CLANAK 216

GRAĐANIMA I MEDIJIMA

STRANKAMA POLITIČKE OPOZICIJE
INSTITUCIJAMA REPUBLIKE

KOME I ZAŠTO TREBA ODLAGANJE IZBORA ???

U drugoj polovini marta 2012 godine napisao sam krivičnu prijavu o djelovanju organizovane kriminalne grupe na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, koja je švercujuči neregularnu robu iz Federacije BIH, iz firme "ASA AUTO", posredstvom prevoznika "HAAK TRANS", u firmu "UNIVERZAL" u Bijeljini, ubila Ivonu Bajo na samom ulazu...
U utorak 27.03.2012. dobio sam "povratnicu", potvrdu da je Kantonalno tužilaštvo kantona Sarajevo, zaprimilo pomenutu krivičnu prijavu, no kako sam je poslao desetak dana ranije, bilo je jasno da je morala stiči na odredište, a u ponedjeljak 26.03.2012. su se u vijestima već pojavile reakcije na dokazni materijal koji sam dostavio!
Na skeniranoj slici vidi se datum prijema krivične prijave u KT Sarajevo:

POVRATNICA

Kako je ta prijava putem elektronske pošte proslijeđena na nekoliko desetina adresa, medija stranaka i državnih organa, a sadrži neoborive dokaze o organizovanom kriminalu u entitetima, krivcima je jasno da će taj materijal politički protivnici iskoristiti, ne samo da im preuzmu glasače, nego bi svaka istraga o ovom kriminalu dovela pred sud i poslala na dugogodišnju robiju, tajkunsko političku mafiju, koja godinama pljačka građane!
Kompletan tekst pomenute krivične prijave objavljen je na internetu 16.03.2012. dan ranije nego je poslata, a možete je pročitati na linku:
KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO
Što se tiče pripadnika mafije iz Republike Srpske, tu je sasvim jasno da je mafijaški režim Milorada Dodika, preko svog tajkuna Bobar Gavrila, prvo organizovao transport i prijem robe, a kasnije preko svojih slugu iz CJB Bijeljina i OT Bijeljina, pokušao da sakrije tragove krijumčerenja i dokaze o ubistvu!
Što se tiče firmi iz federacije, nisam ni pokušavao da ustanovim, ko su vlasnici i sa kim su iz tamošnjeg režima povezani, ali je očito da uz veliki novac i "velike" i "uspješne" firme ide politika, korupcija i kriminal!
Dakle potpuno je jasno da se radi o organizovanom kriminalu u šta se može uvjeriti svako, ko pročita tekst krivične prijave i ostvari uvid u skenirane dokumente, odnosno fotografije i audio izjavu vještaka!
Zbog toga su režimi iz oba entiteta, koji su zemlju i građane doveli na rub očaja i gladi, spremni na sve, pa i na uvođenje diktature, vladavinu bez izbora, na izdavanje i primjenu FAŠISTIČKIH naredbi:
Naime već dvije godine se prema meni i svim srodnicima porodice ubijene Ivone Bajo, sprovodi takva jedna naredba, a isključivo zahvaljujući profesionalizmu i poštovanju zakona, predsjednika Osnovnog suda u Bijeljini, dobio sam naredni dokument, (ovde se radi o sažetku zapisnika sa suđenja) a koji mi je prethodno postupajući sudija Smiljka Dević, pokušala da uskrati, ne odgovarajući na zahtijev za pristup informacijama!

ZAPISNIK

Prethodno je početkom 2011. diktator Dodik Milorad, samo 3 dana po prijemu dokaznog materijala, koji sam dostavio u Specijalno tužilaštvo, zaprijetio tom organu ukidanjem, što ih je "dozvalo pameti" i spriječilo ne samo sprovođenje istrage, nego je materijal, kako sam nedavno obaviješten, proslijeđen u OT Bijeljina, kriminalcu Kovačević Novaku!
Tekst o tome, šta se dešavalo od 25-og februara 2011. do 28-og, kada je javno zaprijećeno, kao i druga bezakonja i kriminal u institucijama vlasti, možete pročitati na linku:
TUZILASTVO - SERVIS MAFIJE
O kriminalu u Specijalnom tužilaštvu, koje je sada pod punom kontrolom tiranina i diktatora, i komotno se može nazvati Specijalno tužilaštvo Igokea, isto kao što je ispravno, jedan ugledni političar na medijima poslije pritiska da se na čelu javnog servisa, i treći put nađe ista ličnost, konstatovao da je jedini ispravan naziv za njih RADIO TELEVIZIJA SNSD, sve detalje možete pogledati na linku:!
VIJECU O SPECIJALNOM TUZILASTVU
Mafijaška vlast je spremna na sve, da ostane na pozicijama, nastavi pljačkanje budžeta i građana, te izbjegne zaslužene zatvorske kazne. Ukinuće sudove, tužilaštva, izbore... i ponovo će nas odvesti u rat, ako ne budu imali nikakvo drugo rješenje. Na nama građanima je da im to ne dozvolimo...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902