Subota, Jul 20, 2013

CLANAK 345

Ako je u slučaju prikrivanja ubistva Ivone Bajo, glavni tužilac Kovačević Novak i bio indirektno službeno povezan, kao nadređeni tužiocu Stjepanović, u drugom dijelu nema ni govora o nekim službenim radnjama, jer se suprotno pravu garantovanim Ustavom RS, član 16, bez ikakvih pisanih tragova sprovodi fašistički tretman prema svim srodnicima ubijene djevojčice Ivone Bajo.

VISOKOM SUDSKOM I TUZILACKOM SAVJETU
UREDU DISCIPLINSKOG TUŽIOCA
PRITUŽBA NA RAD TUŽIOCA RANKA KEROVIĆA

Član 57. Disciplinski prekršaji tužilaca (ZOVSITV)
1. povreda načela nepristrasnosti.
2. postupanje s pristrasnošu i predrasudama tokom obavljanja službenih dužnosti zbog rase, boje, spola, vjerske pripadnosti, etničkog porijekla, nacionalne pripadnosti, seksualne opredijeljenosti ili društvenog i ekonomskog statusa stranke.
7. propuštanje da traži svoje izuzeće od postupanja po predmetima kada postoji sukob interesa.

Prije svega želim istaći da tužioca Kerović Ranka ne doživljavam kao stvarno odgovornog za pristrasnost u ovom predmetu, nego je sve posljedica terora i tiranije koju sprovodi Kovačević Novak, kako nad građanima tako i nad zaposlenima u OT Bijeljina, no to ne opravdava postupak tužioca...
U prilogu ove pritužbe je "obavjest" po predmetu T14 0 KTA 0008936 13 u kojoj g. Kerović tvrdi da "prijavljeno lice ne može krivično odgovarati" te da je stoga moja krivična prijava "bezpredmetna" !!!???
Dakle, sasvim je nebitno to da li je izvršeno neko krivično djelo ili nije, uopšte to ne zanima tužioca Kerovića, nego se rukovodi jedino imenom prijavljenog.
Naime, radi se o krivičnoj prijavi protiv Novaka Kovačevića, koju kompletnu šaljem u prilogu, a ovde iznosim suštinu:

Po svim podacima do kojih sam došao Kovačević Novak je saznavši da imam dokaze o prikrivanju ubistva Ivone Bajo u kome je učestvovao, skupa sa postupajućim tužiocem Stjepanović Danicom, (misli se na prikrivanje a ne na samo ubistvo) da bi me spriječio u podnošenju prijave i dostavi dokaza, odnosno da bi sabotirao pokretanje istrage na osnovu zakona, član "Obustava istrage" ZOKP-u, dogovorio sa komandom sudske policije da mi po svaku cijenu spriječe pristup prostorijama OT Bijeljina, posebno podnošenje usmene prijave na zapisnik, kontakt sa nadležnim tužiocem, pristup informacijama i dokumentaciji. Istovremeno su pokušali da prikriju i postojanje takvog diskriminatorskog tretmana, bez ijednog donesenog rješenja, što je grubo kršenje ustava i zakona, šireći priču da sam ludak, psihopata ili pod dejstvom narkotika. Pripadnici sudske policije su izvršavajući naredbe Kovačevića 3 godine prećutkivali u svojim zabilješkama da imam dokaze o teškim krivičnim djelima i posebno da su vidjeli fotografije materijalnog dokaza ubistva, koji je prikrila Stjepanović Danica. Radi se o torbi presječenog kaiša, dio nedostaje a većina ostatka je oprana jakim hemijskim sredstvom. Izostavljajući taj ključni detalj, smišljeno su me žigosali kao nekog ko bezrazložno i nepotrebno dolazi i kao "OČIGLEDAN LUDAK" treba biti u tišini i miru udaljen, odnosno otjeran...
Dokazi o ovom bezakonju su proslijeđeni i istražnim organima izvan zemlje, kao i jednoj stranoj ambasadi u Sarajevu.
Opravdanje za takav stav g. Kerović nalazi u članu 29 ZOT, smišljeno zaobilazeći:
Član 87. Imunitet sudija i tužilaca (ZOVSITV)
(1) Sudija ili tužilac ne može biti krivično gonjen, uhapšen ili zadržan u pritvoru niti može odgovarati u građanskom postupku za mišljenja koja daje ili za odluke koje donese u okviru svojih službenih dužnosti.
(2) Posjedovanje imuniteta neće sprijeiti ili odgoditi istragu u krivičnom ili građanskom postupku koja se o nekoj stvari u skladu sa zakonom vodi protiv sudije ili tužioca.

