Petak, Januar 13, 2012

CLANAK BROJ 196

OKRUŽNOM SUDU U BIJELJINI


PREDMET : 12 0 K 001162 10Kpp

OBAVJEŠTENJE I ZAHTJEVPodsjećam Sud da je krajem marta 2010, gore navedenim Rješenjem, donesena Naredba o pretresu stambenih prostorija, koje koristim ili sam koristio, a sa ciljem otkrivanja dokaznog materijala, vezano za član 169 KZ-a "Ugrožavanje sigurnosti"!
Siguran sam da je Sudu poznat tekst pomenutog člana, ali ističem ga zbog narednih argumenata:
(1) Ko ugrozi sigurnost nekog lica ozbiljnom prijetnjom da će njega ili njemu blisko lice lišiti života, teško tjelesno povrijediti, lišiti slobode ili oteti, ili nanijeti zlo podmetanjem požara, eksplozijom ili nekom drugom opšteopasnom radnjom ili sredstvom, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Ako je djelo iz stava 1. ovog člana učinjeno prema službenom licu u vezi sa vršenjem njegove funkcije, ili prema više lica, ili je učinjeno u sastavu grupe ili zločinačke organizacije, učinilac će se kazniti zatvorom do tri godine.

Nadalje podsjećam da je u tekstu Zapisnika sačinjenog u CJB Bijeljina, iznesena tvrdnja da već duži period upućujem ozbiljne prijetnje, po život i tijelo 6-ro pripadnika OT Bijeljina, od kojih dvojicu ni do danas nisam upoznao i ne znam kako izgledaju!
Kako je članom 169 jasno precizirano, krivično djelo je iznošenje prijetnje i nije neophodno da se ona ostvari niti da postoji bilo koji predmet, kojim bi se prijetnja eventualno izvršila. Tim prije, što se opasne povrede, pa čak i smrtonosne mogu nanijeti i golim rukama, te se postavlja pitanje:
Ako sam zaista mjesecima upućivao prijetnje zaposlenima u OT Bijeljina, onda već postoji na desetine dokaza!
Zašto je bilo potrebno izdejstvovati Naredbu za pretres i te dokaze "tražiti"???
Odgovor na to sam dao još inspektorima u CJB Bijeljina, čak i prije nego su mi saopštili šta piše u kovertu, koji mi je pokazan: Naime nije meni g. Bojan Maksimović saopštio da će obaviti pretres, nego sam to sam zaključio i istakao da je osnovni cilj tog čina, da mi se odnese računar sa dokazima o organizovanom kriminalu...
Nadalje sam više puta tražio da mi se sudi, te tvrdio da se nijedan tužilac neće usuditi podići optužnicu, bez ijedne riječi vezano za član 169 i blamirati se na taj način pred sudom.
Dalji tok događaja je potvrdio moje stavove i danas skoro dvije godine po pokretanju tih radnji, nije podignuta optužnica, a nadležni se ponašaju kao da se ništa nije ni desilo!
Iako postoje jasne obaveze u ZKP-u, koje navodim:
Otvaranje i pregled privremeno oduzetih predmeta i dokumentacije, stav (2) O otvaranju privremeno oduzetih predmeta i dokumentacije tužilac je dužan obavijestiti lice ili preduzeće od kojeg su predmeti oduzeti, sudiju za prethodni postupak i branioca.
Materijal dobijen preduzimanjem radnji i obavještavanje o preduzetim radnjama, stav (3) Sudija za prethodni postupak će, bez odlaganja, a nakon preduzimanja radnji iz ovog zakona, obavijestiti lice protiv kojeg je radnja bila preduzeta. Lice protiv kojeg je radnja bila preduzeta može od suda zatražiti ispitivanje zakonitosti naredbe i načina na koji je sprovedena radnja...

