Četvrtak, Oktobar 06, 2011

CLANAK BROJ 44


PRITUZBA ZA FASIZAM


U toku 2010 i 2011 godine, na snazi je "USMENA NAREDBA" Glavnog okruznog tuzioca u Bijeljini, Kovacevic Novaka, da se "Zdenku Baji, Budimki Bollin Bajo i svima iz porodice Bajo, ne dozvoli pristup u OT Bijeljina, po bilo kom osnovu"…
Ova "naredba" se ne zasniva ni na jednoj sudskoj presudi ili rjesenju, a glavni okruzni tuzilac, nema ovlastenje da uskrati pravo predvidjeno zakonom, bilo kom gradjaninu. Na stranu to, sto se ovom "naredbom" izrice kazna, na neodredjeno vrijeme, iz nepoznatih razloga, bez suda i prava na odbranu, diskriminacija cijele jedne porodice je mnogo vise od krivicnog djela!
Teoretski, ja mogu biti, narko diler, prvostepeno osudjen, ali i tada imam pravo da predam materijal, koji ima oslobadjajuci karakter ili neki drugi podnesak… No, cak ako bi i postojali razlozi da mi se to uskrati, (sto mora da pravosnaznim rjesenjem izrekne - naredi Sud, to se ne moze i ne smije odnositi ni na jednu drugu osobu! "Naredba" da se ne dozvoli pristup tuzilastvu nikom od pripadnika porodice Bajo, je cist primjer FASIZMA!
Izvrsavajuci tu fasisticku naredbu, pripadnici sudske policije su u avgustu 2010, uhapsili Budimku Bollin Bajo i Zdenka Baju, pri pokusaju da dostave materijalne dokaze o ubistvu i prikrivanju ubistva Ivone Bajo u Bijeljini 23.07.2009.
Taj predmet se zavrsio Rjesenjem Okruznog suda, kojim se konstatuju nepravilnosti u postupanju drzavnih organa. No fasizam u OT Bijeljina ne prestaje, jer se i dalje ne dozvoljava predaja bilo kog materijala porodici Bajo, te je Zdenko Bajo, pri pokusaju da to ucini, ponovo uhapsen…
Prilikom Pretresa, 2 mjeseca kasnije pripadnik sudske policije Micic Zoran, je kao svjedok u Predmetu: 80 1 Pr 004323 11 Pr od 22.08.2011. (sudija Devic Smiljka) izjavio da postoji gore nevedena "NAREDBA".
Zapisnik sa tog pretresa nije urucen okrivljenom, te je podnesen Zahtjev za pristup informacijama 30.08.2011. na koji vise od 35 dana kasnije, 20 dana poslije zakonskog roka nema nikakvog odgovora.
Zakljucak je da Prekrsajni Sud u Bijeljini krsi zakon, sa namjerom da pomogne ubicama Ivone Bajo i korumpiranim tuziocima iz OT Bijeljina u prikrivanju tog ubistva i propagiranju fasizma…

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

 

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me