CLANAK 288

Ne očekujem da se u spisu nalaze svi podaci dobijeni nezakonitim nadzorom, a možda je sve uništeno, no kako postoje svjedoci inspektori i policajci koji su vršili nadzor, te sastavljali izvještaje, moći ću ustanoviti da li je nešto i šta uništeno, te dokazati ko su odgovorni za nezakonito nadziranje.

ZAHTJEV REPUBLIČKOM TUŽILAŠTVU REPUBLIKE SRPSKE

Na osnovu člana 23 Ustava RS:
Građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke o sebi, sadržane u aktima državnih organa i u drugim službenim evidencijama.
obraćam se sa zahtjevom da mi se dostavi dokumentacija iz spisa vezano za lažnu prijavu iz marta 2010, kada su me u svojstvu građana, prijavili MUP-u, Debeljević Milorad i Gruhonjić Muhamed, te izdejstvovali od načelnika kriminalističke policije nezakonite "Posebne istražne radnje" bez naredbe suda!
Isti gospodin Teodorović Aco je preminuo pod sumnjivim okolnostima samo 5 dana pošto sam od njega tražio podatke, o tome, odnosno kopiju pismene naredbu, te da po istom principu pokrene radnje povodom prikrivanja dokaza od strane inspektora Markovića te tužioca Stjepanović. Kako sam od Suda dobio odgovor da naredba nikada nije izdata, a 23.06.2010. sipan mi je otrov u pivo, osnovano sumnjam da su prikupljani podaci o mom kretanju iskorišteni za pokušaj ubistva.
Iz OT Bijeljina su dugo negirali postojanje tih radnji no iz CJB Bijeljina su me obavjestili da je dostavljen izvještaj 10-02/3-1-230-236/10 KU-148 te su ipak nedavno potvrdili da je materijal proslijeđen u OT Doboj kao spis T14 0 KT 0000948 10
Na disku koji šaljem kao prilog dokumenta "DOKAZI O KRIMINALU" u folderu "Nadzor" su svi dokumenti koje sam pomenuo, tako da se možete uvjeriti u istinitost mojih tvrdnji!
Ne očekujem da se u spisu nalaze svi podaci dobijeni nezakonitim nadzorom, a možda je sve uništeno, no kako postoje svjedoci inspektori i policajci koji su vršili nadzor, te sastavljali izvještaje, moći ću ustanoviti da li je nešto i šta uništeno, te dokazati ko su odgovorni za nezakonito nadziranje.
Očekujem da izdate neredbu OT Doboj, da mi se poštom pošalje kompletan materijal

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK 289

Preduslov za vladavinu prava i zakona, je zbacivanje sa vlasti vrhovnog mafijaškog bosa Dodik Milorada, te sam svoje napore usmjerio u tom pravcu, radom na internetu i prosljeđivanjem materijala izvan zemlje...

 