Sada skrećem pažnju na slučaj tužiteljice Dijane Milić, koja je suspendovana i optužena od strane tužitelja iz drugog tužilaštva, upravo za navodna krivična djela prilikom obavljanja službenih dužnosti, te predočavam njen opis objavljen u medijima 3 mjeseca prije smrti pod izuzetno sumnjivim okolnostima:
Kako kaže, suspendirana je nekoliko dana prije podizanja optužnice protiv trojice osumnjičenih, od ukupno njih devet u slučaju "profesori" što je više od dvije godine radila s dvoje svojih kolega, zamjenika glavnog tužitelja. Međutim, u rekordnom roku, iz susjednog delegiranog Županijskog tužiteljstva u Zenici biva optužena za nagovaranje svjedokinje Đuke Gavrić zvane Ceca da na sudu promijeni iskaz te da za navođenje na prostituciju optuži (već optužene)! Suspendirana sam za tri dana, a tu optužnicu još nisam ni vidjela, kao ni moja obrana. Nemam informaciju ni oko termina izjašnjenja o krivnji. Kažu da me ne mogu naći na dvije adrese koje koristim, iako na njih dobivam svu ostalu poštu. Dva puta su me zbog toga ispitivali. To je smiješno i očito montirano, a tko to sve radi ne bih vam znala reći!
ŽRTVA SAM OSVETE IZ SLUČAJA SEKS SKANDALA SA PROFESORIMA PRAVA
Pitanje je dakle po kakvim to zakonima rade tužioci u BIH ???
Kako je moguće da se jedan tužilac optuži za radnju koja je neraskidivo vezana za predmet koji je radila, (nagovaranje svjedoka na davanje lažne izjave) a poslije tužilac Kerović tvrdi da tako nešto nije moguće niti pod kakvim okolnostima i neće uopšte da se osvrne na to ima li elemenata krivičnog djela ili ne ???
Na stranu to što su razlozi za podizanje optužnice protiv tužiteljice Milić, više nego banalni u odnosu na sve monstruoznosti u kojima je učestvovao Novak Kovačević. Osim toga, ako je u slučaju prikrivanja ubistva Ivone Bajo i bio indirektno službeno povezan, kao nadređeni tužiocu Stjepanović, u drugom dijelu nema ni govora o nekim službenim radnjama, jer se suprotno pravu garantovanim Ustavom RS, član 16, bez ikakvih pisanih tragova sprovodi fašistički tretman prema svim srodnicima ubijene djevojčice Ivone Bajo.
Da bih došao do dokaza da se taj diskriminatorski tretman provodi, morao sam se suprotstaviti teroru i odbiti naredbu da se udaljim, kako bih na sudu dobio izjavu sudskog policajca, kako glasi naredba, što se vidi u prilogu:
ZDENKU BAJO, BUDIMKI BAJO I SVIM SRODNICIMA UBIJENE IVONE BAJO, NIJE DOZVOLJEN PRISTUP U OT BIJELJINA
Sve naravno da bi nas spriječio u tome da dostavimo dokaze i iniciramo pokretanje istrage protiv odgovornih za ubistvo, krijumčarenje i prikrivanje svega, te posebno da se to ne dovede u vezu sa pranjem novca narko mafije preko Bobar banke, istog vlasnika kod koga se i švercovala "neka roba".
Zbog toga što je Kovačević ostao nekažnjen za zlodjela iako sam još 2010-te dostavio dokaze o njegovim monstruoznostima, vremenom su zbog pomoći tom kriminalcu, svjesno ili u strahu i druge osobe činile krivična djela, a tužilac Kerović je samo jedan u tom nizu.
AKO NE ZAUSTAVITE TOG ZLIKOVCA KOVAČEVIĆA, ON ĆE NASTAVITI SA ZLOČINIMA I ZA TO ĆE ODGOVORNOST BITI NA VAMA !

PRILOZI

Kerovic obavjest
Zapisnik 80 1 Pr 004323 11 Pr
Prijava protiv Kovacevica

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me