Nikada nisam dobio obavještenje niti o otvaranju i pregledu računara niti o posebnom nadzoru, koji je obuhvatao, praćenje policajcima u civilu i patrolnim kolima, nadzor telekomunukacija, pretresanje mene i poznanika, a bilo je ustanovljemo stražarsko mjesto u 3 smjene ispred kuće u kojoj živim... a to je samo dio svega što se dešavalo...
Na zahtijeve upućene u CJB i OT Bijeljina ili nije bilo odgovora ili mi se saopštavalo da pomenutih radnji nije bilo!
Tako je recimo 10.03.2011. odgovoreno da nije ni postojao zakonski osniv za primjenu tih radnji, a pošto sam zahtijev za pristup informacijama podneo Okružnom Sudu, isti je očito upućen na adresu OT Bijeljina, te mi se šalje praktično isti odgovor 11.10.2011.
No krajem godine 2011, podnosim ponovo zahtijev u CJB Bijeljina, uz "prijetnju" da će ako i ovaj put ne odgovore o tome biti obaviješten Sud, te ću tražiti da se ustanovi krivična odgovornost nadležnih iz MUP-a.
U odgovoru koji je potpisan od strane načelnika CJB Bijeljina, jasno je istaknuto da su sačinili i dostavili u OT Bijeljina Izvještaj u dva navrata i to prvi neposredno po pretresu a drugi put, cijelih 30 dana kasnije...
Svojevremeno sam u razgovoru sa načelnikom kriminalističke policije pomenuo te radnje i tražio da na osnovu dokaza koje sam dostavio, o krivičnim djelima inspektora i tužioca, podnese zahtijev za "saslušanje" istih, a obećao je da će lično provjeriti sve nezakonite radnje unutar kriminalističke policije!
Pet dana kasnije g. Teodorović je mrtav! Veoma sumnjiva "odokativna" dijagnoza i sahrana bez autopsije...
Pomenuti gospodin je bio svjedok, kako izjava na osnovu kojih su pokrenute radnje, tako i o provođenju istih...
Dakle, o radnjama koje "nikada nisu pokrenute" jer za to nije bilo zakonskog osnova, CJB Bijeljina je sačinio 2 izvještaja i dostavio ih u OT Bijeljina!
Već skoro dvije godine OT Bijeljina lažno predstavlja sve događaje, a u cilju prikrivanja ubistva Ivone Bajo, koje se desilo prilikom šverca u firmu Bobar Gavrila, jednog od tajkuna iz režima! Nalog za to je očito došao iz vrha vlasti a 28.02.2011. otkrio se i naredbodavac! Milorad Dodik je zaprijetio ukidanjem Specijalnom tužilaštvu, samo 3 dana pošto su evidentirali prijem dokaznog materijala, koji sam im poslao...
Obrada dokaza, koje sam prikupio, bila bi praktično kraj mafije koja vlada zemljom i oni će učiniti sve da to izbjegnu!
No, kao što se vidi, uspio sam doći do dokaza da je neko sakupljao podatke o meni i dostavio ih u OT Bijeljina!
Kako Sud o tome ništa ne zna, očito je da su pripadnici organizovanog kriminala, osim što brutalno lažu javnost, obmanuli i prevarili Sud! Stoga očekujem da će Sud reagovati i pokrenuti mehanizme za istragu i procesuiranje odgovornih, te izdati naredbu, da mi OT Bijeljina, bez odlaganja omogući uvid u izvještaj CJB Bijeljina, koji se pominje u odgovoru potpisanom od strane g. Andrić Vasilija!
Kao prilog ovog dokumenta je tekst "Istina, šta je to", objavljen doslovce na internetu:
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3083076
U sklopu tog teksta su dokumenti, koje sam naveo i koji potvrđuju istinitost mojih tvrdnji.
Ovde se ne radi samo o lažnoj prijavi i sakrivanju materijala o nadzoru nada mnom, koji je bio nezakonit, nego o zaštiti organizovanog kriminala, čijim aktivnostima je ubijena Ivona Bajo, a dokaze o tome su pokušali da prikriju pripadnici mafije zaposleni u CJB Bijeljina i OT Bijeljina!
Ne zaboravimo da iste osobe imaju krvave ruke, još iz rata i prikrivaju ratne zločince!
Samo u ulici, gdje je ubijena Ivona Bajo, pobijeno je 1992. godine preko 20 civila, čak 6-ro djece!
OT Bijeljina pruža podršku svim kriminalcima i ubicama, koji su pripadnici režima!
AKO IH NE ZAUSTAVIMO, ONI ĆE NASTAVITI SA PLJAČKANJEM I UBISTVIMA GRAĐANA...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me