Četvrtak, Decembar 22, 2011

CLANAK BROJ 171

IZJAVE TUŽILAŠTVA U MEDIJIMA BILE SU OBIČNE LAŽI!
SAMO NEKOLIKO DANA KASNIJE FOTOGRAFISAO SAM MATERIJALNI DOKAZ ZLOČINA, KOJI JE UKLONJEN SA LICA MJESTA, TE OPRAN BENZINOM.
IAKO JE PREDMET DEPONOVAN U SUDU I TIME IMA NAJVEĆU MOGUĆU TEŽINU, KORUMPIRANI TUŽIOCI, ČINE SVE DA SE DOKAZI NE DOSTAVE IZDAJUĆU NALOG SUDSKOJ POLICIJI DA NE DOZVOLI ULAZ NIKOM OD SRODNIKA UBIJENOG DJETETA...
DA LI JE TO TUŽILAŠTVO ILI GESTAPO ???

NOVA

ISTRAGA

Duško Tomić, advokat porodice osmogodišnje Ivone Bajo iz Bijeljine, koja je 23. jula prošle godine pronađena mrtva na putu pored svog bicikla, zatražio je od Okružnog tužilaštva u Bijeljini da se hitno otvori istraga o pogibiji djevojčice s drugim tužiocem i drugim policijskim timom.
U dopisu koji je dostavio Okružnom tužilaštvu, Tomić traži da se obavi sudsko-medicinsko vještačenje na jednom od instituta sudske medicine i izvrši rekonstrukcija događaja koju je tražio sudski vještak trasološke struke. Tomić takođe predlaže Tužilaštvu da se uhapse vozači kamiona, Mirsad Kešmer i Nedžad Moco iz Sarajeva zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo ugrožavanja javnog saobraćaja, kao i portir u preduzeću "Univerzal", Blagiša Sofrenić, zbog lažnog svjedočenja i prikrivanja počinilaca krivičnog djela.
Tomić je ovaj dopis dostavio i ministru unutrašnjih poslova RS, Stanislavu Čađi, Specijalnom tužilaštvu RS, Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), OEBS-u i sredstvima informisanja. Majka i ujak Ivone Bajo protestovali su 15. januara ispred zgrade bijeljinskog Okružnog tužilaštva, zbog obustave istrage u ovom slučaju.
Glavni okružni tužilac, Novak Kovačević, novinarima je ranije kazao da je porodica Bajo uložila žalbu na odluku o obustavljanju istrage, koja je evidentirana i biće razmatrana na kolegijumu Tužilaštva, kako se očekuje, 1. februara.
On je naveo da je u vezi sa smrću Ivone Bajo bijeljinsko Okružno tužilaštvo preduzelo niz istražnih radnji kako bi prikupilo informacije i obavještenja potrebna za tačno utvrđivanje uzroka smrti djevojčice, da su tokom istrage rađena i vještačenja u Beogradu, te da nema indicija da je riječ o ubistvu, odnosno da se radi o nesrećnom slučaju.
Prema njegovim riječima, postupajući tužilac je na osnovu provedenih istražnih radnji i donio odluku o obustavi istrage.

Portparol bijeljinskog Okružnog tužilaštva, Danka Prodanović, kaže da je obavještenje o odluci o obustavi istrage, porodici dostavljeno u zakonskom roku, ali da to ne znači da je istraga zatvorena.
Istraga se uvijek može otvoriti ako se dođe do novih saznanja - rekla je Prodanovićeva.
Zdenko Bajo, ujak Ivone Bajo, tvrdi, međutim, da Ivonina smrt nije uzrokovana nesrećnim slučajem.
Prema njegovim riječima, rezultati dodatnog vještačenja pokazali su da sporna žica korpe s bicikla nije mogla da nanese smrtonosnu ranu.
Bajo tvrdi da postupajući tužilac gotovo dva mjeseca nije izdao nalog za dopremanje rezultata vještačenja iz Beograda iako su ona bila završena krajem oktobra. Kada ih je vještak obavijestio da rezultati nisu onakvi kakve tužilac Danica Stjepanović očekuje, niko nije ni došao po te rezultate.
Tek krajem decembra izdala je nalog za dopremanje rezultata, a odluku o obustavi istrage potpisala je 4. januara. Ta odluka nama je poslata tek nakon sedam dana, odnosno istog dana kada je Stjepanovićeva otišla na godišnji odmor - kaže Zdenko Bajo.

PREUZETO IZ STAMPE

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me