Četvrtak, Decembar 22, 2011

CLANAK BROJ 172

JEDAN OD PODNESAKA OKRUŽNOM SUDU U KOME SAM OPASAO ARGUMENTOVANO, MAFIJAŠKU POZADINU TUŽILŠTVA, ŠTO MI JE OMOGUĆILO DA 9 MJESECI OD ODNOŠENJA, IZDEJSTVUJEM POVRAT OTETOG RAČUNARA, A LAŽNE OPTUŽBE VIŠE NIKO I NE POMINJE...

OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI
MOLBA

(za povracaj u predjasnje stanje po predmetu 12 0 K 001162 10Kpp)

Prije argumenata koje cu navesti u prilog ovoj molbi izjavio bih da RJESENJE, koje sam dobio od suda po podnesenoj zalbi, nema nijedan nedostatak i da je sudsko vijece, bar koliko to ja mogu sa svojim pravnim znanjem da ocijenim, donijelo odluku iskljucivo rukovodeci se zakonskim odredbama. Jedini razlog za ulaganje ove molbe je to sto vijece u trenutku odlucivanja nije bilo upoznato sa svim cinjenicama koje su bile relevantne za odlucivanje, a koje cu navesti u daljem tekstu...
No prije nego sto izlozim sve cinjenice proedocio bih Clan 71 - Uslovi za povracaj u predjasnje stanje ...
(1) Optuzenom koji iz opravdanih razloga propusti rok za izjavu zalbe na presudu ili na rjesenje o primjeni mjere bezbjednosti ili vaspitne mjere ili o oduzimanju imovinske koristi, sud ce dopustiti povracaj u predjasnje stanje radi izjave zalbe ako u roku od osam dana poslije prestanka uzroka zbog kojeg je propustio rok podnese molbu za povracaj u predjasnje stanje i ako istovremeno s molbom preda i zalbu.
(2) Poslije proteka tri mjeseca od dana propustanja ne moze se traziti povracaj u predjasnje stanje.
Napomenuo bih samo da Clan 334, koje mi je predocilo vijece, kao relevantni po kome je odlucivalo, u primjercima KZ i ZKP, koje imam (knjiga i pdf dokument) se nalazi pod brojem 226, te stoga zakljucujem da je doslo do dopuna koje ja nazalost nemam, te cu sem broja navoditi i naslov clana, kako bih izbjegao mogucnost da navodim nerelevantni clan zakona...
Isticem prvo da sam vec sutradan po oduzimanju nekih stvari iz prostoruja koje sam koristio ja ili osobe sa kojima sam bio u kontaktu, nesto posle 7 sati ujutru, dosao u zgradu Okruznog suda, prijavio se dezurnom pripadniku sudske policije i predocio dokument, cije zaglavlje prikazujem :

sa napomenom da imam namjeru predati neke dokumente (ZALBU i OBAVJESTENJE)te izneti vazne cinjenice po toj NAREDBI
Posto za mene vec mjesecima vaze posebni uslovi u zgradi suda (tuzilastva), jedan od policajaca je otisao u prostorije suda, da bi mi po povratku nekih 5 minuta kasnije saopstio da ne mogu uci u sud, te da odem do zgrade MUP-a i tamo predocim sve sto imam.
Moj komentar na to : "Kad god odem tamo, posalju me ovamo"
Komentar policajca : "Setaju te znaci"

Otisao sam ja naknadno i do policije ali sam prethodno predocio drugi dokument, sa posebnim naglaskom na dio koji prikazujem :

