CLANAK 488

NA OVAJ DOPIS NIJE BILO NIKAKVOG ODGOVORA, DOK JE ZA VRIJEME MANDATA PRETHODNOG PREDSJEDNIKA ZAHTIJEV ODBIJEN. TO ZNAČI DA JE DRŽAVA FORMIRALA TUŽILAŠTVA DA KAO NAJOBIČNIJE RAZBOJNIČKE BANDE PRIKRIVAJU PLJAČKE I UBISTVA KOJE VRŠI TAJKUNSKO POLITIČKA MAFIJA. A SADA KADA JE TA BANDA PLAĆENIH UBICA RAZOTKRIVENA, SVI DOKUMENTI SE KRIJU I PRUŽA PODRŠKA ZLOČINCIMA...

OBAVJEST PREDSJEDNIKU VSITV-A

Pred Osnovnim sudom u Bijeljini u toku je parnica 80 0 P 056780 14 P po mojoj tužbi protiv RS za nadoknadu nematerijalne štete. Vrijednost spora je 1000000 (milion KM) a na pripremnom ročištu održanom 20.08.2014. izneo sam ponudu da povučem tužbu i odustanem od kompletnog traženog iznosta ukoliko tužena RS prihvati dogovor.
Suština bi bila u tome da RS upotrijebi dokazni materijal iz priloga tužbe koje sam dostavio na oko 180 strana a odnosi se na teška krivična djela i njihovo prikrivanje u kom slučaju bih "bacio" traženi milion maraka a parnica bi se okončala sporazumno.
Tužbeni zahtjev je opisan u 3 tačke:
1) Za pretrpljene duševne bolove, povrede ugleda, časti i prava ličnosti, (u periodu od 23.07.2009. do 31.01.2010)
2) Za pretrpljene duševne bolove, povrede ugleda, časti i prava ličnosti, (u periodu od 01.02.2010. do danas) uzrokovane izdavanjem USMENE neustavne, nezakonite naredbe da ZDENKU BAJO, BUDIMKI BOLLIN BAJO I DRUGIM SRODNICIMA, NIJE DOZVOLJEN PRISTUP U OT BIJELJINA.
3) Za pretrpljene duševne bolove, povrede ugleda, časti i prava ličnosti, uzrokovane lažnom prijavom za "Ugrožavanje sigurnosti" 19.03.2010.
Napominjem da je poslije 30 mijeseci odugovlačenja RS, putem OT Doboj donijela dana 14.12.2012. godine naredbu o NESPROVOĐENJU istrage, čime je i formalno konstatovano da se radilo o lažnoj prijavi, (koju su počinili, pripadnici OT Bijeljina G.M. i D.M. uz saučestvovanje i dogovor sa kolegama K.N. i D.S. protiv kojih sam ranije podneo krivičnu prijavu za saučestvovanje u prikrivanju ubistva). Cilj je bio da mi se otmu dokazi o njihovom kriminalu koje sam imao na računaru a jedan od njih su fotografije materijalnog dokaza ubistva osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo, koje se desilo prilikom šverca u AD Univerzal iz Bijeljine. Jednu od fotografija torbe presječenog kaiša,dio nedostaje a veći dio ostatka opran benzinom prilažem.
Od podnošenja lažne prijave konstantno su me u komunikaciji sa drugim službenicima opisivali kao ludaka, manijaka, psihopatu, narkomana, masovnog ubicu tužilaca u pokušaju, lažno navodeći da prijetim i osobama koje ili nikada nisam sreo ili nemaju dodira sa istražnim radnjama, što svi znaju osim naravno mene koji sam "ludak".
Opisi o poremećenom psihopati su se pojavili i u zvaničnim dokumentima RS, a osim usmenih prepričavanja čak je i u štampi objavljen članak u kome se navodi citiram:
MJEŠTANI PRIČAJU DA JE UJAK IVONE BAJO, VREMENOM "OTIŠAO NA ŽIVCIMA".
Dakle što se tiče tačke 3 (450000 KM) sudu su predati neoborivi dokazi o nanesenoj šteti uzrokovanoj smišljenim zločinačkim planom državnih službenika koje RS zbog toga nije sankcionisala nego je stala iza njihovog krivičnog djela i uzela ih u zaštitu. Za tačku 2 sam morao uložiti ekstremne napore da bih dokazao postojanje tajne usmene naredbe o zabrani pristupa i poslije više od 100 uzaludnih dolazaka, zabrane pristupa, hapšenja i pritvaranja, zbog odbijanja da se udaljim došao sam na prekršajnom sudu do izjava sudskih policajaca koji su potvrdili postojanje naredbe a onda je to priznao i Kovačević Novak u dokumentu A - 326/12 od 09.11.2012. Istina on to opravdava navodnim kršenjem reda i mira iz jula 2010-te, (koje nije konstatovao nijedan sud) a navodne prijetnje smrću koje sam im kao upućivao u to vrijeme se uopšte ne pominju. Naravno jer je ta laž krajem 2012-te bila razotkrivena i znalo se da protiv mene niko neće podići optužnicu na osnovu njihovih laži.
