Nedelja, Jul 17, 2011

CLANAK BROJ 32


GOLI KRIMINAL


Svakim danom sve je jasnije i imamo sve više dokaza o tome da je organizovani kriminal, preuzeo poluge vlasti i korumpirani državni službenici, otvoreno, drsko i bezobrazno, brutalno, svakodnevno krše zakon i sprečavaju građane u ostvarenju zakonom predviđenih prava.
Najnoviji primjeri u ovoj godini su prijetnja od strane Milorada Dodiga, ukidanjem, Specijalnom tužilastvu, u vrijeme kada je obrađivana dokumentacija, koju sam dostavio o ubistvu Ivone Bajo i prikrivanju tog zločina od strane korumpiranih tužilaca. Taj zločin se desio na ulazu u firmu njegovog prvog čovjeka u Bijeljini, tajkuna Bobar Gavrila, kada su švercovali "neku" robu, kamionom, bez specifikacije i poslije radnog vremena.
Da li se radi o švercu neke "normalne" robe, narkoticima, ili švercu oružjem, na šta ukazuju najnoviji događaji, u koje je umješan glavni republički tuzilac Barašin, na nadležnima je da ustanove, umjesto da nezakonito prisluškuju građane...
Dakle iako sam prve nove dokaze o ubistvu, predao još prije 18 mjeseci, kako tužilaštvu, tako i svim državnim institucijama, svi se prave nevješti, kao da ti materijali i ne postoje, a kriminalci su nezakonito, naložili Sudskoj policiji da mi spriječi bilo kakav pristup prostorijama tužilaštva, kako ne bih mogao, ne samo predavati nove materijale, nego prije svega, da se izbjegnu odgovori na koje su obavezni zakonom...
Kako je moguće da se dokazi o ubistvu, kriju, falsifikuju, uništavaju, peru, hemijskim sredstvima?
Uhvaćeni sa rukama, krvavim do ramena, korumpirani kriminalci iz drzavnih institucija, jedini izlaz nalaze u nastavku opstrukcije i novim krivičnim djelima, koja svakodnevno čine.
Podsjetiću da je majka ubijene djevojčice, uhapšena pri pokušaju da preda novi materijal glavnom tužiocu, kriminalcu Kovačević Novaku, te osudjena na novčanu kaznu, koja je Rješenjem Okružnog suda kasnije ukinuta, jer su konstatovane nezakonitosti u radu državnih organa.
Iako samo Sud, može pravosnažnim Rješanjem, ograničiti neko pravo predviđeno zakonom, u panici, korumpirani kriminalci su naredili USMENO, Sudskoj policiji, da mi zabrani pristup tužilaštvu, čineći tako od jednog časnog poziva, tjelesnu gardu, najgorih kriminalaca, koji hodaju ovom zemljom.
Kako sam više puta upozorio na to pripadnike Sudske policije, kao i na činjenicu, da ja moram imati primjerak naredbe Suda, u kojoj će biti jasno navedeno, koje se pravo uskraćuje, na koji način i na koji rok, očito je da kriminalci, koji su odgovorni za smrt djeteta imaju svoje pripadnike i u Sudskoj policiji, te samoj vladi.
Gradjanin, koji se poziva na prava predviđena zakonom, dobija upozorenje od policije, da će ako nastavi sa tim, biti uhapšen i protiv njega će se podnijeti prijava, odnosno zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.
Morate dakle biti spremni da pred sudom branite svoja prava i imate hrabrosti, suprotstaviti se mafiji.
Ja nisam htio da odstupim, jer imam povjerenja u važeće zakone, koji su na mojoj strani. Iako sam jednom prilikom i uhapšen, te pritvoren, 3,5 sata, sve je izvedeno tako da postoje elementi da se Zahtjev odbije i nikada ne vidim Sud.
Nekome bi to izgledalo povoljno, no ja to ne želim. Cilj svega je bio da na Sudu dokažem da je jedan bahati korumpirani kriminalac, prekršio zakon, i počinio više krivičnih djela, čemu sam se suprotstavio na miran način.
Postoji pravo, starije od svih drugih prava, a to je pravo na samoodbranu, što je predviđeno i u Krivičnom zakonu u članovima "Nužna odbrana" i "Krajnja nužda".
Na bilo kom mjestu i bilo kome građani republike, imate pravo da se suprotstavite i branite svoja prava, bilo da se radi o pravu na život ili pravu na predaju pravnog sredstva.
Poslije nekoliko dana, kada je takođe onemogućeno da predam materijal uredu glavnog tužioca, napravio sam javni protest sa slikama dokaza o ubistvu, na sebi, pred ulazom u zgradu Suda i tužilaštva.
Policija, koja je došla da interveniše se povukla poslije nekoliko minuta, ostavivši me pred ulazom.
Stajao sam dakle tamo oko 2 sata, sa dokazima o ubistvu na sebi i iako je dužnost tužilaštva da goni počinioce krivičnih djela, a dužnost svakog državnog službenika da prijavi krivično djelo, za koje sazna na bilo koji način, niko nije reagovao.
To je bio samo prvi dan i test, a vjerovatno ću takve scene ponavljati svakondevno, kako bi građani vidjeli da iza ubistva jednog djeteta, stoje državne institucije, prije svega tužilaštvo, kao najmonstruoznija institucija, od kraja drugog svjetskog rata, servis organizovanog kriminala, koja brutalno svakodnevno, gazi i krši zakone, a ima metode rada, koji se najblaže rečeno mogu uporediti sa srednjovjekovnom inkvizicijom.
SLAŽI, SAKRIJ, PREVARI, UNIŠTI, FALSIFIKUJ, UKRADI - TO JE TUŽILAŠTVO I JOŠ MNOGO GORE...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me