Petak, Decembar 28, 2012

CLANAK 294

Dokument koji je upućen u OT Bijeljina prije vjestačenja trasologa 2009. godine, iz koga se jasno vidi da nije moglo doći ni do kakve greske, nego je tužilastvo namjerno sakrilo podatke o unutrašnjim povredama, koje su i dovele do smrti djevojčice. Sasvim je jasno zašto je došlo do zabrane pristupa i dostave dokaza svima iz porodice, jer sam razotkrio monstruozni plan mafije još tada. Snimci obdukcije sakrivani 3 godine, (mogu se vidjeti u video zapisu), dokazuju smišljeno plansko prikrivanje ubistva, koje je nastavljeno i pošto su primili ovaj tekst. Za to vrijeme majka ubijene djevojčice je mjesec dana pozivala tužioca Stjepanović i po 20 puta na dan. NIKAD "NIJE BILA U KANCELARIJI"...

KO SKRIVA UBICE

Posle skoro 3 mjeseca istrazni organi jos nisu izneli zvanican stav o tome, da li je osmogodisnja djevojcica Ivona Bajo ubijena ili se radi o nesrecnom slucaju. Prvobitno je javno saopsteno da je uzrok smrti zica sa korpe, a par dana kasnije da se sumnja na ubistvo i na tome se stalo. Iako je autopsija, prakticno odmah iskljucila zicu kao uzrok, te dala grubi izgled ubilackog oruzja (2,5-3 cm. sirine, jedan mm. debljine, te nepoznate duzine), tuzilastvo to ne objavljuje da kako kazu ne uznemiravaju javnost.
Na skeniranim dokumentima, vide se opisi povreda uocenih od strane sudskog vestaka...
A na narednoj slici vidi se korpa sa zicom na koju se navodno ubola djevojcica, sa uvecanim (rotiran 90 stepeni) obelezenim delom desno...
Sledeca slika pokazuje kakav je cilj vestacenja korpe u Beogradu...
Dakle osobe koje su radile vestacenje korpe pisu da se radi o kapotinama krvi, sto znaci da je krv dospela na zicu kapanjem odnosno prskanjem (mozda i vestacki), sto bi bilo nemoguce da je taj predmet bio zaboden u telo. Tada bi krv odnosno tkivo bili kontinuirano rasporedjeni po povrsini predmeta. To je navedeno i u zakljucku vestacenja, na sledecoj slici...
Sve ovo bi se moglo protumaciti ovako:
Povrede nije nanela zica, jer na njoj nisu pronadjeni tragovi tkiva (u meri u kojoj bi morali), koji bi to potvrdili, ali posto ima kapi krvi ostavlja se mogucnost da mozda ipak jeste...
Dva mjeseca je izgubljeno na vestacenje koje nije dalo nikakav odgovor. Na stranu to sto nema nikakvih pomena o unutrasnjim povredama.
Cak bih rekao da je ova analiza koju su radili u Beogradu bila potpuno besmislena. Naime bazirana je samo na povrsinskoj povredi, dok se povrede desne plucne arterije, i pre svega grudne kosti 2,5 cm duzine, te 1 mm sirine, uopste ne pominju. Teoretski, neko je mogao da ubije dete bilo kojim predmetom, a onda da u otvorenu ranu samo ubaci pomenutu zicu da se natopi krvlju ili cak samo da je premaze. Pomenuta analiza kako mi se cini ima samo za zadatak da pronadje tragove krvi na zici, a ne da da odgovor na pitanja, da li je zica od 2 mm precnika mogla da nanese :
1. Povrsinsku ranu od 2 cm duzine i 3-5 mm sirine.
2. Probod grudne kosti, 2,5 cm duzine, i 1 mm sirine.
3. Povredu desne plucne arterije od 1 cm.

