Petak, Decembar 16, 2011

CLANAK BROJ 146

VISOKOM SUDSKOM I TUZILACKOM VIJECU BIH


PREDMET : OBAVIJEST O NEZAKONITOM RADU TUŽILAŠTVA

OBRAZLOŽENJE

Obavještavam vas, kao organ direktno odgovoran za rad tužilaca i sudija, jer ste iste vi imenovali, a imate i ovlaštenja da svaki nezakonit, nečasan a pogotovo kriminalan rad tužilaca sankcionišete po zakonom predviđenoj proceduri.
Naime prije sedam i po mjeseci, (današnji datum je 10.11.2010.) pripadnici organizovane kriminalne grupe, od kojih su neki zaposleni u OT Bijeljina; (u daljem tekstu tužilačka mafija), su podnijeli lažnu, neosnovanu prijavu protiv mene, sa ciljem da dođu do podataka koje sam prikupio o njhovom kriminalnom radu i u sklopu procedure koju su zloupotrebom svog položaja izdejstvovali protiv mene, odnesena su dva računara, vlasništvo moje sestre Budimke Bajo, te Krajišnik Miroslava, jer sam ih ja koristio.
Takođe su pokrenute "Posebne istražne radnje", u sklopu koji sam prisluškivan, praćen policajcima u civilu, policijskin kolima, a čak su me sinhronizovano "dočekivale" i policijske trojke na svakoj raskrsnici. Takođe je pred kućom ustanovljeno radno mjesto u tri smjene, za danonoćno nadziranje.
No to me nije uplašilo, jer sam bio unaprijed spreman na takav banditski nastup tužilaštva i sve važne podatke, koje im nisam objelodanio sam izbrisao sa hard diska i poslao u Cirih, dak sam uz preostalu dokumentaciju ostavio obavještenje tužilačkoj mafiji, (misli se isključivo na osobe koje su u službi kriminala, a ne na sve zaposlene), o tome, neka znaju da nisu uspjeli u svom glavnom cilju, a to je uništavanje kompromitujućeg materijala. Predočavam taj tekst:

OBAVJEŠTENJE

TONSKI ZAPISI, KAO I JOS NEKI DOKUMENTI SU IZUZETI SA OVOG DISKA, KAKO NE BI DOSLI DO BANDE KRIMINALACA PRIJE POCETKA SUDSKOG PROCESA. IZVINJAVAM SE ZBOG TOGA...

ZDENKO BAJO

Istina ostalo je ponešto što sam obrađivao i imao namjeru tek kasnije da iznesem u javnost, ali suštinski nebitno. Sem te namjere da mi se otme dokazni materijal i "osveti" zbog toga što sam se usudio krenuti u borbu sa mafijom, onemogućena mi je kominikacija internetom, da ne bih mogao nikome slati podatke, a nijedan medij iz straha od osvete tužilačke mafije se ne usuđuje objaviti ništa od dokaznog materijala koji imam. Ne manje važan cilj je bio da se pred svim nadležnim ogranima predstavim kao terorista, manijak, serijski ubica tužilaca. Ne zaboravimo da su me dve osobe optužile da iznosim opasne prijetnje po život i tijelo čak prema 6 pripadnika tužilaštva, od kojih dvojicu do danas nisam sreo.
Sa jednim od njih g. Rankom Kerovićem sam u međuvremenu razgovarao telefonski, (audio snimak razgovora sam dostavio sudu i na više adresa, pa i vama) u kome je izjavio da mu nije jasno zašto su ga "ubacili", da ne osjeća opasnost od mene i da nema razloga za to.
U nastavku ću predočiti doslovno tekstove pisama upućenih tužiocima:

KOVAČEVIC NOVAKU
Pred tobom su zadnji dani slobode. Jedino sto te moze izvuci je da nisi licno ucestvovao u ubistvu Ivone Bajo, nego da si izvrsavao tudje naloge. Imas vremena do 20. marta da me pozoves i pokusas da izbjegnes robiju. Ako mi otkrijes za koga si radio, odustacu od optuzbi prema tebi. Naravno da bismo o tome morali licno da se dogovorimo. Necu navoditi clanove zakona koji mogu da ti pomognu, jer bi morao sam da ih znas. Ako zelis da izbjegnes robiju pozovi me do navedenog datuma i predstavi se kao KOVAČ (zbog eventualnog prisluskivanja). Naravno do tada, a i posle moraces da me tretiras pred ostalima kao i do sada (drsko i bezobrazno), kako niko ne bi nista posumnjao. Sasvim mi je svejedno da li ces prihvatiti ili ne. Moja sestricina je ubijena i za to će neko da zavrsi u zatvoru. Ako odlucis da i dalje stitis ubice, onda je jasno ko ce to biti. No pogledaj jos jednom slike torbe sa presjecenim kaisom i razmisli dobro. Ja sam sada jedini koji te moze spasiti od robije...

