CLANAK BROJ 33

DOKLE SU SPREMNI DA IDU KRIMINALCI IZ VLASTI ???

Korumpirani tuzioci iz OT Bijeljina, su vec odavno sramota za instituciju Tuzilastva i svoje kolege, koje se casno bave svojim poslom, a sada postaju sramota i na drzavnom nivou.

Iako im je osnovna obaveza, gonjenje pocinilaca, krivicnih djela, oni ne samo da to ne cine, nego istima pomazu, (naravno, ako se radi o tajkunima i mafijaskim bosovima) te na sve nacine sprecavaju gradjane da dostave podatke i dokaze o kriminalu.

Bukvalno sve drzavne institucije su obavjestene i dobile dokaze o bezocnom kriminalu korumpiranih tuzilaca, koji su, ne birajuci sredstva, prikrivali, falsifikovali i unistavali dokaze o ubistvu Ivone Bajo.

To sto su ti kriminalci i dalje na slobodi i jos gore, na istim radnim mjestima, je samo dokaz da je korupcija i kriminal, prozela sve organe i ide direktno u vrh vlasti.

Da bi me sprijecili u dostavi materijala i dokaza, angazovana je sudska policija da mi onemoguci pristup tuzilastvu, postajuci tako licna vojska kriminalca Kovacevic Novaka, i izvrsavajuci njegova nezakonita naredjenja na koje on nema pravo. Samo sud moze da mi ogranici pristup nekoj lokaciji ili osobi, odnosno suspenduje pravo predvidjeno zakonom.

Zato sam se tome suprotstavio na taj nacin sto sam direktno pred ulazom predocio svima dokaz o kriminalu i sramoti ove vlasti. Krv jednog nevinog djeteta je na vasim rukama.

Tuzilastvo nece da primi dokaze o ubistvu djeteta i da odgovori na pitanja koja se postavljaju, a sudska policija, čija je duznost, da omoguci gradjaninu ostvarenje prava predvidjenim zakonom i pristup tuzilastvu, me u tome sprecava svojim tjelima, postavljajuci zivu barijeru...

U takvim okolnostima, ostaje mi jedino pravo na samoodbranu i to tako sto cu dokaze predociti svima.

Svaki dan cu da dolazim pred ulaz i predocavam dokaze o kriminalu zaposlenima i prolaznicima.

Tako ce gradjani vidjeti, kakva mafija vlada ovom zemljom.

Nadam se da ce neko napraviti gresku i naloziti moje hapsenje, jer cu tako na sudu pokazati i dokazati, kakvi kriminalci upravljaju tuzilastvom i ubrzati njihov slom i pad sa vlasti, te ih konacno strpati iza resetaka za sva vremena.

A svi oni koji su imali odgovornost i obavezu da te kriminalce uklone sa njihovih pozicija, jos pocetkom 2010 godine, kada su dobili prve dokaze o njihovim zlocinima, snosice odgovornost za saucestvovanje u prikrivanju ubistva...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902