CLANAK 227


ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA


Ime i prezime : ZDENKO BAJO

Adresa : MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA

(Naziv organa kome se zahtjev podnosi)OKRUŽNI SUD U BIJELJINI

(Sadržaj zahtjeva)Obraćam se Okružnom sudu u Bijeljini sa zahtijevom, da mi omogući uvid i kopiranje kompletnog materijala, vezano za radnje nadzora nada mnom od strane CJB Bijeljina, od marta 2010 do danas!
Sem pretresa prostorija, sa kojim je Sud upoznat, izložen sam presretanju, legitimisanju i pretresanju na ulici, praćenju patrolnim kolima i policajcima u civilu, a danima je pred mojom kućom postojalo stražarsko mjesto u 3 smjene za danonoćni nadzor! Jedno od vozila, korištenih u tu svrhu ima registarske tablice : 729-M-117, a posjedujem i fotografije tog vozila i druge dokaze o nadzoru!
Na jasno postavljen zahtjev CJB-u Bijeljina o tome, odgovoreno mi je da je Izvještaj proslijeđen u OT Bijeljina! S obzirom da sam o tome razgovarao sa načelnikom kriminalističke policije, o kriminalu inspektora Markovića, te tužioca Stjepanović, a isti je obećao da će sve ispitati, te "UMRO" poslije samo 5 dana, osnovano sumnjam da je gospodin ubijen.
Iz OT Bijeljina tvrde da prema meni nikada nisu provođenje POSEBNE ISTRAŽNE RADNJE, odnosno da to što sam danima nadziran, niko nikada nije nigdje zabeležio!
Očito je da se radi o lažima i nastavku podrške mafijaškij mreži, koja je prilikom krijumčarenja, ubila Ivonu Bajo, na ulazu u Bobarovu firmu UNIVERZAL, a neposredno poslije toga, u BOBAR BANKU, je uplaćeno preko 4 miliona KM novca od kokaina...
Korumpirani tužioci, nisu pokušali da lažu samo mene, nego su prevarili i Okružni sud...
NA ZAHTJEV U OT BIJELJINA O "SMRTI" ACE TEODOROVIĆA, PREDATOG PRIJE VIŠE OD GODINU DANA, I POSEBNO TOME, KO JE BIO DEŽURNI TUŽILAC TOG DANA, NIKADA MI NIJE ODGOVORENO...
Na poleđini ovog zahtjeva je tekst upućen u CJB Bijeljina i njihov odgovor!
Očekujem od Suda da preduzme sve potrebne radnje, kako bi se istražile kriminalne aktivnosti u OT Bijeljina...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

CLANAK 228


ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA


Ime i prezime : ZDENKO BAJO

Adresa : MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA

(Naziv organa kome se zahtjev podnosi)OSNOVNI SUD U BIJELJINI

(Sadržaj zahtjeva)Obraćam se Osnovnom sudu u Bijeljini sa zahtijevom, da mi dostavi podatke o tome, ko je bio dežurni sudija nadležan za prekršaje, dana 23.06.2011.
kao i to, ko je obavljao tu dužnost 06.07.2011 i 07.07.2011...
Naime dana 23.06.2011. sam spriječen u pokušaju da prijavim više krivičnih dijela i dostavim dokaze o tome u OT Bijeljina!
Radi se o krijumčarenju organizovane kriminalne grupe u firmu UNIVERZAL, Bobar Gavrila, prilikom čega je ubijena Ivona Bajo, a neposredno poslije toga je od strane klana Šarić, uplaćeno preko 4 miliona KM od kokaina u BOBAR BANKU!
Dokaze o tome sam poslao izvan zemlje, te je nedavno taj novac i pronađen, poslije istrage Interpola!
Dakle, kako sam po naredbi pripadnika mafije spriječen u tome, te uhapšen i pritvoren, morao sam shodno zakonu da budem izveden pred sudiju u roku od 12 sati!
Član 7. (ZOP) Lišenje slobode i jemstvo kao obezbjeđenje prisustva i plaćanja novčane kazne!
(2) Sud mora ispitati okrivljenog odmah a najkasnije u roku od 12 časova.

U CJB Bijeljina, koji su me pritvorili, smišljeno se krši zakon i prolongira dan podnošenja zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, (do 06.07.2011. a zaprimljen je dan kasnije) vjerovatno u sadejstvu sa drugim pripadnicima mafije, bira "podoban sudija"!
Sudija Dević Smiljka, koja je na kraju bila postupajuća u tom predmetu, izvršila je više krivičnih djela, tokom pretresa i kasnije, te je svrha ovog zahtijeva, (iako znam da nisam obavezan da objašnjavam) isključivo prikupljanje dokaza za krivičnu prijavu protiv sudije Dević i ostalih saučesnika narko mafije...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902