GRUHONJIC MUHAMEDU
Tekst koji citate razlikuje se od onoga koji ce dobiti vase kolege, u tuzilastvu, s obzirom da je i vasa uloga drugacija. Naravno sugerisem vam da na eventualna pitanja, o sadrzaju pisma odgovorite da je tekst isti kao onaj upucen na vas mejl, samo bez slike. No ne smeta mi i ako ne prihvatite savjet… Svojevremeno ste napravili tezak prekrsaj kada ste odbili da uzmete od mene krivicnu prijavu. Ja naravno znam da je nalog za to dosao od glavnog tuzioca, ali s obzirom da se radi o ubistvu osmogodisnje djevojcice, svako ko mi se nadje na putu bice tretitan kao saucesnik ubistva. Od vas trazim da u procesu koji se priprema kazete istinu i nista vise. Ako sam u pravu, da je glavni tuzilac nalozio da se od mene ne uzima krivicna prijava. Ako prihvatate moju ponudu pozovite me na telefonski broj i predstavite se kao GRUJO, to iz razloga sto postoji opasnost od prisluskivanja, te odaberite mjesto gdje mozemo da razgovaramo. Ponuda vazi do 20 marta ove godine. U suprotnom, ja cu 22.03. ove godine predati krivicnu prijavu protiv vas u vezi navedenog dogadjaja, sa pretpostavkom da ste zloupotrebili polozaj, zbog saucestvovanja u ubistvu. Iskreno ja mislim da vi s tim nemate nikakve veze, ali ko zna. Moja sestricina je ubijena i svako ko laze, prikriva dokaze ili krsi zakon na bilo koji nacin, bice od mene tretiran kao saucesnik u ubistvu. Odluka je na vama….

STJEPANOVIC DANICI
Tekst koji citate razlikuje se od onoga koji ce dobiti vase kolege, u tuzilastvu, s obzirom da je i vasa uloga drugacija. Naravno sugerisem vam da na eventualna pitanja, o sadrzaju pisma odgovorite da je tekst isti kao onaj upucen na vas mejl, samo bez slike. No ne smeta mi i ako ne prihvatite savjet… Trenutno se nalazite u bezizlaznoj situaciji sa velikim izgledima da ostatak zivota provedete na robiji zbog saucestvocanja u ubistvu, a razlog za ovo pismo je to sto mene zanimaju ubice, a pomagaci su u svemu sporedni… Sa druge strane ako biste otkrili ko su vasi nalogodavci imam ponudu, koja ne samo da ce vas ostaviti na slobodi, nego imate sansi i da nastavite sa poslom tuzioca. To sve pod pretpostavkom da zaista niste direktan ubica.Za pocetak navodim relevantni clan 383 "Zlocinacko udruzenje".
1) Ko organizuje udruzenje koje ima za cilj vrsenje krivicnih djela za koja se moze izreci kazna zatvora od tri godine ili teza kazna, kaznice se zatvorom od sest mjeseci do pet godina.2) Ko postane clan udruzenja iz prethodnog stava, kaznice se zatvorom do dvije godine.3) Izvrsilac djela iz st. 1. i 2. koji sprijeci izvrsenje krivicnih djela navedenih u stavu 1. ovog clana ili ih pravovremeno prijavi ili otkrije organizaciju i vodece clanove udruzenja, oslobodice se od kazne.
Ovaj clan bi vam garantovao slobodu, ali ne i nastavak bavljenja poslom, no ja imam rjesenje koje bi i to obezbijedilo, ali o tome iskljucivo u cetiri oka. Ako se odlucite da cujete o cemu se radi pozovite me na dole navedeni broj i predstavite se kao NADICA, i to do kraja marta, jer od pocetka aprila moram da znam sa cime sve raspolazem. Na vama je da odlucite sta da radite. Ovo pismo mozete pokazati kome god hocete, ali ja sam sada jedini koji vas moze spasiti. Naravno da to nece biti „besplatno“. Slobodu cete morato da „platite“ istinom…

