CLANAK 372

Poslije dojava istražnim organima izvan zemlje MUP RS je 25.02.2012. otkrio dokumentaciju o preko 4 miliona transakcija narko klana Šarić, preko banke Gavrila Bobara. Posljedica toga je bila samo Dodikova naredba da se isti povuče iz trke za gradonačelnika Bijeljine, a o tome niko više ne smije ni da progovori...

USTAVNOM SUDU BOSNE I HERCEGOVINE

APELACIJA

(ŽALBA NA ODLUKE I RAD TUŽILAŠTVA I SUDOVA)


POZADINA I UZROCI DISKRIMINACIJE
UZ ČINJENICE KOJE ĆU NAVESTI NE TREBA ZANAMARITI I TO DA SU POSTUPAJUĆE SUDIJE ĐURIĆ I ĐONLIĆ, MEĐU ODGOVORNIM OSOBAMA U TUŽBAMA PROTIV RS, ZA NADOKNADU ŠTETE (DOGAĐAJI IZ 2010-TE) 80 0 P 043324 12 P I 80 0 P 039222 12 P !
Dana 23.07.2009. godine, ogranizovana kriminalna grupa je švercovala neregularan tovar u firmu "Univerzal", Gavrila Bobara, u Bijeljini, jednog od tajkuna iz mafijaškog režima Dodik Milorada, kada je ubijena osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo!
Iako su znali za to ‚"istražitelji" nisu naložili saobraćajcima da zaustave i pregledaju kamion, te je isključivo zahvaljujući saznanjima porodice ta činjenica otkrivena.

Tako je došlo do saslušavanja vozača u svojstvu svjedoka u OT Bijeljina, koje je bilo obična farsa, jer se nije saznalo čak ni to šta su prevozili tom prilikom! Po njima to su bili "auto dijelovi" a za tužioca pitanje: "Kako država misli naplatiti PDV, za neke auto dijelove? 17% od čega ???
Kamion koji je dovezao švercovanu robu, (od 4 dovezena, 3 paketa "NEKE" robe su nestala preko noći) bio je tehnički neispravan! Nosač rezervoara je pukao, te su ga vezali španerom, trake za vezanje robe, a po patološkom nalazu i mišljenjima vještaka, smrtonosnu povredu na tijelu Ivone Bajo nije nanijela žica, nego predmet trakastog oblika!
Portir Sofrenić Blagiša, javno izjavljuje da je vidio kako djevojčica vozi bicikl, krivuda i iskašljava krv, te pada, što odgovara tragovima na terenu. Pošto o tome obavještavam inspektora Marković Dragoslava, on tvrdi da to nije istina, (a kako on to zna, kad nije bio prisutan), te se portir poziva da izmjeni svoju izjavu i prilagodi je falsifikatima "istražnih organa"...
Isti portir je uklonio materijalni dokaz ubistva sa mjesta zločina! Torbu su kasnije iz bolnice odnijeli saučesnici i pokušali da je sakriju za sva vremena. Na sreću uspio sam da je fotografišem u prostorijama suda, po okončanju "istrage"! Iz slika torbe je vidljivo da je kaiš presječen, presječeni dio nedostaje a veći dio ostatka je opran jakim hemijskim sredstvom da se uklone tragovi ubistva. Napominjem da SRAMNA obavijest tužioca ne sadrži nikakvo obrazloženje a posebno niko nikada nije objasnio zašto je torba u takvom stanju???
U kasnijem periodu sam obavijestio pismeno tužioce o svojim otkrićima i upozorio da će odgovorni završiti u zatvoru, ako ne otkriju za čije su interese sabotirali istragu. Reakcija OT Bijeljina je bila takva da su me optužili za "Ugrožavanje sigurnosti" te poslali policiju da otme dokaze o kriminalu, koje sam imao na računaru...
Takođe se otvoreno primjenjuju diskriminatorske i čak fašističke metode prema porodici, tako da smo do sada tri puta hapšeni, pri pokušajima da dostavimo dokaze o kriminalu u OT Bijeljina, što je zakonom garantovano pravo svakom građaninu...
No, to me nije pokolebalo, te dolazim do dokaza da je patološki nalaz falsifikovan i nije dostavljen vještaku dr. Busarčeviću, čije se mišljenje tražilo od strane OT Bijeljina, koje nije prihvatilo mišljenje obducenta da je smrtonosnu ranu nanio predmet dimenzije 1x25 milimetara!

