CLANAK BROJ 188

ZA VRIJEME PISANJA OVOG DOKUMENTA, JA LIČNO NISAM IMAO NIKAKVE SUMNJE, A SADA JE OČITO I SVIM GRAĐANIMA, DA OT BIJELJINA, NE SAMO DA JE SERVIS MAFIJE, NEGO JE NAJGORA MAFIJAŠKA ORGANIZACIJA U ZEMLJI...

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI

KOLEGIJU OKRUŽNOG TUŽILAŠTVA

GLAVNOM OKRUŽNOM TUŽIOCU

Napomena : Dokument je namjenjen prevashodno nadležnom tužilaštvu, ali će biti proslijeđen u istom obliku i nekim drugim institucijama....
Obavještavam navedene ograne da je komunikacija pismenim putem između građana i vas očigledno nemoguća, jer za jedno jasno pitanje i suštinski važnu temu, dajete obrazloženje koje nema nikakve veze sa postavljenim pitanjem. Prenosim doslovno tekst pitanja :

1. PODACI O LICNIM PRIMANJIMA SVIH ZAPOSLENIH U TUZILASTVU POJEDINACNO. (Misli se samo na tuzioce, a ne i na ostale službenike, i to podaci kako o mjesecnim premanjima, tako i o bilo kakvim dodacima u sklopu posla, ako ih ima. Primanja bilo koga "sa strane", nisu predmet ovog Zahtjeva...)
2. UVID U DOKUMENTACIJU I KOPIRANJE ISTE, O NAREDBI ZA PRENOS NADLEŽNOSTI PREDMETA "IVONA BAJO" U DRUGO TUŽILAŠTVU, DRUGOM TUŽIOCU (ako ista postoji, jer sam dobio informaciju od Sudske policije o tome, dok portparol OT Doboj, to u stampi negira).
A sada predočavam na slici skeniran odgovor tužilaštva :
Ako zanemarimo prvo pitanje, koje suštinski nije bitno, vidljivo je da uopšte nisam pokrenuo pitanje bilo kakvih krivičnih prijava. Dakle odgovara mi se nešto što nisam pitao i to još podvučeno da se istakne važnost...
U nastavku mi se saopštava takođe nešto što nisam pitao, a što znam već od januara, zvanično, dok sam sadržaj odluke znao od ranije prije njenog pismenog donošanja, od strane tužioca.
Dobro mi je poznato da je donesena Odluka o nesprovođenju istrage, ali kako sam dobijao informacije od Sudske policije da je predmet KTA-596/09, za šta takođe nikada nisam postavljao pitanje, u nadležnosti OT Doboj, što sam bio siguran da nije istina, tražio sam kopiju dokumenta kojom se taj predmet predaje drugom tužilaštvu, ako postoji.
Kako mi ta kopija nije dostavljena, dalo bi se zaključiti i da ne postoji takva naredba, tim prije što je u odgovoru izbjegnuta ta tema. Ali da bude sve sasvim jasno, tu informaciju sam dobio iz OT Doboj, zahvaljujući ljubaznosti g. Memića, glavnog okružnog tužioca, koji mi je lično dostavio taj podatak.
Pošto je stanje stvari po tom pitanju potpuno jasno, koristim priliku da vas obavijestim da nemam namjeru, dostavljati nove podatke vezano za krivične prijave. Da li ćete sankcionisati rad tužioca, koja je falsifikovala vještačenja i prikrivala dokazni materijal ili ćete je nagraditi za taj kriminalni rad, prepuštam vam na izbor.
Ostaje međutim obaveza Tužilaštva, kao mjesno nadležnog za navedeni predmet, po pitanju novih informacija, što je jasno predviđeno u ZKP-u.
Iako sam materijal po toj osnovi počeo da predajem još u februaru, tužilaštvo se pravi nevješto i ostavlja utisak da uopšte nije svijesno postojanja istog.
Punih 8 mjeseci se izbjegava zakonska obaveza tužilaštva da obradi taj materijal i istovremeno se na sve načine spriječavam da dostavljam nove materijale i prije svega da lično obrazložim podatke uredu glavnog tužioca, jer na taj način uvijek ostaje mogućnost izgovora, kako tužilaštvi i nije svjesno da se radi o materijalu vezanom za stav 3 „Obustave istrage“ iz ZKP-a.
No ja sam od početka bio spreman na dugu borbu za istinu i sada kada je "advokat mafije" iz OT Doboj, Rubil Goran, inače poznat po tome što je ubicu iz redova režima Rajka Savića, predstavio neuračunljivim, (možda zato što je milioner) izneo stav da krivična djela iz KZ-a, koja su jasno navedena u istom nisu krivična djela, te zatvorio slučaj, a ja neću dostavljati nove podatke, vaša je obaveza da ako ste postupili nerazumno i poslali originalan spis, a ne kopiju isti zatražite nazad, shodno članu „Prava i dužnosti tužioca“, stav „g“.
Naravno da ću sada da pređem u novu fazu, s obzirom da je OT Doboj, završio sa obradom navedenog spisa i još intenzivnije zahtijevati da se informacije koje sam prikupio i dokazni materijal teškog krivičnog djela „Ubistva“, obradi od strane pripadnika tužilaštva.
Već sam djelimično u pismenom obliku izneo neke osnovne postavke, ali za bilo kakav ozbiljan pristup ovom problemu, neophodan je razgovor između mene i predstavnika tužilaštva, što je i vaša obaveza predviđena pravilnikom.
Vaša je dužnost da ispitate i najmanju sumnju koja nagovještava da je jedno dijete ubijeno, a kako je po dokazima koje imam nesporno da je tužilac Stjepanović, učestvovala aktivno u prikrivanju ubistva, svaka opstrukcija po ovom pitanju biće dokaz da je u svemu imala saučesnike i nalogodavce.
Ako tužilaštvo nastavi da ignoriše svoje zakonske obaveze, obratiću se javnosti, na način koji vam se sigurno neće svidjeti tako što ću u kontinuitetu direktno pred zgradom suda da prezentujem materijal koji imam, onoliko koliko se to bude moglo, kako tekstualni, tako i audio.
Tako će vrlo brzo svi zaposleni u zgradi znati, koji su razlozi, blokade pristupa tužilaštvu, a i građani koji budu prolazili.
Ne sumnjam da ste vi sposobni ponovo da naložite moje hapšenje, ali znajte da sam ja spreman ne samo da budem uhapšen, nego i da provedem sate i dane u pritvoru.
Sigurno je da se tamo neću dugo zadržati i nastavići sa svojim protestima i obraćanju javnosti, a kada konačno snagom svojih argumenata i dokaza, krivci za ubistvo dođu pred sud, ostaće u zatvoru do kraja života.
Svaki dokument, koji sam predavao od februara naovamo imao je dvostruku svrhu.
Kako da vam skrene pažnju na obavezu predviđenu zakonom, tako i da posluži u budućnosti kao dokazni materijal, ko je sve umiješan u prikrivanje ubistva i korumpiran od strane organizovanog kriminala.
Ostavljam sada otvorenu mogućnost, da je isključivo zbog administrativnih razloga bio onemogućen rad tužilaštva po ovom pitanju, ali nadalje bi bilo sasvim jasno da se radi o opstrukciji.
Sada je na vama da pokažete, da li radite po odredbama Zakona ili ste servis mafije…

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902