CLANAK 367

Po svemu sudeći u danu ubistva švercovan je kokain, kako u Univerzal, tako i u druga mjesta navedena u putnom nalogu. To je samo manji dio kriminala koji sam opisao na do sada 360 objavljenih članaka.

TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

Odjel II (Posebni odjel za organizirani kriminal i korupciju)
Obavještavam vas da već duže vrijeme dostavljam podatke istražnim organima i šaljem dokaze o krivičnim djelima.
Radi se o krijumčarenju u AD Univerzal Bijeljina iz Asa auta iz Federacije BIH, putem prevoznika Haak trans 23.07.2009. kada je ubijena djevojčica Ivona Bajo.

Detaljan opis krijumčarenja i bjegstva kamiona, je dostavljen u KT Sarajevo marta 2012-te, a ovom prilikom šaljem u prilogu web stranicu "Kantonalnom tuzilastvu kantona Sarajevo" objavljeno na internetu:

KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO
Takođe šaljem html fajl "Zlocin sa potpisom rezima" takođe dostupno na internetu:
ZLOCIN SA POTPISOM REZIMA
Gdje je detaljno obrazloženo uz dokaze falsifikovanje njesta zločina, uklanjanje dokaza i falsifikovanje obdukcije.
Skenirana slika u prilogu pokazuje da je tog dana bio prisutan Slaviša Bobar, (kasniji direktor Univerzala) a trenutno jedan od optuženih u grupi Darka Eleza.

Dalje je vidljivo da su dovezena 4 paketa robe, od kojih su 3 "nestala" preko noći.
O samom S.B. nemam podataka da li je i koliko umješan, (ko je i kada odneo ta 3 paketa) no sigurno je da je portir Sofronić Blagiša izvršio više radnji da pomogne bjegstvo i prikrije ubistvo.
Njegova uloga je detaljno opisana u prilozima "Prijava protiv Blagise" te "Prijava protiv Univerzala" koje sam predao još 2010-te u OT Bijeljina, poslije čega je Novak Kovačević, zabranio pristup svim srodnicima ubijene djevojčice, te se te prijave skrivaju 3 godine...
Podsjećam da je 25.02.2012. u Bobar banci otkriveno preko 4 miliona KM transakcija narko mafije, a Bobar Slaviša, je uhapšen 10.04.2013. kao član pljačkaške grupe.
Po svemu sudeći u danu ubistva švercovan je kokain, kako u Univerzal, tako i u druga mjesta navedena u putnom nalogu. To je samo manji dio kriminala koji sam opisao na do sada 360 objavljenih članaka.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902