PRODANOVIĆ DANKI
POSTOVANA GOSPODJO. Tekst koji citate razlikuje se od onoga koji ce dobiti vase kolege, u tuzilastvu, s obzirom da je i vasa uloga drugacija. Naravno sugerisem vam da na eventualna pitanja, o sadrzaju pisma odgovorite da je tekst isti kao onaj upucen na vas mejl, samo bez slike, (to su oni dobili). No ne smeta mi i ako ne prihvatite savjet… Razlog za ovo je taj sto ce doci dan kada cete morati da svjedocite o dogadjajima kojima ste prisustvovali. Nije iskljuceno da ce vas onda, posto su vas vec tjerali da iznosite lazne informacije u javnost, prisiljavati da povucete neke svoje izjave, konkretno: Radi se o predmetu 2,5-3 cm sirine, te 1 mm debljine, (nepoznate duzine), ali mi to nismo saopstili da ne bi uznemiravali javnost... Time biste postali njihov saucesnik, a siguran sam da to ne zelite. Naravno da se ne radi samo o tome, ali je to kjucna recenica, koja sad vise i ne zavisi samo od vas, jer smo u medjuvremenu dobili potvrdu i sa druge strane o tome, a siguran sam da znate da imam obicaj sve svoje razgovore snimam tonski. No cak i da nemam obilje dokaznog materijala, dovoljna je samo slika torbe. Krivci su toga svjesni i ponasaju se kao narkoman bez sprica. Ja cu naravno biti prisiljen da navedem sve dokaze koje imam i pomenem sve svjedoke, a time i vas, no volio bih da prije nego sto se to desi razgovaram sa vama izvan prostorija tuzilastva, kako bi sve proteklo onako kako vama najvise odgovara. Siguran sam da vec odavno znate da su vase kolege pokusali da prikriju ubistvo. Postupite po zakonu i pozovite me na dole navedeni broj i to iskljucivo sa broja koji se ne moze povezati sa vama (iz poste recimo), jer vjerujem da se moj telefon prisluskuje. Predstavite se kao NADA, i odaberite mjesto gdje mozemo da razgovaramo. Jedina osoba koja moze prisustvovati tom razgovoru je vas suprug (ako to zelite, i ako ste ga upoznali o svemu). Ukoliko odbijete ovaj predlog, nece to sa moje strane izazvati nikakve negativne posledice (necu vas smatrati njihovim saucesnikom niti ukljuciti u grupu optuzenih), ali ako vam to nesto znaci, mnogo biste me razocarali. To znaci da ste zarad dobre plate spremni zazmuriti na ubistvo djeteta, a veliko je pitanje sta ce vasa djeca misliti o tome kad se istina sazna… Ako i malo sumnjate u zakonitost postupka koji trazim procitajte : Odavanje sluzbene tajne (Clan 355-relevantni stav).
(5) Nema krivicnog djela iz stava 2., ako ko sluzbenu tajnu, cija je sadrzina suprotna ustavnom poretku Republike Srpske, objavi ili posreduje u objavljivanju u namjeri da javnosti otkrije nepravilnosti u organizovanju, djelovanju i vodjenju sluzbe, ako objava nema stetne posljedice za Republiku Srpsku.
Ako odlucite da razgovaramo javite mi se najdalje do kraja marta (ili dodjite licno na adresu Majke Jevrosime 20), jer cu kako sam obavjesten pocetkom aprila imati razgovore o predstojecem procesu. Zao mi je sto ne mogu da vas potpuno iskljucim iz svega, ali siguran sam da znate da je vasa duznost da kazete istinu…