Audio izjavu vještaka na disku, pokušavali smo predati tužilaštvu uz izjavu o drugim saznanjima, no uz prijetnju oružane sile i svojim tijelima, pripadnici sudske policije izvršavaju naloge mafije i ne dozvoljavaju da se dostave bilo kakvi dokazi o ubistvu jednog djeteta...

NAČIN I POSLJEDICE DISKRIMINACIJE
Pošto je pd strane OT Bijeljina smišljena laž da je djevojčica Ivona Bajo zadobila smrtonosne povrede pošto je pala sa bicikla i nabola se na žicu, postavio sam neka nezgodna pitanja od kojih izdvajam:
1) KAKO JE MOGUĆE DA TRAGOVI KRVI VIDLJIVI I NA SLIKAMA POČINJU 10 METARA PRIJE PADA KADA SE NAVODNO NABOLA NA ŽICU - DAKLE PRVO ISKAŠLJAVA KRV 10 METARA A TEK ONDA PADA I ZADOBIJA TU POVREDU ???
2) PORTIR SOFRENIĆ BLAGIŠA IZ UNIVERZALA NAM PRILAZI POSLIJE SAHRANE I PRIČA DA JE VIDIO DJEVOJČICU KAKO SE KREĆE SA BICIKLOM, KRIVUDA I ISKAŠLJAVA KRV, PA PADA NA ASVALT - DAKLE POVREDA JE NASTALA PRIJE PADA ???
Reakcija na to je bilo konstantno izbjegavanje tužioca da odgovori, pod izgovorom da se čekaju rezultati vještačenja, a kasnije po obustavi istrage sam saznao da je portir uklonio materijalni dokaz torbu sa mjesta zločina, koju su kasnije sakrili inspektor Marković Dragoslav i tužilac Stjepanović Danica. Kaiš torbe je dvostruko presječen, dio nedostaje, a ostatak opran hemijskim sredstvom da se uklone tragovi ubistva.
U februaru 2010-te dostavljem fotografije torbe, (koje sam snimio uz dozvolu Osnovnog suda) u OT Bijeljina tražeći razgovor sa tužiocem i odgovore, shodno ZOKP-u, član "Obustava istrage". No umjesto da postupe po zakonu blokada pristupa se nastavlja te ih pismeno upozoravam sredinom marta da će svi odgovorni za prikrivanje završiti u zatvoru, šaljući slike torbe svim tužiocima. Vjerovatno prije svega sa namjerom da mi otmu dokaze optužuju me za "Ugrožavanje sigurnosti" te šalju policiju na pretres prostorija i odnose računare koje sam koristio 24.03.2012.
Vraćeni su krajem godine, a hard disk je bio prazan. Srećom ranije sam diskove sa dokazima poslao u Cirih i na druge lokacije izvan zemlje, sa uputama da se dostavi centrali Interpola u Lionu...
OT Doboj je donelo odluku da ne postoje elementi krivičnog djela, a poslije moje privatne tužbe protiv podnosilaca Gruhonjić Muhameda i Debeljević Milorada, tuženi Debeljević je poslao odgovor sudu u kome tvrdi da sam sve to izmislio. Nije znao da ću dobiti Zabilješku MUP-a u kojoj je to navedeno, te se konstanto sprečavam u ostvarivanju više zakonom i ustavom garantovanih prava, a navodim samo neka:
Zabrana kontakta sa tužiocem, (kao punomoćnik majke ubijene djevojčice) onemogućavanje pristupa traženim informacijama, sprečavanje podnošenja krivične prijave na zapisnik, te čak i lično predavanje već napisane u prostorijama tužilaštva. Naravno na postavljena pitanja nema odgovora, a krajem maja sam u razgovoru sa vještakom trasologom saznao da ne samo da ne zna ništa o torbi presječenog kaiša, nego ni o jednoj unutrašnjoj povredi, (probodena prsna kost, kanal kroz grudnu žlijezdu, te probodi desne plućne arterije i dušnice. Na sve to kao i po prijavama protiv portira Sofremića, te AD Univerzal, predatim 2010-te, nema odgovora sve do danas, (27.08.2013.) te da bih uopšte imao dokaz o tom bezakonju, poslije više desetina pokušaja da ostvarim svoja prava, prisiljen sam da se suprotstavim naredbi da se udaljim, kako bi ostao pisani trag šta se dešava. Skrećem pažnju da su zapisnici sa suđenja jedini dokaz fašističkog tretmana prema porodici Bajo i da toga nije bilo lažljivci i kriminalci iz OT Bijeljina bi opet rekli da sam sve to izmislio...
