Nedelja, Septembar 01, 2013

CLANAK 365

Ovakav diskriminatorski postupak prema cijeloj porodici je u skladu samo sa zakonima trećeg rajha, a na stranu to što se bez naredbe suda i donesenog rješenja primjenjuje sankcija što je kršenje prava iz člana 16 Ustava RS.

   

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

Ime i prezime : ZDENKO BAJO

Adresa : MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA

(Naziv organa kome se zahtjev podnosi)
CJB BIJELJINA
PS BIJELJINA


(Sadržaj zahtjeva)Zahvaljujem PS Bijeljina za odgovor broj: 10-01/4-4475/13 od 16.08.2013. u kome stoji:
"U razgovoru sa prijavljenima isti su negirali navode prijave, izjavivši da su vam dozvoljavali ulaz u zgradu, kao i do pisarnice, gdje se, po pravilu, i predaju pismena, koja se službeno prosleđuju naznačenim organizacionim jedinicama, ali da vam nisu dozvoljavali direktan pristup u prostorije tužilaštva, jer ste u prethodnom periodu istima pravili probleme"
Iz samog teksta se vidi da su vam ispričali očiglednu laž, jer prostorije tužilaštva se nalaze ne 4-tom spratu zgrade u uluci Vuka Karadžića 3, a pisarnica je unutar tih prostorija iza staklene pregrade i vrata !
Dakle, kako je moguće da su mi dozvoljavali ulazak u pisarnicu, kada se ona nalazi iza staklenih vrata na 4-tom spratu nekih 5-10 metara desno, unutar prostorija tužilaštva u koje mi kako sami kažu nisu dozvoljavali pristup ?
Pogledajmo šta je taj sudski policajac izjavio sudu, a kopija zapisnika je u vašem posjedu, prisutna Vuković Ana.
"Saslušava se svjedok Mićić Zoran Pr 004323 11 Pr, Od 19.08.2011.
Nakon što je upoznat o okolnostima o kojima treba da se izjasni svjedok izjavi: Dana 23.06.2013. oko 13,30 casova Bajo Zdenko došao je u zgradu Suda i tužilaštva s namjerom da lično ode u pisarnicu tužilaštva i da preda dokazni materijal o ubistvu djeteta Bajo Ivone ali pošto smo mi ranije usmeno obavješteni od glavnog tužioca da Bajo i njegova sestra i drugi srodnici ne mogu lično pristupiti u prostorije tužilaštva istog smo obavjestili i rekli smo mu da taj dokazni materijal može predati putem pošte ili da radnik pisarnice side u prizemlje zgrade i preuzme..."

Isti svjedok se zato nije ni pojavio na pretresu 03.12.2012.
Ovakav diskriminatorski postupak prema cijeloj porodici je u skladu samo sa zakonima trećeg rajha, a na stranu to što se bez naredbe suda i donesenog rješenja primjenjuje sankcija što je kršenje prava iz člana 16 Ustava RS.

"Problemi" koje pominju su stoga što imam više dokaza o zločinima pripadnika tužilaštva a fotografija materijalnog dokaza ubistva je u vašem posjedu (80 1 Pr 007070 12 Pr). Na pitanje koje sam postavio: "Kako je došlo do presjecanja kaiša, gdje je nestao dio, ko je sklonio dokaz sa lica mjesta i ko je opro kaiš benzinom, nije bilo odgovora, odnosno odgovorili su zabranom pristupa"...
Inače torbu je uklonio portir Sofrenić Blagiša, te su je potom sakrili inspektor Marković Dragoslav i tužilac Stjepanović Danica, pošto su prethodno sa kaiša oprali benzinom tragove koji ukazuju na ubistvo.
Dakle ne tražim od vas da mi prepričavate šta piše u zapisniku nego želim kopiju !
Od CJB Bijeljina, zahtijevam shodno ZOSPI, sledeće:
1) Kopiju zabilješke OSL-a, sačinjenu po izlasku na teren dana 13.05.2013.
2) Kopiju dokumenata koji su eventualno sačinjeni povodom ovog događaja i mojoj prijavi sat kasnije u CJB Bijeljina.
3) Objašnjenje zašto se VAŠ svjedok Mićić Zoran nije pojavio na pretresu 03.12.2012

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me