vas opere i opravda u očima onih koje najviše volite...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me