Poslednja povreda je cini mi se bar 7-8 cm udaljena od spoljasnje rane, a izmedju toga je probod kosti. Pravo pitanje bi bilo, da li je pomenuti komad zice mogao da napravi sve te povrede, cak i pod pretpostavkom da je krut i cvrst, dok je na slici ocito da je elastican i pomican.
Mislim da ta pitanja, namjerno nisu postavljena.
Jos jedna bitna stvar koja je izgleda promakla nasim vestim istraznim organima:

Neposredno uz preseceni dio korpe, na oko 3 cm. od vrha zice nalazi se metalna kopca u obliku slova L, vidljiva je na slici. Na osnovu ove slike ne mogu se tacno odrediti njene dimenzije, ali se moze vidjeti da je vertikalni dio skoro dvostruko duzi.
Duzina zice od tog djela do kraja (3 cm.), dobijena je na osnovu nacina na koji su uzeti uzorci sa nje (3 uzorka, po jedan na svaki cm. duzni), te bi se po tome moglo procjeniti da su duzine djelova metalne L plocice 2cm. vertikalni, odnosno 1cm horizontalni.
S obzirom da je udaljenost od spoljasnje rane na levoj strani grudi do arterije i dusnice na desnoj bar 7-8 cm, morala bi cela ta metalna plocica da prodje ispod koze, da bi matematicki racunato, vrh zice mogao da dodirne te djelove tijela. Posto po patoloskom nalazu ta zica probija grudnu kost, preveci rez 2,5 cm duzine, i 1 mm sirine???, a prolazi kroz celu debljinu kosti, ocito je da kroz tu rupicu od 1mm nije mogao proci onaj dio sa metalnom plocicom.
Nije to mogla da napravi ni sama zica, ali sada se koncentrisimo samo na plocicu. Nazalost nevedeno je samo da je ta povreda, kroz celu debljinu kosti, ali ne i koliko to tacno iznosi, tako da samo mozemo pretpostaviti s obzirom da je udarac stigao sa strane a ta kost je najsira u grudnom kosu, da je dio zice koji je ostao u kosti u trenutku povrede bar 2 cm. a da je na drugu desnu stranu moglo izaci samo 1 cm te zice.
Ovo sve je najekstremniji prikaz situacije, mada licno smatram da predmet sa slike nije nikako mogao da probije kost i prodje na desnu stranu. No cak i da se to desilo, moze li zica koja viri 1 cm iz grudne kosti da citiram, u potpunosti razdire prednji zid desne dusnice, te desnu plucnu arteriju? I moze li predmet kakav je na slici da, posto je potpuno zaboden u telo, ukljucujuci i dio sa L plocicom, izadje bez tragova tkiva, a da se na njemu uocavaju samo kapi krvi, koje je ponavljam, a s obzirom na sve postupke istraznih organa, neko od saucesnika ubica, zaduzen za falsifikovanje dokaza, mogao i da vestacki nanese (poprska zicu krvlju).
VEC I SAMO TO STO JE UBIJENA OSMOGODISNJA DJEVOJCICA JE DOVOLJNO STRASNO I UZASNO, ALI GORE OD TOGA JE OVO STO JE SADA UBIJAJU SVAKODNEVNO IZNOVA ZVANICNI DRZAVNI ORGANI.
KOLIKA MORA BITI MOC, KOJA BI SABOTIRALA OVAKAV ZLOCIN, KOLIKI JE NOVAC U PITANJU?
DOKLE CE JAVNOST I MEDIJI PRE SVEGA DA SE PLASE TIH MOCNIKA?
HOCE LI NEKO NACI HRABROSTI DA KAZE ISTINU, DA NIKO I NISTA NE MOZE BITI OSLOBODJENO OD KRIVICE?
DA LI SMO TOLIKO NISKO PALI DA ZA SVEZANJ NOVCANICA, CUTIMO I STITIMO UBICE DJECE?
DA LI JE STRAH OD GUBITKA POSLA, JACI OD ZELJE DA SE KRIVCI KAZNE?

Ne zelim da iko zato sto bi mi se pridruzio u borbi za istinu, ostane bez posla, ili jos gore da bude povredjen ili strada na bilo koji nacin on (ona), odnosno neki clan njihovih porodica. Svrha ovih redova je da bar jedan dio onoga sto sam otkrio, dodje do ljudi u ciju cast i postenje vjerujem, a mozda neko od njih ima u sebi i hrabrosti, toliko koliko je potrebno.
Ja cu nastaviti da se borim sa zlocincima, i ne postoji nacin da me sprece i uplase.
Mogu samo da me ubiju.
Ako se to desi, svi oni koji ovo budu procitali, znace zasto se desilo...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me