OBAVJESTENJE (svim tuziocima)
Sugerisem svim okruznim tuziocima, od kojih vecinu ne poznajem da se trajno distanciraju od ubica unutar tuzilastva. Nije realno ocekivati da tuzilac bude savrsen, moze nekad da progleda kroz prste , da bude prestrog, da ne postupi po zakonu, ali ubistvo djeteta je nesto sto ne biste smjeli nikome da oprostite. Nema potreba da iznosim more argumenata koje imam. Dovoljno je pogledati sliku…(Na ovom mjestu je slika torbe u poruci na vašem sajtu, ako je nisu ukloniki).
Univerzalni dokaz koji sve dokazuje: 1)DA SE RADI O UBISTVU . 2)DA SU UBICE POKUSALE SAKRITI TRAGOVE. 3)DA SU IH ISTRAZITELJI ZASTITILI. 4)DA SE UBISTVO VJEROVATNO DESILO NA DRUGOM MJESTU..
Obrazlozenje: Ocito je da vrh zice u donjem uglu nije mogao presjeci kais torbe (i to dvostruko presjecanje), sto dokazuije da je dijete ubijeno necim drugim (tacka 1). Razlika u boji kaisa, jasno se vidi prelaz iz originalne zute boje u drugu, sto pokazuje da su ubice oprale dio kaisa nekim hemijskim sredstvom, koje je cak i boju skinulo (tacka 2). Istrazitelji koji su sve to vidjeli, krili su podatke o tome pola godine, cime su postali saucesnici u ubistvu (tacka 3). I na kraju dio presjecenog kaisa je nestao sa lica zemlje i s obzirom da nije pronadjen tamo gdje je nadjena djevojcica, to sugerise da je mjesto dogadjaja inscenirano, odnosno da je dijevojcica sa svim stvarima dovezena na to mjesto, ali bez pomenutog presjecenog dijela kaisa (tacka 4). U prilog tome govori i nestanak djeteta na pola sata, koji niko nije pokusao da objasni… Ne trazim od vas da bilo sta ucinite, ali s obzirom da je duznost tuzilaca da gone ucinioce krivicnih djela, svi koji zelite da se prikljucite u borbi protiv ubica djece, javite mi se na dole navedeni broj telefona. Znam da ce vam za to trebati mnogo hrabrosti. Pomislite na svoju djecu. Sve dok su te ubice na slobodi nijedno dijete nije sigurno… Imam pouzdane informacije da ce uskoro doci do „velikog ciscenja“. Bilo bi korisno da im pomognete u tom poslu…

