CLANAK 208


OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI
Predmet: 80 0 P 034147 11 P

TUŽBA

Tužilac:

ZDENKO BAJO

Tuženi:

1) GRUHONJIĆ MUHAMED (TUŽILAC U OT BIJELJINA)
2) DEBELJEVIĆ MILORAD (TUŽILAC U OT BIJELJINA)


OBAVIJEŠTENJE

Vec sam ranije obavijestio Sud, o tome da mi je već dvije godine, onemogućeno ostvarenje bilo kojih prava garantovanih zakonom, prije svega vezano za rad OT Bijeljina, a uglavnom i drugih organa!
Tako mi je onemogućeno da podnesem krivičnu prijavu, dostavim dokaze o krivičnim djelima, ili podnesem zahtijev za pristup informacijama!
Svrha tog neustavnog nezakonitog i diskriminatorskog tretmana je isključivo, da se spriječi dokazivanje ubistva Ivone Bajo i prikrivanje tog zločina od strane korumpiranih državnih službenika!
Ističem da je prošlo već dvije godine od kad sam predao prve nove dokaze, a nema nikakve reakcije iz OT BIjeljina! Naprotiv, pošto sam ih pismeno obavijestio da imam dokaze o tome i da će odgovorni završiti u zatvoru, pokreće se akcija, koje je i osnov za ovu tužbu, sa jednim od osnovnih ciljeva da mi se otmu ti dokazi!
Jedno vrijeme sam predavao zahtijeve, (na koje uglavnom nikada nije odgovarano na način nedostojan čovjeka, u prizemlju zgrade i izvan prostorija OT Bijeljina, što je očita diskriminacija!
Tako je na jedan od tih zahtijeva uslijedio odgovor, 10.03.2011! Na moje traženje da mi se omogući uvid i kopiranje dokumentacije, sačinjene povodom rada CJB Bijeljina, po osnovu lažne prijave, odgovara se da tih radnji nije ni bilo, jer za to "NIJE POSTOJAO ZAKONSKI OSNOV"!
Tada sam već objelodanio da ću u slučaju nesaradnje podnosilaca, koji su mi nanijeli štetu, predati tužbu, te je to prikrivanje i iz sasvim određenih razloga, da se te nezakonite radnje prikriju!
U narednom periodu mi se ne odgovara niti na jedan dokument, i onemogućava NARAVNO, razgovor sa bilo kim iz OT Bijeljina, povodom materijala o više krivičnih dijela, koje posjedujem!
Zato sam krajem godine, predao zaktijev u Okružnom Sudu, koji je takođe bio obavezan da mi dostavi podatke o posebnim istražnim radnjama!
Obaveza OT Bijeljina je bila da Sudu dostavi taj materijal, a meni podatke o otvaranju računara. Ništa od toga nije ispoštovano, a Sud, shodno zakonu, proslijeđuje moj zahtijev u OT Bijeljina, na šta dobijam isti odgovor!
Dakle, nekada nije lako upotrijebiti adekvatan izraz, ali korumpirani tužioci, bukvalno se izruguju zakonu i tvrde da se ništa od svega nije ni desilo!
No po predaji ove tužbe obraćam se ponovo zahtijevom u CJB Bijeljina, jer na 3 prethodna iz marta nisam dobio nikakav odgovor, te ih obavještavam da ću, ako mi se ne odgovori o tome obavijestiti ovaj sud i pokrenuti pitanje njihove krivične odgovornosti!
Na to je prije zakonskog roka stigao odgovor, datiran na 15.12.2011. u kome me obavještavaju o postojanju Izvještaja, koji je dostavljen u dva navrata od strane CJB Bijeljina u OT Bjeljina.
Dakle, o radnjama koje "nikada nisu pokrenute" jer za to nije bilo zakonskog osnova, CJB Bijeljina je sačinio 2 izvještaja i dostavio ih u OT Bijeljina!
To što mene lično, OT Bijeljina, diskriminiše i sve pripadnike porodice Bajo, a u cilju prikrivanja ubistva osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo je nešto na šta sam navikao!
Poplava laži, falsifikata i krivičnih djela vezano za taj zločin, pokazuje pravo lice OT Bijeljina.
No ovom prilikom nije "prevarena" samo porodica, nego OT Bijeljina vara, laže i obmanjuje Sud!
Taj izvještaj, iako je sačinjen o meni i obuhvata vjerovatno sve što su mogli da saznaju od rođenja naovamo, je suštinski nebitan u tom smislu, jer da su pronašli bilo kakvu vezu sa kriminalom, već bih odavno bio optužen.
Mnogo je važnije to što je prije početka svih radnji, obavljen razgovor dvojice tuženih, Gruhonjića i Debeljevića, nasamo u kancelariji tadašnjeg načelnika kriminalističke policije g. Teodorovića.
Iako nije postojao nijedan element iz člana 169, oni su im citiram inspektore, "NAREDILI" da podnesu zahtijev u OT Bijeljina za sve radnje protiv mene.
Šta je izgovorenu u toj kancelariji nikada neće biti sasvim poznato, jer je g Teodorović, živio još samo 5 dana, pošto sam mu dostavio materijal o kriminalu u CJB Bijeljina i OT Bijeljina, te zatražio da podnese zahtijev za informativni razgovor sa Marković Dragoslavom i Stjepanović Danicom, po istom principu kao što su podnijeli protiv mene!
Tužilac Stjepanović se pojavila na ulazu već sutradan i vidjevši sestru i mene pobjegla nazad, a načelnik, kako sam već naveo nije doživio da vidi šta se desilo sa njegovim zahtijevom, koji je očito takođe doživio "srčani udar"!
Odgovori na to se vjerovatno kriju u Izvještaju CJB Bijeljina, (ne to šta je ustanovljeno akcijom, nego čime je ona opravdana i kako je i čijom inicijativom pokrenuta). To su izuzetno važne činjenice za ovaj proces!
U prilogu ovog dokumenta, na narednoj strani su obavjesti iz OT Bijeljina i CJB Bijeljina, koji dokazuju moje tvrdnje!
OT Bijeljina čini sve da se zaštite pripadnici organizovane kriminalne grupe, koji su ubili Ivonu Bajo, prilikom šverca neregularne robe u firmu "Univerzal" Gavrila Bobara, lokalnog tajkuna iz diktatorskog režima Milorada Dodika!
Treba li čuditi činjenica da je iz kabineta predsjednika zemlje, zaprijećeno ukidanjem Specijalnom tužilaštvu, samo 3 dana, pošto sam im dostavio dokazni materijal o tom zločinu???
Od suda očekujem da izda naredbu OT Bijeljina da mi omogući uvid i kopiranje izvještaja koji se pominje u odgovoru CJ Bijeljina...
I samo njegovo prikrivanje je krivično djelo, a svaki službenik, dakle i sudija, je obavezan da o tome preduzme odgovarajuće radnje shodno relevantnom članu iz ZKP-a, ako sazna za takva djela na bilo koji način, a ovom sam Sudu dostavio veći broj takvog materijala!

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902