ČLANAK 489

U TAKOZVANIM DRŽAVNIM ORGANIMA VLADA OPŠTI HAOS I KORUPCIJA A JEDINO ŠTO JE ORGANIZOVANO TO JE ORGANIZOVANI KRIMINAL. UTOLIKO VEĆU VRIJEDNOST I POŠTOVANJE ZASLUŽUJU SVI ONI KOJI SE TRUDE DA SVOJ POSAO OBAVLJAJU ČASNO I POŠTENO

OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI

PREDSJEDNIKU OSNOVNOG SUDA

Na ovaj način - pismenim putem želim izraziti poštovanje i odati priznanje predsjedniku suda i sekretaru za profesionalizam i odnos prema odgovornom poslu koji obavljaju.
U vrijeme kada se drugi državni organi ophode bahato, uskraćujući podatke i prava garantovana ustavom i zakonima na način koji sam već opisivao, predsjednik Osnovnog suda i sekretar, na samo da su mi omogućili pristup svim podacima koje sam ikada tražio, nego su činili i mnogo više od toga.

NEKI OD DOKUMENATA IZ OSNOVNOG SUDA KOJI SU POMOGLI U RAZOTKRIVANJU KRIMINALACA
Nemam namjeru ovom prilikom isticati nikakve negativne primjere ali pošto to nisam činio ranije dodajem još neke pozitivne.
Iako je za mene na snazi poseban tretman odmah po ulazu u zgradu, to se ne može primjetiti kod osoblja prijemne službe, (kancelarije 1 i 13) gdje nijednog trenutka u direktnim kontaktima, nisam osjetio neki različit odnos niti diskriminaciju koju primjenjuju neki drugi organi.
Na taj način sve navedene osobe daju doprinos uspostavljanju pravne države i jačanju ugleda suda.
Ne može nijedan pojedinac, pa makar on nastupao u ime državnog organa, svojim nezakonitim radom, umanjiti niti ukaljati rad vas, časnih, odgovornih i poštenih državnih službenika.
Moje mišljenje i stavovi i nemaju neku težinu ali neka ostane za budućnost zabilježeno ko je u ovim teškim vremenima kriminala i korupcije imao hrabrosti i snage da radi u skladu sa zakonom...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902