CLANAK BROJ 16

PRI POKUSAJU DA DOSTAVI DOKAZE O UBISTVU SVOG DJETETA, MAJKA JE UHAPSENA I ZADRZANA BEZ PRAVA NA TELEFONSKU POZIV TE OSUDJENA...
NEKOLIKO MJESECI KASNIJE OKRUZNI SUD JE PONISTIO PRESUDU, KONSTATUJUCI DA SU SUDSKA POLICIJA I SUDIJA PREKRSILI ZAKON. VLADAJU LI OVOM ZEMLJOM ZAKONI ILI MAFIJA? U NASTAVKU JE TEKST ZALBE, KOJA JE UVAZENA...

OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI


PREKRŠAJNOM ODJELJENJU


ŽALBA PO PREDMETU : 80 1 Pr 000670 10 Pr


Šta drugo da očekuje majka, čije je jedino dijete ubijeno i koja više od godinu dana pokušava da dođe do odgovora :
KAKO ???
ZAŠTO ???
KO JE TO UČINIO ???
I koju lažu od prvog dana ubistva.
Koja za 6 mjeseci kao neke istrage, ne može da pronađe tužioca na radnom mjestu, poslije stotina poziva telefonom, a nasuprot tome, niko iz tužilaštva nije se udostojio da me obavijesti o bilo čemu za svo to vrijeme.
Majka koja je uz pomoć porodice došla do dokaza da je njeno dijete ubijeno.
Da su to od početka znali i dokaze o tome prikrivali korumpirani pripadnici kriminalističke policije i tužilaštva.
Kada mi se zabranjuje ulazak u prostorije tužilaštva u vrijeme kada sam trebala da podnesem pritužbu na odluku o nesprovođenju istrage bez ikakvog obrazloženje, što je obavezno po relevantnom članu ZKP, stav 4. koji navodim .
O nesprovodjenju istrage, kao i o razlozima za to, tuzilac ce obavijestiti ostecenog i podnosioca prijave u roku od tri dana. Osteceni i podnosilac prijave imaju pravo podnijeti prituzbu u roku od osam dana uredu tuzioca.
Kada tokom cijele ove godine, pošto smo predavali dokaze do kojih smo dolazili, niko iz tužilaštva, čije je obaveza da goni počinioce krivičnih djela, nema vremena, neće ili mu je zabranjeno da iznese bilo kakav stav po tom pitanju.
Kada čak i informaciju da je jedna osoba priznala ubistvo mog djeteta, tužilaštvo proglašava za državnu tajnu i ne dozvoljava da se objelodani, iako je ista osoba napadala i druge ljude i djecu. Makar da se svi upozore na opasnost.
Kada članove moje porodice pretresaju, prate, prisluškuju, otimaju mi računar, samo zato što misle da će nam tako uništiti dokaze koje imamo protiv njih.
Kada nam ne dozvoljavaju da predočimo materijal o umješanosti tužioca u najteža krivična djela, koja mogu da zamislim, pa niti da predamo dokumentaciju u pisarnici tužilaštva.
Kada na više pismenih zahtjeva i nebrojeno pokušaja da se lično razgovara sa glavnim tužiocem, kako bi se obrazložili dokazi koje imamo i dobijemo stav tužilaštva o tome, što je takođe predviđeno ZKP član "Obustava istrage", stav 3, dotični odgovara da je zauzet.
Možda ubistvo moga djeteta, nije nešto što bi trebalo da ga zanima?
Kada mjesecima zbog naše borbe za istinu i protiv organizovanog kriminala, bivamo tjerani kao psi lutalice iz zgrade suda od strane onih koji su plaćeni da upravo to rade.
Šta drugo da očekujem nego da zbog toga budem pritvorena bez prava na telefonski poziv koji sam tražila. Da mi se laže kako ću odmah biti odvedena pred sud, a tek poslije 2 sata dobivam tekst prijave koji su u međuvremenu kucali, i to sa lažnim podacima.
Da nam se ne dozvoli da kažemo išta o cijelom događaju, od strane sudije, jer ga naše gledište ne zanima i nema namjeru da se dugo zadržava, a za telefonski poziv kaže da nije nadležan.
Šta drugo da očekujem nego da budem proglašena krivom.
Kriva sam što volim svoje dijete, što želim da se kazne po zakonu ubice i njihovi pomagači. Zato što sam se usudila suprotstaviti se mafiji, koja vlada zemljom i koja je toliko brutalna i osiona da želi gumicom da izbriše sve dokaze o ubistvu jedne djevojčice.
Ali nijedna prijetnja, nijedna kazna neće me pokolebati. Kada bi mi bilo zaprijećeno smrtnom kaznom, ja bih nastavila da se borim protiv tih korumpiranih zlikovaca iz tužilaštva i donosim dokaze protiv njih.
Je mogu da im se ne sviđam, a sigurno je i da mrze mene i moju porodicu, ali na njihovu žalost, dužnost im je da rade to za šta su plaćeni i niko nema prava da me sprečava u bilo čemu što je predviđeno zakonom.
Sigurna sam da u sudu sjede osobe koji znaju šta je njihov posao i neće dozvoliti da se pod prijetnjom sile, kazne ili čak fizičke likvidacije, sprečavam da dostavim podatke o zločinima osoba iz redova vlasti.
Tražim od suda da analizira sve podatke i argumente koji su dostavljeni kao prilog uz žalbu moga brata, ukine Rješenje i uslovnu osudu, te preduzme sve potrebne radnje da se krivci za smrt moje ćerke i sprečavanje dokazivanja ubistva procesuiraju, na šta vas obavezuje zakon (ZKP Član - Obaveza prijavljivanja krivicnog djela).
Dokazi koje imamo su neoborivi i mi nikada nećemo popustiti niti odustati. Niko nas ne može uplašiti, a svi oni koji na bilo koji način pomažu te kriminalce moraju biti spremni da preuzmu odgovornost za saučestvovanje u prikrivanju ubistva i za to dobiju zasluženu kaznu...

BIDIMKA BOLLIN BAJO