Ponedeljak, Novembar 04, 2013

CLANAK 383

Vrh mafije je naredio kriminalcima iz MUP-a i OT Bijeljina da ubistvo osmogodišnje djevojčice, koje se desilo kada su švercovali (vjerovatno kokain) u firmu njihovog tajkuna, predstave kao nesretan slučaj, te tako iako sam razotkrio sve detalje i šaljem materijale na sve strane to niko "ne vidi" jer nema političke volje, odnosno, svako profesionalno obrađivanje i istraga vode na robiju desetine kriminalaca od Bobara, preko dostavljača iz Federacije, tužilaca i inspektora, sve do vrha, mafijaškog bosa Dodik Milorada.

REPUBLIČKOM TUŽILAŠTVU REPUBLIKE SRPSKE
GLAVNOM REPUBLIČKOM TUŽIOCU
OBAVJEST O KRIMINALU U OT BIJELJINA

U prilogu ovog obavještenja dostavljam dokumentaciju koja će potvrditi da su pojedini tužioci iz OT Bijeljina zloupotrijebili svoj položaj radi prikrivanja krivičnih djela a istovremeno su pokušali lažno prijavljivanje krivičnog djela na taj način što su zamjenici glavnog tužioca Gruhonjić Muhamed i Debeljević Milorad, kao građani otišli do CJB Bijeljina i dali izjavu "kako njima i prema još 4 pripadnika tužilaštva upućujem opasne prijetnje" a sve bez dozvole i znanja dvoje od njih.
Motiv za to bilo je moje otkriće da su u OT Bijeljina prikrili materijalni dokaz ubistva Ivone Bajo, koji je uklonjen sa mjesta zločina i opran jakim hemijskim sredstvom. U predmetu KTA-ST-122/10 koji je u Specijalnom tužilaštvu RS obrađivao specijalni tužilac Mahmut Švraka on ovako opisuje moje riječi:
Zdenko Bajo navodi da je materijalni dokaz, odnosno torbu koju je na sebi imala ubijena djevojčica, presječenog kaiša sa dijelom koji nedostaje, tužilac Stjepanović Danica ili neko drugi oprala jakim hemijskim sredstvom, kako bi se uklonili svi tragovi koji ukazuju na ubistvo, te nije prihvatila rezultate autopsije i konstatacije patologa, naloživši nova vještačenja, masakrirajući podatke sa autopsije, te pokušavajući obmanuti stručnjake, istima dostavila radi vještačenja samo slike površinske povrede, dok o unutrašnjim povredama, koje su po podnosiocu prijave, dovele do smrtnog ishoda nije obavijestila, niti upoznala vještaka. Zdenko Bajo ističe da je uspio da dode do dokaznog materijala o, kako navodi, zločinačkim aktivnostima, te da je dostavio fotografije torbe, kao i druge dokaze o ubistvu i kriminalu unutar tužilaštva, a na kraju i audio snimak izjave vještaka dr Busarćeviča, ali da mu je već krajem 2009. godine bilo onemogućeno da podnese krivičnu prijavu, što se ponovilo i u decembru iste godine, te da je sudskoj policiji naloženo da istog izvedu iz zgrade tužilaštva, na što je isti uložio pritužbu Kolegiju, ali bez odgovora i deset mjeseci kasnije.
NEDOSTATAK POLITICKE VOLJE
Potom se navode odluke tužilaštva u Bijeljini, Doboju, potvrde Kolegija i slično u kojima je navodno nepristrasno ustanovljeno da nije bilo elemenata krivičnog djela, što je imalo veliku težinu da i g. Švraka donese istu odluku, te dodaje i ključni argument:
Zbog svega prethodno navedenog, obzirom da ovom tužilašvu nije dostavljen niti jedan materijalni dokaz koji bi u odredenoj mjeri potvrdio navode iznesene u prijavi, to je tužilac donio odluku da se istrage neće sprovoditi, jer ne postoje dokazi koji bi upućivali na postojanje osnova sumnje da je od strane prijavljenih lica učinjeno krivično djelo na način kako je to podnosilac prijave naveo.
Ovde posebno ukazujem na dio "obzirom da ovom tužilašvu nije dostavljen niti jedan materijalni dokaz koji bi u odredenoj mjeri potvrdio navode iznesene u prijavi" (a to je bilo iz razloga što dokumentacija i nije bila poslata od mene nego ju je neko dostavio po službenoj dužnosti) te sam uz pritužbu poslao i disk sa dokazima.
Ovom prilikom takođe dostavljam disk sa fotografijama torbe presječenog kaiša, dio nedostaje a većina ostatka oprana da se uklone tragovi ubistva. Na disku je i snimak razgovora sa vještakom dr Busarčević Miroslavom, koji tvrdi na NEMA POJMA niti o torbi, a takođe ni o jednoj unutrašnjoj povredi. Krajem 2012-te sam poslije više pokušaja i hapšenja uspio da dođem do tih fotografija sa obdukcije te ih prilažem na disku i nekoliko u štampanom obliku.
