CLANAK BROJ 38


FASISTI MEDJU NAMA


Dana 19.08.2011. sudjeno mi je u Prekrsajnom sudu u Bijeljini, po clanu 24 ZJRIM, koji mi nije cak ni procitan, a niti predocen svjedocima iako sam to trazio, a nije od predstavnika tuzbe, (podnosioca zahtjeva) uopste opisan navodni prekrsaj, niti je izgovorena ijedna rijec, kojom bi se dokazao taj prekrsaj.
Kompletno izvodjenje dokaza obavila je sudija, posto mi je prethodno prije bilo koje radnje i izjava svjedoka, ponudila da prihvatim krivicu, kao najpovoljniju varijantu za mene, sto sam naravno odbio.
Kakva je ona nepovoljnija ostaje da se vidi, no moram istaci da je taj postupak sudije nezakonit i predstavlja brutalno gazenje, prava okrivljenih, clana 6 zakona, po kome se navodno sudi - relavantni stav:

a) da se smatraju nevinim dok se ne dokaže njihova odgovornost u skladu sa zakonom;

Jasno je dakle da u sudnicu nisam usao ne samo kao nevin, nego ni kao okrivljen, nego kao OSUDJEN.
Ostalo je samo da se "nagodim" sa sudijom o visini kazne i to tako da prihvatim krivicu i odreknem se prava na zalbu. O cemu se radi, bice jasnije ako se zna da sam pri pokusaju da predam materijal o ozbiljnim krivicnim djelima, (Tesko ubistvo djevojcice Ivone Bajo, te vise drugih, izvrsenim sa ciljem prikrivanja tog zlocina), sto je pravo svakog gradjanina, predvidjeno po ZKP-u, i to na nacin jasno propisan Pravilnikom o radu tuzilastva, sprijecen od strane sudske policije, te uhapsen.
Naime, posto mi nije omoguceno da predam materijal, naredjeno mi je da izadjem iz zgrade, sto sam ja odbio, saopstivsi da necu izaci, sve dok mi se ne omoguci da predam dokaze ili dok me ne uhapse.
Sada predocavam pomenuti clan 24, da bi bilo jasnije, zasto nije procitan na pretresu:

Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija
Ko ometa ili sprečava djelovanje državnih organa, preduzeća i drugih pravnih lica koja vrše javna ovlašćenja ili njihove službenike da vrše svoje funkcije, ili ko ne postupi na licu mjesta po zakonitom zahtjevu ili naređenju njihovog službenog lica – kazniće se novčanom kaznom od 500 do 1.500 KM.


Smetnja je naravno, izraz "po zakonitom zahtjevu", jer je sprecavanje gradjanina da ostvari pravo zagatantovano zakonom, krivicno djelo. Zamislite samo da u grupi od 20 osoba koja ceka na prelaz preko zebre, stojite i vi, te da policajac, propusti sve da predjete ulicu, kad se upali zeleno svijetlo, a vama ne dozvoli, pod izgovorom da je dobio naredjenje da vam onemoguci pristup drugoj strani...
Na tom pretresu, je pripadnik Sudske policije izjavio, da vec drugu godinu, postoji USMENA naredba glavnog tuzioca, kriminalca Kovacevic Novaka, da se meni, mojoj sestri i svima iz porodice Bajo, ne dozvoli pristup prostorijama tuzilastva. Ne radi se znaci samo o diskriminaciji jednog gradjanina, nego o cijeloj porodici. Osmogodisnja djevojcica, je vec ubijena, a sada je otvorena "sezona lova" na porodicu Bajo, jer svaka bitanga moze da nas napadne, maltretira, pa i ubije, (mene su 2 puta pokusavali da ubiju), a mi ne mozemo ni da podnesemo krivicnu prijavu o tome...
Jasno je da posto su dokazi koje imam dovoljni da ga posalju na robiju do kraja zivota, on ne bira sredstva da prikrije svoje zlocine i da bi izvrsio i novo ubistvo da bi ostao na slobodi, ali nalog koji je dat i koji izvrsava sudska policija, te je preko njega hladno presla i sudija, je cisti primjer fasizma.
Vec sam od ranije upozoravao da smo na ivici fasizma, pod doktatorskim, mafijaskim rezimom, Milorada Dodika, ali je sada jasno da fasisti vec postoje i da je tuzilastvo najobicniji servis mafije.
Parola nacista "ZABRANJEN ULAZ PSIMA I JEVREJIMA" sada je modifikovana u "naredbu"

ZABRANJEN PRISTUP TUZILASTVU I OSTVARANJE ZAKONSKIH PRAVA ZIVOTINJAMA I PORODICI BAJO

Jos od ubistva Milana Vukelica, koji je raznesen u automobilu, u centru Banjaluke,
VIDEO ZAPIS, jasno je da mafijaska vlasti, nece prezati ni od kakvih zlocina, da bi nastavila sa pljackanjem i kriminalom, a poslednji primjer iz Tuzle, je tuzilac Dijana Milic, sta ce se desiti neposlusnim sudijama i tuziocima, koji nisu uz kriminalnu vlast. I medijima je jasno, sta ih ceka, ako se usude objaviti nesto od istine i dokaza.
Ostaje na nama gradjanima da se branimo od terora i javno zigosemo te monstrume.
U narednom periodu, nastavicu jos intenzivnije da predocavam gradjanima dokaze o kriminalu u vlasti, koje cu nositi na sebi pred zgradom suda u Bijeljini. Tako ce istina doci do javnosti, ukljucujuci i imena kriminalaca iz tuzilastva, pripadnika tuzilacke mafije, koja je generator kriminala u zemlji.
Pozivam medije, nevladine organizacije i sve casne profesionalce, zaposlene u drzavnim organima da daju svoj doprinos u borbi protiv organizovanog kriminala. Oni ce nastaviti sa svojim gestapovskim metodama i pitanje je samo, koga ce narednog ubiti ???

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902