CLANAK 341

Tužilaštva su organizovane kriminalne grupe, čiji pripadnici u saradnji sa spoljnjim pripadnicima mafije, pljačkaju, ubijaju, diluju narkotike i oružje, peru prljavi novac, likvidiraju sve prepreke i prikrivaju te zločine. Ne sumnjajući da ima i časnih pripadnika posebno u administraciji, generalno gledano, imamo monstruoznu organizaciju koja gestapovskim metodama brutalno gazi Ustav i zakone, i još tvrdi da ne mogu za to odgovarati.

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI
NA RUKE

RANKU KEROVIĆU - OKRUŽNOM TUŽIOCU

Zahvaljujem na obavještenju koje ste mi poslali po predmetu T14 0 KTA 0008936 13 !
U njemu me upoznajete sa članom 29 ZOTRS, koji mi je poznat ali ga navodim zbog građana, koji moje tekstove prate na internetu:
Glavni tužilac, zamjenici glavnih tužilaca i tužioci ne mogu biti pozvani na krivicnu ni gradansko-pravnu odgovornost ni za jedno djelo ucinjeno u vršenju službe.
Znam da većina građana nije upoznata sa ovim članom, pa koristim priliku da ih upoznam, a podsjećam i vas da postoji i "Zakon o visokom sudskom i tuzilackom vijecu BIH" koji je iznad Zakona o tužilaštvima, a u njemu se detaljnije obrazlaže ta materija:
Član 87. Imunitet sudija i tužilaca
(1) Sudija ili tužilac ne može biti krivično gonjen, uhapšen ili zadržan u pritvoru niti može odgovarati u građanskom postupku za mišljenja koja daje ili za odluke koje donese u okviru svojih službenih dužnosti.
(2) Posjedovanje imuniteta neće sprijeiti ili odgoditi istragu u krivičnom ili građanskom postupku koja se o nekoj stvari u skladu sa zakonom vodi protiv sudije ili tužioca.

Dakle pretpostavka za imunitet u ovom slučaju od krivične odgovornosti je da radnja mora biti unutar okvira službenih dužnosti. Dokument koji sam dobio a vi potpisali je vaša službena radnja i to vam daje imunitat, čak i kada pogrešno zatražite nečije pritvaranje a ispostavi se da nema odgovornosti pritvorenog.
U prijavi koju sam ja predao protiv glavnog tužioca Novaka Kovačevća, ne postoje službene radnje !
Nema dokumenta, potpisa niti pečata, koji pokazuje bilo kakvu radnju.
Tekst krivične prijave se može kompletan pročitati na web stranici:
PRIJAVA PROTIV GLAVNOG TUZIOCA
G. Kovačević Novak, je nagovarao druge osobe da krše Ustav, oduzimaju garantovana prava bez pismene naredbe, što je u suprotnosti sa članom 16 Ustava RS, te tako čine krivična djela.
Da bi Kovačević Novak mogao imati imunitet, mora postojati dokaz, dokument na osnovu koga njegove radnje postaju službene, a takvog nema.
Ne može se sve što nekome padne na pamet proglašavati za službenu radnju.
Hoćete li sutra na osnovu tog mišljenja opljačkati stranku, silovati sekretaricu, mučiti ljude, naredivši sudskoj policiji da im zapuši usta i drži ruke i noge dok ih bičujete ???
PA ONDA SE POZVATI NA ČLAN 29 ZOTRS I REĆI KAKO NE MOŽETE BITI POZVANI NA ODGOVORNOST !
Formiraćete kriminalnu grupu, te pripadnicima iz recimo sudske policije Borovčanin Danku, Višnjić Ranku narediti da opljačkaju banku, po potrebi likvidiraju sve prepreke, i opet niste odgovorni prema navedenom članu???
Naravno da nije tako, jer sve radnje tužioca moraju biti u skladu sa zakonom i njima se ne smije kršiti Ustav, garantovana prava i mora postojati pisani trag takve radnje, da bi se ustanovilo ko je odgovoran.
1) Za kršenje Ustava i oduzimanje prava koje pismeno naredi državni organ odgovorna je republika.
2) Nepostojanje dokumenta kojim se oduzima neko ustavno pravo, isključuje bilo kakvu zakonitost i djelovanje državnih organa, te su odgovorni pojedinci koji čine krivično djelo.