Na koji su način falsifikovani podaci sa mjesta zločina i obdukcije do detalja sam razotkrio u tekstu ZLOCIN SA POTPISOM REZIMA, objavljen na web lokaciji:
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/12/3401821
Na disku se nalazi i ta stranica, (unutar foldera "Falsifikati) a i video zapis OBN televizije, emisije Vox populi u kojoj se čita kompletan dokument, uz par manjih grešaka, te preporučujem prvo gledanje videa, a potom čitanje web sranice na kojoj su fotografije mnogo jasnije nego na snimku.
Po mojoj pritužbi dostavljen mi je odgovor potpisan od strane glavnog Specijalnog tužioca Miodraga Bajića u kome se na cijela 4 reda "obrazlaže" njeno odbijanje, citiram:
Odbijaju se kao neosnovane pritužbe Zdenka Baje iz Bijeljine, podnesene 25.02.2011. godine, 16.03.2011. godine i 31.03.2011. godine na odluku specijalnog tužioca o nesprovodenju istrage u predmetu broj KTA-ST-122/10 od 20.01.2010.
O materijalu koji sam dostavio uz pritužbu, a što je tužilac i naveo kao razlog za svoju odluku, (da nisam priložio nijedan dokaz svojih tvrdnji) nema niti jednog slova. Zašto je to tako ???
G. Mahmut Švraka je u međuvremenu premješten na mjesto Glavnog republičkog tužioca, a vidljivo je iz "obrazloženja" da su moj disk sa dokazima zaprimili 25.02.2011. To je bio petak a poslije neradnog vikenda već u ponedjeljak Dodik Milorad 28.02.2011. prijeti ukidanjem Specijalnog tužilaštva, što su objavili svi mediji.
Podsjećam da je Ivona Bajo ubijena na ulazu u AD Univerzal, Dodikovog prvog čovjeka u Bijeljini Gavrila Bobara, prilikom krijumčarenja, kamionom koji je pobjegao prije dolaska istražitelja. Šta su švercovali nemam dokaze, samo da su nestala 3 paketa preko noći, (iz izjava vozača i direktora) no važnije je da je preko Bobar banke istog vlasnika narko mafija prala novac te su 25.02.2012. od strane MUP-a RS otkrivene transakcije klana Šarić preko 4 miliona KM. Posljedica svega je samo povlačenje tajkuna iz trke za gradonačelnika, a krajem godine g. Mahmut Švraka pred tv kamerama otkriva istinu o stanju u tužilaštvima i sudovima:
ZA PROCESUIRANJE KRUPNIH RIBA NEMA POLITIČKE VOLJE
Drugim riječima Dodik Milorad je naredio kriminalcima iz MUP-a i OT Bijeljina da ubistvo osmogodišnje djevojčice, koje se desilo kada su švercovali (vjerovatno kokain) u firmu njegovog tajkuna, predstave kao nesretan slučaj, te tako iako sam razotkrio sve detalje i šaljem materijale na sve strane to niko "ne vidi" jer nema političke volje, odnosno, svako profesionalno obrađivanje i istraga vode na robiju desetine kriminalaca od Bobara, preko dostavljača iz Federacije, tužilaca i inspektora, sve do vrha, mafijaškog bosa Dodik Milorada.
Znajući to sve sam istovremeno slao izvan zemlje sa uputstvom da se proslijeđuje centrali Interpola u Lionu, zahvaljujući čemu je i morala da interveniše policija u Bobar banci, a vrh Dodikove mafijaške mreže se sve više trese od razotkrivenih afera.
Odluka OT Doboj u predmetu T15 0 KT 0002365 10 koju sam nedavno dobio pokazuje na šta su sve spremni kriminalci iz mafijaškog režima. Lažno su me prijavili za ugrožavanje sigurnost, te poslali policiju da mi otme računar sa dokazima. Potom je pokušano i moje ubistvo, pošto sam danima nadziran "posebnim istražnim radnjama" bez naredbe suda, a potom u odgovoru na moju tužbe jedan od podnosilaca prijave kaže da sam sve to izmislio.
Svi dokazi o tome se takođe nalaze na disku u folderu "Lazna prijava" a dovoljno je samo pogledati dokument "Falsifikati" da bi bilo jasno zašto su to uradili. Oni koji su na ovakav način prikrili ubistvo osmogodišnje djevojčice sposobni su na sve da bi zataškali svoje zločine. Ja sam pokrenuo sve pravne mehanizme za raskrinkavanje mafije te postoji preko 50 krivičnih prijava, tužbi protiv pojedinaca i RS, kako odštetnih tako i za utvrđenje diskriminacije, a sve sa osnovnim ciljem da se dokazuje kriminal korumpiranih tužilaca, no i vaša je dužnost da zaustavite ovo bezakonje.

DOBILI STE DOKAZE, KOJE STE POMINJALI U PREDMETU KTA-ST-122/10. UPOTRIJEBITE IH...

PRILOZI

Disk sa dokazima
Falsifikati OT Bijeljina
Slika torbe

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me