Četvrtak, Septembar 05, 2013

CLANAK 367

Po svemu sudeći u danu ubistva švercovan je kokain, kako u Univerzal, tako i u druga mjesta navedena u putnom nalogu. To je samo manji dio kriminala koji sam opisao na do sada 360 objavljenih članaka.

TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

Odjel II (Posebni odjel za organizirani kriminal i korupciju)
Obavještavam vas da već duže vrijeme dostavljam podatke istražnim organima i šaljem dokaze o krivičnim djelima.
Radi se o krijumčarenju u AD Univerzal Bijeljina iz Asa auta iz Federacije BIH, putem prevoznika Haak trans 23.07.2009. kada je ubijena djevojčica Ivona Bajo.

Detaljan opis krijumčarenja i bjegstva kamiona, je dostavljen u KT Sarajevo marta 2012-te, a ovom prilikom šaljem u prilogu web stranicu "Kantonalnom tuzilastvu kantona Sarajevo" objavljeno na internetu:

KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO
Takođe šaljem html fajl "Zlocin sa potpisom rezima" takođe dostupno na internetu:
ZLOCIN SA POTPISOM REZIMA
Gdje je detaljno obrazloženo uz dokaze falsifikovanje njesta zločina, uklanjanje dokaza i falsifikovanje obdukcije.
Skenirana slika u prilogu pokazuje da je tog dana bio prisutan Slaviša Bobar, (kasniji direktor Univerzala) a trenutno jedan od optuženih u grupi Darka Eleza.

Dalje je vidljivo da su dovezena 4 paketa robe, od kojih su 3 "nestala" preko noći.
O samom S.B. nemam podataka da li je i koliko umješan, (ko je i kada odneo ta 3 paketa) no sigurno je da je portir Sofronić Blagiša izvršio više radnji da pomogne bjegstvo i prikrije ubistvo.
Njegova uloga je detaljno opisana u prilozima "Prijava protiv Blagise" te "Prijava protiv Univerzala" koje sam predao još 2010-te u OT Bijeljina, poslije čega je Novak Kovačević, zabranio pristup svim srodnicima ubijene djevojčice, te se te prijave skrivaju 3 godine...
Podsjećam da je 25.02.2012. u Bobar banci otkriveno preko 4 miliona KM transakcija narko mafije, a Bobar Slaviša, je uhapšen 10.04.2013. kao član pljačkaške grupe.
Po svemu sudeći u danu ubistva švercovan je kokain, kako u Univerzal, tako i u druga mjesta navedena u putnom nalogu. To je samo manji dio kriminala koji sam opisao na do sada 360 objavljenih članaka.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me