REPUBLIČKO TUŽILAŠTVO REPUBLIKE SRPSKE
NA RUKE GLAVNOM REPUBLIČKOM TUŽIOCU
DOKAZI O KRIMINALU

Svojevremeno ste kao pripadnik specijalnog tužilaštva RS, obrađivali slučaj po dostavljenim dokumentima, u kojima sam opisivao nezakonite radnje vezano za prikrivanje ubistva Ivone Bajo od strane MUP-a i OT Bijeljina!
Ja sam u kasnijim tekstovima isticao vaš profesionalan rad, koji se ogledao u preciznom i sažetom prikazu suštine mojih tvrdnji, iako ste donijeli odluku o nesprovođenju istrage, obrazloživši je time da nisam dostavio nijedan dokaz svojih navoda, a konkretno se radilo o torbi koja je presječenog kaiša, izmjenjene boje, sa nedostajućim djelom. Stoga sam uz pritužbu priložio i disk sa fotografijama te torbe, (koja se i danas nalazi u depou Osnovnog suda u Bijeljini i snimkom razgovora sa vještakom, koji potvrđuje falsifikovanje obdukcije!
Pošiljka je stigla 25.02.2011. a samo 3 dana kasnije lično Dodik Milorad prijeti ukidanjem Specijalnom tužilaštvu, što je logičan slijed sabotiranja istrage ubistva koje se desilo prilikom krijumčarenja u firmu "Univerzal" njegovog prvog čovjeka u Bijeljini Bobar Gavrila!
Početkom aprila 2011. u dokumentu potpisanom od strane glavnog specijalnog tužioca pritužba se odbija bez ijedne riječi o dokazima koje sam dostavio!
Tada je za mene i definitivno bilo jasno da je preduslov za vladavinu prava i zakona, zbacivanje sa vlasti vrhovnog mafijaškog bosa Dodik Milorada, te sam svoje napore usmjerio u tom pravcu, radom na internetu i prosljeđivanjem materijala izvan zemlje, a prvi veliki rezultat je bilo otkrivanje transakcije narko mafije, od ukupno 4,3 milona maraka u Bobar banci, što je uzrokovalo povlačenje vlasnika banke iz političke trke!
Dalja bitka na više frontova, kulminirala je pozivom, (septembar 2012) da dostavim kompletan materijal koji imam, timu koji je nedavno inicirao pokretanje istrage u Minhenskom tužilaštvu, u jednoj drugoj aferi, vezano za bankarsku prevaru i korupciju. Kako se sve moje komunikacije prate nedugo zatim su uslijedile i reakcije, a jedna od njih je i ta da sam konačno dobio snimke obdukcije, skrivane 3 godine, pošto su svi svjesni da će istina uskoro da se objelodani!
Stoga u potpunosti razumijem vaš stav da je za primjenu zakona i procesuiranje tajkuna iz mafijaškog režima potrebna politička volja, a mislim da je trebalo i snage i hrabrosti da se to prizna, osim želje i volje za profesionalnim radom, te dostavljam i vama materijal koji sam već poslao Ustavnom sudu, Sipi, UDT-u i KT Sarajevo.
Osim već pomenutih fotografija torbe i izjave vještaka, na disku se nalazi i web stranica "Zlocin sa potpisom rezima" sa tekstom krivične prijave uz fotografije koje pokazuju na koji je monstruozan način falsifikovano ne samo mjesto zločina i materijalni dokazi nego i autopsija. Na istoimenom video zapisu je emisija OBN televizije Vox populi, emitovana 15.10.2012. u kojoj voditelj, čita tekst te prijave, sa većinom slajdova.
Preporučujem prvo gledanje snimka, a potom čitanje teksta, jer su fotografije jasnije, dok u snimku nisu sve prikazane, a postoji i nekolika manjih grešaka prilikom čitanja, što nije čudno jer je emisija koja traje prosječno oko 5-6 minuta, uprkos uloženom trudu da se što brže pročita trajala dvostruko duže...
Osim toga priložen je i tekst krivične prijave dostavljene u martu 2012. u KT Sarajevo, na koju se suštinski nastavlja ova druga! Napominjem da su snimci te druge stranice ne vanjskim internet lokacijama, te je za pregled potrebna aktivna veza. Suštinski u te dvije prijave, prezentovani su neoborivi dokazi i objašnjeno kako je prikriveno ubistvo osmogodišnjeg djeteta, da bi se zataškalo krijumčarenje u "Univerzal", uključujući i izjave vozača o dovezena 4 paketa te direktora koji je zatekao ujutru samo paket. Kamion je pobjegao sa lica mjesta i danima nije evidentiran, dok je tek pošto smo mi otkrili da je postojao, priložena tahograf traka, prema kojoj je navodno prešao 335 kilometara za 140 minuta, što je prosječno oko 140 km/h !!!???
Uz već navedeno prilažem i spis KTA-ST-122/10, kao podsjetnik na slučaj, te zabilješku MUP-a u kojoj me pripadnici mafije prijavljuju za ugrožavanje sigurnosti, pošto sam napisao da će svi odgovorni završiti u zatvoru.
Izdejstvovana je naredba za pretres i odnošenje računara, pošto su mislili da će mi tako oteti dokaze, a bez sudske naredbe su primjenjene posebne istražne radnje. Slika jednog od automobila je takođe priložena. No kako nikada nisam izvršio nijedno krivično djelo pa ni prijetnju, poslije skoro 3 godine niko se nije usudio podići tako besmislenu optužnicu, a radi dokazivanja krivičnog djela tužilaca pokrenuo sam tužbe, ta je sekretar izjavila sudu da joj nikada nisam prijetio, da nikome nije dala dozvolu da to u njeno ime učini, dok jedan od direktnih izvršilaca negira da se bilo šta od toga desilo, da nikada nije postupao u bilo kom predmetu vezano za mene, odnosno da sam sve izmislio.
Sada pred sobom imate dokaze o tome, ko je činio krivična djela, ko je lagao i izmišljao.
Imate sve da bi se pokrenula istraga i procesuirala velika organizovana kriminalna grupa, unutar institucija republike, prije nego što to objavi istraživački novinar i istragu pokrene neko strano tužilaštvo!
POTREBNA JE JOŠ SAMO POLITIČKA VOLJA ILI HRABROST!
PRVOG OD TOGA ZASIGURNO NEMA, A ZA DRUGO VIDJEĆEMO, MOŽDA PRIPOMOGNU AUSTRIJSKI I NJEMAČKI TUŽIOCI...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902