Četvrtak, Decembar 22, 2011

CLANAK BROJ 175

VISOKOM SUDSKOM I TUZILACKOM SAVJETU

GDJE ISTINA LEŽI

Na osnovu povreda koje je konstatovao sudski vještak medicinske struke, on lično zaključio je da žica od 2 mm prečnika nije mogla da ih nanese, što je saopštio kako porodici tako i tužilaštvu.
Citiram izjavu patologa kojoj je prisustvovalo 6 osoba, među kojima i jedan sudija :
Sigurno se ne radi o epilepsiji. Povreda je netipicna, te obrazlaze: ubodi nozem su tipicni recimo, jer ostavljaju jasan trag. Dakle noz nije, a nije ni zica. Ja nisam mogao potpisati da je zica...
U razgovoru sa sekretarom tužilaštva, vještak je čak dao procjenu dimenzija :
Radi se o predmetu do 2,5 cm širine i 1 mm debljine (nepoznate dužine)...
Na narednoj slici predočavam opis povreda uočenih za vrijeme autopsije :
Na osnovu tih podataka zatražili smo mišljenja više vještaka od kojih su svi takođe isključili mogućnost nastanka opisanih povreda djelovanjem elastične i labave žice, te istakli da je po svemu sudeći, predmet koji je uzrokovao te rane morao da se kreće velikom brzinom, a opis istog od strane jednog od njih, (dr. Blažanović) prilažem na sledećoj slici :
Iako su vještaci jasno istakli argumente za tvrdnju da se ne radi o nesrećnom slučaju, bar ne na način na koji je to neko pokušao da predstavi, a ni danas, više od godinu dana poslije ubistva nije poznato ko je autor ideje o samopovređivanju na žicu od korpe bicikla, tužilac Stjepanović, uporno forsira tu obmanu i ne prihvatajući mišljenja vještaka, donosi odluku o nesprovođenju istrage, bez ikakvog obrazloženja...
No porodica je nastavila da sakuplja podatke i došla do dokaza da je pomenuta tužiteljka smišljeno izuzela iz istražnih radnji sve ono što je ukazivalo da se radi o ubistvu, odnosno da se ne radi o povređivanju komadom žice.
Kako se radi o obimnom materijalu, koji sam već predočavao u prethodnim mjesecima, sada neću o tome iznositi detalje, te ću samo istaći da je od javnosti, porodice, medija i vještaka, sakrila torbu djevojčice, čiji je kaiš presječen i deformisan, te čak što je vrhunac monstruoznosti i podatke, odnosno fotografije unutrašnjih povreda, koje su i dovele do smrti, nije predočila vještaku, čije je mišljenje navodno tražila.
Vodeći se opisom koji su izneli vještaci, razgovarao sam sa profesionalnim vozačima i saznao da se predmet sličnog opisa koristi za španovanje tereta, a nedavno sam na jednom stubu u gradu pronašao metalnu traku, koja u dlaku odgovara opisima. To se posebno odnosi na širinu ulazne rane, koja je 19 mm. Fotografije trake su na slikama koje slijede :
METALNA TRAKA NA STUBU
UVEĆAN DETALJ SA
VIDLJIVOM DIMENZIJOM
Očito je dakle na slici desno da je širina trake takođe 19 mm, dok se debljina ne vidi iz ovog ugla, ali postoje i fotografije snimane iskosa gdje se vidi, da i ta dimenzija odgovara pretpostavljenoj od strane vještaka.
Da li je djevojčica stvarno ubijena ovakvom trakom, koja je recimo bila na nekom vozilu i pod velikim opterećenjem pukla u prolazu, kao što je to bio slučaj sa kamionom koji je pobjegao sa lica mjesta prije dolaska policije, zato što su se citiram tužiteljku, „vozači morali vratiti do ponoći u Sarajevo“, ili je to učinjeno (ne)namjerno, nekim drugim predmetom, ne može se sa sigurnošću reći, bar ne na osnovu ovih podataka.
Sigurno je samo to da je sve ove detalje tužilac Stjepanović, namjerno prikrila sa ciljem da ubistvo djevojčice predstavi kao nesrećan slučaj.
Zašto je to učinila i sa kakvim motivima, ostaje nadležnima da ustanove.
Dovoljno je samo da se zatraži objašnjenje od pomenute osobe.
Da li je ona iznad i izvan zakona ili se svi građani moraju povinovati njegovim odredbama?
Poznato je da su odgovorni za prikrivanje ubistva u nemoćnom bijesu iz osvete pokrenuli neviđenu hajku na mene pokušavajući da me dovedu u vezu sa bilo kakvim krivičnim djelom i tako me eliminišu.
Iako su prije akcije tvrdili da imaju dokaze protiv mene, sve do danas poslije skoro pola godine od tih događaja, ne usuđuju se da podignu optužnicu i suoče se sa mnom na sudu, iako raspolažu neograničenim resursima, a jedino „oružje“ koje sam koristio protiv njih, računar moje sestre, su tada oduzeli.
Naravno da ne smiju podići optužnicu protiv mene, jer znaju da bih tu priliku iskoristio da iznesem sve podatke o njihovim kriminalnim aktivnostima, te iako sam par puta sugerisao sudu da insistira na tome ili da ih kazni za odugovlačenje postupka, sa suprotne strane nije bilo nikakve reakcije.
S obzirom da ne postoji ništa što bi mogli da iskoriste protiv mene, nije isključeno da će pokušati i sa podmetanjem dokaza na računare koje sam koristio ili sa nekim lažnim svjedokom, a što je sada lako izvodljivo jer načelnik kriminalističke policije, (svjedok njihovih mahinacija) nije više među živima, a sahranjen je 5 dana pošto je sestri i meni obećao da će ispitati rad inspektora i podnijeti zahtjev za saslušanje tužioca Stjepanović Danice…
No, ja sam spreman i za takve podlosti od strane kriminalaca, što je njima sada već poznato i nemaju hrabrosti da rizikuju svoje položaje i fotelje, nego su se radije odlučili za „mirovanje“.
Da imaju samo 10 posto dokaza, koje imam ja protiv njih, već bih odavno bio u pritvoru.
S druge strane tužilac koji je prikrio dokaze o ubistvu jednog djeteta (i njegovi saučesnici), što je mnogo gore i od samog čina ubistva, jer je možda bilo i nehotično, a njegova je dužnost da goni počinioce krivičnih djela, već više od godine šeta slobodan i uzima novac od građana za svoj (ne)rad.

I OPET PITANJE : DA LI JE ZAKON ISTI ZA SVE ???

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me