CLANAK 395

Mnoge žrtve su pale krivicom mafijaškog režima, a mnogi nisu mogli i ne uspjevaju psihički da se izbore sa tiranijom tih monstruma...

TELEVIZIJI BN
NA RUKE DIREKTORU

Obraćam se BN televiziji u svojstvu zastupnika gospođe Budimke Bajo Bollin, čije je jedino dijete, osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo ubijena prilikom krijumčarenja u AD Univerzal, Bobar Gavrila, prvog čovjeka u Bijeljini najvećeg kriminalca u zemlji Dodik Milorada. Zločin je prikriven gestapovskim metodama pripadnika bande iz policije i tužilaštva, a o izvršiocima, njihovim imenima i načinu na koji su pokušali falsifikovanje imam sve dokaze.
Još 2011-te ponuđeno je Vladi RS i Pravobranilaštvu da pokrene istragu na osnovu dokaza koje smo im dali, pošto smo lično do njih došli uprkos pokušajima zastrašivanja, opstrukcijama i teroru uz demo verziju tužbe, koja ne bi ni bila predata da su prihvatili nagodbu. Naravno uz laž da će nam odgovoriti nisu ni prstom makli da se krivci kazne, nego su očekivano pokušali sa opstrukcijama tužbe, 3 puta je odbijajući.
Prvi put jer nije bila napisana adresa u Švajcarskoj tužilje, nego samo ovde, potom jer "nisu dostavljeni dokazi" i na kraju zato što nije dostavila punomoć za tu tužbu. Iako sam upozorio sud da adresu u Cirihu neću pisati da ne bih doveo sestru u opasnost, (pošto su ovde već pokušavali moje ubistvo), tužba je odbačena, a potom i druga iako je predsjednik suda pronašao kasnije sve dokaze koje sam poslao i o tome me pismeno obavjestio.
Treću tužbu je poslije odbacivanja i uložene žalbe, Okružni sud vratio na prvostepeni postupak, te je zakazano pripremno ročište za 13.12.2013. Skenirani poziv, dokazi dosad dostavljeni, odbijanje suda, sve se nalazi na disku u prilogu, a iz sadržaja žalbe i Rješenja Okružnog suda kojom se ona usvaja vidi se da iako sam potpuno istom argumentacijom upozoravao postupajućeg sudiju da je izmislio nepostojeći uslov, on je to odbacio. No kako sam paralelno radio na dostavi podataka stranim istražnim organima i rušenju mafijaškog režima, došlo je do neke prekretnice, te se pretres više ne može izbjeći.
Suština je osim već navedenog da je i tužilac Mahmut Švraka iz Specijalnog tužilaštva radio na slučaju i nije pokrenuo istragu jer "Nisu dostavljeni dokazi" da je materijalni dokaz ubistva torba, presječenog kaiša i oprana benzinom uklonjena sa mjesta zločina. 25.02.2011. su uz pritužbu dobili i slike torbe te disk sa drugim dokazima uz napomenu da su to dodatni dokazi shodno ZOKP-u.
PRITUZBA SPECIJALNOM TUZILASTVU
Poslije neradnog vikenda u ponedjeljak 28.02.2011. Dodik Milorad im prijeti javno u medijima ukidanjem, te glavni tužilac samo potvrđuje obustavu istrage bez ijedne riječi o torbi, (slike se nalaze takođe na ovom disku) g. Švraka kao nagradu dobija poziciju glavnog republičkog tužioca, a krajem 2012-te priznaje pred kamerama da za procesuiranje krupnih riba "NEMA POLITIČKE VOLJE".
Ako tada nije bilo jasno na šta je mislio, da pojasnim...
U poslednjih nekoliko godina, još od prije ubistva pa sve do 2012-te preko Bobar banke istog većinskog vlasnika, kao i firme u koju je švercovana roba, a čiji je suvlasnik u parnici tužena RS, prali su narko novac svog ortaka Šarić Darka, što je poslije mojih dojava Interpolu preko posrednika konačno otkriveno 25.02.2012. u vrijednosti od preko 4 miliona KM transakcija.
Time se objašnjava zašto je naloženo kriminalcima iz tužilaštva da prikriju ubistvo, a s obzirom na okolnosti u 3 paketa nestala u noći poslije ubistva vjerovatno se nalazio kokain. O svemu tome imam izjave aktera date tužiocu kao dokaz, fotografije mjesta ubistva iz kojih se vide tragovi krvi prije pada, audio izjavu vještaka kome nije dostavljena nijedna unutrašnja povreda, slike svih tih povreda ITD. Sve se to nalazi na priloženom disku.
ZLOČIN SA POTPISOM REZIMA
Predlažem BN televiziji da pruži priliku majci ubijene djevojčice da se u nekoj vašoj emisiji obrati javnosti i objelodani dokaze kriminala koje imamo, a da bi sve dobilo na težini ponudite i tužilaštvu da iznese svoje viđenje odnosno da objasni sve falsifikate. Pretpostavljam da vi lično znate nešto o ovim zločinu, a i većina zaposlenih, no materijal je zaista obiman, a do danas sam objavio skoro 400 članaka na blogu "Kriminal u vlasti" koji je sada među prvih 10 po posjećenosti, tako da pravu sliku svega imam samo ja i niko je bolje ne može izložiti.
No siguran sam da ako se BN usudi objaviti neki prilog, biće mnogo efektnije da se pred gledaocima pojavi majka kojoj su ubili jedino dijete i prikrivaju to po naredbi predsjednika Dodik Milorada. Medijska prezentacija obilja neoborivih dokaza o kriminalu bi sigurno ubrzala razotkrivanje ovog zločina i pad Dodika sa vlasti, vama bi donijela još veći rejting i popularnost, no važnije od svega je korist za građane.
Mnoge žrtve su pale krivicom mafijaškog režima, a mnogi nisu mogli i ne uspjevaju psihički da se izbore sa tiranijom tih monstruma. Pomenuću sada samo jedni drugu majku, koja nije izdržala bahatost, pokvarenost i bezobrazluk kriminalaca iz režima, inspektora i tužilaca.
Sara Simikić je 9 godina poslije ubistva svoje ćerke Suzane, čije su ubistvo prikrivali, (a i dalje se prikriva) skočila u bunar i prekratila agoniju u koju su je doveli neprestanom lažima i prikrivanjima. Ja sam otkrio dokaze za drugi zločin, koji vode na robiju desetine kriminalaca iz policije, tužilaštva, sve do samog vrha vlasti, a vi imate mogućnost da to prikažete narodu te ubrzate slom Laktaškog klana.
Svaki dan ostanka na vlasti je produžavanje opasnosti za mnoge građane koji su na udaru mafije i jedva preživljavaju. Sve potresne priče koje BN televizija povremeno objavljuje su direktna posljedica pljačke, kriminala, korupcije i bezakonja ove vlasti. Ako ste spremni da date doprinos u borbi protiv kriminala možete me pozvati, odnosno neko od novinara, na navedeni telefon, do dolaska sestre oko 10.12.2013..
NE ZBOG IVONE BAJO, KOJU VRATITI NE MOŽEMO, NITI ZBOG GLEDANOSTI, NEGO ZBOG DRUGE DJECE I NJIHOVIH MAJKI KOJE MOŽETE SPASITI...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902