Svi dokazi o prikrivanju zločina su na priloženom disku u folderu "Dokazi ubistva" od kojih posebno skrećem pažnju da fotografije torbe, snimak razgovora sa vještakom trasologom, te web stranice "ZLOCIN SA POTPISOM REZIMA" i "KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO" u kojima do detalja razotkrivam falsifikovanje mjesta zločina i obdukcije odnosno krijumčarenje iz Asa auta u Univerzal, prevoznikom Haak trans.
U folderu "Dokazi diskriminacije" osim štampanih priloga nalaze se materijali vezano za suđenja u prekršajnom sudu iz kojih se vidi da sudska policija izvršava usmenu naradbu glavnog tužioca koja glasi: ZDENKU BAJO, BUDIMKI BAJO I SVIM SRODNICIMA UBIJENE IVONE BAJO, NIJE DOZVOLJEN PRISTUP U OT BIJELJINA.
Dokaz za to je priložen u štampanom obliku "Zapisnik 80 1 Pr 004323 11 Pr" a sudiju Dević Smiljku to nije spriječilo da hladno pređe preko očito fašističke naredbe, te ne dozvolivši mi ispitivanje svjedoka donese osuđujuću presudu. No vrijednost toga što sam dobio, (naknadno poslije intervencije kod predsjednika suda) zapisnik u kome je evidentiran fašistički tretman je mnogo veća i objavljujem to na internetu tražeći i dalje da mi se omogući kopiranje spisa, a prije svega diskova sa fotografijama. Naravno s obzirom da su falsifikovali nalaze obdukcije, to se uporno izbjegava, a ja ponovo da bih imao dokaze o tome odbijam naredbu da se udaljim i postavljam na sebe sliku torbe materijalnog dokaza ubistva sa komentarima "Torba", zahtijevajući da se poštuje Ustav i zakoni te da mi se omogući ostvarenja garantovanih prava, "zaprijetivši" da ću dolaziti svaki dan i prezentovati taj dokaz prolaznicima i zaposlenima sve dok ne dobijem tražene podatke, makar me hapsili 10, 100, 1000 puta.

PRAVOSNAŽNA PRESUDA ZBOG BORBA ZA POŠTOVANJE ZAKONA I PRAVA
Osnov na kome se temelji ovaj podnesak je Rjesenje 80 1 Pr 007070 13 Pžp, Okružnog suda u Bijeljini.
Taj dan 05.09.2012. sam i uhapšen, no već sledeći put sam dobio tražene diskove, (ostalih 6 zahtijeva nisu ispunjeni do danas) a te fotografije koje prilažem na disku pokazuju ne samo zašto su ih krili 3 godine, nego i kolika je monstruoznost kriminalaca iz tužilaštva. Sve je detaljno opisanio na pomenutoj web stranici uz slike kao dokaz, a objavljeno i na internetu, na lokaciji:
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/12/3401821
Zanimljivo je da iako su svi vidjeli taj dokaz zločina, od tužilaštva, sudske policije, PS Bijeljina i Prekršajnog suda, ne postoji ni slovo o tome ni u zapisniku niti u presudi, kao niti u jednoj od 27 zabilješki sudske policije napisanih o meni tokom 3 godine. Savršeno je jasno da se taj dokaz smišljeno prikriva iako su svi dužni da poštuju ZOKP-u član "Obaveza prijavljivanja" a istovremeno prešutkujući to, sudska policija me opisuje kao psihopatu pod dejstvom narkotika.
Očito građanin koji zahtjeva poštovanje zakona i traži svoja prava MORA DA JE LUD !!!