No da analiziramo da li je održiva tvrdnja postupajućeg tužioca o teme da tužioci ne mogu biti pozvani na odgovornost niti za jedno djelo učinjeno u vršenju službe:
Skrećem pažnju onima koji ne znaju, (a pripadnici tužilaštva su sa tim odlično upoznati) na slučaj tužiteljice Dijane Milić iz Tuzle koja je suspendovana i optužena za neke radnje izvršene navodno u toku vršenja službe. Ovde ću navesti dijelove opisa događaja same tužiteljice, a kompletan članak je na lokaciji ispod citata:
Kako kaže, suspendirana je nekoliko dana prije podizanja optužnice protiv trojice osumnjičenih, (njihova imena odbija spomenuti) od ukupno njih devet u slučaju "profesori" što je više od dvije godine radila s dvoje svojih kolega, zamjenika glavnog tužitelja. Međutim, u rekordnom roku, iz susjednog delegiranog Županijskog tužiteljstva u Zenici biva optužena za nagovaranje svjedokinje Đuke Gavrić zvane Ceca da na sudu promijeni iskaz te da za navođenje na prostituciju optuži (već optužene)!
Suspendirana sam za tri dana, a tu optužnicu još nisam ni vidjela, kao ni moja obrana. Nemam informaciju ni oko termina izjašnjenja o krivnji. Kažu da me ne mogu naći na dvije adrese koje koristim, iako na njih dobivam svu ostalu poštu. Dva puta su me zbog toga ispitivali. To je smiješno i očito montirano, a tko to sve radi ne bih vam znala reći!