Ponovo je jedan od pripadnika sudske policije otisao uz stepeniste, te kada se vratio bilo mi je omoguceno da (pod pratnjom), pristupim u prostorije tuzilastva, gdje sam razgovarao samo sa sefom pisarnice, koji je otisao da se konstultuje u kancelariju glavnog tuzioca. Kada se vratio saopstio mi je da mogu samo podnijeti zalbu na Zapisnik.
Ja sam istakao da je prema meni pokrenut postupak "POSEBNIH ISTRAZNIH RADNJI", donesena naredba o oduzimanju strvari, te da zelim uloziti ZALBU na taj postupak.
Pomenuti gospodin je rekao da to nije istina (u vezi posebnog nadzora) i ponovio da mogu podnijeti zalbu samo na zapisnik.
Potom sam naveo da na zapisnik nemam primjedbi i upozorio gospodina da on nije pravnik, te pitao da li je siguran u to sto govori i da nemam pravo zalbe ni na sta drugo osim na Zapisnik, na sto je on ponovio svoj stav.
U redu,rekao sam (u prisustviu dvojice policajaca). Moje je da pokusam, a ako vi kazete da nemam pravo, ja cu da izadjem.

Kada sam naknadno bio u policiji, te pokusao da dodjem do bilo kakvih podataka, pozivajuci se na član Pouka osumnjicenom o njegovim pravima, stav g) da ima pravo u toku istrage razmatrati spise i razgledati pribavljene predmete koji mu idu u korist, osim ako je rijec o spisima i predmetima cije bi otkrivanje moglo dovesti u opasnost cilj istrage. sa posebnim osvrtom na izjave lica koja su me optuzivala, te jos neke dokumente koji su vazni za mene, dobio sam odgovor da to nije u njihovoj nadleznosti, te da ce o svemu odlucivati sud.
Posto sam izrazio zelju da saznam sta se desilo sa dokaznim materijalom koji sam predao Bojanu Maksimovicu, (na ulazu u zgradu, gdje sam docekan kao pas lutalica, bez ikakve potvrde o prijemu i bez zapisnika, a radi se o materijalu koji sumnjici pojedine tuzioce i inspektore za saucestvovanje u prikrivanju ubistva), te da imam namjeru predati jos neke dokumente, dobio sam odgovor da Maksimovic nije tu, te da ga potrazim neki drugi dan.
Isticem da su bukvalno svi pripadnici policije pokazivali izuzetnu ljubaznost i profesionalizam, te podrsku i razumijevanje, cak mi govoreci da nastavim i istrajem u svojoj borbi za istinu. Ni u jednom trenutku nije doslo do primjene sile niti nagovjestaja, da bi bila primjenjena. Ovo govorim stoga sto sam cuo neke glasine o tome i zelim da istaknem da toga nije bilo...
Takodje mi je saopsteno da oni (inspektori), nisu nasli nijednu rijec koja bi se dovela u vezu sa clanom 169 - Ugrozavanje sigurnosti, ali da odluka nije na njima. Sem toga su pre same Naredbe i kasnije, prema meni primjenjivane odredbe o POSEBNOM NADZORU, te sam tako pretresan, nadziran, pracen od strane patrolnih kola, na 20-50 metara razdaljine, a kada sam prosao kroz park, docekivale bi me trojke iz interventnog voda na svakoj raskrsnici. Nadalje sam precen od policajca u civilu, od kuce do zgrade MUP-a i nazad, s tim sto je u medjuvremenu dojavljeno da dolazim, te sam presreten u zoni kasarne i pretresen. Kada sam usao u zgradu poste, ispred koje je bio policajac, po izlasku sam se osvrnuo i primjetio da je doticni upotrebio telefon. Sa kojim ciljem, ostavljam vam da procjenite sami.
Mogao sam tako da ta tri kljucna dana budem vezan za radijator, kako ne bih mogao da ulozim zalbu.
Takodje isticem da pouka o pravnom lijeku, po clanu 133 ZKP, nije bila navedena niti u jednom dokumentu koji mi je predocen, sto je takodje propust, a kada sam samo zahvaljujuci tome sto sam detaljno proucio KZ i ZKP, pokusao da ostvarim to pravo sprijecen sam u tome.
