Utorak, Jul 19, 2011

CLANAK BROJ 34

PROTEST PROTIV MAFIJE

OKRUŽNOM SUDU U BIJELJINI
OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI
OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI
SUDSKOJ POLICIJI U BIJELJINI
INSTITUCIJAMA REPUBLIKE


Obavjestavam sve institucije republike, da cu od 20.07.2011. poceti sa neprestanim protestom, protiv kriminala u vlasti, oličenom u prije svega nekorektnom, neprofesionalnom i nezakonitom radu tužilaštva.
S obzirom da je osnovna dužnost tužioca da goni počinioce krivičnih djela, a meni se onemogućava već skoro 2 godine da podnesem krivičnu prijavu, predajem materijalne dokaze i dokumente, na zakonom propisani način, te se nastavlja sa prikrivanjem ubica Ivone Bajo i nevjerovatno monstruozno, uskraćuju porodici informacije o tom ubistvu i stavovima do kojih je "došlo" tužilaštvo, dokaze o tome ću predočiti svima pred ulazom u zgradu.
Nevjerovatno je ali istinito, da tužilaštvo, NEĆE da razgovara sa građaninom koji donosi dokaze o ubistvu jednog djeteta, dokaze o prikrivanju tog ubistva i podatke koji ukazuju na počinioce ubistva.
Bez obzira, kakve metode i prijetnje mi budu upućivane, na bilo koji način, neću odustati od svojih zahtjeva, a to su :
Da ovlašteni predstavnik OT Bijeljina, iznese jasne stavove po pitanju, materijalnog dokaza, torbe, čije su fotografije dostavljene odmah po "donošenju" Odluke o nesprovođenju istrage, kao nove informacije, a ističem da je kaiš presječen, dio nedostaje, dok je veći dio ostatka, opran hemijskim sredstvim, kako bi se uklonili tragovi.
Drugi važan detalj, je činjenica, da je tužilac Stjepanović Danica, falsifikovala rezultate autopsije i nije dostavila vještacima, nijedan podatak o unutrašnjim povredama, za šta je dokaz izjava samog vještaka.
Taj dokaz je predat tužilaštvu, prije oko godinu dana i bilo je dovoljno vremena da se ispita da li je do toga došlo, nekom greškom ili se radi o namjeri. S obzirom da je jedina reakcija tužilaštva bila to da mi se onemogući pristup i uskrate sve informacije, istina o tome se sama nameće :
OT BIJELJINA JE SERVIS TAJKUNA I PODACI O UBISTVU SU NAMJERNO SAKRIVENI, ODNOSNO FALSIFIKOVANI
To je prvi i osnovni zahtjev, koji iznosim kao zastupnik, majke ubijene djevojčice, da bi se protesti suspendovali, jer je moguće da na njih da odgovor i neko ko nije direktno učestvovao u navodnoj istrazi. Torba bi trebalo i dalje da se nalazi u depou Suda, dok je vještak dr. Busarčević, lako dostupan tužilaštvu, tako da ako za ovih 18 mjeseci nisu ni prstom makli da dođu do odgovora, to ako žele mogu da provjere za manje od 24 sata.
Proteste ću prekinuti tek kada dobijem informaciju o zakazanom razgovoru sa ovlašćenim predstavnikom tužilaštva, koji će dati odgovore na ta dva pitanja, ako ih ima, ili će konstatovati da su to novi dokazi, koje ne mogu da objasne, čime se stiču uslovi za pokretanje istrage.
Istina je kristalno jasna! Ili tužilac namjerno nije poslala podatke, o unutrašnjim povredama ili su oni "slučajno" zagubljeni, krivicom NN lica, ili ih vještaci nisu primjetili. Kakva god da je istina, težina vještačenja je NULA i to tužilaštvo, vrlo dobro zna, jer nikad nisu imali potvrdu da je žica napravila kanal, kroz grudnu žlijezdu, da je probola prsnu kost, te razderala desnu plućnu arteriju i desnu dušnicu...
Lažna izjava portira, zaposlenog u firmi lokalnog tajkuna Bobar Gavrila, je posebna priča. Isti je uklonio sa mjesta zločina, spornu torbu, a veoma je zanimljivo i to da je u to vrijeme švercovana neka roba kamionom, koji je gle čuda imao kvar na rezervoaru, koji je vezan španerom, trakama za vezanje robe. Visina rezervoara odgovara visini rane na tijelu djevojčice, dok je po mišljenju jednog vještaka, predmet koji je ubio dijete, TRAKASTOG oblika...
Koji je razlog bio da istražitelji prikriju postojanje tog kamiona i ne naloze saobraćajnoj policiji da ga zaustave? Da li bi pronašli heroin ili se radilo o švercu oružja, na šta ukazuju najnoviji događaji, još nije kasno da se otkrije.
Tužilac koji želi da otkrije istinu imao bi je za 48 sati ili bi imao nekoliko osoba, optuženih za Teško ubistvo i više krivičnih djela učinjenih u svrhu prikrivanja tog zločina.
Postoji još veliki broj pitanja i dokaznog materijala, ali ako se od strane tužilaštva pokaže dobra volja da rade po zakonu i razgovaraju sa predstavnikom porodice u narednim danima, kada će biti razriješena sva sporna pitanje, protest će biti prekinut. Inače ako se to ne desi, nastaviću da svakodnevno donosim dokaze o kriminalu unutar institucija republike, uključujući i imena krivaca. Nikakva hapšenja, nikakve prijetnje, nikakve kazne me neće pokolebati.
Krivci moraju da znaju jednu činjenicu : U svakom trenutku, imaću uz sebe dokaze o krivičnim djelima i zahtijevam da budem odveden pred nadležno službeno lice. Može to biti i sudija prekršajnog suda, a dužnost i njega i svih koji budu vidjeli dokaze je jasno propisana u ZKP-u, član "Obaveza prijavljivanja krivičnog djela".
Ovaj tekst je upozorenje OT Bijeljina, kao direktno odgovornom za više počinjenih krivičnih djela, dok se sve ostale institucije obavještavaju, samo informativno, uz opasku da se pomenuti član, odnosi na sve njih...
Dakle svi oni koji nisu bili prisutni kada su ubijali djevojčicu i ranije nisu pružili pomoć ubicama, moći će sada da im pomognu. Ko želi moći će i da se pridruži borbi protiv organizovanog kriminala, ali treba imati u vidu činjenicu da je prva osoba koja je to pokušala, načelnik kriminalističke policije g. Teodorović, samo 5 dana kasnije pronadjen mrtav u automobilu. Pošto je odokativno "konstatovan" infarkt, sahranjen je po hitnom postupku bez autopsije.
Drugi i poslednji su iz Specijalnog tužilaštva, a jedini su pomenuli materijalne dokaze koje sam dostavio svima. Odmah je uslijedila prijetnja Milorada Dodiga, ukidanjem. Iako nije bilo nikakvih rezultata u prethodnom periodu, izgleda da je bilo dovoljno to što nije pokrenuta istraga, oko kriminalne grupe tužilaca, jer se o ukidanju više ne govori...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me