Diskriminacija vezano za događeje od 05.09.2012. i predmet 80 1 Pr 007070 12 je prepuna bezakonja i kriminala državnih organa, a navodim samo neke. Osim kršenja ustavom garantovanih prava i hapšenja na trotoaru, zbog primjene fašističke naredbe, nezakonito sam zadržan u pritvoru, a potom nisam izveden pred sud u roku od 12 sati, čime je prekršeno pravo na pravično suđenje. Prolongiranjem pretresa za 3 mjeseca htjelo se uticati na svjedoke da lažu i dodati još neki "prekršaj" a kako se vidjelo vrhunac bezakonja tog montiranog procesa je bio "nestanak" prvog svjedoka Mićić Zorana.
U prilogu "Zdenko izjava" su svi moji navodi sa pretresa na kome postavljam i to pitanje, objašnjavam uzroke i pozivam se na odredbe iz zakona. Čak na podsjećanje sudu na obavezu iz člana 5 "Zaštita prava" niko se nije ni osvrnuo da iznese stav, a posebno ne na upozorenje da sud ne može zasnivati odluku na dokazima do kojih se došlo kršenjem prava iz Ustava.
Najvažnije dijelove sam podvukao, a kompletan zapisnik je skeniran na disku.

Prikrivanje svjedoka Mićića, (koji je izneo opis fašističke naredbe) u ranijem pretresu je učinjeno da ga ne bih mogao pitati o tome i da ne bi on lagao na sudu, te je drugi svjedok Čavić Zoran instruisan da lažno svjedoči negirajući da takva naredba postoji. O svemu drugom "NE ZNA NIŠTA" osim što se "prisjetio" da sam vikao kao ludak ispred zgrade. Da je i to laž dokaz je njihiv zapisnik za taj dan gdje se vika ne pominje, a predstavnik MUP-a na dan pretresa dodaje taj segment, pošto su prethodno nagovorili svjedoka da laže.
No da nisu svi korumpirani lažljivci dokaz je izjava svjedoka Minića "Dejan izjava" koji u potpunosti potvrđuje moj opis događaja, osim "sitnice" da mi je Mićić, poslije upozorenja da poštuju ustav i moja prava rekao:
ŽALI SE USTAVNOM SUDU. NE TREBA TI DATI NIKAKVA PRAVA NEGO TAKVE KO ŠTO SI TI TREBA POSLAT NA SOKOLAC !
Na Sokocu se ako neko ne zna nalazi Psihijatrijska klinika, gdje mi je kao "ludaku" mjesto. No iako se niko od preostalih svjedoka "nije sjećao" toga, uspio sam poslije dva pokušaja doći do svih zapisnika sudske policije među kojima i "Zabiljeska 1292/12" iz konkretnog dana u kome me opisuju kao poremećenog narkomana, što je još u martu 2010-te prvi učinio Višnjić Ranko, (Zabilješka 401/10). Takvim opisom uz istovremeno prešutkivanje materijalnog dokaza koji sam im pokazao i predao disk sa fotografijama, opravdavali su fašistički tretman pred višom komandom u Banjaluci.
Kako sam prvostepeno osuđen poslije tog montiranog procesa, uložio sam prvo žalbu, koja je odbijena, a potom i Zahtjev za ponavljanje postupka, priloživši jednu od zabilješki koje sam dobio 18.01.2013. Radi se o dokumentu"Zabiljeska 1173/11" u kojoj sudski policajac opisuje da postoji zabrana, te na moj zahtjev provjerava i saopštava mi da i dalje ostaje.
Shodno zakonu član 73 ZOP-a stavovi:

a) ako se dokaže da je odluka zasnovana na lažnoj ispravi ili na lažnom iskazu svjedoka ili vještaka;
b) ako se dokaže da je do odluke došlo usljed krivičnog djela sudije ili drugog službenog lica koje je učestvovalo u postupku;
d) kad se iznesu nove činjenice ili podnesu novi dokazi koji bi doveli do drugačije odluke da su bili poznati u ranijem postupku!
prilažem pomenutu zabilješku kao novi dokaz i za postojanje zabrane i za to da je svjedok Čavić lagao. Kompletan proces žalbnog postupka i zahtjeva je skeniran na disku, a štampano prilažem samo konačno Rješenje. Taj zahtjev je odbijen uz obrazloženje da sam trebao dostaviti pravosnažnu sudsku odluku u krivičnom postupku, (čega nema u članu 73 ZOP-a).
U žalbi na to rješenje ističem da je došlo do greške te da je sud pogrešno upotrijebio članove iz ZOPP-u, gdje je rok 5 godina, dok je u ZOP-a samo 6 mjeseci te je očito da nije moguće od podnošenja prijave, istrage, podizanja optužnice, vremena za pripremu odbrane, rasprave, presude prvostepenog suda, žalbenog roka, te na kraju pravosnažne odluke, doći do tog dokumenta ni za godinu dana. Potom podvlačim da se od mene traži samo dostavljanje dokaza, a ne i pravosnažne presude, kao i da sam taj dokaz dobio poslije pretresa, (u paketu sa 27 zabilješki).
U prilogu "Rjesenje 80 1 Pr 007070 12 Pžp" koje sam softwerski obradio i podvukao najvažnije djelove, vidi se da sud falsifikuje moje navode i tvrdi da sam ja tražio primjenu članova iz ZOPP-u, što kao nije moguće, nego se primjenjuje član 73 ZOP-a.
ZAŠTO JE ONDA SUD KAO ARGUMENT NAVEO PRAVOSNAŽNU SUDSKU PRESUDU IZ KRIVIČNOG POSTUPKA, KADA SE NE POMINJE U ČLANU 73, KOJI JE KAO PRIMJENJEN, A NAVODI SE U ČLANU 257 ZOPP-U, KOJI KAO NIJE PRIMJENJEN.
Sudije su dakle falsifikovale ne samo moje podneske nego i zakone, uzimajući djelove iz jednog te ubacujući u drugi samo da bi mi nanijeli štetu i prikrili bezakonje i diskriminaciju, koji su posljedica prikrivanja ubistva prilikom krijumčarenja. Takođe se lažno tvrdi da "Zabiljeska 1173-11" nije novi dokaz iako sam je dobio 50 dana poslije pretresa.
Ovo ja samo dio totalnog bezakonja i terora koji se sprovodi zbog zaštite Gavrila Bobara, koji je krijumčario robu, a otkriveno je od 2008-e prao novac preko svoje banke. Poslije mojih dojava istražnim organima izvan zemlje MUP RS je 25.02.2012. otkrio dokumentaciju o preko 4 miliona transakcija narko klana Šarić. Posljedica toga je bila samo Dodikova naredba da se isti povuče iz trke za gradonačelnika Bijeljine, a o tome ne smije ni da se progovori.
Tako sam praktično osuđen zbog toga što sam na pitanje policije dao prethodno objašnjenje, što se vidi iz izjave Minić Dejana, a dodajem da je direktor Univerzala Slaviša Bobar uhapšen 10.04.2013. kao član pljačkaške grupa koja je još 2005- odnijela skoro 2 miliona KM, a u danu ubistva Ivone Bajo bio je zaposlen, što se vidi iz izjave tadašnjeg direktora.
Takođe naredba izdata od strane policije zasnovana na ovoj fašističkoj naredbi ne može biti zakonita, a mišljenje o radu državnih organa ne može biti tretirano kao uvredljivo.

