ČLANAK 1029

M.S. mi je prišao, obratio se, potim prijetio, prebijanjem i ubistvom i na kraju fizički napao, te me gurao i vukao prema izlaznim stepenicama konstantno prijeteći a sve u prisustvu nekoliko policijskih službenika, koji niti su reagovali tada, ni kasnije na moj zahtjev da sačine zabilješku o napadu a nisu mi htjeli reći ni ime nepoznatog koji je pošto nije uspio da me uplaši, otišao stepenicama na sprat zgrade. Na osnovu tog događaja potpuno je jasno da je isti umiješan u prikrivanja ubistva djevojčice Ivone Bajo, koje se desilo prilikom krijumčarenja narkotika u Bobar grupu kao i više drugih krivičnih djela koje sam namjeravao prijaviti...

ZAHTJEV MUP-U ZA RAZOTKRIVANJE ZLOČINCA I KABADAHIJE

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

Ime i prezime : ZDENKO BAJO

Adresa : MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA

(Naziv organa kome se zahtjev podnosi)

MUP REPUBLIKE SRPSKE

(Sadržaj zahtjeva)

Napomena : Zahtjevi se šalju u Banjaluku i Bijeljinu jer postoji osnovana sumnja da će počinilac krivičnih djela uticati na zaposlene da prikriju događaj i unište dokaze.
Na osnovu prava iz Ustava Republike Srpske, član 23, zakona o krivičnom postupku i zakona o slobodi pristupa informacijama, ZAHTIJEVAM:

- Snimke video nadzora PU Bijeljina u prizemlju od 22.05.2019. u periodu od 12:00 do 13:00, konkretnije nekoliko minuta događaja kada mi je prišao, obratio se, potim prijetio, prebijanjem i ubistvom i na kraju fizički napao meni do tada nepoznati muškarac, te me gurao i vukao prema izlaznim stepenicama konstantno prijeteći a sve u prisustvu nekoliko policijskih službenika, koji niti su reagovali tada, ni kasnije na moj zahtjev da sačine zabilješku o napadu a nisu mi htjeli reći ni ime nepoznatog koji je pošto nije uspio da me uplaši, otišao stepenicama na sprat zgrade.
- TRAŽENE SNIMKE ĆU LIČNO DOĆI DA PREUZMEM U PU BIJELJINA...

OBRAZLOŽENJE
U zgradu sam došao oko 11 sati, sa namjerom da ostvarim neka prava garantovana Ustavom i zakonima, odnosno zaštitim svoje pravne interese te izvršim prijavljivanje više krivičnih dijela, uključujući prikrivanje ubistva osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo, te pokušaj mog ubistva kao i zloupotrebu službenog položaja od strane komandira policijske stanice Bijeljina II i njegovog zamjenika, Panić Srećka o čemu sam predao dokumentaciju službeniku na ulazu.
Manje od 10 minuta potom u zgradi se pojavio pomenuti Panić i vjerovatno komandir Nešković, koga do tada nisam poznavao te su vrlo brzo otišli a nekih sat kasnije je došlo do napada nepoznate osobe na mene što sam nešto kasnije i prijavio dežurnom tužiocu a tokom tog dana sam na internet profilima fejsbuka, pronašao Milana Neškovića i napadača na mene a njegovi inicijali su "M.S.".
Na osnovu tog događaja potpuno je jasno da je isti umiješan u prikrivanja ubistva djevojčice Ivone Bajo, koje se desilo prilikom krijumčarenja narkotika u Bobar grupu kao i više drugih krivičnih djela koje sam namjeravao prijaviti...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902