Vidljivo je da se ne obraćam svima na isti način, a zavisno od njihove uloge i ponašanja. Glavni okružni tužilac je kriminalac najgore vrste, koji brutalno krši zakonske propise, a prema majci ubijene djevojčice se ophodio kao prema prosjaku koji traži milostinju. Takav bezobrazluk, drskost bahatost i osionost u odnosu prema građanima je neprimjerena za funkciju koju obavlja i on predstavlja sramotu ne samo za tužilaštvo, nego za ljudski rod u cjelini. Najbliža asocijacija za njega je oficir gestapoa, te sam mu se na taj način i obratio, bez ikakvog poštovanja i sa namjerom da ga iznerviram. Prema svim drugim osobama sam koristio pristojne termine, (i potpisao se na svakom listu). Da li igdje postoji ijedna riječ vezano za član 169 KZ-a, ostavljam vama da se sami uvjerite, a ja sam izjavu o tome dao nepripremljen i bez branioca u policiji.
Kako je od 23.03.2010. kada je izdejstvovana naredba za pretres, (u prilogu je zaglavlje sa datumom) prošlo skoro 8 mjeseci, a tužilaštvo se ne usuđuje da podigne optužnicu protiv mene, jasno je da oni odugovlače postupak, što je kažnjivo po ZKP-u, na šta sam par puta slao upozorenja i insistirao da se poštuje moje pravo na suđenje u razumnom roku i bez odugovlačenja, na šta nema nikakve reakcije. Takođe su prošli svi rokovi za produžavanje posebnih istražnih radnji, (6 mjeseci), te sam o tome morao da dobijem obavještenje, po članu ZKP-a "Materijal dobijen preduzimanjem radnji i obavještavanje o preduzetim radnjama" stav 3 : Sudija za prethodni postupak će, bez odlaganja, a nakon preduzimanja radnji iz ovog zakona, obavijestiti lice protiv kojeg je radnja bila preduzeta. Lice protiv kojeg je radnja bila preduzeta može od suda zatražiti ispitivanje zakonitosti naredbe i načina na koji je sprovedena radnja.
Gospodo iz VSITV, postavljam vam pitanje, šta se smatra pod izrazom "bez odlaganja".
Da li se misli na nekoliko godina, mjeseci, sedmica, dana ili to znači odmah.
Svojevremeno sam u prvom razgovoru sa načelnikom kriminalističke policije pomenuo taj detalj, na šta mi je odgovoreno da on ne zna ništa o tretmanu kome sam izložen. Tada sam pomislio da se radi o taktičkoj izjavi, jer formalno, tih radnji ja ne bih trebalo da budem svjestan, no nije isključeno da je i to obavljeno protivzakonito, bez naredbe suda ili izvan okvira iste.
Stoga sam načinio i fotografije vozila koje je korišteno za "stražarenje" ispred moje kuće sa vidljivim tablicama i palicom na sjedištu, kako bih imao dokaze i o tome.
U svakom slučaju bez obzira da li je postojala naredba za te radnje ili nije, zakon je prekršen, jer se izbjegava obaveza koju sam naveo i završetak istražnih radnji. Apsolutno sam siguran da nijedan tužilac ne smije da podigne optužnicu, (bilo da se radi o pravom profesionalcu ili pripadniku tužilačke mafije) jer za to nema osnova i na suđenju bih ne samo tu lažnu optužbu razbio na komade, nego bih proces iskoristio da iznesem sve prljavštine kojima se služi tužilačka mafija, od ubistva Ivone naovamo, pa i ranije...
Da li je zaista nešto rađeno bez znanja Ace Teodorovića, koji je iskorišten od kriminalaca da podnese zahtjev za moje saslušanje, nećemo moći saznati, jer kada sam ga upoznao sa dokaznim materijalom o kriminalu tužilaštva i zatražio da po istom principu zahtijeva saslušanje tužioca Stjepanović, ako ih se ne boji, (što je rekao da će učiniti), živi još svega 5 dana i biva pronađen mrtav u automobilu.
Odokativno se konstatuje infarkt i sahranjuje bez autopsije.
Ne znam da li su ovdašnji "vračevi" i "vidovnjaci" uopšte čuli za otrove, pa i takve koji simuliraju srčani udar. Uglavnom siroti čovjek je sahranjen po hitnom postupku bez autopsije, a korisno je znati da je u međuvremenu tužilac Stjepanović, naprasno prekinula odmor i pojavila se u zgradi tužilaštva, sutradan po našem razgovoru sa g. Teodorovićem.
Možda je ta smrt, zaista prirodna, ali sa ovolikom mračnom pozadinom, malo je vjerovatno, no u svakom slučaju izbjegavanje autopsije je još jedna brljotina tužilaštva, a jedan nezgodan svjedok je sada pod zemljom. Ko još treba da strada da biste reagovali?
Pa ako jedan načelnik kriminalističke policije nije baveći se svojim poslom stekao brojne neprijatelje iz redova kriminalaca, pa ko je onda. Zar njegova smrt nije nikom sumnjiva?