Četvorogodišnjim fašističkim tretmanom štite se ubice, krijumčari, pljačkaši, perači novca, te njihovi saučesnici iz policije i tužilaštva koji su sabotirajući istragu falsifikovali mjesto zločina, nagovarali svjedoke da lažno svjedoče, uklanjali dokaze, prali ih benzinom, pa čak i obdukciju falsifikovali.
Radi se o Dodik Miloradu i njegovim tajkunima teškim više milijardi evra, a opasnost tome sam ja i moji dokazi.
Suštinski samo postojanje fašističke naredbe je dovoljno da se zaključi kako je protivzakonita, a prilažem i dokument "Naredba fasista" u kome sam poslije poznate naredbe Gestapoa o zabrani za Jevreje i pse, prezentovao i dvije varijante naredbe koja se sprovodi prema porodici Bajo. Naizgled su iste, ali nisu jer je druga monstruoznija. Činjenica je da uzrok svemu nisam ja, nego ubistvo djevojčice, te je u stvari razlog za tu naredbu srodstvo sa ubijenom Ivonom Bajo!

To je dakle tretman koji se sprovodi 4 godine, prvo tajno, a poslije mog suprotstavljanja i javno, pa zamislite gospodo sudije i građani koji ćete čitati ovo na internetu, ovaj plakat na zgradi suda.
ČEGA SE STIDJETI? ZAŠTO SE NE POSTAVI OVA NAREDBA NA ULAZU U ZGRADU, NEK SE ZNA ???

Na kraju navodim prava i slobode koji se brutalno otimaju provođenjem pomenute naredbe:
Pravo lica da ne bude podvrgnuto mučenju niti nečovječnom ili ponižavajućem tretmanu ili kazni
Pravo na pravično saslušanje u građanskim i krivičnim stvarima i druga prava u vezi sa krivičnim postupkom
Slobodu misli, savjesti i vjere
Slobodu izražavanja
Oduzeto je i pravo na nediskriminaciju garantovano članom 4 Ustava BIH, pravo na podnošenje žalbe na navedenu naredbu, garantovano članom 16 Ustava RS, pravo na pristup dokumentaciji koju su o meni prikupljali organi tužene, garantovano članom 23 Ustava RS, pravo na ravnopravnost, jednakost pred zakonom i uživanje pravne zaštite, garantovano članom 4 Ustava RS, pravo da ne budem izložen ponižavajućem postupanju, garantovano članom 14 Ustava RS, pravo da se Ustavom garantovana prava ne mogu oduzeti niti ograničiti, garantovano članom 48 Ustava RS, pravo na pravično suđenje, garantovano Ustavom, vezano za član 7 ZOP-a, pravo garantovano članom 32 Ustava RS, "da niko ne može biti pozvan na odgovornost niti trpjeti druge štetne posljedice zbog javno izraženog mišljenja o radu državnih organa, te više drugih prava iz KZ-a i ZOKP-u, te Zakona o zabrani diskriminacije...
OD VAS OČEKUJEM DA SE ODREDITE PO PITANJU USMENE NAREDBE KOJA SE PRIMJENJUJE PREMA PORODICI BAJO I DATE ODGOVOR DA LI JE ISTA U SKLADU SA USTAVOM, TE DA LI SE NJOME KRŠE PRAVA I SLOBODE GARANTOVANE USTAVOM I ZAKONIMA ILI NE ???

PRILOZI

Presuda 80 1 Pr 007070 12 Pr
Zapisnik 80 1 Pr 004323 11 Pr
Torba
Zdenko izjava
Dejan izjava
Zabiljeska 1173-11
Rjesenje 80 1 Pr 007070 13 Pžp
Naredba fasista
Disk

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902