ŽRTVA SAM OSVETE IZ SLUČAJA SEKS SKANDALA SA PROFESORIMA PRAVA
Ovde je dakle tužiteljica suspendovana sa optužbom da je tokom službenih kontakata, nagovarala svjedokinju, da promjeni iskaz i lažno optuži neke osobe, što je ova navodno i uradila pa se pokajala i sve "priznala" drugom tužiocu. U ovom slučaju je očito primjenjen stav 2 člana 87 ZOVSITV, te je jasno da je argument tužioca Kerovića po pitanju moje krivične prijava besmislen i neodrživ.
Ostavljam građanima koji će čitati ovo na internetu da sami donesu zaključke o legitimnosti ovakvog tužilaštva. Kako je moguće da tužilac Kerović, neće da pokrene istragu protiv kolege Kovačević Novaka, za najmonstruoznije krivična djela, sa izgovorom da "ne može biti pozvan na odgovornost" a kolegica Milić Dijana je mogla biti i suspendovana i optužena.
Najtužniji dio priče je to što nikad nije došlo do suđenja, jer je ubrzo pod izuzetno sumnjivim okolnostima, došlo do "poremećaja metabolizma" hospitalizacije i smrti, tako da je sve ostalo bez odgovora, a posebno osumnjičena nije mogla iznijeti svoju odbranu i ukazati na razloge lažne optužbe i imena odgovornih.
U martu 2010-te godine, pripadnici tužilačke mafije su mene lažno optužili za "Ugrožavanje sigurnosti" poslali policiju da odnese dokaze koje imam protiv njih i danima me pratili nezakonito bez naredbe suda, a tri mjeseca kasnije kada je evidentirano moje kretanje, sipan mi je otrov u piće. Iako sam imao velike bolove nekoliko dana nisam htio u bolnicu, uprkos nagovorima porodice, rekavši im da imam šansu samo ovako, a iz bolnice se živ ne bih vratio.
Stoga sasvim razumijem zašto tužilac Kerović neće da istražuje kriminal Kovačević Novaka, jer inače bi neki "savjestan građanin" već sutradan dao izjavu protiv njega, kolegi Rubil Goranu u Doboju recimo, poznatom inače po odlučujućoj ulozi u oslobađanju Rajka Savića, koji je sa oružjem došao u kancelariju žrtve i ispalio 5 hitaca u njega...
A sada da uporedimo:
Zbog navodnog navođenja svjedokinje na davanje lažnog iskaza, lažno optuživanje drugih osoba tokom službenih kontakata, te predlažući istoj seksualne kontakte, jedan tužilac je suspendovan i optužen, po hitnom postupku, a Kovačević Novak "nije odgovoran" za saučesništvo u prikrivanju krijumčarenja i ubistva osmogodišnje djevojčice koje se desilo tom prilikom, falsifikovanje materijalnih tragova sa lica mjesta, pranje dokaza benzinom, nagovaranje svjedoka na lažan iskaz, falsifikovanje podataka sa obdukcije, obmanjivanje vještaka, a direktno je odgovoran za sprečavanje porodice u dostavi dokaza, podnošenju prijava, diskriminaciji, uskraćivanju materijala iz tog spisa porodici, cijele 3 godine, a sve to je samo dio monstruoznosti glavnog tužioca.
U sklopu svega je prema izjavama sudskih policajaca evidentiranih u sudskom spisu, izdao usmenu fašistučku naredbu da ZDENKU BAJO, BUDIMKI BAJO I SVIM SRODNICIMA UBIJENE IVONE BAJO, NIJE DOZVOLJEN PRISTUP U OT BIJELJINA.
Pošto ta naredba nigdje nije pismeno zabilježena, postavlja se pitanje da li je to uopšte službena radnja Kovačević Novaka, a ovde se njegov kolega iz istog tužilaštva Kerović uopšte ne obazire na krivična djela, niti ga zanima da li je to glavni tužilac izvršio ili nije, nego prijavu proglašava "bezpredmetnom" zbog toga što prijavljeni "ne može krivično odgovarati" pa "nema osnova" za provođenje procesnih radnji.
ŠTA ZNAČI OVAKAV STAV TUŽIOCA ZA GRAĐANE REPUBLIKE ???
Bilo kog narednog dana tužilac može da vam ubije člana porodice, da uradi svako krivično djelo koje poželi, jer smatra da se na njega zakon ne odnosi ili sabotira istragu protiv nekog drugog koji je to uradio, ako mu dobro plati za to. To znači da prodaje svoje mišljenje, odluku koju će da donese, da oslobodi pljačkaša, silovatelja, ubicu, da legalizuje kriminal i korupciju, da ne radi po zakonskim propisima, nego po nalozima tajkuna kriminalaca...
Lažno predstavljajući da su nedodirljivi i da mogu raditi šta im padne na pamet pojedini kriminalci iz tužilaštva poput Novaka Kovačevića, su formirali Zločinačku organizaciju!
Pripadnici te organizacije su švercujući neregularnu robu, kod svog člana Bobar Gavrila, ubili ćerku moje sestre, što je pokušao uz saradnju drugih pripadnika bande da prikrije Kovačević Novak, a vrhovni mafijaški bos Dodik Milorad je zaprijetio ukidanjem Specijalnom tužilaštvu, pošto su dobili dokaze od mene.
G Mahmut Švraka koji je vodio taj predmet krajem 2012-te, je pred kamerama izjavio da za procesuiranje "krupnih riba" nema političke volje.
Nema ali biće, uskoro...
Sve dok vam pripadnik te zločinačke organizacije Kovačević Novak, (o čemu imam obilje dokaza) ne dostavi dokument kojim mi se zabranjuje neko pravo, to nije službena radnja i on ne može biti oslobođen odgovornosti, a vi ne samo da pomažete njemu, nego i krijumčarima, ubicama, te po svoj prilici narko mafiji, koja je dokazano prala novac preko Bobar banke istog vlasnika...
Trenutno stanje u zemlji je ovako, građani oba entiteta i BIH u cjelini!‚‚
Tužilaštva su organizovane kriminalne grupe, čiji pripadnici u saradnji sa spoljnjim pripadnicima mafije, pljačkaju, ubijaju, diluju narkotike i oružje, peru prljavi novac, likvidiraju sve prepreke i prikrivaju te zločine.
Ne sumnjajući da ima i časnih pripadnika posebno u administraciji, generalno gledano, imamo monstruoznu organizaciju koja gestapovskim metodama brutalno gazi Ustav i zakone, i još tvrdi da ne mogu za to odgovarati.

NIJE NAM POTREBAN GESTAPO POPUT OT BIJELJINA I GRAĐANI ĆE USKORO SRUŠITI OVAJ MAFIJAŠKI REŽIM A TADA ĆE SVI KRIMINALCI IZ VLASTI ODGOVARATI PRAMA ODREDBAMA VAŽEĆIH ZAKONA...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902