Čak i da nema nikoga drugog, zar nisam ja sumnjiva osoba. Lično sam čuo od jednog inspektora da su prijetnje ubistvom uobičajene i da se ne boji za svoj život nego za svoju djecu. Pa zar ja nisam osumnjičen za praktično planiranje ubistva polovine tužilaca, a dvojicu i ne poznajem? Zar nije logično da budem kivan na g.Teodorovića koji je podneo zahtjev za radnje protiv mene? Zar ne postoji sumnja da sam ja, kao manijak, psihopata, terorista, i šta još sve nisam po tvrdnjama tužilačke mafije, mogao iz osvete da otrujem gospodina Teodorovića?
Ne, niko nije tražio obdukciju, i to budite sigurni, ne zbog mene, jer da kojim slučajem kriminalcu Kovačević Novaku pozli, na kafe pauzi, ne bi bile završene ni pregledi lekara, ni analize krvi, a policijska kola bi već bila na putu do mene zbog privođenja, pod optužbom da postoji "osnovana sumnja" za pokušaj ubistva trovanjem. A šta je sa druge strane...
U svojim dopisima sam više puta pominjao torbu, koju je tužilaštvo sakrilo, pošto su je prethodno dobro oprali benzinom, da uklone tragove ubistva, te da se i danas nalazi u zgradi suda, ako je kriminalci nisu uništili. Kada sam to pisao mislio sam na nešto slično događaju u Banjaluci, kada je prije par dana izazvan požar sa ciljem uništavanja dokaza.
(S tim u vezi je i izjava predsjednika osnovnog suda, istaknuta i u podnaslovu u Večernjim novostima od 09.11.2010. da će kriminalci završiti iza rešetaka. Očekujem stoga munjevitu reakciju tužilačke mafije, da se gospodin sasluša i oduzmu mu se računari).
Slična sudbina je vjerovatno predviđena i za računare odnesene iz naše kuće, jer je Kovačević Novak i bilo koji pripadnik njegove kriminalne grupe, nesposoban da pretraži hard diskove ili podmetne nešto za šta bi me optužio. U tu svrhu mora angažovati stručnjake i naložiti im da prekrše zakon.
Zato se u panici nastavlja sa otezanjem i smišlja najbolje rješenje, a da je ceo postupak nezakonit, jasno je iz polazne optužbe, koja je takođe u prilogu, gdje se tvrdi da već mjesecima upućujem prijetnje po život i tijelo prema 6-oro pripadnika tužilaštva.
Pošto za član 169 KZ-a nije neophodno da bilo koja radnja bude sprovedena u djelo ili potkrepljena nekim planiranjem, nego je i samo pisanje ili izgovaranje pretpostavljenih prijetnji krivično djelo kažnjivo do tri godine, onda se nameće zaključak da tužilaštvo ima sve potrebno da pokrene postupak i izdejstvuje zatvorsku kaznu, jer zaboga ima obilje dokaza.
Stoga je apsurdno pokretanje posebnih istražnih radnji koje su predviđene samo u slučaju da nema nikakvih drugih dokaza, član "Vrste posebnih istražnih radnji i uslovi za njihovu primjenu" stav 1 : Protiv lica za koje postoje osnovi sumnje da je samo ili zajedno s drugim licima učestvovalo ili učestvuje u izvršenju krivičnog djela, mogu se odrediti posebne istražne radwe, ako se na drugi način ne mogu pribaviti dokazi ili bi njihovo pribavljanje bilo povezano s nesrazmjernim teškoćama...
Zar ne mislite da je sramota za instituciju tužilaštva da se građanin u svemu poziva na zakonske odredbe, dok je njihov jedini argument "zato što ja tako kažem".
Tako je član mafije Stjepanović Danica, pošto je temeljito uklanjala dokaze ubistva, u svom obavještenju napisala samo citiram "obavještavam vas da neće narediti sprovođenje istrage". U svojoj gluposti i nesposobnosti nije znala niti da prepravi nalog koji je dobila napismeno, pa da napiše "neću", da se pomisli kako je to njena odluka, nego je jasno vidljivo da je samo izvršilac svojih mafijaških bosova. A u mišljenju tužilaštva se kaže da je tužilac postupio pravilno i da je njegova odluka pravilna. Zaista argumenti kojima bi se zadivile najeminentnije pravne institucije. O dokazima koje sam naveo ni jedne jedine riječi.
Od VSITV-a i UDT-a, očekujem jasan stav, da li su postupci tužilaštva zakoniti.
Iako su događaji na koje sam stavio naglasak, a to je nezakonito oduzimanje podataka od strane tužilaštva, na osnovu lažne prijave, nesporno je da su te radnje direktna posledica ubistva Ivone Bajo i mojih nastojanja sa se istina objelodani i svi krivci kazne po zakonu.
Sugerišem da se ovaj dokument ne povezuje sa već formiranim predmetom UDT : 8547/10, te da se formira novi, koji će prije svega obrađivati tematiku zakonitosti procedure od trenutka davanja lažne izjave od strane tužilaštva, (iako su nastupili kao građani, oni nisu stolari pa da ne znaju šta piše u članu 169, a šta u članu 365 KZ-a. Dakle svjesno su iznijeli te lažne optužbe), pa preko zahtijeva od strane MUP-a, "odobravanja" istog od strane tužioca, inače podređenog Novaku Kovačeviću, izdavanja naredbe od strane sudije, do nepridržavanja jasno propisane obaveze u ZKP-u, da se o svemu obavijestim po okončanju preduzetih radnji. O odugovlačenju postupka od strane tužilaštva da i ne govorim.
