CLANAK 349

Vrh mafijaškog režima, koji čine lideri i drugi čelnici stranaka, poslije prethodnih konsultacija sa tajkunima, instalira svoje ljude u svim nivoima vlasti, počev od vlade, skupštine, policije i prije svega pravosuđa. U svemu tome centralnu ulogu ima tužilaštvo, koje je organizacijski ustrojeno kao vjerska sekta, sa neprikosnovenim vođom, glavnim tužiocem, a prema vani se ponašaju kao inkvizicija, najblaže rečeno, dok u pojedinim slučajevima, njihova monstruoznost se može uporediti samo sa Gestapoom.

BANDA PLAĆENIH UBICA

ISTINA O TUŽILAŠTVU

Krivična djela su nažalost svakodnevnica u bilo kojoj zemlji svijeta ali nema organizovanog kriminala bez aktivnog učešća državnih službenika.
Način rada mafije se može opisivati na stotinama stranica, no ovde će akcenat biti na prezentaciji primjera, a organizaciona šema državnog kriminala se može predstaviti krajnje jednostavno.
Vrh mafijaškog režima, koji čine lideri i drugi čelnici stranaka, poslije prethodnih konsultacija sa tajkunima, instalira svoje ljude u svim nivoima vlasti, počev od vlade, skupštine, policije i prije svega pravosuđa.
Vrhovna organizovana kriminalna grupa u tom segmentu je Visoko sudsko i tužilačko vijeće u koje političke partije kao glavni nosioci korupcije postavljaju svoje plaćene ljude, a oni dalje "imenuju" sudije i tužioce, te "nadziru" njihov rad.
Naravno veoma je važno da se postavi dovoljan broj "podobnih" kadrova od vrha prema dnu a osim redovnih zakonom propisanih dužnosti, prioritet je logistička podrška i prikrivanje krivičnih djela pripadnika režima.
U svemu tome centralnu ulogu ima tužilaštvo, koje je organizacijski ustrojeno kao vjerska sekta, sa neprikosnovenim vođom, glavnim tužiocem, a prema vani se ponašaju kao inkvizicija, najblaže rečeno, dok u pojedinim slučajevima, njihova monstruoznost se može uporediti samo sa Gestapoom..
Bahatost, drskost i bezobrazluk tužilaštva nema granica i praktično je mafija formirala bandu plaćenih ubica, koja pokušava pribaviti sebi pravo da može da vas pretuče, opljačka, siluje, muči i ubije bez ikakve odgovornosti i posljedica.
Dokument OT Bijeljina to jasno pokazuje:
Posljedica toga je prikrivanje velikog broja brutalnih likvidacija, rafalima i eksplozivom, a u poslednje vrijeme i tihog uklanjanja otrovima, "srčanim udarima" "nesrećnim slučajevima" i slično...
Prvi primjer koji navodim je dizanje u vazduh Milana Vukelića pored zgrade MUP-a u Banjaluci. Iako je pred ubistvo podnosio prijave i navodio ko mu prijeti, policija i tužilaštvo 5 godina "ne mogu" da otkriju ubice i nalogodavce:
UBICE I DALJE NA SLOBODI POSLIJE 5 GODINA
Ovo je slučaj kada tužilačka mafija NEĆE da pokrene istragu jer su nalogodavci njihovi mafijaški bosovi, koji su ih i postavili da bi otklonili svaku eventualnu opasnost, koja se pojavi po njih.
No kao posljedica totalnog bezakonja i zaštite tužilaca, sila je udarila u glavu pojedinim bahatim tajkunima, pa se desilo da lično izvrše egzekuciju neposlušnih. Najslikovitiji prikaz toga je ubistvo Branislava Garića, koje je u bijesu zbog neizvršavanja zahtjeva izvršio režimski tajkun Rajko Savić, ispalivši 5 hitaca u žrtvu. Potom je pobjegao u Sarajevo i predao se policiji.
S obzirom da je ovde sve jasno i nije se mogao godinama bezuspješno "tražiti" ubica, angažovana je kompletna pravosudna mafija, počev od tužilaštva preko svih domaćih sudova, a brutalnog ubicu su oslobodili kao neuračunljivog.
ZAŠTO JE UBICA OSLOBOĐEN
Vidljivo je da banda plaćenih ubica radi sve što poželi i da ne postoji zločin za koji ne mogu izdejstvovati slobodu za pripadnike mafijaškog režima, stavivši se kao sila izvan i iznad zakona.
No u stvarnosti nema uporišta za takvo svemoćno nastupanje, jer postoji član u zakonu koji to onemogućava:
Član 87. Imunitet sudija i tužilaca (ZOVSITV)
(1) Sudija ili tužilac ne može biti krivično gonjen, uhapšen ili zadržan u pritvoru niti može odgovarati u građanskom postupku za mišljenja koja daje ili za odluke koje donese u okviru svojih službenih dužnosti.
(2) Posjedovanje imuniteta neće spriječiti ili odgoditi istragu u krivičnom ili građanskom postupku koja se o nekoj stvari u skladu sa zakonom vodi protiv sudije ili tužioca.

Problem je u tome što se to primjenjuje samo u slučajevima kada tužilac želi da radi po zakonu i podigne optužnicu protiv "nedodirljivih" iako mu se sa vrha nalaže da to ne čini.
Naredni primjer u potpunosti demantuje i raskrinkava laž OT Bijeljina iz predočenog dokumenta, da tužilac ne može krivično odgovarati niti za jedno djelo izvršeno u toku službe.

Tužiteljica Milić Dijana iz Tuzle je neposredno pred podizanje optužnica za seks aferu uticajnih profesora sa studentkinjama, suspendovana i optužena za navodno nagovaranje svjedokinje na davanje lažne izjave:
UŠUTKUJU SE PRAVEDNI, SUDE NOVINARI, UBIJAJU TUŽITELJI
To je dakle sistem koji je instalirala mafija. Pripadnici bande mogu da ubiju koga god požele, da izvrše bilo koje krivično djelo i biće oslobođeni, a ako se neko iz pravosuđa tome suprotstavi biće uklonjen bez milosti.
Jedan tužilac se optužuje za banalnu stvar, a Novak Kovačević što je vidljivo u dokumentu OT Bijeljina, sa druge strane oslobađa čak i teoretske mogućnosti da može biti kriv. A radi se o najtežim zlodjelima u koje je umješan.
Kovačević Novak je učestvovao u prikrivanju krijumčarenja i ubistva osmogodišnje djevojčice koje se desilo tom prilikom, falsifikovanju materijalnih tragova sa lica mjesta, pranju dokaza benzinom, nagovaranju svjedoka na lažan iskaz, falsifikovanju podataka sa obdukcije, obmanjivanju vještaka, a direktno je odgovoran za sprečavanje porodice u dostavi dokaza, podnošenju prijava, diskriminaciji, uskraćivanju materijala iz tog spisa porodici, cijele 3 godine, a sve to je samo dio monstruoznosti glavnog tužioca. Detalji o prikrivanju ubistva su na linku:
ZLOČIN SA POTPISOM REŽIMA
KOME JE POTREBNA TA BANDA PLAĆENIH UBICA ???
ISKLJUČIVO PRIPADNICIMA MAFIJAŠKOG REŽIMA, A NARODU SIGURNO NE...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902