Pravi razlog zabrane pristupa su moja otkrića o teškim krivičnim djelima u kojima su učestvovali tužioci, zbog čega sam tražio prvo usmeno a potom pismeno zahtjevima odgovore OT Bijeljina, te uvid i kopiranje fotodokumentacije iz spisa KTA-596/09 a sprečavan sam i u podnošenju krivičnih prijava za krijumčarenje u AD Univerzal. Tek poslije 3 godine od ubistva djevojčice Ivone Bajo i preko 150 dolazaka uspio sam dobiti tražene diskove sa fotografijama. Od obilja snimaka prilažem jedan dio iz kojih se vidi da je falsifikovano mjesto zločina i sve unutrašnje povrede sakrivene. Vještak trasolog iz Beograda koji je angažovan od OT Bijeljina ih uopšte ne pominje u svom mišljenju a u razgovoru sa mnom čiji audio snimak imam kaže da NEMA POJMA niti o presječenoj torbi niti da je kamion koji je dovezao robu bio našpanovan trakama a posebno ne zna ništa o unutrašnjim povredama konstatovanih obdukcijom.
Odštetni zahtijev za primjenu neustavne, nezakonite, diskriminatorske naredbe o zabrani pristupa svim srodnicima ubijene djevojčice je 500000 KM, a uspio sam doći do dokaza da postoji, čime su prekršena mnoga prava, počev od člana 16 Ustava RS, te je praktično i taj dio nesporan za parnicu. Preostali dio od svega 50000 KM odnosi se na sprečavanje podnošenja prijave i dostavu dokaza u vrijeme dok su trajale formalne predistražne radnje ubistva Ivone Bajo, za šta takođe imam dokaze, uključujući i audio smimak razgovora sa tužiocem Stjepanović.
DAKLE IAKO IMAM NEOBORIVE DOKAZE, SPREMAN SAM ODREĆI SE MILION KM AKO BI RS PRIMJENILA ZAKON NA ŠTA JE OBAVEZNA...
Ukoliko moja ponuda ne bude prihvaćena nastavak pripremnog ročišta je zakazan za 30.09.2014. i osim dokaza koje sam dostavio htio bih da sud ostvari uvid i u sve odgovore pripadnika OT Bijeljina na moje pritužbe. Osnovano sumnjam da su u njima izraženi opisi o meni kao ludaku i osobi koja je pod istragom OT Doboj zbog "prijetnji" svima redom i znanima i neznanima, što je trebalo da diskredituje moje ranije podnesene prijave protiv njih i opravda zabranu pristupa.
Prema članu 70 ZOVSITV-u svi postupci ili radnje koje se odnose na navode o povredi dužnosti ili nesposobnosti za vršenje dužnosti su povjerljivi prije nego što Ured disciplinskog tužioca podnese zvaničnu tužbu, no pošto su postupci po mojim pritužbama okončani nema razloga da i dalje budu tajni a osobe koje su ih sačinile nemaju više prava da se pozivaju na povjerljivost s obzirom da su postupci završeni.
Stoga očekujem da će VSITV-e odobriti kopiranje odgovora tužilaca OT Bijeljina na moje pritužbe i nihovo slanje na kućnu adresu, koji će biti dostavljeni Osnovnom sudu u Bijeljini na narednom ročištu ukoliko RS ne prihvati prijedlog o nagodbi...
O ODLUCI DRŽAVE ĆU NARAVNO OBAVJESTITI JAVNOST PREKO INTERNET BLOGA "KRIMINAL U VLASTI" KOJI UREĐUJEM A JEDAN JE OD 10 NAJPOSJEĆENIJIH SA DOSAD OBJAVLJENIH OKO 460 ČLANAKA I 20 PRIPREMLJENIH, MEĐU KOJIMA JE I OVAJ TEKST.
PRILOZI:
TORBA (materijalni dokaz ubistva opran benzinom i sakriven
FALSIFIKATI (dio fotodokumentacije o prikrivanju zločina)
ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902