Stoga tražim od vas da iznesete svoj stav o tome da li je sve ovo bilo po zakonu ili možda negdje piše da sve navedeno ne važi ako je tužilaštvo odlučilo drugačije, odnosno da nijedna odredba navedena u zakonima ne obavezuje tužilaštvo da je se pridržava.
Pravo stanje u stvarnosti i jeste takvo, jer tužilaštvo brutalno gazi po zakonu i pljuje po ljudskim pravima, ali je zanimljivo znati da li ga i vi podržavate, jer ću o svemu izvjestiti i Ustavni sud, te zatražiti ocjenu ustavnosti, što će biti neophodno, ako se ovaj monstruzni zločin i učešće tužilačke mafije nastavi pred međunarodnim sudom.
Više je nego jasno da organizovani kriminal može da postoji samo u sadejstvu sa organima vlasti, prije svega tužilaštvom, koje formalno goni počinioce krivičnih djela a suštinski, filtrira podatke i onemogućava izlazak na suđenje elitnih slojeva u koje spadaju najvećim djelom političari, biznismeni (tajkuni) i svi uticajniji likovi sva tri nivoa vlasti, pogotovo oni koji su važni šrafovi u službi organizovanog kriminala.
Svi vidovi kriminala (građevinska mafija, auto mafija, indeks mafija, privatizaciona, pa čak i narko mafija su bezazlene u odnosu na tužilačku mafiju, koja je majka svih mafija i ima osnovni zadatak da štiti organizovani kriminal, pa čak je i sama korupcija bezazlena u svim drugim oblastima u odnosu na tužilaštvo. Teror tužilaštva, koji sve više poprima oblike diktature i čak fašizma, (ljudi umiru na saslušanju - Nedeljko Radman, upada se u medijske kuće, ubijaju djeca, uništavaju dokazi i uklanjaju svjedoci, a o teroru nad građaninom, koji se tome suprotstavlja da i ne govorim) je ozbiljan pokazatelj da ovom zemljom vlada mafija.
Postoje ozbiljni dokazi koje sam vam dostavio o kriminalu od strane članova tužilačke mafije i zahtijevam od vas da iznesete o tome svoj stav:
1. Da li je zakonom predviđeno da tužilaštvo uklanja tragove zločina, tako što ih pere jakim hemijskim sredstvima, te ih potom šutira u magacine da nikad ne vide svjetlost dana...?
2. Da li je zakonom predviđeno da tužilaštvo falsifikuje patološki nalaz i sakrije od vještaka koga je angažovalo podatke o smrtonosnim povredama i fotografije istih?
3. Da li su dozvoljena sva sredstva za odbranu stava tužilaštva, sem zakonitih, a koja uključuju i onemogućavanje i zabranu dostave podataka građanima i njihovu likvidaciju?
4. Da li tužilaštvo može da krši sve zakonske propise i teroriše građane, lažno ih optužujući, upadajući i pljačkajući materijale koji dokazuju njihov kriminalni rad?
5. Mogu li se otete stvari zadržavati neograničeno, čekajući da opljačkani umre ili da se ako on to ne učini prirodnim putem, svemu tome malo pripomogne, arsenom, cijanidom ili rafalom?
Pitanja je bezbroj, a kada bih nabrajao sve brljotine, falsifikate i zločine tužilačke mafije trebale bi mi desetine stranica, samo za ono za šta imam dokaze, te stoga neću nastaviti sa pitanjima. Vaše je pravo da odlučite, hoće li ovaj dopis biti spojen sa navedenim ili će se obrađivati pod drugim brojem, ali odluka će biti zanimljiva zbog internacionalizacije ovog monstruoznog slučaja.
Za sve radnje oko krivičnog djela "Teško ubistvo" i "Sprečavanje dokazivanja" odgovornost je bila na Danici Stjepanovič, a sada je već i na instituciji tužilaštva u cjelini, i na VSITV-u, u smislu da li će podržati taj kriminal ili ga zaustaviti.
Sasvim je sigurno da prvooptuženi, ako dođe do međunarodnog suda neće biti niti Stjepanović, niti Kovačević, nego oni koji su im izdavali naloge i podržavali ih.
Da li će to biti predsjednik države, vlade, skupštine ili bilo ko drugi na nižoj funkciji, sasvim mi je svejedno. Ovdje se mafija može izvlačiti time da ne dođe do suđenja i prezentovanja dokaza, ali je to u Strazburu nemoguće.
A kako će tamo da se završi? Pogledajte samo sliku torbe oprane benzinom i poslušajte izjavu vještaka dr Busarčevića. Da je to sve što imam, dovoljno bi bilo, za dokazivanje zločina.
Samo tada u zatvoru neće završiti par kriminalaca, iz OT Bijeljina, nego mnogo mnogo više.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me