Imajuci sve to u vidu, i da do danasnjeg dana nisam dobio obavjestenje o zavrsetku pomenutog nadzora, te da sam vise puta u poslednjih nekoliko mjeseci sprecavan, da podnesem neko pravno sredstvo, (a posebno je vazno da se to desilo 25.03.2010.), smatram da su se stekli svi uslovi za "Povracaj u predjasnje stanje".
Siguran sam da sud moze provjeriti, da li sam se tog jutra prijavio na ulazu u sud i da li su prema meni pokrenute navedene radnje.
Tako sam Zalbu predao tek pocetkom neredne sedmice, kada sam uz pomoc policajca koji me dobro poznaje imao pristup do pisarnice suda.
S tim u vezi predajem i novu Zalbu, mada smatram da ako Sud uvazi moje argumente, mogao bi odlucivati ponovo i po prethodnoj.
Dalje isticem da mi zaista nije vazno kakav ce biti stav suda po ovom pitanju i da li ce i kada racunari koje sam koristio biti vraceni. Svrha ovog i svih tekstova, kaje sam napisao i koje cu pisati je da upoznam sto veci broj institucija i odgovornih lica sa kriminalom unutar Tuzilastva. Da li ce neko moci ili htjeti da uradi nesto kako bi monstruozne kriminalne aktivnosti bile adekvatno sankcionisane, ostavljam savjesti svakoga pojedinacno da odluci.
Ako su namjeravali da mi izbrisu sve podatke ili da "ubace" nesto, to su vec imali vremena da urade. Ako stvarno zele da pregledaju ceo hard disk nikad u tome nece uspjeti, jer sam u poslednjih nekoliko godina izradio vise od 100 programskih paketa, a programa svake vrste vise od 1000, medju kojima su i programi za kodiranje dokumenata. Vecina programa koje sam kreirao se nalaze na lokaciji "Program FilesZdenko", dok sam neke izbrisao, zbog manjka prostora na hard disku. Vrijednost tih programa je neprocjenjiva. Na stranu to kolika bi bila njihova trzisna vrijednost, tu su i 4 godine rada na programskom kodu. Sve to je sada dovedeno u opasnost da grupa kriminalaca zbrise kako bi unistila tragove o njihovim zlocinima za koje vjeruju da se svi nalaze na racunaru.
Poenta je u tome da sam siguran da u celoj zemlji ne postoji strucnjak koji ce pregledati moje radove i sa sigurnoscu reci da ih je razumio, te da ne postoji nista sto mu je nejasno. Jos se nisam posebno trudio da zastitim i kodiram podatke. Toliko o svrsishodnosti pomenute akcije.
Ja sam naravno ocekivao ovakav njihov potez i nijedno ime, niti podatke sa kojima vec nisu upoznati nisam imao na racunaru, a postoje svega dva dokumenta, koja bi mogla dovesti u opasnost neke osobe, za koje bi glavni tuzilac mogao posumnjati da su imale namjeru da otkriju njegove kriminalne aktivnosti.
Opasnost od njega, a ne od mene.
Ja sam pronasao dokaze o kriminalu unutar drzavnih institucija. Predao sam kljucni dokaz, sliku torbe koju je nosila ubijena djevojcica, sa presjecenim kaisom, te opranim benzinom, da bi se sakrili tragovi. Ta torba se i danas nalazi unutar zgrade suda i sve sto se kasnije desilo je posledica toga sto sam slike te torbe predao tuzilastvu i policiji, te podneo krivicne prijave protiv odgovornih.
Gradjanin je u zelji da saradjuje sa drzavnim organima, dokaze o kriminalu predao istima, a drzava reaguje munjevito tako sto provodi teror nad svima koji su imali bilo kakav kontakt sa mnom i oduzima mi podatke koje sam sakupio protiv kriminalaca.
Kako ce ubuduce bilo ko da se usudi na nesto slicno ?.
Niko i nista ne moze da me uplasi i zaustavi u mojoj borbi da se krivci kazne po zakonu. Mozda ce sad Tuzilastvo, posto su prvo na meni primjenjivali Kafkin zakon, nakon sto mi "pronadju" na hard disku 10 tona heriona i jos toliko kokaina, primjeniti prema meni Kineski zakon, pa me osuditi na smrt.
SVE DOK ME NE POGUBE BORICU SE ZA ISTINU

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me